Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odliczanie do wojny z Iranem

• Please log in to reply
1794 replies to this topic

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Iran ma uran na wyprodukowanie jednej bomby atomowej

Iran ma juz na tyle materiału nuklearnego, że jest już w stanie wyprodukować pojedyncza bombę atomową - wynika z analiz ekspertów, którzy powołują się na raporty od światowych inspektorów atomistyki - podaje serwis International Herald Tribune.
Takie informacje wynikają z rutynowego raportu wydanego przez Agencję Energii Atomowej, która przeprowadzała inspekcje w głównym ośrodku nuklearnym Iranu w Natanz. według raportu, Iran na początku miesiąca dysponował 630 kg nisko wzbogaconego uranu.

Według ekspertów, to wystarczająca ilość na produkcję bomby, ale zauważają, że to symboliczny "krok milowy" Iranu, który musi podjąć następne kroki. Iran musi nie tylko złamać międzynarodowe zakazy czy wyrzucić z kraju inspektorów, ale nadal musi oczyszczać paliwo i zacząć konstruować odpowiednie uzbrojenie. A nie jest pewne czy Iran dysponuje odpowiednia technologią.
http://wiadomosci.on...38,12,item.html

ŻyRAffA.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

no ciekawe, ciekawe... xddd
zobaczymy jak to będzie... ;ddddd
i tak myślę, że mimo wszystko Iran nie zaryzykowałby w takiej sprawie takim środkiem...
najfajniejsze tylko to, że USA ma ich zaatakować w moje urodziny... - nigdy nie dostałem takiego, ekhem, "nieprzyzwoitego" prezentu ^^

Wojak.
  • Tematów: 21
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A USA i Rosja niby tych zasad nie łamią...

ŻyRAffA.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A USA i Rosja niby tych zasad nie łamią...

spójrz tylko na ich potęgę... co zrobi Iran wobec USA, albo Rosji?

zygix.
  • Tematów: 20
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

najfajniejsze tylko to, że USA ma ich zaatakować w moje urodziny...

A Ty z wywiadu!? :o

ŻyRAffA.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

najfajniejsze tylko to, że USA ma ich zaatakować w moje urodziny...

A Ty z wywiadu!? :o

a żebyś wiedział xdddd

Tao.
  • Tematów: 11
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Niestety atak na Iran staje się coraz bardziej realny. Zobaczcie: USA zaatakowało Irak przez domysły, że jako by Irak posiadał broń jądrową. Co do Iranu, to nie ma mowy już o domysłach. Przedstawiają już konkretne dowody.

ŻyRAffA z kąd masz informacje, co do daty ataku? Pytam z własnej ciekawości.

zygix.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ja rowniez,wiec podaj zrodlo!

ŻyRAffA.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja rowniez,wiec podaj zrodlo!

napisane jest w pierwszym poście tego tematu ^^ - 28 marca 2009 r.

a coś nie gra? ;dddd jestem normalnym obywatelem, CIA to dla mnie tajemnica, naprawdę xddddddddd

zygix.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@ up

Powolujesz sie na info sprzed 2 lat...no superrr x| Czyli juz wszyscy od 2 lat wiedza,ze bedzie wojna...Iranczycy tez...

a coś nie gra?

A co Ty taki bojowy?! >/

Wojak.
  • Tematów: 21
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Polecam przeczytać tekst zawarty w tym linku

http://wiadomosci.on...3,441,item.html

ŻyRAffA.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@ up

Powolujesz sie na info sprzed 2 lat...no superrr x| Czyli juz wszyscy od 2 lat wiedza,ze bedzie wojna...Iranczycy tez...

a coś nie gra?

A co Ty taki bojowy?! >/

nie no, ja nieeee ;dddd
tylko, po prostu wcześniej "z wywiadu", teraz jakieś "tajemnicze wiadomości" itp. xddddd

gomp.
  • Tematów: 24
  • Artykułów: 16
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

żyrafa błagam Cię przestań nadużywać emotek bo aż w oczy szczypie ;) To nie jest pokemonowe forum na |{T0rY|\/| pIshhhe Si33m w 73N spOsuP.

i tak myślę, że mimo wszystko Iran nie zaryzykowałby w takiej sprawie takim środkiem...

Akurat Iran jak najbardziej. Kiedy USA zaatakuje Iran od morza i od strony Iraku Iran będzie miał ok. tydzień dwa ,,życia" w obliczu nieuchronnego upadku niemieliby nic co stracenia i odpalili by tą atomówkę.
Kilka milionów ludzi! Nie ważne czy żydów, amerykanów, brytyjczyków czy Bóg wie czego jeszcze ale to by była największa tragedia od II wojny światowej. Wyobraźcie sobie taką eksplozje w Nowym Jorku, Los Angeles, Londynie bądź TelAwiwie... Może przesadzam bo nie wiem jaki ma zasięg ma taka bomba, a raczej jej głowica ale tak czy siak nawet bliższy cel by się znalazł.

TOMCAT.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

IRAN jesli najpierw nie oberwie od wuja Sama to dostanie od IZRAELA :mrgreen: Raz juz dostał, dlatego ajatolachy sa aż tak cięci na ten mały kraj i chca go wymazać z globusa.

Tutaj piszą o piratach somalijskich, którzy zgrarneli statetek z uranem dla IRANU. 3 strona rozdział Piraci Umierają. Oczywiście niechcący. Oddali go [pewnie za jąkąś kasę ale większość z ich długo nie pożyła.

Tak więc materiał IRAN sobie już kupił.

CzstSrkzm.
  • Artykułów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Może przesadzam bo nie wiem jaki ma zasięg ma taka bomba, a raczej jej głowica ale tak czy siak nawet bliższy cel by się znalazł.

Chodzi ci chyba o zasięg rakiety, bo głowica to właśnie "bomba" (z tego co się orientuję). A Iran póki co chwalił się publicznie w lipcu rakietami dalekiego zasięgu "Shabab 3" - zasięg ok 2000 km, czyli Ny i Londyn odpada. Za to Telawiw już by mógł być na celowniku

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych