Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odliczanie do wojny z Iranem

• Please log in to reply
1794 replies to this topic

harap.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

A my mamy broń atomową? I nie przesadzał bym z tym fanatyzmem w Polsce, bo ja, mimo że nie jestem katolikiem i otwarcie o tym mówię, to nie spotkałem się z jakimiś szykanami. A jeśli nie wiesz o co mi chodziło w zacytowanym poście, to przeczytaj go i się zastanów.

SolarWarden.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Właśnie przez wszelakiej maści fanatyków (nie tylko religijnych) nie mamy ani bomby, ani nawet elektrowni atomowej i palimy węgiel żeby mieć w chałupach cholernie drogą energię elektryczną. :)

Dobra, bo zjechało z tematu.

shiny_toy_gun.
  • Tematów: 8
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Zgadzam sie z uzytkownikiem SolarWarden.
Spory kawal czasu ogladalem wywiad na tvn24 z jakims przedstawicielem /wyzszym urzednikiem/ Iranu i padaly pytania dotyczace ich programu nuklearnego. Przedstawiciel iranskiego rzadu wypowiadal sie rzeczowo i na temat.
Odpowiadal konkretami a nie jak nasz tusio czy kacziu bajkami typu: zborobimy, mamy plan - ale gdzie kur%a konkrety, gdzie jak to zrobimy?, konkrety.

niezalezna agencja -- hahaha smiechu warte, nie ma takiego czegos jak niezalezna[y]

.:ICHIGO:..
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jeszcze tego nie widzicie??, potrzebny jest pretekst!!
Tak jak było m.in z Wietnamem i Irakiem. Po prostu oni (Iran) mają coś co chce USA i zrobią wszystko żeby osiągnąc cel. Moim zdaniem rządzący w ameryce północnej to psychopaci !! taa jedna bomba atomowa przeciwko całemu arsenałowi Stanów. Jeszcze jedna kwestia czemu nikt nie mówi że USA jest zagrożeniem dla świata przecież oni mają niby to oficjalnie ( od 1945 r.) 10 000 głowic!!!!! i nie wmówicie mi, że władza w stanach to pokojowo nastawieni ludzie, chcący ratować niewinnych, biednych, pokrzywdzonych obywateli żyjących pod reżimami. Ktos zaraz pewnie napisze " no przecież oni boją sie o swoje bezpieczeństwo a głownie chodzi o bezpieczeństwo obywateli USA !!, jak możesz pisać takie rzeczy??". Jeśli komuś przyszło na myśl takie sformuowanie to zajrzyjcie do filmów( jeszcze nie ocenzurowanych ) na youtube m.in." WTC niewygodne fakty" odsyłam do własnych przemyśleń. Pozdr.

Odwiedź moją stronę

Wojak.
  • Tematów: 21
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak jak było m.in z Wietnamem i Irakiem. Po prostu oni (Iran) mają coś co chce USA i zrobią wszystko żeby osiągnąc cel. Moim zdaniem rządzący w ameryce północnej to psychopaci !! taa jedna bomba atomowa przeciwko całemu arsenałowi Stanów. Jeszcze jedna kwestia czemu nikt nie mówi że USA jest zagrożeniem dla świata przecież oni mają niby to oficjalnie ( od 1945 r.) 10 000 głowic!!!!! i nie wmówicie mi, że władza w stanach to pokojowo nastawieni ludzie, chcący ratować niewinnych, biednych, pokrzywdzonych obywateli żyjących pod reżimami. Ktos zaraz pewnie napisze " no przecież oni boją sie o swoje bezpieczeństwo a głownie chodzi o bezpieczeństwo obywateli USA !!, jak możesz pisać takie rzeczy??". Jeśli komuś przyszło na myśl takie sformuowanie to odsyłam do filmów( jeszcze nie ocenzurowanych ) na youtube m.in." WTC niewygodne fakty" i odsyłam do własnych przemyśleń. Pozdr.

Odwiedź moją stronę

Amerykanie zawszę szukają pretekstu do wojny np WWI WWII Japonia Wietnam to wszystko wina ameryki.A najbardziej mnie wnerwia kiedy oni mówią że np Japończycy byli okrutni wobec ich.A w polsce dalej panuje ciemnota taka prawda.Ludzie się boją że taka elektrownia wybuchnie tak samo jak w Czernobylu a tam elektrownia wybuchła przez ZANIEDBANIE a i tak to był jedyny taki przypadek dzisiaj są bardzo dobre zabezpieczenia.

kapuchy.
  • Tematów: 10
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jaki był udział Ameryki w wybuchu WWI..... ? Oświeć mnie....

Negujesz masowe mordy i okrucieństwo Japończyków w czasie WWII....?

I co masz na myśli pisząc - Japonia, po WWII wymieniając wojny...?

Nie jestem fanem USA, wręcz przeciwnie, ale uświadom mnie, bo wygląda na to, że nie znam historii.

Wojak.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mam na myśli wojnę z Japonią wiem że to się wlicza w WWII ale amerykanie ignorowali ostrzeżenia australijskiej floty która ich poinformowała o flocie japońskiej a tak poza tym to amerykanie wysłali okręt do wybrzeża Japonii a oni uznali to za pretekst do wojny i nie dziwi mnie to.Dlatego po prostu to wyodrębniłem.A podczas WWI amerykanie mogli się nie mieszać do wojny ale wtedy by nie zarobili dlatego zatopili swój własny okręt i zwalili całą winę na niemców po czym włączyli się do wojny.Kłamstwo i propaganda są gorsze niż wojna.

kapuchy.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Niby jaki własny okręt zatopili amerykanie...???

Romczyn.
  • Tematów: 76
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Lusitania nazywał się ten statek, Amerykanie wysłali go na europejskie wody, żeby u-booty go storpedowały i żeby USA miało pretekst do wojny.
Widzę, że sporo osób tutaj oglądało Zeitgeist :) A w ogóle, to straszny offtop zrobiliście :P

kapuchy.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jak się ten STATEK nazywał, dlaczego zatonął, kto go zatopił itd, to ja wiem. Próbowałem się tego dowiedzieć od Wojaka, może w trakcie szukania informacji co nieco by doczytał.

SolarWarden.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Taa??!!

Ludzie dają sobie wciskać, że Iran, który nawet nie wiadomo czy zbuduje tą rzekomą bombę, jest groźniejszy dla świata niż wypchane atomówkami po sufit arsenały USA, Rosji i całej reszty.

Jeśli miałby nastąpić niechlubny koniec naszej cywilizacji, to niestety winę za to ponosiłyby cywilizowane państwa "zachodu", a nie żaden Iran, Irak czy afgańscy jaskiniowi "terroryści".

Biermacht.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A tak wracając to ponoć Amerykanie mieli finansować organizację ' Czarna Ręka', która dokonała zamachu w Sarajewie.

Wojak.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie zapominajmy że mówiąc Ameryka mamy na myśli rząd bo akurat w Ameryce dużo ludzi jest przeciwne polityce USA.Bo np naród niemiecki był za wojną tylko mała grupka osób się temu sprzeciwiała.Aha nie zna ktoś daty napisania tego tematu ?.I jeszcze jedno amerykanie tak ścigają inne państwa za to że budują bomby atomowe a oni mają około 10 000 tysięcy nejków.

Tao.
  • Tematów: 11
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nagłe przyspieszenie? Dyplomatyczne podejście Obamy...

Linki: http://wiadomosci.on...78,12,item.html
http://www.tvn24.pl/...,wiadomosc.html
http://www.dziennik....be_atomowa.html

Aro.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Tylko i wyłącznie skonstruowanie przez Iran bomby atomowej jest gwarantem pokoju na Bliskim Wschodzie. Iran jako państwo bardzo poważnie zagrożone przez mocarstwa anglosaskie, ma prawo do strategii obronnej, tak samo zresztą jak każde inne państwo. To przecież anglosasi wciąż grożą Iranowi. Program budowy irańskiej bomby jest skutkiem anglosaskich gróźb, od lat już kierowanych pod adresem tego suwerennego kraju. Iran ma spory potencjał obronny, ale nie ma zamiaru rozpoczynać działań wojennych.

Władze Iranu doskonale wiedzą, że ich kraj zostanie starty na proch, jeśli tylko to oni rozpoczną działania wojenne. Bomba atomowa ma pełnić rolę odstraszającą, nic więcej. Weźcie pod uwagę, że Iran w XX oraz XXI wieku nie zaatakował jakiegokolwiek swojego sąsiada, nie mówiąc już o dalej położonych krajach. Dalczego nikogo nie zaatakowali? Ponieważ chcieli i nadal chcą się rozwijać a nie zwijać, a wojny tylko i wyłącznie niszczą kraj i demoralizują mieszkańców. Uczestnictwo w wojnie z Irakiem było reakcją na iracki atak, zainicjowany w dużym stopniu przez amer. CIA. Z kolei USA w XX wieku wywołało i uczestniczyło w ponad 50-ciu konfliktach zbrojnych, mordujac wiele milionów ludzi. Kto więc w świetle tych faktów jest bardziej niebezpieczny?

Warto wspomnieć co było przyczyną likwidacji reżimu Saddama Husajna: kraj dosłownie pływający w ropie oraz chęć wymiany rozliczeń za ropę z dolarów na euro, co wymusiłoby kupowanie przez amer. korporacje ogromnych ilości euro, aby móc zapłacić za ropę. A przecież banknotów euro amerykanie nie dodrukują tak jak mają to w zwyczaju czynić z dolarem, gdy tylko popadną w problemy finansowe, lub po prostu potrzebują więcej niż mają. Rząd Iranu od długiego już czasu przymierza się do tej samej zagrywki co Husajn, jednak z tego co widzę nie potrafi podjąć ostatecznej decyzji. Też bym się bał, mając na uwadze kwestię dalszego istnienia narodu.

Tylko posiadanie przez Iran głowic atomowych oraz odpowiednich środków ich przenoszenia, odpowiednio zmiękczy amerykańskicj i izraelskich bogów wojny. Daje głowę, że rozsądek weźmie góre nad emocjami i chciwością jeśli tylko Iran będzie miał się czym bronić. Jestem pewny, że irańczycy nie chcą użyć broni atomowej jako pierwsi.

Warto też dodać, że Irańczycy to Persowie, a nie Arabowie, co stanowi sporą różnicę. Ich podejście do życia jest bardzo podobne do naszego. Nie chcą niszczyć, chcą tworzyć, rozwijać się, bogacić, i robią to od wielu lat. Oczywiście nie chcą podporządkować się NWO, więc władcy planety próbują i będą nadal próbowali ich zniszczyć. Ciekawe jak to się rozwinie, bo konwencjonalnemu atakowi na Iran nie wróżę powodzenia.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych