Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odliczanie do wojny z Iranem

• Please log in to reply
1794 replies to this topic

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Sam zaprzeczasz temu co mówisz, ponieważ według ciebie patrze na całą tą sprawę jednostronnie a ty jak to ująłeś trzymasz gorąco kciuki aby Izrael "utarł nosa" Iranowi, rzeczywiście bezstronna opinia.

Nie wymieniałem nikogo konkretnego. Ogólnie panuje takie przekonanie (z tego co obserwuję nie tylko tu, na forum), że USA i Izrael to zło wcielone, a Iran jest niewinny i poszkodowany. Moja opinia wynika z tego, że wg mnie Iran nie powinien mieć broni atomowej i tyle. Jeżeli Izrael jest w stanie zatrzymać postępy irańskiego programu nuklearnego - to trzymam za nich kciuki. Nie popieram Izraela w 100% jeżeli idzie o konflikty z sąsiadami, ale daleki jestem od patrzenia na Izrael jako na "tych złych". Sam Iran jako taki nie interesuje mnie - niech tam sobie żyją jak chcą, mają polityków jakich chcą i żyją w pokoju i dobrobycie, ale bomba A w rękach Iranu to nic dobrego. I dlatego należy ich powstrzymać, choćby bombardując instalacje.

PS:Znane są także przypadki gdy Izraelscy snajperzy strzelali do Palestyńskich dzieci ale całą sprawę oczywiście przemilczano.

Znane są też przypadki, gdy ludzie wysadzali bomby w miejscach, gdzie jest dużo Żydów albo siłą ustawiali dzieci dookoła wyrzutni rakiet przy pomocy których ostrzeliwali osiedla żydowskie czy też wręcz robili ze szkół i przedszkoli składy broni albo miejsca odpalania rakiet czy stanowiska moździerzy. Obie strony postępują fatalnie i w przypadku obu stron występuje takie zachowanie "nie mówmy o tym", ale jeżeli mam wskazać tych, którzy bardziej oszczędzają ludność cywilną to bez wahania wskazałbym Izrael.

Darken.
  • Tematów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Iran nie powinien mieć broni masowego rażenia. To państwo jest nieprzewidywalne. Nie wiadomo jak się zachowają jak już ją wyprodukują. Nie zdziwię się jak będą zastraszać sąsiednie państwa. Jak dla mnie powinny być drastyczne sankcje dla tego kraju. Oni jak na razie robią sobie co chcą. Już teraz to państwo jest niebezpieczne, a co dopiero jak będzie miało broń atomową.

#1158 Gość_Muhad

Gość_Muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Niepotrzebnie dajesz się ponieść Aquila. Komentowanie rzeczywistości zawsze pozostaje w naturze człowieka, jaki by ten człowiek nie był. Ale branie tego tak mocno do siebie - szczególnie wiedząc, że nie ma się na punkt widzenia innej osoby żadnego wpływu - jest niezdrowe.

Eru, Aquila to kocha USA... Niestety ja papę Busha, na swojego wujka nie chciałbym :)

Nikt z Was nie dostrzega tego, że Izrael działając z USA czyści sobie teren?

Iran nie powinien mieć broni masowego rażenia. To państwo jest nieprzewidywalne. Nie wiadomo jak się zachowają jak już ją wyprodukują. Nie zdziwię się jak będą zastraszać sąsiednie państwa. Jak dla mnie powinny być drastyczne sankcje dla tego kraju. Oni jak na razie robią sobie co chcą. Już teraz to państwo jest niebezpieczne, a co dopiero jak będzie miało broń atomową.

USA nie powinno mieć broni masowego rażenia. To państwo jest nie-przewidywalne. To najwięksi terroryści na świecie i to działający "legalnie", bo "legalnie" okupują obce kraje.

Imb.
  • Tematów: 9
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Iran nie powinien mieć broni masowego rażenia. To państwo jest nieprzewidywalne.

Bądź co bądź, żadne państwo nie powinno mieć takiej broni - każde jest takie w pewnym stopniu, i nie wiadomo, co z nią zrobi w przyszłości; nie po to przecież taka broń jest budowana, aby sobie w magazynie rdzewiała. 

#1160 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.

Napisano

To odliczanie trochę długo trwa.

Wg mnie nie będzie wojny z Iranem, to tylko straszenie (zimna wojna 7).

A jak widzę posty typu 4 wyżej zaraz kojarzę to z potęgą TV i reszty mediów - i wcale nie czuję się dobrze, dostrzegam dość poważne neofaszystowskie ciągoty.

Mam nadzieję że doczekam czasów w których autorzy podobnych wyznań będą w jakiś sposób izolowani i leczeni:)

pozdrawiam

#1161 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Tego się nie leczy, to się zwalcza :) Nie spodziewałem się tu miłości for USA + Izrael :)

Templariusz.
  • Tematów: 35
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ale sami zauważcie że tylko USA użyło broni atomowej przeciwko ludzkości, a tak po za tym to Irańczycy nie są na tyle głupi żeby ruszać z motyką na słońce.Jak myślicie ile bomb zdołają wyprodukować 2,3,10 to i tak za mało żeby zagrozić USA czy Izraelowi choć nad Izraelem bym się zastanowił.Nawet jeśli Iran zdetonował by bombę atomową na terytorium wroga nie musiałby długo czekać na odpowiedź, wystarczy myśleć logicznie, Ahmadineżad nie jest takim fanatykiem jak Kim Dzong Il.Nawet Hitler choć miał broń masowego rażenia nie odważył się jej użyć bo bał się odwetu.W chwili obecnej nie ma nikogo (może poza Rosją) kto mógł by zagrozić USA, z takim arsenałem atomowym można panować nad światem bo nikt nie odważy się zaatakować takiej siły.Dodam jeszcze że USA nigdy nie zrezygnuje ze swojego arsenału atomowego, bo to jest podstawa ich armii, bo gdy zawiodą żołnierze zawsze będą mieli do pomocy 15 tysięczną "armie bomb atomowych"

Bierdol.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Templariuszu, skąd Twoje gorące zapewnienia wynikają, bo na pewno nie ze znajomości historii lub ludzkiej mentalności.
"Irańczycy nie są na tyle głupi..." owszem, Irańczycy (pojmując ich całościowo, jako naród) nie ale też i nie oni są w tym przypadku decyzyjni.
Kolejny cytat: "Nawet jeśli Iran zdetonował by bombę atomową na terytorium wroga nie musiałby długo czekać na odpowiedź, wystarczy myśleć logicznie, Ahmadineżad nie jest takim fanatykiem" poczytaj co ten człowiek mówi publicznie i świadomie powtórz swoje stwierdzenie...
Nawet jedna bomba w reku fanatyka to o jedną za dużo.
Owszem, zgadzam się bez dwóch zdań. NIKT nie powinien mieć dostępu do takiej broni. Absolutnie nikt. Ale to nie może być kontrargumentem dla widzimisię kolejnego oszołoma który tylko dla image'u zamienił turban na garnitur i marzy do uczestnictwie w klubie atomowym. Nie można przymykać oczu na kogoś, kto pro publico z owego publico chcę wyłączyć tę czy inną nację poprzez eksterminację.
Strach przed odwetem działał przez ponad 50 lat i miejmy nadzieję, że będzie działał nadal. Pomyśl jedynie przez chwilę czy nadal będzie działać gdy w grę wchodzą ludzie, którzy własne dzieci indoktrynują do roli męczenników ?

Użytkownik Bierdol edytował ten post 23.02.2010 - 13:25

#1164 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Należy nie wspierać terroryzm, tylko zwalczać jego każdy przejaw. Póki co, to nie było w historii większych terrorystów niż USA, GB i Niemcy. Sorka, it`s true. I proponuję nie wypowiadać się tak pewnie o krajach arabskich, bo tak naprawdę nic o nich nie wiemy. Żyjemy w Europie mając ciepłe papucie na nóżkach, telewizorek, samochodzik - cywilizację. Mamy media , gazety - ogłupiacze, a wypowiadamy się tamtym świecie, jakbyśmy normalnie sami nimi byli. My lepiej od nich wiemy, co nimi kieruje i czy w ogóle mają znamiona terroryzmu na ciele. Zapewne też lepiej wiemy, jakie są ich kobiety, co jedzą i co posiadają w sercach arabskie dzieci. My wszystko wiemy najlepiej i potrafimy najlepiej za wszystkich decydować i ustanawiać, co jest moralne a co nie. Najlepiej umiemy określać priorytety...umiemy wszystko.

Dla mnie to wspaniały przejaw cynicznego egoizmu, aż się na wymioty zbiera.

Użytkownik Muhad edytował ten post 23.02.2010 - 13:49

Bierdol.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Dokładnie tak ! Zmieniłbym jedynie "krajach arabskich" na "krajach arabskich/Izraelu" oraz "co posiadają w sercach arabskie dzieci" na "co posiadają w sercach arabskie/izraelskie dzieci". Oczywiście w imię walki z "cynicznym egoizmem" zgodzisz się ?

Użytkownik Bierdol edytował ten post 23.02.2010 - 14:00

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie spodziewałem się tu miłości for USA + Izrael

Myślisz, że poparcie = miłość? Poruszasz się w bardzo skrajnych wartościach - USA i Izrael to najwięksi terroryści (jakby pochodziło stamtąd samo zło i ani odrobiny dobra) a gdy ktoś poprze USA w jakiejś kwestii, to od razu wg Ciebie je "kocha". Nie kocham USA, ale szanuję, bo odwaliło masę dobrej roboty w ciągu ostatnich kilku dekad a poza tym, wbrew panującemu stereotypowi, żyją tam ludzie którzy cenią wolność, demokrację i potrafią sprawić, że kraj po prostu działa z głową. Jako miejsce do życia USA jest sto razy lepsze od Polski i tysiąc od Iranu. To moja prywatna opinia.

Jak myślicie ile bomb zdołają wyprodukować 2,3,10 to i tak za mało żeby zagrozić USA czy Izraelowi choć nad Izraelem bym się zastanowił.

Nawet jedna bomba, sprytnie przemycona na terytorium USA czy Izraela jest niewyobrażalnym zagrożeniem. Co do Pakistanu - to też jest państwo muzułmańskie i też ma broń atomową, ale nie straszy "wymazywaniem Izraela z mapy świata". A Iran nie przebiera w słowach i trochę za bardzo wymachuje szabelką. Kto też zagwarantuje, że Iran nie sprzeda takiej bomby Al-Kaidzie albo Palestyńczykom? Przecież to Iran sprzedaje broń tym, którzy potem atakują żydowskie osiedla.

Owszem, zgadzam się bez dwóch zdań. NIKT nie powinien mieć dostępu do takiej broni. Absolutnie nikt.

A ja się nie zgodzę. Wg mnie to właśnie broń atomowa powstrzymała mocarstwa zimnej wojny od działań zbrojnych na dużą skalę. Myślę, że wizja grzyba atomowego w miejscu Moskwy skutecznie hamowała "eksport rewolucji" czy też "światową rewolucję". Co innego dziś - dziś raczej istnieje mała szansa że wybuchnie jakaś większa wojna np USA - Rosja. Ale mimo to procedury i ochrona takich obiektów (przynajmniej w USA czy Izraelu) wyklucza jakieś przypadkowe odpalenie a rozwaga przywódców wyklucza wydanie rozkazu jej użycia. Broń A jest niezwykle groźna, ale skoro już ludzie ją wyprodukowali, to przynajmniej trzeba ograniczyć liczbę państw ją posiadających do tych najbardziej stabilnych i rozsądnych. Iranu bym do tego grona póki co nie zaliczył.

Póki co, to nie było w historii większych terrorystów niż USA, GB i Niemcy. Sorka, it`s true.

To prywatna opinia, więc trudno mieć taką pewność. Twoja nieukrywana niechęć do USA pomaga Ci w takim patrzeniu na ten kraj, no ale to Twoja sprawa. Szkoda tylko, że swoją własną opinię uważasz za "opinię ogółu" albo nawet "prawdę". Jest bardzo wielu, co by się z Tobą nie zgodzili i nie, nie są oni opłacani przez CIA ;) Dla bardzo wielu to właśnie Amerykanie są tymi, którzy powstrzymali największe zagrożenie na świecie w ostatnim wieku.

I proponuję nie wypowiadać się tak pewnie o krajach arabskich, bo tak naprawdę nic o nich nie wiemy. Żyjemy w Europie mając ciepłe papucie na nóżkach, telewizorek, samochodzik - cywilizację. Mamy media , gazety - ogłupiacze, a wypowiadamy się tamtym świecie, jakbyśmy normalnie sami nimi byli. My lepiej od nich wiemy, co nimi kieruje i czy w ogóle mają znamiona terroryzmu na ciele. Zapewne też lepiej wiemy, jakie są ich kobiety, co jedzą i co posiadają w sercach arabskie dzieci. My wszystko wiemy najlepiej i potrafimy najlepiej za wszystkich decydować i ustanawiać, co jest moralne a co nie.

Ludzie w państwach arabskich to inna sprawa. To tacy ludzie jak my, też chcieliby tylko spokojnego życia. Problem w tym, że w państwach tych znajdują się grupki ludzi którzy otwarcie nienawidzą Żydów i Amerykanów (ha, nie tylko u nich takie coś istnieje jak widać ;) ) i które nie mają oporów aby na przykłąd wysadzić się przy synagodze, założyć własnemu wnuczkowi pas z materiałami wybuchowymi, wysłać go na zaludniony bazar i nacisnąć guzik (autentyk) albo wbić się samolotami w wieżowce. Nikt nie mówi, że cała ludność np Arabii Saudyjskiej to terroryści, ale istnieniu grup takich ludzi - terrorystów, nawet Ty nie możesz zaprzeczyć.

Wiem, że na takim forum popularna będzie opcja "USA i Izrael to ZŁOOOOO!", no bo wśród młodych ludzi taki pogląd jest dość powszechny, zapewne dlatego, że nie interesują ich prawdziwe dane i historia, a jedynie fajnie brzmiące hasełka. Narzekanie na USA i Izrael to właśnie takie hasełko - fajnie jest pokrzyczeć jacy to Amerykanie nie są źli i w ogóle beznadziejni. Szkoda tylko, że prawda jest zupełnie inna, no ale aby ją dostrzec trzeba (zawzyczaj) odrobinę dobrej woli i czasu.

#1167 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Myślisz, że poparcie = miłość? Poruszasz się w bardzo skrajnych wartościach - USA i Izrael to najwięksi terroryści (jakby pochodziło stamtąd samo zło i ani odrobiny dobra) a gdy ktoś poprze USA w jakiejś kwestii, to od razu wg Ciebie je "kocha". Nie kocham USA, ale szanuję, bo odwaliło masę dobrej roboty w ciągu ostatnich kilku dekad a poza tym, wbrew panującemu stereotypowi, żyją tam ludzie którzy cenią wolność, demokrację i potrafią sprawić, że kraj po prostu działa z głową. Jako miejsce do życia USA jest sto razy lepsze od Polski i tysiąc od Iranu. To moja prywatna opinia.

Poparcie dla terrorystów, ekonomicznych, militarnych, to oznaka dziwnych poglądów politycznych i tych światopoglądowych. Twoje poparcie jest tym właśnie. "Odwaliło masę dobrej roboty"...acha... masę ludzi, to wymordowali raczej.

I zapamiętaj sobie jedną rzecz. Na całym świecie nie ma żadnej demokracji. Jest to demokratyczny socjalizm lub inaczej liberalny socjalizm. Jest to pozorowana wolność wyboru a tak naprawdę tej wolności nie posiadamy.

To prywatna opinia, więc trudno mieć taką pewność. Twoja nieukrywana niechęć do USA pomaga Ci w takim patrzeniu na ten kraj, no ale to Twoja sprawa. Szkoda tylko, że swoją własną opinię uważasz za "opinię ogółu" albo nawet "prawdę". Jest bardzo wielu, co by się z Tobą nie zgodzili i nie, nie są oni opłacani przez CIA ;) Dla bardzo wielu to właśnie Amerykanie są tymi, którzy powstrzymali największe zagrożenie na świecie w ostatnim wieku.

Nie. To nie jest niechęć. To się nazywa skutek obserwacji.
A co do USA, to troszkę patrzysz przez różowe okulary, co jest widoczne. USA niestety uczestniczyło w niemal wszystkich współczesnych wojnach, które miały znaczenie pod względem gospodarczym i strategicznym a to dlatego, że w większej mierze sami byli prowokatorami. Przykład: wietnam, pearl harbour, Irak, a wcześniej finansowanie Stalina i Hitlera dla własnych celów...Właściwie Żydzi, którzy rządzą USA i całym światem dzięki swoim wpływom w USA czyszczą sobie teren wokół państwa Izrael. To taki drobny szczegół. Żadne państwa nie miały tyle zbrodni na swoich flagach, co USA, GB i Niemcy.

Ludzie w państwach arabskich to inna sprawa. To tacy ludzie jak my, też chcieliby tylko spokojnego życia. Problem w tym, że w państwach tych znajdują się grupki ludzi którzy otwarcie nienawidzą Żydów i Amerykanów (ha, nie tylko u nich takie coś istnieje jak widać ;) ) i które nie mają oporów aby na przykłąd wysadzić się przy synagodze, założyć własnemu wnuczkowi pas z materiałami wybuchowymi, wysłać go na zaludniony bazar i nacisnąć guzik (autentyk) albo wbić się samolotami w wieżowce. Nikt nie mówi, że cała ludność np Arabii Saudyjskiej to terroryści, ale istnieniu grup takich ludzi - terrorystów, nawet Ty nie możesz zaprzeczyć.

Byłeś tam i rozmawiałeś z nimi, czy to wiesz od USA? :)

Wiem, że na takim forum popularna będzie opcja "USA i Izrael to ZŁOOOOO!", no bo wśród młodych ludzi taki pogląd jest dość powszechny, zapewne dlatego, że nie interesują ich prawdziwe dane i historia, a jedynie fajnie brzmiące hasełka. Narzekanie na USA i Izrael to właśnie takie hasełko - fajnie jest pokrzyczeć jacy to Amerykanie nie są źli i w ogóle beznadziejni. Szkoda tylko, że prawda jest zupełnie inna, no ale aby ją dostrzec trzeba (zawzyczaj) odrobinę dobrej woli i czasu.

Bronisz tych nacji, jak prawdziwy rdzenny Izraelita. Bronisz USA, jakbyś znał realia całego świata... skąd Ty możesz wiedzieć jaka jest prawda? Nikt tego nie wie...nikt z takich szarych ludzi, jak Ty i ja.

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Poparcie dla terrorystów, ekonomicznych, militarnych, to oznaka dziwnych poglądów politycznych i tych światopoglądowych. Twoje poparcie jest tym właśnie. "Odwaliło masę dobrej roboty"...acha... masę ludzi, to wymordowali raczej.

Znowu wrzucasz swoją prywatną opinię i prezentujesz ją jako "niepodważalną prawdę". To, że masz takie zdanie na temat USA nie znaczy, że tak jest a Twoja opinia nie ma jakiejś mocy sprawczej żeby zmienić rzeczywistość i naprawdę zrobić ze Stanów Zjednoczonych "terrorystów".

Nie. To nie jest niechęć. To się nazywa skutek obserwacji.

Wydaje mi się, że wyraźnie dostrzegam tam niechęć. I to ta niechęć zmiekształca Ci wizerunek USA i być może dlatego masz zniekształcony wizerunek 9/11 - gdzie to nie Amerykanie są ofiarą, ale sprawcami.

A co do USA, to troszkę patrzysz przez różowe okulary, co jest widoczne. USA niestety uczestniczyło w niemal wszystkich współczesnych wojnach, które miały znaczenie pod względem gospodarczym i strategicznym a to dlatego, że w większej mierze sami byli prowokatorami. Przykład: wietnam, pearl harbour, Irak, a wcześniej finansowanie Stalina i Hitlera dla własnych celów...

Wietnam i Pearl Harbor to "spisek złych Amerykanów" ponownie tylko w Twojej głowie, ponieważ chcesz tak to widzieć i tyle. Uwielbiasz teorie spiskowe i chcesz widzieć je nawet tam, gdzie ich nie ma (już nie wspominając o tym posądzaniu mnie o bycie opłacanym agentem siejącym dezinformację). Co do finansowania itp - myślę, że Trajan dobrze to wszystko wytłumaczył.

Właściwie Żydzi, którzy rządzą USA i całym światem dzięki swoim wpływom w USA czyszczą sobie teren wokół państwa Izrael.

No i mamy kolejny spisek.

Żadne państwa nie miały tyle zbrodni na swoich flagach, co USA, GB i Niemcy.

Zaskakujące, że nie wymieniasz tutaj ZSRR albo np Japonii. Dodajmy też, że wiele z tych Twoich "zbrodni" może być (i wg mnie zapewne jest) zbrodniami wymaiginowanymi - jak np rzekomy współudział USA w wybuchu II wojny światowej.

Byłeś tam i rozmawiałeś z nimi, czy to wiesz od USA?

Mógłbym zadać Ci to samo pytanie. Faktem jest, że istnieją organizacje terrorystyczne i wg mnie oczywiste jest, że nie można dopuścić do tego, aby weszły w posiadanie broni masowego rażenia. Wiem, że masz takie a nie inne spojrzenie na 9/11, ale faktem jest (którego nie zmienisz, bo historii nie da się zmienić), że gdyby nie grupka porąbanych fanatyków to nie byłoby wojen w Afganistanie i Iraku.

Bronisz tych nacji, jak prawdziwy rdzenny Izraelita. Bronisz USA, jakbyś znał realia całego świata... skąd Ty możesz wiedzieć jaka jest prawda? Nikt tego nie wie...nikt z takich szarych ludzi, jak Ty i ja.

No tak, w końcu nie można przecież bronić jakiejś nacji nie będąc jej członkiem, prawda? Więc na pewno oprócz krwi żydowskiej muszę mieć w sobie krew amerykańską, południowowietnamską, rzymską, egipską itp. Nie bronię USA ślepo, bo sam doskonale wiem, że i oni przeskrobali swoje, ale nie mogę spokojnie przejść obok opluwania jakiegoś narodu na podstawie zmyślonych opowieści. Opowiadanie o terroryźmie USA to jakieś bajki i kompletnie niesłuszne oskarżenia. No, chyba że ktoś na przykład utożsamia się z Talibami i uważa, że są "biedni, niewinni i pokrzywdzeni" - to wtedy zrozumiałe.

A skoro uważasz, że żaden z nas nie może znać prawdy, to czemu piszesz "sorka, it's true"?

feelit.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tego się nie leczy, to się zwalcza :) Nie spodziewałem się tu miłości for USA + Izrael :)

Wszystkie granice krajow zostaly ustalone przez ludzi, i kaza Ci za to "wartosc" umierac.

Użytkownik wafel1 edytował ten post 23.02.2010 - 23:00

#1170 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Znowu wrzucasz swoją prywatną opinię i prezentujesz ją jako "niepodważalną prawdę". To, że masz takie zdanie na temat USA nie znaczy, że tak jest a Twoja opinia nie ma jakiejś mocy sprawczej żeby zmienić rzeczywistość i naprawdę zrobić ze Stanów Zjednoczonych "terrorystów".

Poczytaj trochę historii bez uwielbienia USA.

Wydaje mi się, że wyraźnie dostrzegam tam niechęć. I to ta niechęć zmiekształca Ci wizerunek USA i być może dlatego masz zniekształcony wizerunek 9/11 - gdzie to nie Amerykanie są ofiarą, ale sprawcami.

Odpowiedz na pytanie. Kto pod pretekstem wyssanym z palca okupuje Irak??

Wietnam i Pearl Harbor to "spisek złych Amerykanów" ponownie tylko w Twojej głowie, ponieważ chcesz tak to widzieć i tyle.

Z tego co wiem nie jestem ani upośledzony ani nie posiadam urojeń.

Wielokrotnie kilka osób pisało o prowokacjach ws. Wietnamu i Pearl Harbor i to da się także odszukać. To nie jest niedostępne dla Ciebie. Tylko Ty masz z tym jakieś opory.

Uwielbiasz teorie spiskowe i chcesz widzieć je nawet tam, gdzie ich nie ma (już nie wspominając o tym posądzaniu mnie o bycie opłacanym agentem siejącym dezinformację). Co do finansowania itp - myślę, że Trajan dobrze to wszystko wytłumaczył.

Nie używaj terminu teorie spiskowe, bo to cyniczne. Wolę teorię spisku, bo tak brzmi właściwe określenie. Poza tym ja intrygami się brzydzę, szczególnie jeśli dotyczą one ludobójstwa. Mnie na pewno nie podniecają takie fiku miku. A Trajan niby coś wyjaśnił? Z tego co pamiętam, to Przemo konkretnie sprowadził do pionu sztuczki Trajana.

No i mamy kolejny spisek.

Nie. To nie jest spisek. Od dawna wiadomo, że Izrael jest ważny dla USA. Może mi powiesz, że to nieprawda?

Zaskakujące, że nie wymieniasz tutaj ZSRR albo np Japonii. Dodajmy też, że wiele z tych Twoich "zbrodni" może być (i wg mnie zapewne jest) zbrodniami wymaiginowanymi - jak np rzekomy współudział USA w wybuchu II wojny światowej.

Fakt. Zapomniałem wymienić ZSRR...a od Japonii to wiesz...zdala...bo od Hiroszimy to oni nie uczestniczą w konfliktach, jak kiedyś a co do udziału USA ws. wybuchu wojny. Poczytaj więcej na ten temat. Oficjalnie wiemy , że Stalin miał to samo źródło finansowania, co Hitler. Wystarczy zajrzeć do jednej z książek historycznych, która jest oparta na solidnych argumentach. Dobrze wiesz o jaką książkę chodzi...

Mógłbym zadać Ci to samo pytanie. Faktem jest, że istnieją organizacje terrorystyczne i wg mnie oczywiste jest, że nie można dopuścić do tego, aby weszły w posiadanie broni masowego rażenia. Wiem, że masz takie a nie inne spojrzenie na 9/11, ale faktem jest (którego nie zmienisz, bo historii nie da się zmienić), że gdyby nie grupka porąbanych fanatyków to nie byłoby wojen w Afganistanie i Iraku.

Jestem zdania, że terroryzm utworzyli Ci, co go zwalczają.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych