Skocz do zawartości

Zdjęcie

Okultyzm! Satanistyczne i ZŁE dzieła współczesności!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
65 odpowiedzi w tym temacie

tabi.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Okultyzm to zUo :P
strzezcie sie, i tak wszyscy pojdziecie do piekła :D
  • 0

Varg.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Co za kraj :D Moi dziadkowie to fani tv trwam (w ciemnościach ;p )...Boje się o nich :mrgreen:
  • 0

#18 Gość_shiyoto

Gość_shiyoto.

Napisano

śmiesznie, oj bardzo śmiesznie :D :D można sie do łez uśmiać :P
zgadzam sie że telewizja ogłupia, co tam Polsat, co tam TVN, co tam EzoTV, ba co tam Playboy, Trwam jest w tym najlepsze :)

wykorzystują to, że biedni wierni do bólu, katolicy odnajdą wszędzie szatana, po uja Boga szukać jak szatan jest wszędzie :D

wszędzie jest dobro i zło, zależy tylko jak ludzie to wykorzystają i zinterpretują..

kurde muszę sobie TRWAM sprawić, będę oglądał od rano do wieczora...aż sie w mHrocznego moHera zmienie :D
  • 0

Chessman.
  • Tematów: 11
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Tak to on MM(mroczny moher), na co dzień zwykły człowiek. Jednak jak nikt nie widzi przechodzi transformacje i poluje na szatana. Kto czyta cdaction ten wie o co chodzi :)
  • 0

Traper.

Tajny Współpracownik

• Tematów: 31
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

AAa... w ogóle dziw, że takie coś w TV leci.... "eee... takie bliższe przypatrzenie się tej całej sprawie... homeopatii... to chyba prowadzi do wniosku że jest to jakaś magia, że to jest magia... twórca tego sposobu niewątpliwie był satanistą..." - tek ksiądz to jest najlepszy... i do tego niewątpliwie jest porąbany :)

Chyba pokaże to w szkole, będą ludzie mieli takie zlewy, że szok :) (nie wiem czy dotrwam do końca tych filmów, prędzej padnę ze śmiechu... :D )
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

takie bliższe przypatrzenie się tej całej sprawie... homeopatii... to chyba prowadzi do wniosku że jest to jakaś magia, że to jest magia.

A wiesz chociaż, na jakiej zasadzie polega produkcja tych "leków" homeopatycznych?
  • 0

Traper.

Tajny Współpracownik

• Tematów: 31
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zapomniałeś dodać, że ich twórcą NIEWĄTPLIWIE BYŁ SATANISTA :)

Szczerze mówiąc nie za bardzo interesuje mnie jak są te leki produkowane, ale raczej z magią nie mają one wiele wspólnego a z satanizmem tym bardziej, a to z tych rzeczy się śmiałem :P
  • 0

Mariush.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie wiem czy był satanistą, na pewno był fantastą.

A warto zainteresować się jak te "niby-leki" są produkowane. Bo to bardzo interesujące, wręcz magiczne. :P
Już kiedyś o tym pisałem. Przybliżyłem metodę produkcji popularnego "leku" na grypę i przeziębienie - Oscillococinum.

Zapnij mocno pasy i użyj wyobraźni tak, jak jeszcze nigdy tego w życiu nie robiłeś. :lol

Na rozgrzewkę wyobraźni polecam to:
http://www.paranorma...m...st&p=121010
...a potem dopiero TO:
http://www.paranorma...m...st&p=121084
  • 0

Chessman.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Działanie leków homeopatycznych można wyjaśnić w dwojaki sposób, jak zresztą w podanym temacie zostało powiedziane. Albo poprzez to, że woda "zapamiętuje" właściwości danej substancji, albo poprzez efekt placebo, czyli nic innego jak autosugestie. Tak więc magia to to nie jest :]
  • 0

Asef.
  • Tematów: 28
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Moim zdaniem,nie że dobry jest tylko Kościół Katolicki,tylko dobry jest Pan Bóg,a przecież w Biblii jest napisane,że wszelakie tego typu rzeczy są złe i prowadzą do piekła.Więc powinniśmy tego przestrzeac,a KK nam o tym mówi.
  • 0

Darth_Luk.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Potter to ZUO NA STOS Z NIM :D

ale ta cała tv trwam i radio ma w ryja to parodia :D
chyba pójdę po dotykać "piekła" :devil:
  • 0

tabi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Leki homeopatyczne to leki rozcieczone do 20 razy w wodzie :)
Ale jest tez teoria chrzescijan, ze sprowadza sie do nich energie z kosmosu, ktora jest demoniczna :D

I komu wierzyc? :P
  • 0

Toperz.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Można się śmiać, ale to jest poważny problem. Co by nie powiedzieć, ta telewizja jest bardzo sugestywna, zwłaszcza dla osób starszych (dla których zdanie księdza to prawie jak słowa samego boga). Jeszcze trochę, a doczekamy się bojkotu pseudookultyzmu w publicznej telewizji. Co dalej, może zacznie się walka z ostrzejszą muzyką, a potem z muzyką w ogóle? Jedyną dozwoloną i poświęconą przez dyrektora 'radia dziki zachód' piosenką będzie 'barka' :o Przerażająca wizja....
  • 0

Mariush.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Działanie leków homeopatycznych można wyjaśnić w dwojaki sposób, jak zresztą w podanym temacie zostało powiedziane. Albo poprzez to, że woda "zapamiętuje" właściwości danej substancji, albo poprzez efekt placebo, czyli nic innego jak autosugestie. Tak więc magia to to nie jest

Tylko obydwa wyjaśnienia niczego nie wnoszą. Efekt placebo w stosunku do leków homeopatycznych jest bardzo znikomy i jak wspominałem równie dobrze można leczyć się landrynkami. A "pamięć wody" to niczym nie potwierdzona spekulacja, która nawet nie jest jasno opisana pod względem teoretycznym. Tak, że wyjaśnienie działania (a raczej niedziałania) owych leków nie można nie można opisać inaczej, niż metodą typu "czary-mary".
  • 0

MiszaAS.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

:lol :lol :lol :lol :lol Zawsze myślałem, że Ci z KK mają poronione pomysły...No ale tym to przebili samych siebie centralnie :lol Oni negują wszystko, co jest współczesne i zapewnie wielu ludziom rozyrywkę...Dla nich najlepiej jakbyśmy żyli w średniowieczu, kiedy człowiek nie szukał wiedzy, oślepiony wiarą, a KK świetnie to wykorzystywał...Wiadomo dlaczego duchowni negują m.in. chęć zdobywania wiedzy-wiadomo że intelektualistą się trudniej kieruje...Ehhh Godne pożałowania :aaa: Ale nie powiem, uśmiałem się, nawet do końca nie wytrzymałem :rotfl:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych