Tzn to jest tak, że na początku relację Junga i pierwszą część audycji gadam ja, potem wchodzi Hubert, potem ja, potem Hubert - tak na zmanę, robimy tak żeby słuchacz nie znudził się, słysząc cały czas ten sam głos
Jeśli chodzi o podkład dźwiękowy, to tu głównie wykorzystaliśmy muzykę na licencji creative commons - utwory artystów, którzy publikują swoje prace na serwisach typu opsound.com, jamendo.com itd. Muzyki dostępnej na płatnych CD jest tyle, co kot napłakał.
Prócz tego są też dźwięki przeróżne, które nagrywałem z nudów w ostatnie wakacje - tutaj głównie sierpniowe burze słychać.
Jako dżingiel wykorzystałem fragment utworu "Fabrique" Michaela Hoffmanna (opsound.com).
W tej audycji słyszycie między innymi:
- fragmenty albumu Ω "Journey" (jamendo.com)
- Peter Rudenko "Waiting" i "If" (opsound.com)
- wybrane utwory zespołu Zero Project (jamendo.com)
- Frederic de Laure "Eyes of your heart" - fragmenty udostępnione na stronie artysty
- Namlook "Music for urban meditation" oraz kawałek "Hypnose" z cd "Meditation and relaxation"
- pieśń arabska "Farshy Al Turab" (piach moim łożem), utwór dostępny na youtube
- Phil Thornton - fragment "A welcome return" z płyty "Tibetan meditation" - z tego utworu właściwie jest wyciągnięty tylko śpiew mnicha na początku
Powyżej wypisałem wszystkich tych artystów, których wynotowałem podczas montowania audycji. Mogłem jakieś pojedyncze utwory pominąć, bo dość dużo tego było...
Do tego pożyczone różne darmowe dźwięki, z których zmontowałem odgłosy wypadku, czasami też nagrywałem jakieś pojedyncze dźwięki z keyboardu.
Z całą pewnością artyści z opsound i jamendo będą jeszcze się pojawiać w kolejnych audycjach
Nawet się trochę zdziwiłem, zaglądając tam, bo ludzi publikujących swoją muzę za friko jest całkiem sporo. I to nie jest muza typu brzdęku jęku coś nagrałem, tylko dokonania, które często dorównują tym, które słyszymy w dobrych stacjach radiowych.
Jeśli ktoś lubi klimaty typu ambient, elektroniczna, eksperymentalna, itd., to polecam szczególnie Orba Getarra i Michaela Hoffmanna - obydwaj na opsound.com. Kawał dobrej nuty