Napisano 17.04.2007 - 08:13
Napisano 17.04.2007 - 12:26
Napisano 17.04.2007 - 14:23
Napisano 17.04.2007 - 15:48
Angelo, powiem Ci naprawdę że masz naturalny dar do objaśniania "niezrozumiałych" tekstów - czynisz je jeszcze bardziej niezrozumiałymi.
PTR, wydawało mi się, że buddyści (małą czy dużą literą?) wierzą w reinkarnację zakończoną scaleniem się z "czystą energią miłości", ale mogę się mylić
Napisano 17.04.2007 - 18:42
Napisano 17.04.2007 - 18:50
Napisano 17.04.2007 - 20:11
Napisano 18.04.2007 - 10:03
Człowiek powstał w wyniku manipulacji genetycznych którymi to w ramach relaksu zabawiali się nasi Stwórcy.Bardziej jestem za tezą , że człowiek powstał od małpy ,tylko nie w formie ewolucji ,ale przez rożne doświadczenia i wiele lat żmudnych badan .
W czasie OOBE ciało astralne oddziela się od ciała fizycznego, nie dusza.Jak możecie pytać sie, czy dusza istnieje ,jak sami piszecie że doświadczacie OBEE itp.-czyli sami zaprzeczacie to co piszecie !
Napisano 18.04.2007 - 11:42
Napisano 18.04.2007 - 12:53
Napisano 18.04.2007 - 15:30
Za wszystko odpowiada mózg a pobudzanie odpowiednich jego parti okraszone zostało mianem duszy i terminów pochodnych, dla szerszego zrozumienia wszechrzeczy. To wszystko ma sens...Wysłannik Boga
Jeżeli jest ciało astralne- to czym jest dusza ?!.
Napisano 18.04.2007 - 17:04
Wg. mnie obie formy doświadczania są niczym innym niż świadomością, tyle że pod innymi postaciami.
Za wszystko odpowiada mózg a pobudzanie odpowiednich jego parti okraszone zostało mianem duszy i terminów pochodnych, dla szerszego zrozumienia wszechrzeczy. To wszystko ma sens...
Napisano 18.04.2007 - 17:31
Napisano 18.04.2007 - 17:54
W takim razie jesteś wybiórczy, bo nie dla każdego terminy w twoim domniemaniu są terminami uszeregowanymi wprost aby oddać istotę duszy, czymkolwiek ona jest.Mieszasz chemię, dogmaty katolickie, inne religie.
Napisano 19.04.2007 - 06:40
Może być.Dusza jest naszą własciwą istotą zrodzoną w Niebie na wzór Boga.
Owszem, czytałam.Widzę,że nie czytałas mojego wcześniejszego postu.
O czym Ty mówisz? Jakie grzeszne myślenie? "Bóg" stworzył nas własnie takimi. Od początku istnienia człowiek ze swej natury buntował się i buntuje, czyli grzeszy. Skąd taka natura w człowieku? Własnie tacy zostaliśmy stworzeni. Nie po to, by denerwować Ojca w Niebie, ale by móc się rozwijać i być kreatorami świata, by nie ustawać w poszukiwaniu coraz to lepszych opcji naszego bytu na ziemi.Poniewaz przez nasze grzeszne myslenie oddalilismy sie od Boga,przybyło nam siedem grzesznych ciał duszy,od których musimy się uwolnić w kolejnych reinakarnacjach na Ziemii,przy pomocy obecnego w każdym z nas Ducha Chrystusowego.
KRK ma prawo nauczać w ten sposób. Zresztą po to istnieje.Krk zaś naucza,że takie zbawienie duszy może być tylko możliwe przez udział w tym kościele i uczestniczenie w jego sakramentach.
Więc Ty jako wierna Córka tego kościoła idziesz właśnie tą drogą.Jest to bardzo szeroka droga.Jak będziesz chciała iść tą wąską,to musisz zmienić drogę,ale każdy człowiek ma wolną wolę daną mu od Boga i sam wybiera właściwą dla siebie.
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych