Napisano 24.04.2007 - 20:18
Napisano 24.04.2007 - 20:41
Napisano 24.04.2007 - 21:35
A czy ktoś to neguje?? Czepiasz się już byle czego i jeszcze udajesz, że to czepianie ma jakąś wartość w rozmowie.
genitalia na krzyżu to "wolność śłowa" ale karykatury Mahometa to "obraza i nietolerancja". Normalnie adwokaci Diabła...
to najazd "tolerancyjnych" islamistów.
Napisano 24.04.2007 - 21:58
(a jeżeli już to nie dzięki katolicyzmowi tylko protestantyzmowi)
Napisano 24.04.2007 - 23:53
"...sami nie wiecie że pi...tolicie"
Oskarżacie chrześcijaństwo o krucjaty ale już najazd muzułmanów na Europę to najazd "tolerancyjnych" islamistów. Zapytajcie się Bułgarów którzy przez 500 lat mieli "przyjemność" być pod panowaniem muzułmanów albo Ormian jak ich potraktowali Turcy. Albo chociaż poczuczcie się historii Polski np. o Władysławie Warneńczyku.
Fascynuje mnie to jak można być tak obłudnym - u nas dokładnie tak lewacy gadają: genitalia na krzyżu to "wolność śłowa" ale karykatury Mahometa to "obraza i nietolerancja". Normalnie adwokaci Diabła...
Poszukaj odkryć Francuzów(katolików), Austriaków(katolików), Polaków(katolików), Włochów(katolików), Hiszpan(katolików).
Religia też ma wpływ na rozwój gospodarczy. My nie pracujemy dzień/dwa w tygodniu, a oni jeden dzień w tygodniu + miesiąc ramadanu. Czyli wg. obliczeń od początku islamu ponad 100 lat nic nierobienia. Poza tym nie jedzą świń, które żywiły Europę w wielu ciężkich okresach. W "cywilizacji" islamu powszechna jest praktyka:
Bogaty szejk zleca robotę muzułmaninowi nr.1 i daje mu całkiem niezłe wynagrodzenie. Muzułmanin nr.1 (m1) nie ma zamiaru się przemęczać więc postanawia być pośrednikiem i zabiera część kwoty dla siebie. Zadanie zleca m2 dając mu pieniądze, które zostały i tak zarobił marne ale zawsze pieniądze. M2 myśli podobnie i robi to samo z m3. Czasami dochodzi nawet do kilkunastu "pośredników" i każdy zabiera część. Jeżeli nie ma już czego dzielić ostatni pośrednik daje grosze jakiemuś dzieciakowi i to właśnie ten dziciak odwala byle jak robotę.
To nie wynika z religii ale ogólnie z tradycji świata islamu. Nie wiem czy ktoś podawał rękę muzułmaninowi ale ja miałem to nieszczęście parokrotnie. Nie spotkałem mężczyzn z bardziej delikatnymi dłońmi. Normalnie tak jakby jedyną czynnością w życiu było podcieranie chociaż oni i tak się nie podcierają tylko wodą sobie pryskają.
P.S. Wiecie, że muzułmanie mogą sobie myć wacka tylko lewą ręką. Ciekawe czym sobie myją jeżeli zgodnie z prawem szariatu zostanie im ręka ucięta. Może nogą
Napisano 25.04.2007 - 09:29
Napisano 25.04.2007 - 10:42
Bułgarzy wcale nie mieli tak źle, do tego stopnia, że znaczna ich część przyjęła islam i teraz nazywa się ich Pomakami czyli Bułgarami wyznania muzułmańskiego. Bułgarzy dość łatwo zasymilowali się z kulturą Turków bo sami są pochodzenia tureckiego. Naród bułgarski powstał z połączenia Protobułgarów - ludu pochodzenia tureckiego ze Słowianami.
Oczywiście, że sztuka nie powinna nikogo obrażać ale akurat te słynne genitalia na krzyżu to jedno wielkie nieporozumienie bo dziwnym trafem owy krzyż jest równoramienny (czyli taki + )
a przynajmniej mi mało on się kojarzy z chrześcijaństwem. No ale jak ktoś się chce do czegoś przyczepić to zawsze znajdzie powód.
Z tymi świniami to chyba jakiś żart?
Owszem w ramadan nie pracują ale w dzień, w nocy mogą. Poza tym najważniejsza nie jest liczba przepracowanych godzin tylko wydajność pracy. W USA wydajność pracy jest 3x większa niż średnia w Europie. Nie wiem jaka jest w krajach arabskich ale to zależy w głównej mierze od tego kto pracuje bo znaczną część prac wykonują tam cudzoziemcy.
Kraje arabskie trzeba tez podzielić na dwie główne kategorie, te które mają ropę i tam szejkowie nie pracują bo śpią na kasie w ostatnim czasie zaczynają mądrze ta kasę inwestować w turystykę.
I kraje bez ropy jak np Libia, Egipt, Syria itd, które rządzone były/są przez na ogół socjalistycznych dyktatorów i to dlatego nie są zbyt bogate a nie dlatego że nie chce im się pracować.
Napisano 25.04.2007 - 11:53
Jeżeli 1,5 % Pomaków w Bułgarii to dla ciebie "znaczna część" to nie ma o czym gadać. Pomakowie żyją jeszcze w Grecji i Macedonii i żyli na tych terenach zanim ich część zajeła Bułgaria. Mam przyjaciół Bułgarów, jeżdżę tam co roku od ponad 10 lat i takie bzdury że "za Turków to nie mieli źle" możesz sobie przedszkolakom wmawiać. Równie dobrze możesz poweidzieć że Polacy świetnie się czuli pod zaborem Rosyjskim bo przecież to też słowianie...
A jeżeli zabicie 2 mln Ormian usprawiedliwiasz próbą ratowania imperium to ci powiem że dokładnie z takiej filozofii (a przynajmniej tak wmawiali ludziom) wychodzili Hitler i Stalin - mordujemy bo nam zagrażają. Można walczyć z uzbrojonymi mężczyznami ale zarzynanie kobiet i dzieci to barbarzyństwo a nie "obrona".
+ to jest krzyż grecki
Eksport we wszystkich krajach arabskich łącznie(nie licząc ropy) jest wielkości eksportu Finlandii, która ma zaledwie 5 200 000 ludności.
No właśnie. Tam gdzie za ropę dostają to w mniarę się żyje. Za 50 lat skończy im się ropa i już nie będzie kasy za nic. Skończy się sponsorowanie organizacji terrorystycznych, stawianie meczetów w całej Europie. Przyjemny będzie to czas.
Napisano 25.04.2007 - 13:34
Napisano 25.04.2007 - 15:50
Jakby sponsorowali tam meczety to mnie by to nie obeszło ale im chodzi o Niemcy, Francje, WB, Szwecję, Hiszpanię, Włochy. Muzułmanie w Bośni i Harcegowinie nie stanowią nawet połowy mieszkańców, a w rzeczywiście laickiej Albanii 60% więc nie są to czysto islamskie kraje. Muzułmanie arabscy mogą się uczyć tolerancji z Albanii ale tylko z niej bo w Kosowie to już są sami terroryści bo tego nawet nie można zaliczyć do walki o niepodległość..
Napisano 25.04.2007 - 18:31
Turystyka rozwija się nie tylko w ZEA ale także w takich krajach jak Bahrajn, Kuwejt, Arabia Saudyjska, Oman, Jemen nie wspominajac o Egipcie, Tunezji, Maroku itd.
No i nie mówmy gospodarkach takich krajów jak Irak, Iran, Liban, Libia, Afganistan czy Syria, na które ciągle nakłada się sankcje gospodarcze lub wręcz atakuje.
krajem muzułmańskim są także np Filipiny, i rozwijają się dobrze bez ropy
W krajach, które wymieniłeś są duże skupiska muzułmanów więc sobie budują meczety, są tam ludnością napływową, która obok Polaków, Serbów, Ukraińców itd pracuje na wzrost gospodarki tych krajów.
Można oczywiście wywalić np z Francji wszystkich arabów tyle, że oni tam biorą się głownie z byłych Francuskich kolonii i mają łatwy dostęp, znają język, a Francja lekką ręką rozdaje świadczenia socjalne powodując że nie mają po co pracować i sama stwarza problem.
Muzułmanie w Bośni i w Albanii są od wieków. A co do Kosowa i Części Macedonii to Albańczycy zaiste poprzez napływ na te tereny próbują je przejąc. Albania ma najwyższy przyrost naturalny w Europie i jeden z najwyższych na Świecie, posiada tez liczną emigrację głownie w Niemczech.
Napisano 25.04.2007 - 19:00
Napisano 25.04.2007 - 21:14
Ja nie neguje pogromów Żydów ale były różne - nie wiem czy wiesz że np. kilka pogromów hiszpańskich było organizowane przez Żydów! Więc o które konkretnie pogromy ci chodzi? Ja napisałem konkretnie o rzezi Ormian a nie o rzeziach w ogóle.
Religie katolicy - 84,1%, protestanci - 9%, muzułmanie - 5% (gł. południowe Mindanao), buddyści i pozostali 3%
Islam na całego
Serbowie w walkach z Turkami wykrwawiali się o Kosowo, i tę prowincję uważa za swój symbol. MOżna powiedzieć, że należy im się jak psu kość.
Napisano 25.04.2007 - 21:40
No były różne i było ich wiele, również w Polsce np pogrom kielecki, a pogrom Ormian był jeden. Poza tym Katolicy urządzali także pogromy innym "heretykom" jak np katarom we Francji. Nie wspominając już o wyrżnięciu prawie wszystkich Indian. W XV wieku imperia Azteków i Inków liczyło po około 20 milionów ludzi a może więcej, tymczasem po przybyciu Europejczyków zostało ich łącznie koło 2 milionów..... To było największe ludobójstwo w historii.
Tu rzeczywiście masz rację
Bo się pomyliłem. Chodziło mi o Indonezję, którą zamieszkuje ponad 200 milionów ludzi a 90% z nich to muzułmanie.
Napisano 25.04.2007 - 22:12
Nie. Indian w zdecydowanej większości wukończyły choroby. Oglądaj w niedzielę na TVP2 o 10.00 Boso przez świat. Wojciech Cejrowski pójdzie do Indian w dżungli amazońskiej. Będzie jadł czosnek i brał lekarstwa oczyszczające bo odseparowanych Indian może zabić zwykły europejski katar.
Nawiązując do Indonezji to ulubioną rozrywką miejscowych muzułmanów jest odcinanie głów chrześcijanom. Powaga! Nie ma tu nic islamofobicznego. Mogę ci zapodać zdjęcia ale są trochę brutalne.
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych