Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pytanie o Niebo

• Please log in to reply
94 replies to this topic

Gside.
  • Tematów: 7
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Dziś oglądając drawn together i widząc żydowskiego producenta i hebrajczyka przy studni naszło mnie jedno pytanie . Czy skoro mi Chrześcijanie wierzymy w tego samego Boga i w to samo niebo co Żydzi , to czy to oznacza, że kiedyś razem spotkamy się niebie i w takim wypadku po co nam wiara w Chrystusa , skoro możemy wierzyć w Boga i w związku z tym możemy preferować wolne związki ( w końcu Chrystus podniósł małżeństwo do rangi sakramentu , a wcześniej było to tak jakby " naturalne " ).
  • 0

PTR.
  • Tematów: 135
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wazne jakim jestes czlowiekiem a nie do ktorej relgii nalezysz.
  • 0

Lasocki.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dokładnie........
  • 0

Gside.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

OK , ale chodzi mi o opinię zatwardziałych , konserwatywnych katolików - za jakiego się na pewno nie uważam . Jakie na ten temat mogłoby być zdanie np. babci z słuchającej Radio Maryja ?
Aha i jeszcze jedno , dlaczego koledzy w dresach zabiliby każdego żyda , nie praktykując przy okazji Chrześcijaństwa ?
  • 0

#5 Gość_Inga

Gość_Inga.
  • Tematów: 0

Napisano

Czy skoro mi Chrześcijanie wierzymy w tego samego Boga i w to samo niebo co Żydzi , to czy to oznacza, że kiedyś razem spotkamy się niebie

Czytałeś kiedykolwiek objawienia? Słyszałeś o wizjach piekła jakie miały dzieci z Fatimy?
Każde z nich widziało coś zupełnie innego, to samo dotyczy objawień. Nie ma jednego schematu nieba i piekła dla wszystkich, nie ma identycznych objawień.
Wniosek z tego taki, że chyba jednak się nie spotkamy. Zaprawdę, zaprawdę powiadam Wam, każdy z Was tworzy swoją własną matrycę nieba, i swojego własnego piekła już tutaj, na ziemi. Oto moje zdanie. ;)
  • 0

zee.k.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

JEZUS był naszą ofiarą za grzechy, ON umarł po to abyśmy Ty czy ja mieli szanse na zbawienie. Jeśli nie wierzymy w JEZUSA i w JEGO ofiarę z krwi w której mamy się obmyć z grzechów to nie możemy osiągnąć Królestwa Niebieskiego.

"Odpowiedział mu JEZUS: Ja jestem droga i prawda, i żywot, nikt nie przychodzi do OJCA, tylko przeze MNIE".
Jana 14,6

Jeśli chodzi o Żydów to i Oni również uwierzą w końcu w JEZUSA CHRYSTUSA:
"Na dom Dawida i na mieszkańców Jeruzalem wyleję Ducha pobożności. Będą patrzeć na tego, którego przebili, i boleć będą nad NIM, jak się boleje nad jedynakiem, i płakać będą nad NIM, jak się płacze nad pierworodnym. W owym dniu będzie wielki płacz w Jeruzalem, podobny do płaczu w Hadad-Rimmon na równinie Megiddo. " Zach. 12:10

Zachęcam Cię bardzo do lektury Pisma Świętego; jeśli się zdecydujesz to zacznij od Nowego Testamentu.

Wazne jakim jestes czlowiekiem a nie do ktorej relgii nalezysz. - powtórzę: bez JEZUSA nie można osiągnąć Królestwa Niebieskiego. budda allah, shiwa to zwodnicze bożki które prowadzą na manowce.
  • 0

#7 Gość_Inga

Gość_Inga.

Napisano

Jak już wielokrotnie wspominałam, kazdy wierzy w to, w co chce wierzyć.
  • 0

Berith.
  • Tematów: 26
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

To właśnie w tej całej "naszej" religii mi się nie podoba - albo Jezus, albo giń.
  • 0

Dager.
  • Tematów: 64
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

po co nam wiara w Chrystusa , skoro możemy wierzyć w Boga

Sprytnie to sobie wykombinowałeś, lecz widocznie nie czytałeś, co o zatwardziałości swych ziomków mówił Jezus i przed nim prorocy. Dla ortodoksyjnych wyznawców judaizmu, Chrystus jeszcze nie przyszedł a Jezusa nie uznają. W swym zaślepieniu nie potrafią dostrzec, że bez Chrystusa nie można poznać Boga, ani osiągnąć zbawienia. Zatem, spotkanie pod jednym niebem może dotyczyć jedynie niewielkiej liczby tych Izraelitów, którzy nawrócą się do Chrystusa.
  • 0

Kassi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hm...uwazałem sie za katoliczkę. Lecz od pewnego czasu zaczęłam zauwazac jaki jest Kosciół. Co sie tam dzieje. I patrząc na to wszystko...ja wierze w Boga. Ale nie w Kościół. Kościół to ludzie i nic więcej. Ja staram sie byc ,,dobra" Czyli wszystkie pozytywne cechy. Srednio mi to wychodzi ale sie staram.
BOjak powiedzial przedmóca, ważne jest to jakim człowiekiem jestes a nie w co wierzysz.
A ja? Wierze w Boga jaki by nie był.
  • 0

zak.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

czy to oznacza, że kiedyś razem spotkamy się niebie

niestety nie. ale nie martw sie - przejazd z nieba katolikow do nieba zydow jest bezplatny. wystarczy znalesc odpowiednia chmurke :lol

+1 :)
  • 0

Kassi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ponczak...brzmi to płytko, lecz masz racje. Niebo jest dla kazdego takie same...i tak samo inne
  • 0

snemies.
  • Tematów: 6
  • Artykułów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Zachęcam Cię bardzo do lektury Pisma Świętego; jeśli się zdecydujesz to zacznij od Nowego Testamentu.

A dlaczego on Nowego Testamentu?? On ma być przecież dopełnieniem Starego więc należy czytać po kolei ;)
  • 0

Gside.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Czyli wniosek z tego płynie taki , że skoro żydzi nie uznają Chrystusa , to idą w piach i na tym się ich zabawa kończy , a jak nie , to idą w najlepszym wypadku do piekła , bo nie uwierzyli w chrystusa, mimo, że wierzą w Boga ... :mrgreen:
Hmmm .. Dante zapomniał o tym w boskiej komedii . Szkoda :P
  • 0

specyfik.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wczoraj Dantego przerobiłem ( do maturki na wszelki wypadek ) i stwierdziłem że ta książka to chyba najgłubsza rzecz jaką widziałem.

W naszych czasach nie można wierzyć w samego Boga.... ludzie by nas zjedli za to. Trzeba robić ślepo to co reszta ( czyt. siedzieć w kościele.... )

btw. nie zapomnę jak 2 miechy temu na religię przyszła jakaś babka - fanatyczka ( zostałem na reli bo czekałem na zaliczenie wos'u ). Jak ktoś jest zainteresowany to opiszę tę lekcję ( była o antykoncepcji od Boga ;s )
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych