Napisano 02.05.2007 - 21:49
Napisano 03.05.2007 - 09:30
Widzisz Dager - kilka osób - więc coś jest na rzeczy, nie dlatego że masz inne poglady niż ja czy inni (bo to akurat jest bardzo budujące bo i prowadzi do wymiany zdań) ale dlatego że jesteś użytkownikiem z którym w pewnym stopniu rozmowa sprowadza się do zawiłości a w rezlutacie czasami aż do paradoksów.!!.
Przykład podałem wcześniej, na który ty odpowiadasz milionami cytatów z pisma świętego, które tak na dobrą sprawę mają się nijak do przykładu i rzeczywistości.
Napisano 03.05.2007 - 15:43
Napisano 03.05.2007 - 15:59
Ten tekst powinni wziąć sobie do serca fanatycy religijni,ale im się nie przetłumaczy,że nie mają racji co do pewnych dogmatów religijnych,które są fałszywe,a oni uważają je za prawdę.Fenicki dziejopisarz Sanchoniathon już ponad 3 tysiące lat temu powiedział:"Od najwcześniejszej młodości przyzwyczajani jesteśmy do tego, by słuchać zafałszowanych wieści, a nasz umysł od stuleci tak bardzo przesiąknięty jest uprzedzeniami, że strzeże fantastycznych kłamstw niby skarbu, tak, iż w końcu prawda zaczyna się wydawać niewiarygodna a fałsz prawdziwy."
Napisano 03.05.2007 - 17:03
Napisano 03.05.2007 - 17:11
Napisano 03.05.2007 - 17:12
Napisano 03.05.2007 - 18:46
By tę prozaiczność uświadomić jednak szerszej grupie oprócz wąskiego gremium, przed każdym wejsciem do działu lub na stronie głównej umieścić coś na kształt "złota myśl na dziś"angelo
Ten tekst powinni wziąć sobie do serca fanatycy religijni,ale im się nie przetłumaczy,że nie mają racji co do pewnych dogmatów religijnych,które są fałszywe,a oni uważają je za prawdę.
Napisano 03.05.2007 - 21:33
Zapewne zauważyłeś,że nie ograniczam się tylko do jednej jedynie prawdziwej księgi Świętej i dogmatów wiary z niej wynikajacych.A to nie jest fanatyzm religijny,ja go u siebie nie dostrzegam,bo jestem otwarty na poznawanie prawdy.Posądzajac innych o fanatyzm religijny, nie dostrzegasz własnego.
Napisano 03.05.2007 - 22:34
i to jest piękne...Niebo to miłość którą dajemy, i której dzięki temu przybywa w Nas samych, to wszystkie dobre uczucia. Im więcej dajecie, tym więcej otrzymujecie.
oj, z tym fanatyzmem różnie jest - chodzi mi o to, że dla każdego znaczy on coś innego. więc może najpierw przedstawcie swoje rozumienie fanatyzmu zamiast oskarżać siebie nawzajem - unikniecie wtedy wielu nieporozumień...A to nie jest fanatyzm religijny,ja go u siebie nie dostrzegam
ale zróbcie to oczywiście na PWprzedstawcie swoje rozumienie fanatyzmu
Napisano 03.05.2007 - 22:39
ERROR! To nie jest temat ma temat pojęcia fanatyzmu, oraz wariacji na jego temat.z tym fanatyzmem różnie jest - chodzi mi o to, że dla każdego znaczy on coś innego. więc może najpierw przedstawcie swoje rozumienie fanatyzmu zamiast oskarżać siebie nawzajem - unikniecie wtedy wielu nieporozumień...
Napisano 04.05.2007 - 11:23
Znam Nowy Testament.Dla mnie znacznie ciekawsza jest V Ewangelia i Ewangelia Jezusa.Z ich lektury widać jasno,co zostało zmienione w Nowym Testamencie.Np.usunięcie fragmentów o:reinkarnacji,małżeństwie Jezusa,rodzicach jego fizycznego ciała Marii i Józefie itd.Z tego co pisze w NT wynika dla mnie,że Kk bardzo zmienił nauki apostołów.Niby jest Biblia,ale jest ona tak "przeredagowana",że nie powinno się jej uznawać za jedyne źródło prawdy.Nauka większości kościołów opiera się na dekretach papieskich,które są sprzeczne nawet z tym,co pisze w Biblii.nie twierdzę, że Biblia nieomylna, o nie nie... po prostu polecam Ci lekturę Nowego Testamentu...
Napisano 04.05.2007 - 11:42
reneq 16
Nauka większości kościołów opiera się na dekretach papieskich,które są sprzeczne nawet z tym,co pisze w Biblii.
Napisano 04.05.2007 - 11:57
To jest pocieszające,ale 'papieskie korekty' w Biblii pozostały,a kościoły korzystają z tak przerobionego Pisma Świętego .Dobrze by było,żebym się mylił w tej kwestii..No na szczęście nie większości bo większość nie uznaje papieża.
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych