Dusza nie może się zmeczyć aby odpoczywać. ;dTam trochę sobie odpoczywa do czasu,aż ponownie będzie się reinkarnować na Ziemi
Napisano 06.05.2007 - 16:27
Dusza nie może się zmeczyć aby odpoczywać. ;dTam trochę sobie odpoczywa do czasu,aż ponownie będzie się reinkarnować na Ziemi
Napisano 06.05.2007 - 16:33
Masz rację,dusza się nie męczy.To napisałem trochę w przenośni o tym zmęczeniu.Podobno tam w obszarach oszyszczania też się jescze uczy,jeśli ma na to chęć,bo zawsze ma wolną wolę.Dusza nie może się zmeczyć aby odpoczywać. ;d
Napisano 06.05.2007 - 19:29
Dlatego zdanie "A jak postanowione jest ludziom raz umrzeć,a potem sąd",uważam za sprzeczne w sobie.Co się sądzi jak człowiek umiera?Widać coś po nim zostaje i nie umiera,skoro pdlega to sądowi.
Napisano 07.05.2007 - 17:10
Wewnętrzny Kościół Ducha Chrystusowego wierzy w reinkarnację.KrK "przerobił "NT,żeby jego treść zgadzała się z jego dogmatami wiary,np .przez usunięcie z niego fragmentów o reinkarnacji itd.Nie wiem skąd się wzięło zmarwychwstanie ciała,jeśli to zawsze dotyczyło i dotyczy ducha.Reszta kościołów przejęła w spadku po KrK już tak "przerobioną" Biblię wychodząc z fałszywego założenia,że jest to Słowo Boże,jedyne źródło prawdy.A teraz nikomu nie chce się do tego błędu przyznać.Dlatego w Apokalipsie jest zapowiedziany upadek KrK.angelo, KrK i cała religia Chrześcijańska zaprzecza reinkarnacji. Więc w co wierzysz ??
Napisano 07.05.2007 - 18:12
Napisano 07.05.2007 - 22:15
Napisano 08.05.2007 - 11:32
Z tego co wiem,to krk nie uznaje Wewnętrznego Kościoła Ducha Chrystusowego za oficjalną część Chrześcijańst,bo ich zasady wiary nie opierają się na Biblii,tylko na "Ewangelii Jezusa".Wewnętrzny Kościół Ducha Chrystusowego
Nigdy o tym nie słyszałem. Skoro twierdzą, że biblia została zmieniona na potrzeby krk, to są uznawani za odłam i nie ma z nimi sprzeczek ?? Są uznawani za oficjalną część Chrześcijaństwa ??
W Niebie nie mieliśmy grzechów{złej energii},a teraz musimy się od nich uwolnić w kolejnych reinkarnacjach za pomocą obecnego w każdym z nas Ducha Chrystusowego.Ja sądzę, że powracamy na ziemie, by zdobywać doświadczenia i żeby się uczyć. Na jakiej zasadzie polega to oczyszczanie ?? Co miałeś na myśli.
Napisano 08.05.2007 - 15:32
Nie mam pojęcia jak mamy to zrobić.W Niebie nie mieliśmy grzechów{złej energii},a teraz musimy się od nich uwolnić w kolejnych reinkarnacjach za pomocą obecnego w każdym z nas Ducha Chrystusowego.
Napisano 08.05.2007 - 20:20
Napisano 09.05.2007 - 17:19
Na Ziemię nikt nas nie zsyłał.Jak zaczęliśmy grzeszyć,nasze ciała duchowe zaczęły gęstnie,a my spadaliśmy w coraz bardziej gęste obszary.Z tego procesu upadku powstał marerialny świat i fizyczny człowiek.Groziła nam samozagłada.zapobiegł temu zbawczy czyn Jezusa.Kiedy umarł na krzyżu,każdy człowiek i każda dusza,która była w obszarach oczyszczania otrzymała "koło ratunkowe"tzn.Ducha Chrystusowego.Dzięki Jego obecności, teraz będziemy oczyszczać się od grzechów w kolejnych reinkarnacjach.a ja nie rozumiem innej rzeczy. skoro zostaliśmy stworzeni w niebie i tam nie posiadaliśmy grzechów, to po co zostaliśmy zesłani na ziemię? nie rozumiem jak możemy na ziemi, w kolejnych inkarnacjach oczyszczać się z grzechów, których w niebie nie mieliśmy o.O
Jest to tzw.Wewnętrzna Droga ,o której pisze w Życiu Uniwersalnym.Nie mam pojęcia jak mamy to zrobić.
Napisano 09.05.2007 - 18:02
Na Ziemię nikt nas nie zsyłał.Jak zaczęliśmy grzeszyć,nasze ciała duchowe zaczęły gęstnie,a my spadaliśmy w coraz bardziej gęste obszary.Z tego procesu upadku powstał marerialny świat i fizyczny człowiek.Groziła nam samozagłada.zapobiegł temu zbawczy czyn Jezusa.Kiedy umarł na krzyżu,każdy człowiek i każda dusza,która była w obszarach oczyszczania otrzymała "koło ratunkowe"tzn.Ducha Chrystusowego.Dzięki Jego obecności, teraz będziemy oczyszczać się od grzechów w kolejnych reinkarnacjach.
Napisano 09.05.2007 - 18:02
Napisano 09.05.2007 - 19:46
Napisano 10.05.2007 - 09:36
Tą Miłością,o której piszesz jest fakt obecności Ducha Chrystusowego w sercu każdego z nas.Miłość Miłość i jeszcze raz Miłość - te słowa w formie ustnej na formę uczynną głosił .
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych