Skocz do zawartości

Zdjęcie

"Probe" - Tajemniczy Obiekt

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
229 odpowiedzi w tym temacie

zak.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

a ja glupi myslalem, ze dj dal filmik ironicznie, rozwiazujac temat... ze to fake jest :)
  • 0

Luke.
  • Tematów: 9
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Zdjęcia wyglądają całkiem przekonywująco... ale co do filmiku, to mi raczej wygląda na fake. ;)

Nie pasuje mi cień. Wystarczy się dobrze przyjrzeć i łatwo zauważyć, że światło pada z prawej strony. Widać to na obiektach w tle, a szczególnie na budynkach. :)

Dołączona grafika Dołączona grafika
Ściany z lewej strony są ciemniejsze...

A cień tego obiektu wyraźnie temu przeczy...
Dołączona grafika

I jeszcze ten połysk. Wg mnie jest bardzo nienaturalny. Jest na środku, co przy takim oświetleniu wydaje mi się trochę dziwne. ;)
Dołączona grafika
  • 0

Grafik NPN.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

jeśli chodzi o ten film to 10000% fake widac na pierwszy żut oka - włąsnie prtzygotowuje podobna animacje z tym obiektem co pokazywałem wam na moich fotkach - mam nadzieje ze moj słaby sprzęt temu podoła - dziwi mnie ze ciagnie ktos jescze ten temat wogle :)
  • 0

Mast.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hmm....obiekt o tyle tajemniczy,że nie ma kształtu typowego dla NOLi.Myślę,że ten fakt,jak i to,że zdjęcia są w śweitnej jakości,ze szczególami itp. tworzy podstawkę do tqwierdzenia,że to fake.Nie mówie,że to ejst prawdziwe,nie mam zamiaru tłumaczyć tego,jak na Konmferencji ("Wykonanie takiego manekiny musiałobybyć kosztowne!!" :D ),ale nei zakładałbym z góryw,że to fake.
  • 0

Adziqs.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przyjmijmy, że to nie fotomontaż:
Wygląda troche jak zabawka..... no i na niektórych fotkach
wyglądał jak by był blisko fotografującego więc ja odrazu próbował bym
go złapać(czasami mam głupie pomysły(często!)) Przejżałem troche chińskich i japońskich
znaków niektóre wyglądają tak samo, ale innych nie mogę znaleźć............
  • 0

Mast.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Fotomontaż to być raczej nie może-zbyt dobra jakość,zbyt dokładne itp. Idąc dalej-mamy opcję modelu (który byy bardzo kosztowny :D :D ).Jest to dosy prawdopodobna możliwośc.Ostatnią opcją jest statek (sonda?) pozaziemski.Czy ta opcja odpada?Mopim zdaniem nie.Albo to jest model,albo autentyczny obiekt pochodzenia pozaziemskiego.Idąc dalej-zauważmy,że na filmiku,jak i zreszta na zdjęciach obiekt znajduje się na nieznacznej wyskości.Albo wiec autor fotek akurat tak trafił,albo budując model miał za małe mozliwości,żeby wykonac pojazd unoszący się wyżej.Która opcja jest bardziej prawdopodobna?Oczywiście druga.jestem wiec w stanie przyjąć,że to model,obiekt pochodzenia ziemskiego,jednak nie wykluczam mozliwości "kosmicznej".
  • 0

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

• Tematów: 412
  • Artykułów: 20
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ja gdzieś się spotkałem z teorią, że owe zdjęcia mogły być czymś na wzór "pracy informatycznej" z dziedziny grafiki stworzonej przez profesjonalnego grafika/studenta etc.

Jak na nią natrafię to ją przedstawię...
  • 0

Grafik NPN.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

to nie jest zaden manekin tylko model 3d - to widac na peirwszy rzut oka
  • 0

Mast.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dla Ciebie to widać na pierwszy rzut oka,bo się na tym znasz,dla mnie to cały czas nie wygląda jak rzecz zrobiona komputerowo. :)
  • 0

Grafik NPN.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

oglądaliscie gwiezdne wojny ? te nowe ? :) tam 3/4 rzeczy było na komputerze zrobinych w programach maya softimage 3dsmax a wszystke dostepne w necie ;-)

prosze skromny teścik 2 minuty roboty - nie miałem czasu na bajery ale to taki przykład

w dzisiejszych czasach nie trudno jest generować fotorealisyczne efekty np tu:
30 sek roboty 5 minut renderungu i mapa HDR
Dołączona grafika
  • 0

tH.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Fotomontaż to być raczej nie może-zbyt dobra jakość,zbyt dokładne itp.

Czyli wg. Ciebie cała grafika zatrzymała się na poziomie filmów Star Wars i kiczowatych horrorów?

Model jest imo nieprawdopodobny, występują zbyt duże rozbieżności pomiędzy obiektami. Nie tyle jeśli chodzi o same skrzydła, jak o drobne szczegóły typu nity i klapki o których wspomniałem.

Wygląda troche jak zabawka

Kwestia renderingu, oświetlenia, tła (fotografii) i samej kompozycji.
  • 0

hakowy.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Fericide po prostu wstyd pisać info o tych sfabrykowane zdjęcia na forum wrzucać.

dj_cinex : My tutaj prezentujemy wszelkie informacje jakie się pojawiają w sieci... nikt tu nie mówi "każdy wątek ukazujący się na VRP jest prawdą, prawdą i tylko prawdą..." - ludzie trochę dystansu...
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Fericide po prostu wstyd pisać info o tych sfabrykowane zdjęcia na forum wrzucać.

Naucz się pisać po Polsku, a potem zapraszamy :)
  • 0

kamyk.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hehe nieźle się uśmiałem przy niektórych zdjęciach, a zwłaszcza przy tym filmiku. Robie juz pare ładnych lat w grafie 3D jak i retuszu zdjęć, wiem że nie jestem autorytetem w tych sprawach ale dla mnie to jest 200% fake, świadczy o tym błędne oświetlenie w przypadku 7 zdjęcia, jest to albo fotomontaż modelu 3d albo stary dobry sposób zawieszania plastikowych modeli na żyłce. Jeśli idzie o film to chyba każdy kto kiedykolwiek miał styczność z tworzeniem animacji w 3d sie ze mną zgodzi ze ten film to zenada, widać zastosowanie wmontowania wysoko klatkowej animacji obiektu do zwykłego filmu. Wystarczy sie przypatrzeć zeby zobaczyć co najmniej kilka wpadek.
  • 0

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

• Tematów: 412
  • Artykułów: 20
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Analiza zdjęć obiektu by James R. Vinyard (z powodu braku czasu na tłumaczenie - wersja oryginalna) :

http://www.ufocasebo...beanalysis.html
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych