Skocz do zawartości

Zdjęcie

"Probe" - Tajemniczy Obiekt

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
229 odpowiedzi w tym temacie

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

• Tematów: 412
  • Artykułów: 20
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Oto kolejna porcja zdjęć "dziwnego obiektu" tym razem w jakiejś innej wersji :

http://www.ufocasebo...m/bigbasin.html

Enjoy ... ;)
  • 0

Fenix.
  • Tematów: 19
  • Artykułów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

O lol, coraz ciekawiej... tylko czekać, aż na niebie pojawi się statek-matka :D .
  • 0

Asef.
  • Tematów: 28
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Ciekawe,ciekawe,ale szkoda,że po angielsku,mógłby ktoś to wszystko przetłumaczyc ?,na pewno każdy byłby za to wdzięczny :)
  • 0

turrkus.
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

http://www.ufocasebo...m/bigbasin.html

Tutaj to mozna udowodnic oszustwo
Co jest nie tak z tym zdjecie- kwiatuszki na pierwszym planie

Albo one maja 1.50 metra wysokosci, albo zdjecia gosciu robil na leząco. Dla mnie to wyglada tak, ze zdjecia byly zrobione w celach uchwycenia krajobrazu (wtedy jeszcze autor nie myslal nad wstawieniem do nich statku), i specjalnie zostaly zrobione z pozycji lezacej, aby te rozmazane kwiatuszki daly ciekawy efekt. A "probe" zostal pozniej dodany w programie graficznym (chyba ze gosciu na jego widok zaliczyl glebe, i stad zdjecia sa z "przyziemnej" pozycji)
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A może facet bał się, że go to UFO zobaczy i się próbował zamaskować ?

Heh, co nie zmienia faktu, że na tym kwiatkowym zdjęciu obiekt wygląda jak wklejony...
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika

200% S-spline
Dołączona grafika

• 0

Eury.

Researcher

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Znakomita animacja (CGI). Nie jest to "Probe", ale w swojej abstrakcji ma wiele cech wspólnych. Pytanie brzmi, czy dziś wciąż możemy odróżnić rzeczywistość od wyrenderowanej sceny?

• 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Niestety odpowiedź jest jedna - tylko specjalistyczny sprzęt da radę odróżnić rendering i animację od autentycznego obiektu - niestety zwykłe szaraki nie dadzą rady tego dokonać.
  • 0

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jak to nie - przecież oka nie oszukasz widać od razu co jest animacją, a co nie.
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

No cóż, jeśli ktoś od razu odrzuca "to nie może być prawdą" to nie będzie analizował, czy to render czy realnie istniejący obiekt. Ale czego ja mam się spodziewać po tobie...
  • 0

Eury.

Researcher

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Najciekawsze jest, odnośnie powyższej animacji, którą wstawiłem, że wielu ludzi uważa ją za autentyk. Teoretycznie nie da się dowieść, że to animacja. Wszystko zostało zrobione perfekcyjnie i wygląda tak realistycznie, jak mało, która komputerowa scena filmowa. No chyba, że to autentyk :)
  • 0

#162 Gość_prabab

Gość_prabab.
  • Tematów: 0

Napisano

Najciekawsze jest, odnośnie powyższej animacji, którą wstawiłem, że wielu ludzi uważa ją za autentyk. Teoretycznie nie da się dowieść, że to animacja. Wszystko zostało zrobione perfekcyjnie i wygląda tak realistycznie, jak mało, która komputerowa scena filmowa. No chyba, że to autentyk :)

Cień rzucany na "ufo" wygląda tak, jakby rzucały go wyższe o 5-10 metrów budynki. Do tego z zupełnie płaskim dachem, a wyraźnie widzimy, że różnią się wysokościami :) .
  • 0

Asef.
  • Tematów: 28
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Ja tej różnicy tam nie widze,pokaż mi screnny w ktorych momentach to widzisz.
  • 0

#164 Gość_prabab

Gość_prabab.
  • Tematów: 0

Napisano

Ja tej różnicy tam nie widze,pokaż mi screnny w ktorych momentach to widzisz.

Tak się nie da, wybacz :) . To jest coś co się po prostu widzi... Ciężko wyznaczyć ten moment, ale postaram się jakoś to udowodnić.

Compositing też się trochę walnął w paru miejscach - raz pojazd jest przed siatką na dachu budynku, raz za (Chociaż cień cały czas pada na niego tak, jakby był przed, nad samą ulicą).
  • 0

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Fenix
No cóż, jeśli ktoś od razu odrzuca "to nie może być prawdą" to nie będzie analizował, czy to render czy realnie istniejący obiekt. Ale czego ja mam się spodziewać po tobie...

Generalizujesz, ja widzę i stwierdzam że ten filmik jak byk to animacja komputerowa.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych