Skocz do zawartości

Zdjęcie

"Probe" - Tajemniczy Obiekt

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
229 odpowiedzi w tym temacie

Fenix.
  • Tematów: 19
  • Artykułów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jednakże nie można stwierdzić, czy jest to obiektywne stwierdzenie - bowiem dla ciebie każda taka rzecz 'musi' być animacją i nie ma możliwości brania pod uwagę realoności zjawiska.
  • 0

#167 Gość_prabab

Gość_prabab.
  • Tematów: 0

Napisano

Jednakże nie można stwierdzić, czy jest to obiektywne stwierdzenie - bowiem dla ciebie każda taka rzecz 'musi' być animacją i nie ma możliwości brania pod uwagę realoności zjawiska.

Nigdy tak nie było i nigdy tak nie będzie. Chyba, że ktoś jest wybitnym ksenofobem :) .

Animacja, którą umieścił w swoim poście Eurycide jest niewiarygodna, ponieważ widać w niej wyraźnie błędy dokonane w procesie post produkcji. Może nie na pierwszy rzut oka, ale po dogłębnej analizie nie ma się żadnych wątpliwości.

Co do "Probe'a", nie będę się wypowiadał. Jak na mój gust wygląda dosyć przekonująco.
  • 0

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Fenix

Posłuchaj, Ty nawet nie wiesz..., nie masz pojęcia jak bardzo bym chciał coś podobnego zobaczyć....Ale co tam, znasz mnie lepiej niż ja sam.

Zatem powiem ci krótko i konkretnie - będąc przeszło rok na tym forum, oglądałem to i owo i byle animacja z dnia na dzień nie rozwieje wszelkich wątpliwości a tym bardziej niczego nie udowodni. Zwłaszcza że żyjemy w ciekawych czasach, a w przyszłości może być tylko lepiej pod tym względem.

Gdybym kierował się takimi kryteriami oceny co Ty, to powiem Ci, że prawdopodobnie byłbym oceniany w tych kategoriach, które ja sam ustaliłem sobie na samym początku.

A żeby nie było że na personalia, swoje przekonania Fenixie opieram na teorii i na praktyce, oraz staram się szukać alternatywnych rozwiązań.
Dano nam mózg aby z niego korzystać.
  • 0

Grafik NPN.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika
Dołączona grafika
  • 0

zak.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

troche kiepska jakosc, dzieki temu wyglada realnie :)
  • 0

Drusilla.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Co to jest? Wygląda jak stalowy pająk^^
  • 0

Danki.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

to jest statek matka! wygląda zupełnie jak prawdziwy obiekt. Brawo Grafik!

@down tak powiedziałem sobie :) bo to fake jest i pokaz możliwości grafiki 3d wykonany przez grafika
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

A po czym wnosisz ze to statek matka ? i co to za klasyfikacja w ogole ?

dj_cinex : Rozmawiajmy o "probe" a nie grafikach innych (czyt. "statku matce").
  • 0

iniside.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Na drugi rzut oka widać, ze zdjecia z pierwszego postu to fake
a) pierwsze i najwazniejsze obiekt i reszta maja rozny kontrast i janosc. Ktos sie napracował, żeby nie bylo widac, ale jednak nie do konca wyszlo. Widać to szczególnie na trzecim zdjecu od gory, gdzie spod obiektu ma nienaturalny cien.
b) Z kolei na zdjeciach od spodu, tlo jest duzo bardziej ziarniste od samego obiektu (dziwne.. ofc. to moze byc sprawa kiepskiego sprzetu itd)
c) zdjecia chyba mialybyc robione dobrym aparatem (W miare). Wiec dlaczego taka mala rozdzielosc ?
d)To co przemaiwa za prawdziwoscia to niezwykosc. Ten obiekt jest tak inny od wszystkich pozostalych, ze moze byc prawdziwy, nawet jezli to tylko nowy typ UAV jest (;
  • 0

Ghost18.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak czy inaczej wygląda ciekawie ten obiekt i wreszcie jakas odmiana i nie jest to dysk albo inny oklepany kształt :)
  • 0

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

• Tematów: 412
  • Artykułów: 20
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

CG UFO Cross above house

CG. Motion study cross UFO/Drone 2
  • 0

Rysiek_INFRA.
  • Tematów: 12
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Widzę, że "probe" stał się niemal kultuwą wprawką dla grafików wszelkiej maści :D
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Niezłe znaleziska dj_cinex, no to zróbmy embed:

• 0

Wiśnia88.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pierwszy film wygląda całkiem przekonująco lecz operator mnie trochę zdziwił. Szczególnie podczas szybkiego opadania obiektu gość nawet nie drgnął. Co mnie trochę zastanawia. Drugi film nie przekonał mnie całkowicie :mlotek:
  • 0

Luke.
  • Tematów: 9
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

To są zwykłe animacje komputerowe. ;)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych