Skocz do zawartości

Zdjęcie

"Probe" - Tajemniczy Obiekt

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
229 odpowiedzi w tym temacie

frugo4400.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ej ludzie jesli to nie jest fake to czemu wczoraj na stronie youtube.pl przeglądająć filmy o UFO natknąłem sie na filmik stworzony graficznie na którym widnieje identyczny model tego własnie obiektu??
  • 0

Not Normal.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Takie efekty jak tam na zdjęciach to ja mam w telefonie xD x]
  • 0

MateuszS.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jest to najlepsze zdjęcie "UFO" jakie widziałem. Prawdopodobnie sonda, na pewno bezzałogowa. Nie rozumiem tylko, dlaczego ma tak dziwny kształt, chociaż posiadając taki napęd (zapewne wyk. magnetyzm ziemski) to może być nawet latającym sześcianem. Na razie jednak nie przekonują mnie sam fotografie, filmik by się przydał. :mrgreen:
  • 0

Witcher Kozacki.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To jest chinskasonda jakas!to nie Ufo!znam chinski tam jest napisane po chinsku "SIIKULO 321" co oznacza Sonda 321.
  • 0

Cahir.
  • Tematów: 74
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Hmm nigdy nie widziałem takich liter chińskich ;)
Może jakiś zapis miejscowego dialektu? He..he..he
  • 0

AlienGrey.

I know

• Tematów: 78
  • Artykułów: 5
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

To jest chinskasonda jakas!to nie Ufo!znam chinski tam jest napisane po chinsku "SIIKULO 321" co oznacza Sonda 321.

Udowodnij.
Tak sobie coś napisać to każdy potrafi
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

ej ludzie jesli to nie jest fake to czemu wczoraj na stronie youtube.pl przeglądająć filmy o UFO natknąłem sie na filmik stworzony graficznie na którym widnieje identyczny model tego własnie obiektu??

Tego typu fake'i zaczęły pojawiać się jak grzyby po deszczu niedługo po tym jak w sieci pojawiły się pierwsze zdjęcia tego obiektu. To, że coś można podrobić w programie 3D nie świadczy o niczym, a dziś komputerowo można wykreować wszystko.
  • 0

Rukius.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No no spodziewałem się że ten temat szybko umrze śmiercią naturalną :mrgreen:
Na pewno chińska sonda to nie jest, dziwię się ludziom którzy kiedykolwiek zobaczą jakieś szlaczki już to biorą za chińskie pismo...
UFO raczej też...
Ale musze przyznać że wygląda naprawdę świetnie i prawie każdy mój kumpel się na to nabrał.
  • 0

apo5.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Człowieku - Ty widziałeś kiedyś Chiński na oczy? T_T To jest blender 3D a nie żadna chińska sonda (tudzież 3ds max)...geeez
  • 0

#220 Gość_Horror

Gość_Horror.

Napisano

Moim zdaniem dobra robota...ale nie doskonała.
Na większości z tych zdjęc (oprócz pierwszego) widzę obiekt który w większości wykonany jest z tego samego materiału. Materiał ten w związku z tym posiada na każdej ze swoich płaszczyzn takie same cechy reakcji na oświetlenie (to widac na większości sdjęc).
Niestety ostatnie zdjęcie to prawie doskonała podróbka. Prawie robi wielką różnicę.
Widac na nim dokładnie oświetloną intensywnie częśc centralną, którą umownie nazwę pierścieniem tak od zewnątrznej strony jak i wewnętrznej. Można na tej podstawie określic położenie źródła światła. Te oświetla pierścień od tyłu z niewielkim przesunięciem w stronę obserwatora i z całą pewnością jest usytuowane powyżej obiektu. Tylna szpica, czy też ogon jest oświetlony tak samo intensywnie jak połowa pierścienia i tutaj pojawia się błąd oświetlenia przedniej, najdłuższej części obiektu. Jest ona w tej samej osi co tylna a w dodatku jej długośc wyklucza zaciemnienie przez sam obiekt. Intrygujące jest też to co widac na pasie kwiatostanu w dolnej - ciągnącej się od prawej strony do środka - części fotografii. One też zostały sfotografowane z tej samej pozycji i niestety wykazują inne położenie światła. Według tego punktu obiekt powinien byc oświetlony nie od tyłu, lecz bardziej od strony obserwatora.
To naprawdę dobre zdjęcie - ale według mnie fotomontaż w 100%.
  • 0

lukigl.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

fotomontaż w 100%

Edit [06.07.2008]: +.....
Następnym razem postaraj się napisać trochę więcej zdań

• 0

tatik.
  • Tematów: 291
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Alfabet klingoński odpada :mrgreen: Pozostaje do wyboru Aurek-Besh alphabet.....zadziwiajace podobieństwo.

Dołączona grafika

Aurek-Best alphabet

Miłej zabawy z tłumaczeniem ;)

Dodam link do nauki alfabetu klingońskiego, nigdy nie wiadomo kiedy wyślą jakąś sondę.

LINK
  • 0

Shaman.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wynik badania poligonów i pikselozy plus dane ECIF z obrazka. W innym przypadku - FAKE. Zresztą nawet amator fotografii może sam zauważyć czy coś jest podróbą czy oryginałem. Wystarczy włożyć zdjęcie do zwykłego, banalnego photoshopa i ustawić odpowiednią ostrość oraz nasycenie kolorów. Różnice w odcieniach oraz w siatce kolorystycznej pomiędzy obiektami zdradzają macierz pochodzenia. Nawet konwersja modułu png w innym graficznym narzędziu łącznie z zapisanymi danymi naprawczymi dla danego zdjęcia nie ukryje różnic w koloryzacji i odcieniach przy cholernie dużym kontraście. Jeśli obrazki to tylko z ECIF'ami albo test na ciągłość pikselową. No...i ten photoshop też może być :) Pozdro.
  • 0

#224 Gość_Bayakus

Gość_Bayakus.

Napisano

Gdyby nie filmiki podane w poprzednich postach to chyba bym uwierzył że to prawda.Ogromne wrażenie wywarł na mnie ten pojazd naprawdę ktoś miał świetny pomysł,szkoda że to tylko FAKE.Tylko po co ludzie mieliby robić takie rzeczy zapewne dla żartów.Może jeszcze usłyszymy o PROBE.Na filmikach można też było zauważyć że jeden i ten sam pojazd czy cokolwiek to jest na pierwszym był bezdźwięczny natomiast na kolejnym wyraźnie można było usłyszeć dźwięk jaki wydaje owe coś.
  • 0

mithrandir.

Pan Satyros

• Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Tylko po co ludzie mieliby robić takie rzeczy zapewne dla żartów

Jak to po co ? Nie chciałbyś widzieć jak Twoim 'dziełem' podniecają się tysiące fanatyków Jaszczurów na setkach for internetowych ? Jak na podstawie Twojego modelu na youtubie pojawiają się jak grzyby po deszczu kolejne animacje przedstawiające rzekomy pojazd kosmitów, a Ty siedzisz w fotelu z szyderczym uśmiechem myśląc jak wiele ludzi łykneło bajke o spacerze z żoną i przypadkowej obserwacji obiektu pozaziemskiego.

Nie wiem jak Ty ale ja dla takiego rozwoju wydarzeń siedziałbym nawet 20 godzin w Blenderze, aby wymodelować wiarygodnie wyglądający pojazd.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych