Skocz do zawartości

Zdjęcie

"Probe" - Tajemniczy Obiekt

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
229 odpowiedzi w tym temacie

sebcio.
  • Tematów: 0
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

A wiecie jak mi to wyglada, jak taki wentylator podwieszany pod sufitem, zainstalowany na jakiejs obreczy z zalozonym od gory abazurem rzucony do gory z dodanymi przy pomocy programu graficznrgo wzorkami
  • 0

Gagatek.
  • Tematów: 17
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Thx świstak22 ;)

"I saw the photos of the craft on the website. I am a graphic designer and 3D designer, and I can see from the photos that the craft was obviously made in Maya3D, and is fake. It closely resembles the clay renders found on deviantart.com. This page shows just how easy it is for someone to fake a photo like this. The ship in the photos is completely, 100% fake."
  • 0

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

• Tematów: 412
  • Artykułów: 20
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

[url="http://www.ufocasebook.com/strangecraftlaketahoe.html"]http://www.ufocasebook.com/strangecraftlaketahoe.html[/url]

Takich fotek tu jeszcze nie było...

Powrót "graficznego" UFO :D
  • 0

zak.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

O_O
nie mam k**wa pytan!
  • 0

specyfik.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Więc to nie są odosobnione przypadki :)
  • 0

swistak22.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

http://www.ufocasebo...tlaketahoe.html

Takich fotek tu jeszcze nie było...

Powrót "graficznego" UFO :D

Dołączona grafikaDołączona grafika

a zauważcie że na tym modelu brakuje tej antenki będącej pod kątem 45 stopni (lub nie jest widoczna)

poza tym ta 'szeroka' i przerywana podłużna część zmieniają na fotkach pozycję w sposób jaki nie jest to możliwe obracając obiekt w poziomie.
a czytając relację dowiadujemy się że są to dwie fotki zrobione zanim obiekt przeleciał na drugą stronę domu, a później widzieli go już tylko zanikającego wśród drzew.
  • 0

ctpAdrian.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Spoooox w Halo 1 i w Quake4 taka sama czcionka jest jak na tym "pojezdzie" :)) )
  • 0

maj46x.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Niebo prześwituje?
Chyba raczej się odbija w metalu.

P-Ch. com
  • 0

Fenix.
  • Tematów: 19
  • Artykułów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

No to teraz potrzebny jest wiadomo który grafik, aby przeanalizował te nowe fotki :) .
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

tłumaczenie relacji świadka:

"Mój mąż i ja byliśmy nad jeziorem Tahoe podczas weekendu. Wyjechaliśmy w piątek po południu, a wróciliśmy w poniedziałek rano. W sobotę około godziny 19 szłam do samochodu aby wziąć sweter i wtedy zobaczyłam to coś na niebie. Było bardzo blisko, ale ciągle ponad drzewami. Poruszało się i obracało, powoli przemierzając niebo po mojej prawej stronie. Wystraszyłam się i zdziwiłam w pierwszej chwili; postanowiłam zrobić zdjęcie, ale aparat był ciągle w samochodzie, więc wykonałam dwa zdjęcia moim telefonem komórkowym zanim obiekt zniknął za dachem domu. Obiegłam budynek dookoła i krzyczałam na męża aby wyszedł. Przeszliśmy na drugą stronę i zobaczyliśmy jak obiekt znika poza drzewami. Mąż nie widział go za dobrze, ale na tyle aby przekonać się, że było to coś naprawdę dziwnego.

Zdecydowaliśmy się przejechać po okolicy aby sprawdzić czy gdzieś tam nie zobaczymy go ponownie, jednak nie udało nam się. Także następnego dnia nie zobaczyliśmy tego obiektu. Jako, iż wynajmowaliśmy przyczepę kempingową, nie znaliśmy żadnych okolicznych mieszkańców, ale mogę się założyć, że przynajmniej kilka osób to widziało. Obiekt był bardzo widoczny i bardzo dziwnie wyglądał. Byłam definitywnie lekko przerażona, ale na moim mężu nie zrobiło to takiego wrażenia. Był po prostu bardziej zainteresowany aniżeli przestraszony. Chciał objeżdżać okolicę dużo dłużej niż ja, aby wypatrzeć ten obiekt"

"To coś" nie wydawało z siebie żadnych odgłosów, poza bardzo, bardzo delikatnym dźwiękiem, czymś co można opisać jako rodzaj wibracji. Oboje słyszeliśmy ten dźwięk. Obiekt poruszał się w prostej linii zanim zniknął za domem, ale kiedy zobaczyliśmy go po drugiej stronie, znikający za drzewami, wykonał bardzo ostry zwrot. Nie poruszał się jak helikopter czy samolot."

fotka1

fotka2

Tłumaczenie Eurycide
www.paranormalne.pl
http://www.ufocasebo...tlaketahoe.html

---

PS.

Chciałbym zwrócić uwagę, że próba (choćby udana) odtworzenia czegokolwiek w programie graficznym niczego nie udowadnia.
  • 0

ziabojler.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Można śmiało założyć, że faki robiła ta sama osoba, ale wysłała foty z dwóch mailów, albo/i z dwóch różnych IP
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Czcionka na tym czyms to na moje oko japonska katakana :D Dołączona grafika
  • 0

Kubek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie. Sam uczę się japońskiego. To nie jest, ani hiragana, ani katakana. Ani jakiekolwiek znane mi znaki kanji. Ale czcionka jest ludzka. Moim zdaniem ten obiekt to model. Nie uwierzę, póki nie przeleci obok mojego domu ;p
  • 0

Erol_Ramon.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

znam się trochę na tym, i mówię, że wszystkie istniejące zasady perspektywy itp. mówią, że to model. a nawet jak nie, to gdzie ci kosmici się upchnęli skoro to praktycznie same skrzydła?? :P
  • 0

Fenix.
  • Tematów: 19
  • Artykułów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A kto powiedział, że obiekt musi mieć załogę. Nie słyszałeś, że nawet wojsko ma bezzałogowe samoloty szpiegowskie ?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych