Skocz do zawartości

Zdjęcie

"Probe" - Tajemniczy Obiekt

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
229 odpowiedzi w tym temacie

watchman.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zabawa trwa dalej :)
http://www.flickr.co...57600236430072/
  • 0

zak.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

no to ja juz nie wiem co to jest :|
dobry fake, czy co? ;x
  • 0

Fenix.
  • Tematów: 19
  • Artykułów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Lol, Watchman ma rację, zabawa trwa dalej, a co więcej, ta zabawa zaczyna się rozkręcać - co zdjęcie to lepsze :) . Ktoś dochodzi do wprawy he he. Niech zgadnę, autor przesiaduje na forach, czyta wypowiedzi ludzi i poprawia błędy, które oni zauważyli :) .

Z tego się zrobi film, "Fake Doskonały" :) .
  • 0

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

I jak tu w dobie komputerów wierzyć w udokumentowane przypadki. xD
  • 0

Solaris.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Albo to są dwa różne statki, albo pomiędzy przelotami przemalowali napisy ;)

Dołączona grafika
  • 0

Fenix.
  • Tematów: 19
  • Artykułów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

I tak mi dzięki koledze Pi3giemu przyszedł do głowy mały offtop - teoria spiskowa - komputery wymyślono po to, aby ich potężna moc obliczeniowa tworzyła różne podróbki i nic już nie było pewne, dzięki czemu można by bronić dotychczasowego porządku świata :D .
  • 0

Mayo.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Całkiem ciekawa sprawa i z jaką odpowiedzią ze strony Formowiczów się spotkała :D .
Fake czy nie fake, ale jak patrzę na te zdjęcia to stwierdzam, że mamy do czynienia z 3 statkami/modelami.
W każdej z 3 serii zdjęć mamy inny statek. Raz ma inną liczbę ramion, kiedy indziej ramiona innej wielkości,
a ten ostatni to ma nawet jakiś dodatkowy moduł (spód okręgu też jest inny), może to jest taki transformer co zmienia kształt?
A tak btw. to ciekawy ten wygląd.
  • 0

NO_NAME.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

coraz więcej tych stateczków :D kosmici atakują ;) współpracują z nimi doskonale wyszkoleni graficy, którzy z chęcią robią kolejne zdjęcia-podróbki tych zmyślnych stateczków :D
  • 0

Marok.
  • Tematów: 12
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Chad gra dalej........

The probe ma upgrade posiada nowe coś tam wystające a na dodatek zmieniły sie napisy na skrzydle. Chad się uczy, czyta fora i bawi sie dalej. Ciągle poełnia te same błędy, tym razem jego model zawisnął na drutach .... (fotka poniżej w negatywie)
[attachment=406:attachment]
Tak na marginesie to zastanawiam się nad portretem psychologicznym Chada. Może ma zabużenia emocjonalne, jest imigrantem który nie osiągnął sukcesu w USA i teraz próbuje to nadrobić, może był wykorzystywany seksualnie w przesłości, a może poprostu mama kołysała go w betoniarce. Chad się kiedyś ujawni albo ktoś go zdemaskuje. Narazie to szkoda czasu, bo przeciesz go brakuje....

wypatrujac się w niebo z leciwej lornetki zostaje przy nadzieji że może kiedyś...
  • 0

(-XeX-).
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

hmm... jeśli to fake to naprawde proffesionalny. Tylko po co to komu? Wiemy, że nie dla sławy... A jeśli prawdziwe... Może to coś w rodzaju sondy? Grom wie... te kółka to mogą byś jakieś magnesy, a te "druty" u góry wykorzystują cyrkulacje powietrza jako napęd? I nie wiem też czemu, ale patrząc na napisy odrazu skojarzyło mi się z tym: (załącznik)

:ojej:
  • 0

Rysiek_INFRA.
  • Tematów: 12
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

juz sam nie wiem co o tym myslec, troche tych fotek sie zebralo, mimo wszystko nadal mam wrazenie ze obiekt jest dzielem dobrego grafika :)
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Relacja świadka:

Tego tygodnia odwiedzałem rodziców mojej narzeczonej w Capitola (byliśmy tam, aby powiedzieć im o naszych zaręczynach). Jedliśmy obiad na tylnym ganku kiedy dostrzegliśmy ten "obiekt" wiszący na niebie. Zabrałem aparat żeby wykonać kilka czystych ujęć. Obiekt niedługo potem przeleciał ponad dachem, więc wybiegłem na ulicę przed dom, próbując wykonać więcej ujęć. Po pewnym czasie obiekt zniżył pozycję nad słupami telefonicznymi, gdzie byłem w stanie zrobić kilka dodatkowych zdjęć, zanim ostatecznie wzniósł się wysoko. W pewnym momencie zatrzymał się przejeżdżający samochód. Pasażerowie obserwowali zjawisko. Nikt nie miał pojęcia czym było to coś, ale wszyscy w samochodzie byli widocznie przerażeni.

Kiedy obiekt odleciał i złapałem oddech, ledwie mogłem powstrzymać przez następną godzinę moje roztrzęsione ręce. Nie trzeba dodawać, że temat obiektu był tym o czym rozmawialiśmy przez resztę nocy. Nikt nie potrafił wyjaśnić co widzieliśmy. Wysłaliśmy kopie zdjęć do lokalnej gazety, ale jeszcze nie otrzymaliśmy odpowiedzi. Nie wiem ile trwają takie rzeczy. Na obiekcie znajdowały się swoistego rodzaju napisy, których nie rozpoznałem. Możecie je zobaczyć na kilku zdjęciach.

Jakkolwiek, stworzyłem konto na Flickr dla najlepszych z pośród zdjęć jakie wykonałem. Nie mam pojęcia czym jest "to coś", dlatego umieszczam zdjęcia tutaj, aby przekonać się czy ktoś jeszcze to widział.

by Eurycide
www.paranormalne.pl

Zdjęcia:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika
  • 0

ravers.
  • Tematów: 10
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jeszcze nikt tego nie zestrzelił???
Ciekawe... :hmm:
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

DODATKOWE INFORMACJE

- opublikowano dane EXIF najnowszych zdjęć. Dowiadujemy się, że wykorzystano aparat Konica Minolta DiMAGE X, a zdjęcia wykonane zostały 16 maja tego roku około godziny 18:00. Jakkolwiek jednak, dane te mogły zostać sfałszowane. Poniżej oryginalny wyciąg

Compression: JPEG
Image Description: MINOLTA DIGITAL CAMERA
Orientation: Horizontal (normal)
X-Resolution: 72 dpi
Y-Resolution: 72 dpi
Software: V100-02
Date and Time: 2007:05:16 17:42:58
YCbCr Positioning: Co-Sited
Exposure Program: Normal
Date and Time (Original): 2007:05:16 17:42:58
Date and Time (Digitized): 2007:05:16 17:42:58
Compressed Bits per Pixel: 4 bits
Metering Mode: Pattern
Color Space: sRGB
Image Width: 1600 pixels
Image Height: 1200 pixels

- do obserwacji nr.3 doszło w Capitola, miasteczku liczącym 10.000 mieszkańców.

Dołączona grafika

- w serwisie www.earthfiles.com pojawił się list od osoby, która twierdzi, że w przeszłości zaobserwowała podobny obiekt

- Na jednym z forów dyskusyjnych pojawił się wpis następującej treści:

"Po pierwsze, dawno nie umieszczałem żadnych informacji z uwagi na dużą liczbę sceptyków wokół. Czuję się jednak kompetentny do umieszczenia pewnych informacji, ponieważ w chwili obecnej mamy do czynienia z jednymi z najlepszych zdjęć UFO.

Posiadam informacje dotyczące wykonanych zdjęć i dla tych, którzy są zainteresowani, przedstawię je:

- urządzenie należy do Szaraków (Obcych)
- sonda poszukuje magnetycznych "hotspotów", a kiedy takowe odnajdzie, przesyła energię magnetyczną do statku matki, który kontroluje sondy
- sonda jest kontrolowana przez duży obiekt i wykorzystuje do lotu system propulsyjny
- napisy na urządzeniu informują m.in do którego statku matki należy
- normalnie tego typu urządzenia nie są widzialne dla ludzkich oczu. W tym przypadku z uwagi na bardzo szeroko zakrojoną skalę penetracji i wzrastającą aktywność obcych, zdarzają się błędy skutkujące odkryciem urządzeń i statków.
- sonda jest prawdopodobnie jedną z wielu działających na Ziemi
- na Ziemi istnieją setki obszarów, gdzie tego typu sondy mogą szukać silnych obszarów magnetycznych.
- obcy używają tego typu sond jako energii dla własnych statków na orbicie Ziemi. Zastępuje to konieczność używania sztucznych źródeł energii.
- "Statki matki" działają jako statki badawcze, rozpoznawcze i komunikacyjne."

Tłumaczenie: Eurycide
www.paranormalne.pl

• 0

mithrandir.

Pan Satyros

• Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Teraz widac jest moda na wymyslanie najbardziej pogiętych kształtów UFO.
Zwykłe dyski odeszły w niepamięć...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych