informacji na temat rozwijania czakramów.
Jak prawidłowo rozwijać czakry?
Robert Bruce opisuje, by najpierw zacząć od czakry podstawy. Wznieść do niej energię od stóp
i otworzyć ją wyobrażonymi rękami. Później przez czakrę podstawy wznieść energię do czakry
sakralnej, otworzyć ją i znowu począwszy od czakry podstawy przez czakrę sakralną aż do
czakry korony przez każdy wcześniejszy punkt energetyczny wznosić energię i otwierać go.
Gdzie indziej wyczytałem, aby wsłuchiwać się w odpowiednią tonację dźwięku dla danej czakry.
Jeszcze gdzie indziej by pomyśleć o czakrze, którą chce się uaktywnić, że jest to kwiat, który
się otwiera a następnie promieniuje z niego tak jakby poświata, energia...
Teraz moje pytanie brzmi, czy można skupić się od razu na jakiejś czakrze, np. o trzecim oku,
gdy chce się je pobudzić do działania. Czy można sobie wyobrazić, że wchłaniane powietrze
przechodzi właśnie przez nie i tak jakby ta czakra rośnie, czy tj. opisuje Bruce zacząć od czakry
podstawy itd?
Jak ma wyglądać rozwijanie czakramów. Wyobrażenie, że wdycham powietrze i wypełnia ono
jednocześnie każdą czakrę, czy każda ma wchłaniać powietrze osobno?
Relaksuję się i mam się skupić na trzecim oku, gdy chcę widzieć aury, czy żeby dojść do Adi
muszę najpierw rozwinąć wcześniejsze czakry, czy tj. opisuje to Bruce, każdą otwierać po kolei?
Jak ma wyglądać prawidłowa praca z czakrami?
Mam nadzieję, że dość jasno to wszystko opisałem

Pozdrawiam.