Napisano 28.03.2008 - 18:13
Napisano 04.04.2008 - 17:48
Napisano 04.04.2008 - 20:08
Napisano 04.04.2008 - 20:58
Dla Żydów napewnoNasza Era to okres 5500-lat, który rozpoczął się około 3500 roku p.n.e i trwa po dziś dzień. Rok 3500 p.n.e to znacznik "początku historii", który jest prosty w swojej definicji - oznacza bowiem rok, z którego pochodzą najstarsze ludzkie pisma. Rok 3500 p.n.e to także rok, w którym pojawiła się na Ziemi cywilizacja ludzka, najpierw w starożytnej Mezopotamii, później w starożytnym Egipcie.
WikipediaW kalendarzu żydowskim rachuba lat zaczyna się od dnia stworzenia świata, które wg ustaleń żydowskich autorytetów religijnych nastąpiło w 3761 r. p.n.e., stąd np. w roku 2007 w kalendarzu gregoriańskim rozpoczyna się żydowski rok 5768.
Napisano 11.04.2008 - 13:12
Napisano 11.04.2008 - 13:43
Napisano 11.04.2008 - 14:42
Ja nie jestem od czytania tabliczek bo po pierwsze nie znam takich języków,po drugie odnosze sie do "autora" rozszyfrowania Biblii ze niby tam cos jest i własnie pytam sie CO!?Przeczytałeś też sanskryt, Biblię i sumeryjskie tabliczki?
Przesłania Indian Hopi, Zulusów, Majów, Tybetańczyków, Maorysów, Greków, Dogonów, Czejenów, pisać mogę długo - większości rdzennych kultur na tej planecie?
Ja z takim samym uśmiechem i podziwem dla ludzkiej ignorancji patrzę się na sceptyków i ich argumenty:)
Napisano 11.04.2008 - 15:19
Jeśli chcesz rozmawiać o rasie kontrolującej Ziemię od setek tysięcy lat wypadałoby jednak zapoznać się z najstarszymi tekstami wg naszej wiedzy - nikt nie każe Ci czytać oryginałów, są tłumaczenia.Ja nie jestem od czytania tabliczek bo po pierwsze nie znam takich języków
Autor rozszyfrowania Biblii mieszka w Izraelu i nie było go na tym forum, możesz mi wierzyć.,po drugie odnosze sie do "autora" rozszyfrowania Biblii ze niby tam cos jest i własnie pytam sie CO!?
Przeczytałem dużo, nie przeczę. Dowodów nie mam, ale mam setki poszlak wskazujących na to że jest tak jak opisuje to w swym artykule ta przeurocza Pani.Ty przeczytałes i pewnie wszystko wiesz i masz na to niepodwazalne dowody....ale ich nie zdradzisz bo nie mozesz...
Napisano 11.04.2008 - 16:45
Tak, w wielu ksiazkach o tej tematyce pojawiaja sie Annuaki z Nibru i daty panowan jakis krolow sprzed 400 tys. lat.Jeśli chcesz rozmawiać o rasie kontrolującej Ziemię od setek tysięcy lat wypadałoby jednak zapoznać się z najstarszymi tekstami wg naszej wiedzy - nikt nie każe Ci czytać oryginałów, są tłumaczenia.
Napisano 11.04.2008 - 17:43
Napisano 11.04.2008 - 18:03
Napisano 11.04.2008 - 18:26
Napisano 12.04.2008 - 09:50
Napisano 12.04.2008 - 11:30
Nieliczni swiadkowie opowiadaja, ze system tuneli ciagnie sie po calym kraju, a w najwiekszych miastach sa zamaskowane wejscia.
Tunele te sa zbudowane z niewiarygodnie zaawansowanej technologii przez potomkow Lemurian i sa samowystarczalne.
Z tej bazy wystrzeliwano lasery w strone pojazdow szarakow (wspolpracuja z jaszczurami).
Cywilizacja, ktora to wszystko zbudowala mieszka obecnie w podziemnych misatach na naszej planecie oraz na marsie. Kiedys doszlo do wojny pomiedzy ta cywilizacja, a jaszczurami. Ziemia zostala niemal zniszczona. Wiemy to z indyjskich eposow.
Z kolei inna cywilizacja (Atlantydzi) zostali zgladzeni przez jaszczurow.
Natomiast potomkowie Lemurian ujawnia sie wtedy, kiedy dojdzie do armagedonu czyli 21.12.2012 o 11:11 czasu Greenwich. Oprocz potomkow Lemurian pomoze nam galaktyczny sojusz, do ktorego naleza rowniez Plejadanie, Ebbeni, Wingmakers, i inne przyjazne cywilizacje zamieszkujace 5 gestosc.
To mi wyglada na spisek!
Napisano 12.04.2008 - 11:57
Nie tylko, swiadkami sa takze ci, ktorych jeszcze nie wylapali.A czy ci świadkowie nie są przypadkiem mieszkańcami pokoi bez klamek i o pluszowych ścianach?
Malo tego, sa ta zaawansowane, ze ich w ogole nie ma (oczywiscie oficjalnie )Sątak niewiarygodnie zaawansowane, że nawet ich nie widać! Samowystarczalne czyli jakie?
Chyba z dziela S. Lema, ale nie pamietam tytulu.Z jakiej powieści sf to jest?
Zapomniales o zlej wiedzmie w domku na kurzej lapce.Z bajki o fasolce, która urosła do nieba, wiemy że w chmurach jest zamek w którym mieszkają złe olbrzymy.
Prawo ewolucji. Silniejszy zwycieza.Ale mieli krótki żywot. Stworzeni przez Platona, kilka tysięcy lat temu i zgładzenie przez jaszczurów w XXI wieku.
Podpisalismy traktat o nieagresji.A co z wrogimi cywilizacjami z Łabędzia, zamieszkującymi 14 lepkość?
Pozory myla.To mi wygląda na twórczość pacjenta Tworek.
Mowi sie, ze prawda przechodzi przez trzy etapy. Najpierw jest wyszydzana, potem gwaltownie zwalczana, a w koncu zostaje uznana za oczywistą. W tym wypadku chyba odpadnie w pierwszym etapieAle pierdoły.
0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych