Skocz do zawartości

Zdjęcie

Świat jest inny niż myślisz

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
361 odpowiedzi w tym temacie

mithrandir.

Pan Satyros

• Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Czytanie o tym spisku, Jaszczurach i Atlantydach daje mi dużo radości. Problem w tym, czy cieszyć się czy raczej zamartwiać, gdyż osoby, które siedzą teraz w Tworkach wcześniej też wszędzie widziały Lemurian czy innych Annuaków. Marna fantastyka, która nie trzyma się kupy zaskakująco dobrze się sprzedaje. Wystarczy żeby ktoś to wszystko spisał i wydał, a oto mamy kolejnego guru i wyznawców, którzy na skinienia palca będą się wieszać, ciąć i rzucać z mostów bo lepiej umrzeć taką śmiercią niż być wykorzystywanym przez Gady w jakiejś komorze hibernacyjnej jako pożywienie. Oczywiście jest to największy spisek w historii Galaktyki, ale wiedzą o nim 'wybrani' i 'przebudzeni' na kilkunastu pseudo-sekciarskich stronach w USA.
Wspominasz radosławie o przekazach rdzennych kultur napisanych w ich rodzimym języku. Jaką masz pewność, że tłumaczenia, które są prezentowane na pewnego typu stronach nie są manipulacją ? Nie wspominam też o hipernadinterpretacjach jak np. bogowie Greccy, którzy istnieli na prawdę i byli Jaszczurami. Pownienem spytać inaczej - jaką masz pewność, że osobniki pod nazwą Jaszczury istnieją ? Nie używam słowa DOWÓD, bo wiem, że 80% osób na tym forum ma na to sformułowanie uczulenie. Dowody są dla zamkniętych umysłow, poszlaki i mrzonki dla przebudzonych.
Pewien użytkownik na VRP wysnuł ciekawą teorie - wszystkie te New Age'owskie bzdury jakie są wymyślane z dnia na dzień mogą być powodem kryzysu wiary, szczególnie katolickiej. Nie sposób tutaj nie zauważyć, że człowiek w genach ma potrzebę posiadania kogoś 'nad' sobą, który go kontroluje czy też niszczy. Od początku istnienia ludzkości człowiek tworzył sobie swoich opiekunów, bogów czy inne ewenementy. Wraz z biegiem czasu formuła nie zmieniła się dużo, zmieniły się tylko postacie. Czy bardziej prawdopodobne jest istnienie Peruna czy Jaszczurów zamieszkałych Jądro galaktyki, które żywią się złymi uczynkami, kontrolują światową gospodarke i losy państw ? Czasami zastanawiam się, czy jesteśmy w XXI wieku, średniowieczu czy jeszcze wcześniej. Patrząc na te wszystkie teorie wyssane z palca, które nie mają żadnego oparcia w rzeczywistośći, sądze, że to ostanie jest najbardziej prawdopodobne. Smutne jest to, że w czasach ogromnego postępu technologicznego i coraz to bardziej nowatorskich badań naukowych ludzie dalej wierzą w rzeczy głupsze niż nasi przodkowie 3000 lat temu.
  • 0

Asieńka.

Wiedźma

• Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ja mam takie pytanie co mysla zwolennicy innego swiata o tunelach i jaskiniach na terenie Afganistanu. Niby ukrywali sie tam terrorysci, ale nie to mnie nurtuje, a to jak dawno powstaly i czemu mialy sluzyc?
  • 0

Paweł.
  • Tematów: 22
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jaskinie w Afganistanie sa tworem naturalnym.
  • 0

#154 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.
  • Tematów: 0

Napisano

Czytanie o tym spisku, Jaszczurach i Atlantydach daje mi dużo radości. Problem w tym, czy cieszyć się czy raczej zamartwiać, gdyż osoby, które siedzą teraz w Tworkach wcześniej też wszędzie widziały Lemurian czy innych Annuaków. Marna fantastyka, która nie trzyma się kupy zaskakująco dobrze się sprzedaje.

A mi nie daje wcale radości rozmawianie z wykształconymi w naszych szkołach i na forach takich jak to, ZŁAMANYMI PRZEZ SYSTEM a często wykazującymi cechy inteligentnych istot osobnikami.
Marna fantastyka to jest podawana w szkołach i wiadomościach i na niej są zarabiane grube pieniądze.

Wystarczy żeby ktoś to wszystko spisał i wydał, a oto mamy kolejnego guru i wyznawców, którzy na skinienia palca będą się wieszać, ciąć i rzucać z mostów bo lepiej umrzeć taką śmiercią niż być wykorzystywanym przez Gady w jakiejś komorze hibernacyjnej jako pożywienie. Oczywiście jest to największy spisek w historii Galaktyki, ale wiedzą o nim 'wybrani' i 'przebudzeni' na kilkunastu pseudo-sekciarskich stronach w USA.

Wg mnie sekty opierają się na guru znających JEDNĄ NIEOMYLNĄ PRAWDĘ i mających kontakt z Bogiem czy jakąśtam inną siłą, CZERPIĄCYCH Z TEGO ZYSK
Każdy porządny profesor jaszczurologii powie ci natomiast żebyś w nic nie wierzył i badał różne źródła pod każdym kątem - przekaże Ci też wyniki swoich poszukiwań, nie biorąc ani grosza.
Z Galaktyką przesadziłeś, gady jeszcze tak ostro nie zarządziły w tej części kosmosu.
To co robią tutaj to normalna procedura i nie chodzi mi i mi podobnym o sianie paniki i strachu.
Żeby ich nie karmić wystarczy oddychać i myśleć pozytywnie, poza tym zbliża się ten piękny moment gdy zostaniemy tutaj sami.

Wspominasz radosławie o przekazach rdzennych kultur napisanych w ich rodzimym języku. Jaką masz pewność, że tłumaczenia, które są prezentowane na pewnego typu stronach nie są manipulacją ? Nie wspominam też o hipernadinterpretacjach jak np. bogowie Greccy, którzy istnieli na prawdę i byli Jaszczurami.

Widzisz oprócz różnych tłumaczy są jeszcze starszyzny owych dzikusów.
Credo Mutava, Biały Niedźwiedź i tak dalej. Skubańcy niektórzy mówią po angielsku:)
Nie wiem czy widziałeś link do Pana który założył Ateny w dziale o bogach Greckich...
Jak już tak szczerze rozmawiamy wyjaśnię jedną rzecz - używając słowa gady wskazujemy na pochodzenie ich DNA (a dokładniej ponad 50% jego składu) - jest ich naprawdę wiele odmian, egzystują często gęsto w innym zakresie częstotliwości niż my, a pokazując się w naszym wymiarze mogą wyglądać jak ludzie lub gady...

Pownienem spytać inaczej - jaką masz pewność, że osobniki pod nazwą Jaszczury istnieją ? Nie używam słowa DOWÓD, bo wiem, że 80% osób na tym forum ma na to sformułowanie uczulenie. Dowody są dla zamkniętych umysłow, poszlaki i mrzonki dla przebudzonych.

Pewność biorę stąd że kiedyś umarłem na parę chwil i widziałem cwaniaków.
Znam też sposoby na zobaczenie tego bez umierania, ale na forum, zwłaszcza tym, nie będziemy o tym rozmawiać.
Dowodem jest ocena sytuacji panującej na świecie połączona z analizą poszlak, zaczynając od Biblii, Sanskrytu i Tabliczek Sumeryjskich a kończąc na przekazach Czejenów.
W każdym miejscu na świecie grzebiąc w przeszłości natrafisz na gady.

Pewien użytkownik na VRP wysnuł ciekawą teorie - wszystkie te New Age'owskie bzdury jakie są wymyślane z dnia na dzień mogą być powodem kryzysu wiary, szczególnie katolickiej. Nie sposób tutaj nie zauważyć, że człowiek w genach ma potrzebę posiadania kogoś 'nad' sobą, który go kontroluje czy też niszczy. Od początku istnienia ludzkości człowiek tworzył sobie swoich opiekunów, bogów czy inne ewenementy. Wraz z biegiem czasu formuła nie zmieniła się dużo, zmieniły się tylko postacie.

O wierze katolickiej nie rozmawiajmy, powiem tylko że najwyższy czas na taki kryzys.
Wszystkie religie to wynalazek gadów i utworzone zostały na zasadzie dziel i rządź (gdyby była jedna kogo byśmy nawracali?) - a ich podstawowym zadaniem jest wmówienie nam jacy to jesteśmy mali i g... warci.
Nawet Tobie (z całym szacunkiem) wyprali mózg, bo piszesz że w genach mamy potrzebą posiadania kogoś "nad sobą" - w genach bracie mamy zapisane czarno na białym że jesteśmy bogami mogącymi wszystko i NIEPOTRZEBNI NAM POŚREDNICY.
I gwarantuje Ci że na początku istnienia o tym dobrze wiedzieliśmy, tylko ja mówię o milionach a Ty o setkach lat myśląc o tym terminie.
Od kiedy przyleciały tutaj gady natomiast nie tworzyliśmy, ale mieliśmy narzucanych bogów i kapłanów - tak działa ich system, bracie. Hierarchia i porządek, dziel i rządź, problem i gotowe rządowe rozwiązanie.
Zgadzam się że formuła ta sama, gdybyś poczytał trochę o genealogii zauważyłbyś że nawet rodzinka jakby ta sama.

Czasami zastanawiam się, czy jesteśmy w XXI wieku, średniowieczu czy jeszcze wcześniej. Patrząc na te wszystkie teorie wyssane z palca, które nie mają żadnego oparcia w rzeczywistośći, sądze, że to ostanie jest najbardziej prawdopodobne. Smutne jest to, że w czasach ogromnego postępu technologicznego i coraz to bardziej nowatorskich badań naukowych ludzie dalej wierzą w rzeczy głupsze niż nasi przodkowie 3000 lat temu.

Myślisz że nasza technologia i nauka jest taka boska?
Jemy truciznę, mieszkamy w gipso-kartono-plasiko-betono-cośtam szałasach i dewastujemy planetę.
Ostatnio była tutaj cywilizacja która była o wiele lepiej technologicznie rozwinięta, ale musiała odejść z powodu braku odpowiedniego rozwoju duchowego.
Na koniec chcę zaznaczyć że nie wszystkie gady są nieprzyjazna dla nas i nie jest moim zamierzeniem szukanie jakiegoś wspólnego wroga i walka z nim - natura nie lubi pustki, tam gdzie jest pokarm pojawia się amator na niego. A jak go nie ma, drapieżcy idą szukać na inne łowisko, notabene jest to przyczyna tego że nikt za bardzo nie kwapi się nam z pomocą.

p.s Asieńka - tunele są pod całą planetą...
  • 1

Asieńka.

Wiedźma

• Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

p.s Asieńka - tunele są pod całą planetą...

Dobrze, ale dlaczego te w Afganistanie sa teraz takie wazne?
Chyba ze chodzi o kolejny newralgiczny punkt, ktory nalezy przejac pod kontrole.
  • 0

mithrandir.

Pan Satyros

Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Co do osób chorych, to myślę, że więcej wśród nich Leninów, Stalinów, Napoleonów itp. Jaszczury są jeszcze za mało popularne.
Poza tym jest tyle popularnych, acz bezsensownych wierzeń, które są powodem do dumy, choć kiedy im się na chłodno przyjrzeć nie są wcale mądrzejsze, ani tym bardziej poparte dowodami. Nie chcę nikogo urazić, więc nie będę wymieniał.

Dobrze @Przemo zauważyłeś, JESZCZE. Wystarczy troche czasu, kiedy to wszystko rozprzestrzeni się oczywiście przez Internet. Być może przerodzi się to w większą religie, czy coś religiopodobnego, ale tutaj popuszczam wodze fantazji.
Co do drugiego akapitu - właśnie dlatego stronie i jestem jak najdalej od jakichkolwiek wierzeń nie popartych dowodami. Dla mnie można je wsadzić między bajki obok Baśni braci Grimm, co nie znaczy, że ktoś nie może wyznawać takiego czy innego bożka. Ja tylko radze, aby spojrzeć na te wszystkie sprawy z Jaszczurami z odrobiną sceptycyzmu i zdrowego podejścia.

Do tej pory nie spotkałem się z takim podejściem, żeby ktoś miał się z mostu rzucać z powodu jaszczurów. Radek prezentuje dokładnie odwrotne podejście.
Jednak skoro tak twierdzisz pewnie masz jakieś źródło informacji o panice z powodu jaszczurek.

Trudno tutaj nie zroumieć aluzji do różnego rodzaju sekt służących manipulowaniu ludźmi. Zacytuje tutaj Interia.pl w sprawie zabarykadowania się członków sekty: "Jak obliczył przywódca sekty, Piotr Kuźniecow - 43-letni białoruski architekt - w maju przyszłego roku nastąpi koniec świata. W oczekiwaniu na ten dzień, sekta zabarykadowała się w pobliskiej jaskini". Ciężko nie zauważyć podobieństwa do choćby Geryla i jego 2012, ale nie o tym tutaj mowa. Jeśli ten cały kult przerodzi się w skrajny strach przed Jaszczurami, zakładam już teraz, że znajdzie się osoba, która zacznie skutecznie manipulować kolejnymi ludźmi najprawdopodobniej z celach 'zarobkowych'.

Trochę więcej niż jedna osoba zna sumeryjski, czy jakieś narzecza afrykańskie. Poza tym tłumaczenia przy odrobinie dobrej woli można sprawdzić.

Odnośnie Indian Hopi znalazłem ciekawą strone - http://www.zb.eco.pl/bzb/15/index.htm, przeczytam w najbliższym czasie.

A mi nie daje wcale radości rozmawianie z wykształconymi w naszych szkołach i na forach takich jak to, ZŁAMANYMI PRZEZ SYSTEM a często wykazującymi cechy inteligentnych istot osobnikami.
Marna fantastyka to jest podawana w szkołach i wiadomościach i na niej są zarabiane grube pieniądze.

Rozumiem, że cały system jest zły, nie jest wiarygodny ale opowieści o Jaszczurach wręcz przeciwnie ? W takim razie gratuluje, jesli dla kogoś w szkołach uczą marnej fantastyki. Problem w tym, że ta 'marna fantastyka' jest potwierdzona, a fantastyka o Gadach nie jest.

Wg mnie sekty opierają się na guru znających JEDNĄ NIEOMYLNĄ PRAWDĘ i mających kontakt z Bogiem czy jakąśtam inną siłą, CZERPIĄCYCH Z TEGO ZYSK
Każdy porządny profesor jaszczurologii powie ci natomiast żebyś w nic nie wierzył i badał różne źródła pod każdym kątem - przekaże Ci też wyniki swoich poszukiwań, nie biorąc ani grosza.
Z Galaktyką przesadziłeś, gady jeszcze tak ostro nie zarządziły w tej części kosmosu.
To co robią tutaj to normalna procedura i nie chodzi mi i mi podobnym o sianie paniki i strachu.
Żeby ich nie karmić wystarczy oddychać i myśleć pozytywnie, poza tym zbliża się ten piękny moment gdy zostaniemy tutaj sami.

Bardzo dobrze to pasuje do zaistniałej sytuacji. Guru (teraz jest ich wielu, formuła sekt musi w końcu ewoluować - mamy XXI wiek) znają najprawdziwszą z prawd o Jaszczurach, którzy żerują na gatunku homo sapiens.
Radosławie zauważ - profesor jaszczurologii podsunie pod nos źródła 'historyczne' jakiemuś napalonemu dzieciakowi, który przyjmie za prawdę absolutną to, że greccy bogowie to potomkowie Jaszczurów na ziemi i już mamy kandydata na pacjenta pokoju z klamkami od zewnątrz. Umysły młodych ludzi są bardzo podatne na jakiekolwiek sugestie (pomijam inne czynniki typu sytuacja rodzinna) a ktoś taki, który przeczyta pare akapitów na stronie pokroju Projekt Cheops nie będzie zastanawiał się czy to prawda, czy może jest normalne, racjonalne, zgodne z powszechną logiką, zaskakujące proste wyjaśnienie.

Widzisz oprócz różnych tłumaczy są jeszcze starszyzny owych dzikusów.
Credo Mutava, Biały Niedźwiedź i tak dalej. Skubańcy niektórzy mówią po angielsku:)
Nie wiem czy widziałeś link do Pana który założył Ateny w dziale o bogach Greckich...
Jak już tak szczerze rozmawiamy wyjaśnię jedną rzecz - używając słowa gady wskazujemy na pochodzenie ich DNA (a dokładniej ponad 50% jego składu) - jest ich naprawdę wiele odmian, egzystują często gęsto w innym zakresie częstotliwości niż my, a pokazując się w naszym wymiarze mogą wyglądać jak ludzie lub gady...

Cóż, po moich krótkich poszukiwaniach, jestem skłonny stwierdzić, że wspomniany tutaj Credo to fikcyjna postać wymyślona aby propagować cały ten kult Jaszczurów. Jedyne co o nim znalazłem do tej pory to wywiad opatrzony dosyć jasno sugerującym wiarygodność tekstu - The Reptilian Agenda. Tekst wygląda jak streszczenie powieści SF. Fantazja goni fantazje.
Rozumiem, że od 4 miliardów (milionów?) lat nie ruszyły z miejsca pod względem ewolucji i dalej są prymitywnymi istotami ?

Pewność biorę stąd że kiedyś umarłem na parę chwil i widziałem cwaniaków.
Znam też sposoby na zobaczenie tego bez umierania, ale na forum, zwłaszcza tym, nie będziemy o tym rozmawiać.
Dowodem jest ocena sytuacji panującej na świecie połączona z analizą poszlak, zaczynając od Biblii, Sanskrytu i Tabliczek Sumeryjskich a kończąc na przekazach Czejenów.
W każdym miejscu na świecie grzebiąc w przeszłości natrafisz na gady.

Cóż, nie będe tutaj wspominał o zjawiskach takich jak niedotlenienie mózgu, siatkówki, czy o eksperymentach jasno pokazujących co mózg jest w stanie wytworzyć podczas śmierci klinicznej, gdyż zapewne tak jak większość dowodów przeciw Jaszczurom, nie będą trafiały do ich 'zwolenników'.
Kolejna rzecz - jeśli grzebiąc w przeszłości natrafie w prawie wszystkich kulturach na pana z brodą siedzącego w obłokach, to będzie znaczyło, że on istnieje ? Jeśli takie kultury wymyślały z różnych względów, np położenia geograficznego, bogów wyglądających tak a nie inaczej, to czy to czegoś dowodzi ? Otóż, radosławie - nie dowodzi :)

O wierze katolickiej nie rozmawiajmy, powiem tylko że najwyższy czas na taki kryzys.
Wszystkie religie to wynalazek gadów i utworzone zostały na zasadzie dziel i rządź (gdyby była jedna kogo byśmy nawracali?) - a ich podstawowym zadaniem jest wmówienie nam jacy to jesteśmy mali i g... warci.
Nawet Tobie (z całym szacunkiem) wyprali mózg, bo piszesz że w genach mamy potrzebą posiadania kogoś "nad sobą" - w genach bracie mamy zapisane czarno na białym że jesteśmy bogami mogącymi wszystko i NIEPOTRZEBNI NAM POŚREDNICY.
I gwarantuje Ci że na początku istnienia o tym dobrze wiedzieliśmy, tylko ja mówię o milionach a Ty o setkach lat myśląc o tym terminie.
Od kiedy przyleciały tutaj gady natomiast nie tworzyliśmy, ale mieliśmy narzucanych bogów i kapłanów - tak działa ich system, bracie. Hierarchia i porządek, dziel i rządź, problem i gotowe rządowe rozwiązanie.
Zgadzam się że formuła ta sama, gdybyś poczytał trochę o genealogii zauważyłbyś że nawet rodzinka jakby ta sama.

Podzielam Twoją opinie o kryzysie wiary katolickiej. Nie chciałbym nikogo tutaj urazić, ale radosławie popadasz w lekką paranoję widząc wszędzie palce Gadów. Próbujesz powiedzieć, że - weźmy takiego LaVeya z jego Kościołem Szatana - Satanizm został wymyślony przez Gady ? Inaczej, że panem Antonem sterowały istoty zamieszkałe niezbadane rejony Wszechświata ? Otóż nie, bracie - religia to tylko wytwór słabych umysłow, próbujących znaleźć sens istnienia i ucieczke od rzeczywistości. I trudno tutaj nie zauważyć, że od zarania dziejów człowiek miał kogoś nad sobą. Inna sprawa to, że wraz z biegiem czasu ewoluował do 'wszechobecnej energii', która jest 'wszystkim'.

Myślisz że nasza technologia i nauka jest taka boska?
Jemy truciznę, mieszkamy w gipso-kartono-plasiko-betono-cośtam szałasach i dewastujemy planetę.
Ostatnio była tutaj cywilizacja która była o wiele lepiej technologicznie rozwinięta, ale musiała odejść z powodu braku odpowiedniego rozwoju duchowego.
Na koniec chcę zaznaczyć że nie wszystkie gady są nieprzyjazna dla nas i nie jest moim zamierzeniem szukanie jakiegoś wspólnego wroga i walka z nim - natura nie lubi pustki, tam gdzie jest pokarm pojawia się amator na niego. A jak go nie ma, drapieżcy idą szukać na inne łowisko, notabene jest to przyczyna tego że nikt za bardzo nie kwapi się nam z pomocą.

Gdyby nie ta nauka i technika, radosławie, dzisiaj nie byłbyś profesorem jaszczurologii bo nikt przez Internet nie zacząłby propagowania 'kultu' Jaszczurów. Nie pisałbyś też na VRP, pomijam tutaj sprawy takie jak wykształcenie. Ciekawe jest to, że większość ludzi, którzy plują na wszelką technologie, mieszka w dobrych domach, jeżdząc nowoczesnymi samochodami codziennie korzystając z telefonu komórkowego. A to, że człowiek tak a nie inaczej wykorzystuje niektóre zdobycza technologii powodując np. efekt cieplarniany to nie wina wynalazców.
O cywilizacji, która odeszła przez brak rozwoju duchowego nic mi nie wiadomo. Chętnie usłysze co to za jedni.
I tutaj pada sedno sprawy, po co tworzyć sobie kolejne byty, fikcje i żyć w strachu przed tym, że 'jedzą' nas Jaszczury, a nie żyć sobie spokojnie i szczęśliwie nie mając w świadomości piekła, ciągłych kar, grzechów czy bożków wymyślonych przez ludzi pragnących zbić fortune na ludzkiej głupocie ? To jest kolejny z powodów, który zaważył na tym, że porzuciłem wszelkie fantasmagorie umysłu i odrzuciłem wszelkie zorganizowane formy religii. Patrze z uśmiechem na twarzy na kolejnych ludzi wierzących w gościa z brodą w obłokach czy też szwadrony Jaszczurów, zamartwiających się ' co z nami będzie ' ?

Pozdrawiam
  • 0

vkali.
  • Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Przeczytałeś też sanskryt, Biblię i sumeryjskie tabliczki?
Przesłania Indian Hopi, Zulusów, Majów, Tybetańczyków, Maorysów, Greków, Dogonów, Czejenów, pisać mogę długo - większości rdzennych kultur na tej planecie?
Ja z takim samym uśmiechem i podziwem dla ludzkiej ignorancji patrzę się na sceptyków i ich argumenty:)

… proszę nie myl sceptyków z tzw. ludźmi, którzy "przeczytali jedna ksiązkę" [najczęściej nie tylko fizycznego ich fizycznego lenistwa].. z tzw. ludźmi, ktłórzy znają tylko jedną rację, ..do tego jedynie tą, którą skutecznie w nich wdrożono pod przymusem obowiązku szkolnego oraz pod groźbą pały, ..a że [niby] przy okazji w procesie ich szkolenia wyłączono w nich wszelkie zdolności do samodzielnego myślenia i samodzielnego rozumienia [siebie samodzielnych świata] oraz zdolności do samodzielnych poszukiwań prawd, innych racji i samodzielnego poszerzania swej wiedzy [o sobie i swym świecie] to tak po prawdzie był to główny cel Tych, którzy zapragnęli nimi [w całości] rządzić oraz za nich samych nimi rządzą, myślą i rozumieją czy tylko nimi rządzą, myślą i rozumieją w ich imieniu, jak to miedzy sobą mówią by zbytnio nie drażnić tych w tę jedną rację wdrożonych,

..., natomiast ci racjowi, ci racjonalni, a właściwiej jedno’racjonalni, ci jedno'racjowi, ci którzy za prawdę mają jedna rację, ..rację obiektywną bo całkiem obiektywnie, na twardo w nich wdrożoną, która to jedorację miedzy sobą zwykli nazywać jedyna prawda obiektywną….. za to jedno’racjo’nalne zarządzenie nimi za nich samych , za to jedno’racjo’nalne myślenie za nich samych za to jedno’racjo’nalne rozumienie za nich samych, ..musza Tym PrzeDobrym dawać jedynie trochę trudu, wysiłku [nawet nie za dużo trochę mogą sobie zostawić, by mogli samodzielnie się reprodukować, samodzielnie wychowywać i przygotowywać swych następców m.in. do wdrożenie w nich tylko jednej racji na soje podobieństwo, oraz samodzielnie nawzajem się mobilizować by być wiernymi tej jednej racji, obiektywnej i na obiektywno wdrażanej, być posłusznymi tych którzy im te racje przygotowali i przygotowują być im wdzięcznymi za myślenie i rozumienie za nich, ..ci nie są sceptykami chba że sceptycyzmem nazywać bezwzględną posłuszność jednej racji, ..chyba że sceptycyzmem będziemy nazywać bezduszny i bezmyślny mhomeryzm tylko tej jednej racji,..

..współcześnie ze sceptycyzmem za ziemi jest dużo gorzej niż to było za kahhunów, hennoha i noego

..heh'o'heh

.. zapiski indian Hopi, ale kiedys czytalem o podziemnych miastach i tunelach rozmieszczonych na calym swiecie. ...Nieliczni swiadkowie opowiadaja, ze system tuneli ciagnie sie po calym kraju, a w najwiekszych miastach sa zamaskowane wejscia.

..miasta ludzi mrówek, ..niektórzy będą mieli okazję je już wkrótce poznać,..tak jak to zawsze bywało gdy trzeba było czyścić ziemię
  • 0

holi.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

vkali widzę, że jesteś coraz bardziej nawiedzony. Post na 1,5 strony w postaci jednego zdania, którego nie da się zrozumieć. Ciekaw jestem jakie są wynalazki eterofizyki albo odkrycia jaszczurologii.
  • 0

vkali.
  • Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

vkali widzę, że jesteś coraz bardziej nawiedzony. Post na 1,5 strony w postaci jednego zdania, którego nie da się zrozumieć. Ciekaw jestem jakie są wynalazki eterofizyki albo odkrycia jaszczurologii.

..a twój post jest "strasznie" merytoryczny,..czy mógłbyś przynajmniej powiedzieć nam co cie przymusiło by napisać tego tak małotresciwego posta,..bo nie sądzę, że była to chęć pochwalenia się, iż nie umiesz czytac ze zrozumieniem

..a co masz do eterofizyki, prócz tego ze jej kompletnie nie kapujesz podejrzewam ,ze oficjalnie wyznawanej [przez ciebie] fizyki również kompletnie nie kapujesz,..[masz okazję by wykazać ,że jest inaczej] ..i czyżbyś był jaszczurologiem i masz w niej jakieś odkrycia i potrzebujesz tylko zachęty by sie nimi podzielic z nami

...oraz czy to tak trudno pojąc, że jezeli sie nie ma nic do powiedzenia to sie po prostu nie mówi,..to na wypadek gdybyś się wykrecał z odpowiedzi na zarzut przeotreściowości twych wielozdaniowych wypowiedzi
  • 0

honever.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

a może warto w końcu zaufać sobie, zamiast polegać na świecie stworzonym przez instytucje, czy też ludzi, którzy starają się świadomie czy też już nieświadomie manipulować innymi? warto też uświadomić sobie, że manipulacja nie jest jednostronna, że odkrywając jedną, można wpaść w inną. ostatnimi czasy ludzie dzielą się co raz częściej na tych, którzy zbierają swoje stadko, któremu powiedzą jak żyć, w co wierzyć, co (i jak) myśleć, żeby było dobrze oraz na drugą grupę - tych, którzy oddają się w całości pod ślepe przewodnictwo ludzi, którzy błysną przed nimi nową 'prawdą', oraz ścieżką która zaprowadzi ich... tam gdzie powinni zostać zaprowadzeni, bo już wtedy nie zastanawiają się nad celem, tylko ślepo pędzą tam gdzie im się każe...
  • 0

holi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

a twój post jest "strasznie" merytoryczny

Jest nie mniej merytoryczny niż twoje wypociny. Przynajmniej trzyma jakąś formę. Rozumiem, że ogólnie obowiązującej gramatyki też nie uznajesz i budujesz zdania zgodnie z eterogramatyką?

a co masz do eterofizyki, prócz tego ze jej kompletnie nie kapujesz

Proszę, podaj mi przynajmniej jeden wynalazek, który działa zgodnie z założeniami eterofizyki. Jakie zjawiska opisane przez fizykę klasyczną są opisywane równie dobrze przez eterofizykę?

podejrzewam ,ze oficjalnie wyznawanej [przez ciebie] fizyki również kompletnie nie kapujesz

Nie jestem jakimś guru jeśli chodzi o tę dziedzinę wiedzy, bo na co_dzień zajmuję się kompletnie czymś innym.
Zależy o jakie działy chodzi.

i czyżbyś był jaszczurologiem i masz w niej jakieś odkrycia i potrzebujesz tylko zachęty by sie nimi podzielic z nami

Nie nie jestem związany z tym bullshitem. Po prostu zapytałem się czy ktoś może podać jakieś osiągnięcia jaszczurologii.

oraz czy to tak trudno pojąc, że jezeli sie nie ma nic do powiedzenia to sie po prostu nie mówi

Właśnie, w świetle tego co sam napisałeś, nie rozumiem dlaczego męczysz ludzi długimi postami z których nic nie wynika.

------------

edit:
PS. Radoslaw, mistrzu mój, kto mianował cię profesorem jaszczurologii? Możesz również podać na jakiej uczelni przyznają tak szacowne tytuły w dziedzinie sf.
  • 0

#162 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.

Napisano

Jeśli ten cały kult przerodzi się w skrajny strach przed Jaszczurami, zakładam już teraz, że znajdzie się osoba, która zacznie skutecznie manipulować kolejnymi ludźmi najprawdopodobniej z celach 'zarobkowych'.

Tu nie chodzi o kult, a o naszą przeszłość i tożsamość. O ODWAGĘ zapoznania się z nią i przeanalizowanie. O przełamanie podświadomego strachu przed jaszczurami, który jest tak duży że ludzie odrzucają wszystko na ten temat bez jakiegokolwiek zagłębienia się w temat na zasadzie "takie rzeczy mogą być tylko w filmach".

Rozumiem, że cały system jest zły, nie jest wiarygodny ale opowieści o Jaszczurach wręcz przeciwnie ? W takim razie gratuluje, jesli dla kogoś w szkołach uczą marnej fantastyki. Problem w tym, że ta 'marna fantastyka' jest potwierdzona, a fantastyka o Gadach nie jest.

Kłamstwo powtarzane miliony razy staje się prawdą. Teoria ewolucji, mit o narodzeniu się cywilizacji w Grecji i Rzymie - to tylko dwa wymowne przykłady do których można mieć setki zastrzeżeń przeglądając tylko to forum.
A marna fantastyka ze szkoły jest potwierdzana przez marnych naukowców bojących się przyznać że wiedzą tyle co każdy przeciętny człowiek - jeśli to zrobią stracą pracę.

Bardzo dobrze to pasuje do zaistniałej sytuacji. Guru (teraz jest ich wielu, formuła sekt musi w końcu ewoluować - mamy XXI wiek) znają najprawdziwszą z prawd o Jaszczurach, którzy żerują na gatunku homo sapiens.
Radosławie zauważ - profesor jaszczurologii podsunie pod nos źródła 'historyczne' jakiemuś napalonemu dzieciakowi, który przyjmie za prawdę absolutną to, że greccy bogowie to potomkowie Jaszczurów na ziemi i już mamy kandydata na pacjenta pokoju z klamkami od zewnątrz. Umysły młodych ludzi są bardzo podatne na jakiekolwiek sugestie (pomijam inne czynniki typu sytuacja rodzinna) a ktoś taki, który przeczyta pare akapitów na stronie pokroju Projekt Cheops nie będzie zastanawiał się czy to prawda, czy może jest normalne, racjonalne, zgodne z powszechną logiką, zaskakujące proste wyjaśnienie.

Ten młody człowiek dowie się po prostu czegoś o świecie w którym żyje. Jest w tym materiale parę smutnych informacji, ale są też dobre - przełamanie strachu i pozytywne myślenie podparte miłością bezwarunkową powoduje że jaszczury tracą źródło zasilania,a my możemy zmieniać naszą rzeczywistość.
Co do Projektu Cheops - jestem na tamtym forum i robię co mogę żeby wytłumaczyć młodym duszyczkom że to gadzia impreza (i nie jestem osamotniony w swej pracy).

Cóż, po moich krótkich poszukiwaniach, jestem skłonny stwierdzić, że wspomniany tutaj Credo to fikcyjna postać wymyślona aby propagować cały ten kult Jaszczurów. Jedyne co o nim znalazłem do tej pory to wywiad opatrzony dosyć jasno sugerującym wiarygodność tekstu - The Reptilian Agenda. Tekst wygląda jak streszczenie powieści SF. Fantazja goni fantazje.
Rozumiem, że od 4 miliardów (milionów?) lat nie ruszyły z miejsca pod względem ewolucji i dalej są prymitywnymi istotami ?

Co do Credo - jest też jego wywiad w "nexusie" i setkach innych dzienników. Ma stronę domową, poszukam jej.
Od 4 miliardów lat posiadaja technologię podróży w czasie, a skąd się wzięły nie wiadomo - prawdopodobnie z innego wszechświata/wymiaru.

Kolejna rzecz - jeśli grzebiąc w przeszłości natrafie w prawie wszystkich kulturach na pana z brodą siedzącego w obłokach, to będzie znaczyło, że on istnieje ? Jeśli takie kultury wymyślały z różnych względów, np położenia geograficznego, bogów wyglądających tak a nie inaczej, to czy to czegoś dowodzi ? Otóż, radosławie - nie dowodzi :)

Wszędzie natrafisz na gady. I jeśli chcesz mi powiedzieć że przypadkiem powstały dziesiątki podobnych przypadków opisujących podobną historię będzie to NIELOGICZNE.

Podzielam Twoją opinie o kryzysie wiary katolickiej. Nie chciałbym nikogo tutaj urazić, ale radosławie popadasz w lekką paranoję widząc wszędzie palce Gadów. Próbujesz powiedzieć, że - weźmy takiego LaVeya z jego Kościołem Szatana - Satanizm został wymyślony przez Gady ? Inaczej, że panem Antonem sterowały istoty zamieszkałe niezbadane rejony Wszechświata ? Otóż nie, bracie - religia to tylko wytwór słabych umysłow, próbujących znaleźć sens istnienia i ucieczke od rzeczywistości. I trudno tutaj nie zauważyć, że od zarania dziejów człowiek miał kogoś nad sobą. Inna sprawa to, że wraz z biegiem czasu ewoluował do 'wszechobecnej energii', która jest 'wszystkim'.

Mówię o głównych religiach a nie zabawach upośledzonych emocjonalnie dzieci, którym należy współczuć.
Daleki jestem od paranoji, ale religia została wymyślona przez gady. Dziś na skutek kryzysu wiary mamy środek zastępczy w postaci "przecieków" z NWO. Przykład - "komitet 300" lub "ręce precz od tej książki". Cele te same - wpoić nam strach przed siłą wyższą, podkreślić naszą niemoc i małość - CAŁY CZAS NIE INFORMUJĄC NAS O NASZYM WIELKIM POTENCJALE DO TWORZENIA TEGO ŚWIATA.

Gdyby nie ta nauka i technika, radosławie, dzisiaj nie byłbyś profesorem jaszczurologii bo nikt przez Internet nie zacząłby propagowania 'kultu' Jaszczurów. Nie pisałbyś też na VRP, pomijam tutaj sprawy takie jak wykształcenie. Ciekawe jest to, że większość ludzi, którzy plują na wszelką technologie, mieszka w dobrych domach, jeżdząc nowoczesnymi samochodami codziennie korzystając z telefonu komórkowego. A to, że człowiek tak a nie inaczej wykorzystuje niektóre zdobycza technologii powodując np. efekt cieplarniany to nie wina wynalazców.
O cywilizacji, która odeszła przez brak rozwoju duchowego nic mi nie wiadomo. Chętnie usłysze co to za jedni.
I tutaj pada sedno sprawy, po co tworzyć sobie kolejne byty, fikcje i żyć w strachu przed tym, że 'jedzą' nas Jaszczury, a nie żyć sobie spokojnie i szczęśliwie nie mając w świadomości piekła, ciągłych kar, grzechów czy bożków wymyślonych przez ludzi pragnących zbić fortune na ludzkiej głupocie ? To jest kolejny z powodów, który zaważył na tym, że porzuciłem wszelkie fantasmagorie umysłu i odrzuciłem wszelkie zorganizowane formy religii. Patrze z uśmiechem na twarzy na kolejnych ludzi wierzących w gościa z brodą w obłokach czy też szwadrony Jaszczurów, zamartwiających się ' co z nami będzie ' ?

To fakt że internet pomaga nie tylko jaszczurom ;)
Chciałem tylko powiedzieć że technologia którą dysponujemy jest niczym w porównaniu z tym co kiedyś mieliśmy na tej planecie.
Co do efektu cieplarnianego - rozgrzewa się cały układ słoneczny i jest to zjawisko cykliczne.
Tak samo jak zakończenie 26 tys lat cyklu daącego nam możliwość KWANTOWEGO SKOKU ŚWIADOMOŚCI.
Odeszła Atlantyda. Jeszcze raz podkreślę że chodzi o poznanie naszej prawdziwej historii i przełamanie strachu przed tym, przetrawienie mentalne i spojrzenie w przyszłość. Jakoś mi nie przeszkadz to żyć szczęśliwie, bez świadomości piekła etc.
Nie jestem też typem zamartwiającego się kretyna, ale mam dzieci i nie chcę żeby skonczyły jako zaczipowane bio-roboty żyjące w w jakiejs post-orwellowskiej rzeczywistości.
Pozdrawiam serdecznie

p.s. Holi mordo Ty moja tytuł nadał mi Mithrandir tutaj http://www.paranorma...t...45&start=45

Na koniec pozwolę sobie wkleić parę słów od mego zioma Davida Icke'a

"
WSTĘP DO KSIĄŹKI "The Biggest Secret".

DZIEŃ DECYZJI

Jesteśmy na granicy niewiarygodnej globalnej przemiany. Na skrzyżowaniu, gdzie podejmujemy decyzje, które wpłyną na życie na Ziemi w odległej przyszłości ( w tym co nazywamy czasem ). Możemy otworzyć drzwi mentalnych i emocjonalnych więzień, które ograniczały ludzki gatunek od tysięcy lat. Możemy pozwolić agentom tej kontroli ukończyć program mentalnego, emocjonalnego, duchowego i fizycznego zniewolenia każdego mężczyzny, kobiety i dziecka. Stanie się to na planecie ze światowym rządem, armią, centralnym bankiem i walutą, których fundamentem jest społeczeństwo oznaczonych mikroczipami ludzi.

Wiem, że brzmi to fantastycznie, ale gdyby ludzkość odwróciła wzrok od najnowszej opery mydlanej czy konkursu i ruszyła mózgiem, zauważyłaby, że te wydarzenia nie będą miały miejsca w przyszłości - one dzieją się teraz. Godzina po godzinie zbliża się moment centralizacji kontroli globalnej polityki, biznesu, bankowości, armii i mediów. Sugeruje się wszczepianie ludziom mikroczipów, a w wielu wypadkach jest już to praktykowane. Zawsze, kiedy ukryte zamiary mają zostać wprowadzone w życie pojawia się moment, gdy wydostają się one na powierzchnię, aby w końcu zaistnieć w rzeczywistości. To jest to, co obserwujemy teraz - eksplozja fuzji między światowymi mocarstwami bankowości i biznesu, szybkość centralizacji kontroli ekonomicznej i politycznej w postaci Unii Europejskiej, ONZ, Organizacji Handlu Światowego i wielu innych globalnych tworów jak Bank Światowy, Międzynarodowy Fundusz Monetarny i szczyty G-7/G-8. Za tą stałą i skoordynowaną centralizacją stoi plemię będące krzyżówką wielu linii, wywodzące się ze starożytnego Bliskiego i Środkowego Wschodu. Stało się ono władcami, arystokracją i kapłaństwem Europy, zanim rozciągnęło swoją władzę nad światem jako "Wielkie" Imperium Brytyjskie. To pozwoliło plemieniu rozprzestrzenić się we wszystkich krajach okupowanych przez siły brytyjskie i europejskie, łącznie ze Stanami Zjednoczonymi, gdzie do tej pory gra ono pierwsze skrzypce. Spomiędzy 40 prezydentów USA 33 było genetycznie spokrewnionych z dwoma osobami: angielskim królem Alfredem Wielkim i sławnym francuskim monarchą z 9 wieku Karolem Wielkim. Przez cały ten okres stopniowo wprowadzano sposoby rządzenia tych linii królewskich, aż wreszcie osiągnęliśmy moment, w którym możliwa jest centralizacja globalnej kontroli.

Jeśli chcesz wiedzieć, jakie będzie nasze życie jeśli się szybko nie obudzimy, pomyśl o nazistowskich Niemczech. To jest świat, jaki czeka globalne społeczeństwo, kiedy plan zwany przeze mnie Braterstwem Programu będzie się rozwijał od roku 2000 przez pierwsze 12 lat nowego wieku. Szczególne rok 2012 wydaje się istotny z przyczyn, które jeszcze poruszę. Ludzie nie mają pojęcia o otchłani, w jaką wkraczamy, ani o naturze świata, jaki zostawiamy naszym dzieciom. Większość z nich nie troszczy się o to. O wiele chętniej zignorowaliby rzeczy oczywiste i zaprzeczyli prawdzie, która kole ich w oczy. Czuję się jak krowa, która biega po polu i ryczy: "hej, kojarzysz tę ciężarówkę, która przyjeżdża co miesiąc i zabiera twoich przyjaciół? Cóż, nie zabiera ich na inne pole, jak myśleliśmy wcześniej. Strzela się im łeb, wykrwawia, tnie na kawałki i pakuje. A potem ludzie to kupują i jedzą." Wyobraź sobie reakcję reszty stada: "Oszalałeś. Nie zrobiliby tego. Poza tym mam udziały w firmie przewozowej i dostaję dobry procent. Zamknij się, tylko przeszkadzasz."

Agenda, którą przedstawiam, rozwijała się tysiące lat do obecnej, bliskiej ukończenia formy, ponieważ ludzkość odwróciła od niej myśli i odrzuciła odpowiedzialność. Ludzkość robi raczej to, co uznaje za słuszne w danym momencie, nie rozważając dalszych konsekwencji swoich poczynań. Mawiamy, że ignorancja jest błogosławieństwem - i mamy rację, ale tylko przez chwilę. Niewiedza o nadchodzącym huraganie może być błogosławieństwem, ponieważ nie trzeba się martwić ani podejmować żadnych działań. Ale kiedy chowasz głowę w piasek, wystaje ci tyłek, a huragan nadciąga. Mógłbyś uniknąć katastrofy, gdybyś zauważył ją i uznał jej istnienie. Trwając w niewiedzy i zaprzeczeniu z całą pewnością mocno oberwiesz i poniesiesz dotkliwe konsekwencje ponieważ zostaniesz uderzony w najmniej spodziewanym momencie, gdy jesteś najmniej na to przygotowany. Jak już mówiłem, niewiedza jest błogosławieństwem, ale na krótko. Tworzymy naszą rzeczywistość przez nasze myśli i działania. Ponosimy konsekwencje każdego działania lub jego braku. Kiedy odwracamy od czegoś nasze myśli i odrzucamy odpowiedzialność, odrzucamy także nasze życie. Jeśli zrobi to wystarczająca ilość ludzi, odrzucimy nasz świat i jest to dokładnie to, co robimy od zarania dziejów. To właśnie dlatego garstka ludzi zawsze kontrolowała masy. Jedyną różnicą dzisiaj jest to, że ta garstka manipuluje całą planetą dzięki globalizacji biznesu, bankowości i komunikacji. Podstawa tej kontroli była zawsze taka sama: należy utrzymywać ludzi w niewiedzy i strachu, uwikłanych w wojnę ze sobą. Dziel, rządź i podbijaj, zachowując najważniejszą wiedzę dla siebie. Jak zobaczymy w tej książce ci, którzy używali tych metod do kontroli ludzkości przez tysiące lat są elementami tej samej siły, tego samego plemienia, wykonawcami długoterminowego Programu, który osiąga właśnie swój główny punkt. Przed nami jest globalne, faszystowskie państwo.

Ale nie musi tak być. Prawdziwa władza należy do wielu, a nie do nielicznych. W rzeczywistości każda jednostka ma nieskończoną moc. Nie jesteśmy kontrolowani z powodu braku siły do decydowania o naszym przeznaczeniu, ale dlatego, że oddajemy tą moc w każdej minucie naszego życia. Kiedy zdarza się coś, co nam się nie podoba, obwiniamy kogoś innego. Kiedy na świecie pojawia się problem mówimy: "I co oni z tym zrobią?" W tym momencie oni, którzy skrycie stworzyli ten problem, odpowiadają na to pytanie proponując "rozwiązanie" - większą centralizację władzy i ograniczenie wolności. Jeśli chcesz oddać więcej władzy policji, wojsku i agencjom bezpieczeństwa, i chcesz, żeby społeczeństwo zażądało tego do ciebie - najpewniejszym sposobem jest więcej zbrodni, przemocy i terroryzmu. Jeśli ludzie obawiają się rabunku , napadu, bombardowania, wtedy zażądają odebrania im wolności w zamian za ochronę przed tym, czego się boją w wyniku manipulacji. Bombardowanie Oklahomy jest klasycznym tego przykładem, co omówię szerzej w rozdziale "Prawda cię wyzwoli". Nazywam tą technikę problem-reakcja-rozwiązanie. Stwórz problem, wymuś reakcję "coś trzeba z tym zrobić" i zaproponuj rozwiązanie. Podsumowaniem tego jest motto masońskie 'Ordo Ab Chao' - porządek z chaosu. Stwórz chaos i zaproponuj sposób przywrócenia porządku. Twojego własnego porządku. Masy są ograniczane i kierowane przez wiele form emocjonalnej i umysłowej kontroli. To jedyny sposób żeby to osiągnąć. Garstka ludzi nie może kontrolować milionów fizycznie, tak jak nie można kontrolować fizycznie zwierząt hodowlanych bez pomocy licznej grupy ludzi. Dwie świnie uciekły z rzeźni w Anglii i unikały schwytania, mimo wysiłków wielu ludzi, tak długo, że stały się osobistościami narodowymi. Fizyczna kontrola globalnej populacji nie zdaje egzaminu. Ale nie jest konieczna, jeśli potrafisz manipulować sposobem odczuwania i myślenia ludzi, tak aby "zdecydowali" się zrobić to czego od nich chcesz i zażądali od ciebie wprowadzenia praw, które chcesz wprowadzić. To stara prawda - jeśli chcesz, żeby ktoś coś zrobił musisz go przekonać, że jest to jego własny pomysł. Ludzkość kontrolowana poprzez umysł jest tylko trochę bardziej świadoma niż przeciętny zombie. Nierealne? Wcale nie. Mianem kontroli umysłu określam taką manipulację czyjegoś umysłu, że myśli on, a w konsekwencji także działa, tak jak ty tego chcesz. W świetle tej definicji nie jest istotne, jak wielu ludzi jest kontrolowanych, ale jak niewielu nie jest. Każdy jest kontrolowany w większym lub mniejszym stopniu. Jeśli reklama sprawia, że kupujesz coś, czego tak naprawdę nie chcesz lub nie potrzebujesz, to jesteś kontrolowany. Jeśli słyszysz lub czytasz tendencyjną historię i pozwalasz aby wpłynęła na twoje postrzeganie osoby lub wydarzenia, to jesteś kontrolowany. Przyjrzyj się treningowi armii. To czysta kontrola umysłu. Od pierwszego dnia mówią ci, żebyś wykonywał rozkazy bez żadnych pytań. A kiedy jakiś głupek w czapce z daszkiem powie ci, żebyś strzelał do ludzi, których nigdy nie widziałeś i nic o nich nie wiesz, musisz strzelać bez żadnych pytań. To jest właśnie mentalność "Tak jest!" Przenika ona również do świata niemilitarnego. " Wiem, że to nie jest właściwe, ale szef powiedział, że mam to zrobić i nie mam wyboru." Nie masz wyboru? Zawsze mamy wybór. Mamy możliwość, którą chcielibyśmy wybrać i możliwość, której raczej nie chcielibyśmy wybierać. Ale zawsze mamy wybór. Mówienie o braku wyboru jest tylko wykrętem.

Lista technik manipulowania umysłem jest nieskończona. Ktoś chce twojego umysłu, bo jeśli ma twój umysł, ma ciebie. Odpowiedzią jest przejęcie kontroli nad własnym umysłem, myślenie za siebie i pozwalanie na to innym, bez strachu przed śmiesznością i potępieniem za zbrodnię bycia innym. Jeśli tego nie zrobimy zostanie wprowadzony Program, który chcę opisać. Ale jeśli odzyskamy kontrolę nad naszymi umysłami i osiągniemy mentalną niezależność, Program nie zaistnieje, ponieważ podstawa jego egzystencji zostanie zabrana. Przeprowadziłem badania i rozmowy w ponad 20 krajach i w każdym z nich widzę ten sam proces. Wprowadzana jest identyczna polityka i identyczne struktury, zgodnie z Globalnym Programem. W tym samym czasie można zauważyć globalne przebudzenie, ponieważ coraz więcej ludzi słyszy duchowy budzik i budzi się z umysłowego i emocjonalnego uśpienia, z ziemskiego transu. Która siła zwycięży w ciągu tych 12 lat nowego milenium? To zależy od nas. Tworzymy naszą rzeczywistość przez nasze myśli i działania. Jeśli zmienimy nasze myśli i działania, zmienimy świat. To takie proste.

W tej książce zamierzam prześledzić historię plemienia, które kontroluje dzisiaj świat i ujawnić prawdziwą naturę Globalnego Programu. Chciałbym podkreślić, że demaskuję Program, nie zaś spisek jako taki. Spisek polega na takim manipulowaniu ludźmi i zdarzeniami, aby zapewnić wprowadzenie Programu. Spisek ma 3 formy: usuwanie organizacji i ludzi, którzy są zagrożeniem dla Programu ( morderstwo księżniczki Diany ), wprowadzanie na wpływowe stanowiska ludzi, którzy zrealizują Program ( George Bush, Henry Kissinger, Tony Blair ), kreowanie zdarzeń, które spowodują publiczne żądanie wprowadzenia Programu poprzez schemat problem-reakcja-rozwiązanie ( wojny, bomby terrorystów, upadek ekonomiczny ). W ten sposób te pozornie nie związane ze sobą wydarzenia i manipulacje stają się aspektami tej samej konspiracji mającej na celu wprowadzenie tego samego Programu. W nadchodzących miesiącach i latach kiedykolwiek weźmiesz gazetę, włączysz telewizor lub usłyszysz mowę przywódcy politycznego albo biznesmena zauważysz w nich zarysowane tu informacje. Już możesz je zauważyć jeśli rozumiesz ten przekręt. Przejrzyj moje poprzednie książki - "And The Truth Shall Set You Free", "I Am Me I Am Free", The Robots' Rebellion", zobacz na video "The Turning Of The Tide", zwróć uwagę na prace innych badaczy powstałe w ciągu dziesięcioleci, a zobaczysz że dzieje się to, co zostało przewidziane. To nie jest proroctwo, to podstawowa znajomość Programu. Czy w ciągu następnych kilku lat zostanie wprowadzone w życie globalne państwo faszystowskie? Odpowiedzią na to jest następne pytanie: czy staniemy się ludźmi, czy nadal będziemy stadem?

Program zależy od tego drugiego.

OSTRZEŻENIE

TA KSIĄŻKA ZAWIERA OGROMNĄ ILOŚĆ PROWOKACYJNYCH INFORMACJI. NIE CZYTAJ DALEJ, JEŚLI JESTEŚ ZALEŻNY OD TWOJEGO OBECNEGO SYSTEMU WIERZEŃ LUB CZUJESZ, ŻE NIE PORADZISZ SOBIE EMOCJONALNIE Z TYM, CO NAPRAWDĘ DZIEJE SIĘ NA ŚWIECIE.

JEŚLI WYBIERASZ DALSZE CZYTANIE, PAMIĘTAJ, ŻE NIE MA SIĘ CZEGO BAĆ. ŻYCIE JEST WIECZNE, A WSZYSTKO JEST DOŚWIADCZENIEM NA DRODZE DO OŚWIECENIA. PATRZĄC Z NAJWYŻSZEGO POZIOMU PERCEPCJI NIE MA DOBRA ANI ZŁA, JEST TYLKO ŚWIADOMOŚĆ WYBIERAJĄCA DOŚWIADCZANIE TEGO, CO MOŻNA DOŚWIADCZYĆ. ZDUMIEWAJĄCE WYDARZENIA, KTÓRE OPISUJE TA KSIĄŻKA DOJDĄ DO KRESU KIEDY ZAŚWITA ŚWIATŁO WOLNOŚCI W TRAKCIE NAJWIĘKSZEJ TRANSFORMACJI ŚWIADOMOŚCI, JAKA ZAISTNIAŁA NA TEJ PLANECIE OD 26 000 LAT. WBREW TEMU, CO ZA CHWILĘ PRZECZYTASZ, JEST TO CUDOWNY CZAS, ŻEBY ŻYĆ.

DAVID ICKE
"
ŻRÓDŁO www.thelinked.pl
  • 2

holi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kłamstwo powtarzane miliony razy staje się prawdą.

Już rozumiem. Te pirdoły o gadach powtarzasz w kółko w nadziei, że w końcu staną się prawdą?

Teoria ewolucji, mit o narodzeniu się cywilizacji w Grecji i Rzymie - to tylko dwa wymowne przykłady do których można mieć setki zastrzeżeń przeglądając tylko to forum.
A marna fantastyka ze szkoły jest potwierdzana przez marnych naukowców bojących się przyznać że wiedzą tyle co każdy przeciętny człowiek - jeśli to zrobią stracą pracę.

Wszędzie natrafisz na gady. I jeśli chcesz mi powiedzieć że przypadkiem powstały dziesiątki podobnych przypadków opisujących podobną historię będzie to NIELOGICZNE.

Oczywiście, że gady są właściwie na wszystkich kontynentach. Inteligencją jednak nie grzeszą.

Marna fantastyka, dobre sobie. Takie posty jak wklejasz są poniżej krytyki. Zero merytoryki, sama piana. Całe te wierzenia o gadach można porównać do myśli przewodniej tematu "Dupa Henryka":

- "Karol powiedział, że gady na nas czychają, więc to prawda."
- "Ale nikt nie widział gadów!"
- "Nie kwestionuj tego co mówi Karol, bo przylecą gady i kopną cię w dupę!"

Naganiasz ludzi do gadziej teorii lepiej niż świadkowie jehowy do swojej sprawy.

ps

p.s. Holi mordo Ty moja tytuł nadał mi Mithrandir

Akurat w tym kontekście to nie był wyraz szacunku. Nie rozumiem, dlaczego sam siebie tak tytułujesz, musisz się dowartościować?
  • 0

mithrandir.

Pan Satyros

Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Tu nie chodzi o kult, a o naszą przeszłość i tożsamość. O ODWAGĘ zapoznania się z nią i przeanalizowanie. O przełamanie podświadomego strachu przed jaszczurami, który jest tak duży że ludzie odrzucają wszystko na ten temat bez jakiegokolwiek zagłębienia się w temat na zasadzie "takie rzeczy mogą być tylko w filmach".

Nie wiem czy użyłeś tutaj odpowiedniego słowa, bowiem ja do Jaszczurów strachu nie czuje. Wręcz przeciwnie - uznaje za chory wymysł osób pokroju tych, którzy manipulują i wykorzystują do swoich celów ludzi np w sektach. Nie wiem też, po co mam się zagłębiać w stek kłamstw i oszustw, aby w końcu te wszystke idiotyzmy wydały się dla mnie prawdą ? Porównuje to ze wnikliwym i dogłębnym studiowaniu i analizowaniu baśni Andersena aż w końcu Królowa Śniegu stanie się dla mnie oczywistym faktem, i każdego, kto będzie odrzucał jej istnienie będe zalewał falą marnej retoryki w celu przeciągnięcia go na moją strone. Przyjmując zasadę jaką nam zaprezentowałeś można w prosty sposób 'udowodnić' istnienie Krasnoludów, Golemów, Skrzatów czy innych wytworów ludzkiej wyobraźni

Kłamstwo powtarzane miliony razy staje się prawdą. Teoria ewolucji, mit o narodzeniu się cywilizacji w Grecji i Rzymie - to tylko dwa wymowne przykłady do których można mieć setki zastrzeżeń przeglądając tylko to forum.

Jak to pięknie pasuje do zaistniałej sytuacji. Przeglądając to forum można natrafić na najbardziej wymyślne teorie i fantasmagorie umysłów. Nie jest to żadne potwierdzenie, że teoria ewolucji to jedno wielkie kłamstwo. Cóż, jeśli ktoś uważa, że to nie prawda bo jest to POWSZECHNIE przyjęte to gratuluje szukania okrężnej drogi. Dla takich osób prawidziwi naukowcy to ludzie od Projektu Cheops. Przynajmniej oni nie stracą pracy gdy powiedzą chociaż największą bzdurę.

Ten młody człowiek dowie się po prostu czegoś o świecie w którym żyje. Jest w tym materiale parę smutnych informacji, ale są też dobre - przełamanie strachu i pozytywne myślenie podparte miłością bezwarunkową powoduje że jaszczury tracą źródło zasilania,a my możemy zmieniać naszą rzeczywistość.
Co do Projektu Cheops - jestem na tamtym forum i robię co mogę żeby wytłumaczyć młodym duszyczkom że to gadzia impreza (i nie jestem osamotniony w swej pracy).

Nie nie, radosławie, młody człowiek zostanie otumaniony i zmanipulowany przez głosicieli jednynej słusznej prawdy i nijak to nie przyczyni się do poszerzenia wiedzy o świecie. Może tylko przydać na studiach psychologicznych jako przykład choroby psychicznej, polegającej na widzeniu wszędzie interwencje gadzich, niewidzialnych rąk. Wszędzie gady, gady, gady... cholera, jak Ci się to nie nudzi widząc WSZĘDZIE interwencje kogoś, którego istnienia nie idzie nijak potwierdzić ?

Tak, skin na VRP opracowały Gady, slinik IPB został skonstruowany na odległej planecie przez gadzich inżynierów, Eurycide to zamaskowany Jaszczur a wszyscy oni teraz żywią się naszymi 'złymi' postami ? Daj spokój...

Mówię o głównych religiach a nie zabawach upośledzonych emocjonalnie dzieci, którym należy współczuć.
Daleki jestem od paranoji, ale religia została wymyślona przez gady. Dziś na skutek kryzysu wiary mamy środek zastępczy w postaci "przecieków" z NWO. Przykład - "komitet 300" lub "ręce precz od tej książki". Cele te same - wpoić nam strach przed siłą wyższą, podkreślić naszą niemoc i małość - CAŁY CZAS NIE INFORMUJĄC NAS O NASZYM WIELKIM POTENCJALE DO TWORZENIA TEGO ŚWIATA.

Mówiłeś o WSZYSTKICH RELIGIACH. Mogę zacytować. Nie będe tutaj rozprawiał o sataniźmie filozoficznym. Współczuje, jeśli ktoś uważa tą ideologie za zabawy upośledzonych dzieci, ale czego można się spodziewać po osobie wszędzie widząca jaszczurze szpony ?

To fakt że internet pomaga nie tylko jaszczurom
Chciałem tylko powiedzieć że technologia którą dysponujemy jest niczym w porównaniu z tym co kiedyś mieliśmy na tej planecie.
Co do efektu cieplarnianego - rozgrzewa się cały układ słoneczny i jest to zjawisko cykliczne.
Tak samo jak zakończenie 26 tys lat cyklu daącego nam możliwość KWANTOWEGO SKOKU ŚWIADOMOŚCI.
Odeszła Atlantyda. Jeszcze raz podkreślę że chodzi o poznanie naszej prawdziwej historii i przełamanie strachu przed tym, przetrawienie mentalne i spojrzenie w przyszłość. Jakoś mi nie przeszkadz to żyć szczęśliwie, bez świadomości piekła etc.
Nie jestem też typem zamartwiającego się kretyna, ale mam dzieci i nie chcę żeby skonczyły jako zaczipowane bio-roboty żyjące w w jakiejs post-orwellowskiej rzeczywistości.
Pozdrawiam serdecznie

Jaszczury again. Póki co nic nie wskazuje na to, że kiedykolwiek wcześniej na tej planecie mieliśmy telefony komórkowe. Kolejne marnej jakości przesłanki bez jakiegokolwiek uzasadanienia. Szkoda że Internet służy to szerzenia takich bzdur. Atlantyda szybko odeszła, jak już holi wspominał, ile fikcja literacka mogła przeżyć ? Nasza prawdziwa historia jest bardzo prosta, a szukanie alternatywnej, utopijnej rzeczywistości to dobra droga do pokoju z klamkami od zewnątrz. Zapewniam, nie zapowiada się aby to i kilka następnych pokoleń były zaczipowanymi robotami. To wizje, wykreowane w głównej mierze przez hollywood i pisarzy sf, zadziwiająco trafiające do ludzi szukających okrężnej drogi przez życie.

Pozdrawiam
  • 0

#165 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.

Napisano

Wręcz przeciwnie - uznaje za chory wymysł osób pokroju tych, którzy manipulują i wykorzystują do swoich celów ludzi np w sektach. Nie wiem też, po co mam się zagłębiać w stek kłamstw i oszustw, aby w końcu te wszystke idiotyzmy wydały się dla mnie prawdą

Stwierdzam że Tobie jest bliżej ode mnie do pokoju bez klamek bo epitety i porównania rzucane w moją stronę pozwalają wyczuć w Twych słowach odrobinę agresji - a to pierwszy krok w tamtą stronę.
Zauważ że ja nie mówię że jesteś jaszczurzym agentem pomagającym utrzymać perfidny spisek i manipulację ;)

Przeglądając to forum można natrafić na najbardziej wymyślne teorie i fantasmagorie umysłów. Nie jest to żadne potwierdzenie, że teoria ewolucji to jedno wielkie kłamstwo. Cóż, jeśli ktoś uważa, że to nie prawda bo jest to POWSZECHNIE przyjęte to gratuluje szukania okrężnej drogi. Dla takich osób prawidziwi naukowcy to ludzie od Projektu Cheops. Przynajmniej oni nie stracą pracy gdy powiedzą chociaż największą bzdurę.

Mam Cię za brata a Ty odwalasz takie numery... Tego typu retoryczno-socjotechniczne zabiegi nie wpływają za dobrze na sondaże, nie boisz się spadku reputacji?
Na wszelki wypadek wyjaśnię młodszym czytelnikom że nigdy nie mówiłem że teoria ewolucji jest nieprawdziwa bo jest powszechnie przyjęta. Ona jest nieprawdziwa bo są setki innych teorii na ten temat, o wiele bardziej prawdopodobnych - w dodatku są setki znalezisk archeologicznych o których przyjęta nauka się nie wypowiada bo jeszcze "myśli" nad odpowiedzią,
Projekt Cheops - pozwól że trochę Cię uświadomię, dobrze wiedzieć o czym się pisze:
"W poniedziałek 7 kwietnia 2008 roku o godz. 13:00, w Sali Senatu Uniwersytetu Wrocławskiego zostały podpisane dwie umowy: o współpracy naukowo-badawczej pomiędzy Uniwersytetem Wrocławskim a Uniwersytetem w Kairze, reprezentowanym przez Wydział Archeologii Uniwersytetu w Kairze, oraz umowa o kompletnym finansowaniu tych badań naukowych pomiędzy Uniwersytetem Wrocławskim i Fundacją "Dar Światowida".
Umowy te dotyczą kompleksowych badań geofizycznych, hydrologicznych oraz archeologicznych w Nekropolii w Hawarze (Fayum), przy tzw. "piramidzie mułowej". Na te badania jest już oficjalne pozwolenie ze strony Najwyższej Rady Starożytności (odpowiednik Ministerstwa Kultury) w Egipcie.
Ze strony Uniwersytetu Wrocławskiego szczególną rolę będzie odgrywał Instytut Nauk Przyrodniczych i Geologicznych, gdyż pierwszym krokiem będzie interpretacja danych z badań tzw. georadarem (GPR), które zostały wykonane 18 marca b.r. przez naukowców egipskich, ale pod kierownictwem pracownika naukowego tego Instytutu, dr Adama Szynkiewicza.
Badania te będą w całości finansowane przez Fundację Wspierania Badań Archeologicznych "Dar Światowida" za pośrednictwem Uniwersytetu Wrocławskiego.
Ze strony Uniwersytetu Wrocławskiego umowę podpisał Prorektor d.s. Współpracy z Zagranicą, prof. dr hab. Karzysztof Nawotka. Ze strony egipskiej umowę podpisał Dziekan Wydziału Archeologii Uniwersytetu w Kairze, prof. dr Alaaeldin Shaheen, a w imieniu Fundacji "Dar Światowida" - Prezes Fundacji - Andrzej Wójcikiewicz.
"
źródło: www.projekt-cheops.com

Powiało grozą, hę? Twoi naukowcy brną w jaszczurzą imprezę bo czcą SŁAWY, KASY I UWAGI ŚWIATA. W dodatku nie mają pojęcia co robią, ale zostawmy to na przyszłość - oświadczam na wszelki wypadek że Projekt Cheops to jaszczurza intryga i nie można pozwolić na realizację.

Nie nie, radosławie, młody człowiek zostanie otumaniony i zmanipulowany przez głosicieli jednynej słusznej prawdy i nijak to nie przyczyni się do poszerzenia wiedzy o świecie. Może tylko przydać na studiach psychologicznych jako przykład choroby psychicznej, polegającej na widzeniu wszędzie interwencje gadzich, niewidzialnych rąk. Wszędzie gady, gady, gady... cholera, jak Ci się to nie nudzi widząc WSZĘDZIE interwencje kogoś, którego istnienia nie idzie nijak potwierdzić ?

A ja uważam że młodzi są manipulowan przez System. Nie wierz w nic, zbieraj kasę, dokop temu i tamtemu, co cię obchodzą inni, czakry nie istnieją - bla bla bla.
Ja mówię - hej bracie poczytaj o naszej historii. Z nią chyba jest coś nie tak, bo w szkole jedno a gdzie indziej drugie. Może nas uczyli głupot? Pomyślmy po co nas uczyli głupot? Czy bracia uczą braci głupot? Cholera a może to nie nasi bracia nas uczą?

Tak, skin na VRP opracowały Gady, slinik IPB został skonstruowany na odległej planecie przez gadzich inżynierów, Eurycide to zamaskowany Jaszczur a wszyscy oni teraz żywią się naszymi 'złymi' postami ? Daj spokój...

Też jakieś retoryczno-cośtam zagrania. Skin VRP starożytnym przekazem? Bracie zaczynam się naprawdę martwić o Twoją zdolność zrozumienia tekstu.

Mówiłeś o WSZYSTKICH RELIGIACH. Mogę zacytować. Nie będe tutaj rozprawiał o sataniźmie filozoficznym. Współczuje, jeśli ktoś uważa tą ideologie za zabawy upośledzonych dzieci, ale czego można się spodziewać po osobie wszędzie widząca jaszczurze szpony ?

Wcześniej mnie zniszczyleś merytorycznie. Ale teraz to już kopanie leżącego...

Jaszczury again. Póki co nic nie wskazuje na to, że kiedykolwiek wcześniej na tej planecie mieliśmy telefony komórkowe. Kolejne marnej jakości przesłanki bez jakiegokolwiek uzasadanienia. Szkoda że Internet służy to szerzenia takich bzdur. Atlantyda szybko odeszła, jak już holi wspominał, ile fikcja literacka mogła przeżyć ? Nasza prawdziwa historia jest bardzo prosta, a szukanie alternatywnej, utopijnej rzeczywistości to dobra droga do pokoju z klamkami od zewnątrz. Zapewniam, nie zapowiada się aby to i kilka następnych pokoleń były zaczipowanymi robotami. To wizje, wykreowane w głównej mierze przez hollywood i pisarzy sf, zadziwiająco trafiające do ludzi szukających okrężnej drogi przez życie.

Mithrandir odpowiedz mi na jedno pytanie - gdybyś wiedział na 100% że z jaszczurami jest jak mówię, siedziałbyś cicho nikomu o tym nie mówiąc?
Mi nie wystarcza szczęśliwe i spokojne życie, interesują mnie nasze korzenie i to co z nich wynika - Ty zatrzymujesz sie w pewnym momencie, wybierając błogosławioną ignorancję.
Twoje prawo, wolność rządzi.
Pozdrawiam

p.s. a tutaj coś dla tych którzy jednak lubią bardziej wiedzieć niż nie wiedzieć, przekaz od braci z ameryki południowej Księga Jaguara
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych