Skocz do zawartości

Zdjęcie

Świat jest inny niż myślisz

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
361 odpowiedzi w tym temacie

holi.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

p.s. a tutaj coś dla tych którzy jednak lubią bardziej wiedzieć niż nie wiedzieć, przekaz od braci z ameryki południowej Księga Jaguara

Przewertowałem ten tekst. Odnośniki do Daenikena czy Sitchina, oraz wzmianki o Atlantydzie sprawiają, że nie mam zamiaru go czytać.

A ja uważam że młodzi są manipulowan przez System. Nie wierz w nic, zbieraj kasę, dokop temu i tamtemu, co cię obchodzą inni, czakry nie istnieją - bla bla bla.

Owszem, są manipulowani przez system, ale nie w taki sposób jak to sobie wyobrażasz.

Mithrandir odpowiedz mi na jedno pytanie - gdybyś wiedział na 100% że z jaszczurami jest jak mówię, siedziałbyś cicho nikomu o tym nie mówiąc?

Pozwól, że ja odpowiem. Postarałbym się to przekazać w wiarygodny sposób. Podpieranie się tekstami, które czerpią z fantastów pokroju Sitchina na pewno nie przyczyni się do popularności całej tej jaszczurzej paranoi.
  • 0

bolek.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

'holi'

Przewertowałem ten tekst. Odnośniki do Daenikena czy Sitchina, oraz wzmianki o Atlantydzie sprawiają, że nie mam zamiaru go czytać.

Przewertowałem, piszesz choć prawdę, jak się NIE czyta a wertuje książki jeśli wogóle je wertuje

Książki Carlos Castanedy, Sitchina, Robert Anton Wilson itd. muszą być czytane szczególnie uważnie, gdyż czytelnik naprowadzany jest na wnioski, które musi sobie dopowiedzieć sam, ponieważ napisane być nie mogą.
Gdyby wszystko wyłożone "kawa na ława"- nie mogłyby wogóle ukazać się w druku.
Dopiero uważne czytanie ich ukazuje jaką mają rzeczywistą wartość.
Jeśli czytasz je jak książkę telefoniczną, to lepiej gdybyś wcale nie brał ich do ręki a odstawił w towarzystwo Biblii, której też zazwyczaj nikt nie czyta. Nie robiłbyś przynajmniej publicznie fałszywej recenzji.

Jak widzę po komentarzach, nie ma komu rzetelnie ocenić tutaj rzeczywistej wartości zamieszczonego tutaj artykułu, gdyż tylko Radosław ma dobre rozeznanie w temacie i kilku innych fragmentaryczne.

Nie w moim interesie jest przekomarzanie się z ignorantami, czy udowadnianie czegokolwiek skrajnym sceptykom co czasem dla zabawy robię, jak ostatnio w sprawie "Mesjasza".
Ten temat jest zbyt poważny na podobne zabawy.

Wypowiem się zatem krótko;
Artykuł ten, to prawie w 100 %-tach fakty, lecz niedokończony.
Aby zrozumieć w pełni o czym w nim mowa, trzeba dobrze znać książki wyżej wymienionych autorów a także Max F. Longa.
To nie bajkopisarze z Szamanem Mutwa włącznie.
Wśród niewielu, właśnie Mutwa zwraca uwagę, że nasi farmerzy, którzy hodują nas jak bydło dla energii jaką z nas uzyskują, niekoniecznie jako własne pożywienie mieli właśnie ten cel, aby nas stworzyć takimi jacy jesteśmy.
Max F. Long po 50-ciu latach studiów nauk Kahunów, które wywodzą się ze starozytnego Egiptu, stwierdził, że tracimy ogromne ilości własnej energii w wyniku; strachu, nienawiści, zazdrości zemsty i innych negatywnych odczuć.
Wyjaśnia to z kolei dlaczego nasi tzw. bogowie wszelkiej masci i kalibru, powołali pierwszych kapłanów do zmuszania ludzi do ciężkiej pracy, oddawania im czci i strachu przed nimi, zaplanowali system cywilizacji i wszelkie inne metody manipulacji nastrojami z wojnami, sportem, gonitwą za forsą i tytułami, rywalizacją itd.
Kapłani, to oczywisty początek wszelkich religii i sekt a także faraonów, królów i prezydentów.

Nigdzie nie trafiłem na oczywisty wniosek, że w tej sytuacji jedyną naszą skuteczną obroną i bronią są pozytywne nasze myśli, czyli ich ciągła kontrola, aby zatrzymać własną energię, która jest tak wielką naszą bronią, że trudno w to wierzyć ale właśnie z tego powodu tak bardzo jest pożądaną przez naszych farmerów.
Pomocne przy tym są zioła (zakazane przez rządy państwowe) używane przez celowo ośmieszanych Szamanów.

Każdy powie; Przecież to właśnie religie nakazują przebacznie, poszanowanie bliźniego, miłość.....
Oficjalnie tak, ponieważ co jest nakazywane, jest omijane, ośmieszane (Szanuj- czytaj pierd.. bliźniego swego aż koszula spadnie z niego i bierz się za drugiego), nieoficjalnie religie są głównym powodem wszystkich wojen, gwałtów i przemocy.
Podobnie odwrotny efekt dają zakazy palenia tytoniu w rzeczywistości zwiększając ciągle dochody z coraz droższych papierosów ich monopolistów- PAŃSWU ! ( Czym się różni Mafia od Rządu? odpowiedz sobie sam)
Przecież to jasne; Co zakazane tym bardziej pożądane.

Podobnie jest z ciągłym powtarzaniem kłamstwa, które wreszcie staje się prawdą.
Nie wymyślił to Stalin, gdyż znane było już w starożytnym Egipcie, jeśli nie dużo wcześniej a stosowane nawet przez takie prymitywy jak tu "Mesjasz" w temacie "Religie i Filozofie-Pozostałe. A może Pająk pseudo Acef? ;)
Zawsze trafi się jakiś fanatyk "Acef", zwabi drugiego "Acefa", ci dwoje - czterech i tak powstaje dochodowa nastepna sekta ku uciesze farmerów.

Jeśli już co nieco kapujesz, trochę książek w tym temacie i tekstów znajdziez darmo na stronie; kahuna.2ya,com
Zmień przecinek na kropkę- ops

Podpieranie się tekstami, które czerpią z fantastów pokroju Sitchina

Wygląda, że ile w Sitchinie fantazji, tyle w Tobie rozumu ;) :D

Edit Pit:
Proszę rozmawiać bezy wycieczek osobistych. Pierwsze ostrzeżenie słowne

• 0

vkali.
  • Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Nie wiem czy użyłeś tutaj odpowiedniego słowa, bowiem ja do Jaszczurów strachu nie czuje

..fakt,..smoki dobre so

'udowodnić' istnienie Krasnoludów, Golemów, Skrzatów czy innych wytworów ludzkiej wyobraźni

..po co udowadniać, a nie lepiej pozwolić by same przyszły [do ciebie] i uddowodniły [tobie] swoją obecność,..prawda trzeba mieć choc troche odwagi by zdobyć sie na takie przyzwolenie,..i prawdą jest, że trudno ci się bedzie pochwalić i udowodnić, że posiadłes dowód ich istnienia,..
..wiec nim nabierzesz odwagi i pozwolisz im na przybycie, dobrze byłoby wpierw oraz uczciwie sobie opdpowiedzieć na pytanie "czy potrzebujesz dowodu ich bycia ich istnienia, dla siebie samego czy udowodnienia ich innym,..uczciwa odpowiedź na to pytanie powinno cię uchronić od zawodu

...swoja drogą co najmniej mocno arogancy muszą być ci, którzy dozwalają dopuszczają [sobie oraz innym istnieniom] by w tak bardzo, bardzo ogromnym wszechswiecie wyewoulowały czy [co jest bardziej po prawdzie] wyinwoulowały istnienia lub istoty podobne jedynie w formie im samym lub jedynie w formach juz im poznanych [jedynie w tym ostatnim aktualnym ziemskim byciu] oraz dużo podrzędniejszym formach im samym.

..dopowiem jeszcze, że krasnoludy, golemy, skrzaty też fajne so
  • 0

_Silent_.
  • Tematów: 18
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Błąd logiczny.

Książki Carlos Castanedy, Sitchina, Robert Anton Wilson itd. muszą być czytane szczególnie uważnie, gdyż czytelnik naprowadzany jest na wnioski, które musi sobie dopowiedzieć sam, ponieważ napisane być nie mogą.
Gdyby wszystko wyłożone "kawa na ława"- nie mogłyby wogóle ukazać się w druku.

Ale mający piecze nad internetem, naszymi głowami i skarpetkami jakie nosimy, agenci Jaszczurów, nie skasowali jeszcze Twojego posta.
Dziwne.
  • 0

#170 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.
  • Tematów: 0

Napisano

Błędem logicznym jest twoja wypowiedź Silent. Pomyśl nad tym w ciszy...
  • 0

vkali.
  • Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Błędem logicznym jest twoja wypowiedź Silent. Pomyśl nad tym w ciszy...

... niektórzy nie potrafią dowartościować się ani ciszą, ani samodzielnym myśleniem ,..zbyt bardzo boją sie choćby najmnieszego zarzutu o alogiczność myslenia...z tego porażajacego strachu, swym Bogiem ustanowili tzw. [racjonalną] LOGIKĘ, czyli takie cuś trascendentnego, co ni w ząb sami samodzielnie nie mogą skapować ,..ale również takie cuś, ze niby w ich mniemaniu nikt w żaden sposób nie jest w stanie rozpoznać, że oni ni w ząb niczego [z ich WszechObiektAbsolutBoga] nie kapują,..i takich [za/prze]straszonych cwaniaków lepiej pozostawić ich [WszechOBIEKTywnemuABSOLUTnemu]Bogowi, ...On z nim zrobi co trzeba [tak jak z resztą i bez reszy zawsze i wszędzie z nimi to co trzeba robi]
  • 0

holi.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wygląda, że ile w Sitchinie fantazji, tyle w Tobie rozumu

Dziękuję za komplement, widać również doceniasz fantazję Sitchina. Nadużycia jego interpretacji tekstów sumeryjskich były już dyskutowane w innym temacie.
  • 0

bolek.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Każdy rozumi jak umi ;) :D
  • 0

_Silent_.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

OMG!
Kosmici redagują książki, sączą z nas energię... Ale posta na forum nie skasują.
Pytam dlaczego... Zostaje wyśmiany... :)
  • 0

#175 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.

Napisano

Nikt nie mówił że cenzorują net, a Ty wysnułeś takową tezę, wcisnąłeś ją bolkowi w usta i określiłeś błędem logicznym. To ja się pytam gdzie tu logika?
Holi, nie jest z Tobą tak źle, Sitchin myli się w jakichś 10-20%, więc powineneś być geniuszem!!!
  • 0

Paweł.
  • Tematów: 22
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kosmici redagują książki, sączą z nas energię... Ale posta na forum nie skasują.
Pytam dlaczego...

Bo post jest pisany w trzeciej gestosci, a kosmici dzialaja w czwartej. Fizycznie nie maja takiej mozliwosci, ale moga miec wplyw na tresc pisanego posta, co widac zwlaszcza u sceptykow i szatanistow. Sceptykami kieruja tak, aby wmawiali reszcie, ze kosmitow nie ma, pozwala im to dalej dzialac w konspiracji. Natomiast szatanistami posluguja sie, aby rozprzestrzeniac negatywna energie. Oczywiscie sa szkolone odpowiednie jednostki, ktore prowadza dywersje w trzeciej gestosci, ale trudno oszacowac ich liczbe... ;)
  • 0

_Silent_.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Dlaczego mogą cenzurować ksiązki, a net nie? Mogą mieć na usługach redaktorów, a moderatorów nie?
GDZIE tu logika?
  • 0

mithrandir.

Pan Satyros

• Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Silent, to samo pytanie zadaje sobie a raczej zwolennikom jaszczurzego spisku od początku tego tematu jak i wielu innych.
Pakerzyk, powiedz, że to prowokacja...
  • 0

Paweł.
  • Tematów: 22
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pakerzyk, powiedz, że to prowokacja...

Zazwyczaj przy poscie o tresci zartobliwej wystawiam emotikonke. O taka - ;) Tak zeby wszyscy zrozumieli moje portye poczucie humoru.
  • 0

#180 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.

Napisano

Silent może gdybyś pochadzał trochę po gadzich stronach wiedziałbyś że są regularnie zamykane...- odwiedzałem je dość często jakieś 2 lata temu to wiem.
Nie robisz jednak tego i wygłaszasz nielogiczne twierdzenia.
Wszyscy mamy gadzi mózg http://www.crystalin...ilianbrain.html więc nie wiem o co tyle hałasu - jesteśmy homo-gadami i tego nie zmienimy.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych