Skocz do zawartości

Zdjęcie

Świat jest inny niż myślisz

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
361 odpowiedzi w tym temacie

bolek.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

'holi'

Gadzia część mózgu jest najstarsza ewolucyjnie. W takim razie każdy ssak jest zmanipulowany przez tych waszych bzdurnych reptilian.

Niekoniecznie gady nas manipulowały, ale gadami byliśmy.
  • 0

holi.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ale gadami byliśmy

Co w takim razie z resztą ssaków?
  • 0

NO_NAME.
  • Tematów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

niestety ta "religia" zakłada że człowiek jest jedyną interesującą ich istotą na ziemi bo jedzą nasze emocje czy jakoś tak. wprawdzie wszystkie ssaki posiadają te emocje co udowodniono naukowo ale i ten fakt, podobnie jak setki innych, można przecież zawsze pominąć.
do mnie kompletnie nie dociera po co kosmici mieliby tworzyć inne rasy, skoro teraz jesteśmy pozostawieni sami sobie. to jak zbudować piękny dom, wpakować w niego mnóstwo kasy i pieniędzy i jeździć specjalnie z florydy do polski aby ten dom zbudować a potem zostawić i pozwalać by się walił a dzieciaki wybijały szyby w oknach. bezsens..
  • 0

#214 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.
  • Tematów: 0

Napisano

do mnie kompletnie nie dociera po co kosmici mieliby tworzyć inne rasy, skoro teraz jesteśmy pozostawieni sami sobie. to jak zbudować piękny dom, wpakować w niego mnóstwo kasy i pieniędzy i jeździć specjalnie z florydy do polski aby ten dom zbudować a potem zostawić i pozwalać by się walił a dzieciaki wybijały szyby w oknach. bezsens..

Zanim zaczniesz tworzyć nowe religie poczytaj najpierw trochę na temat w którym zabierasz głos - zacznij może od Credo Mutavy, Indian Hopi, Tybetańskich Naga - a dowiesz się że chłopaki siedzą sobie spokojnie pod ziemią. Zajrzyj do Davida Icke'a, Castanedy, Gurdżijewa - dowiesz się że funkcjonują w wyzszym wymiarze obok nas.
Poziom wiedzy merytorycznej sceptyków jest śmieszny, wynika on z ignorancji i totalnej nieznajomości tematu.
Dalej będę czekał na jakieś SENSOWNE pytania - niech np ktoś spróbuje podjąć polemikę z tym co mówi David Icke w swojej książce...
  • 0

bolek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

'holi'

....a to HGW
  • 0

holi.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

....a to HGW

Rozwiń proszę.

Dalej będę czekał na jakieś SENSOWNE pytania - niech np ktoś spróbuje podjąć polemikę z tym co mówi David Icke w swojej książce...

Ok podejmij w takim razie polemikę jak się ma fakt, że wszystkie ssaki mają gadzi mózg, do twierdzenia że gady stworzyły/zmanipulowały genetycznie/etc ludzi i dlatego również mamy gadzią część mózgu?
  • 0

bolek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

'holi'

.a to HGW
Rozwiń proszę.

HGW- mogę rozwinąć tylko na pw - niestety
  • 0

Electric Ant.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"Problem postrzegania rzeczywistości jest kluczowy w naukach behawioralnych dotyczących tak i człowieka, jak i zwierząt. Aby zrozumieć zachowanie zwierzęcia, trzeba określić spektrum, jakim dysponują jego zmysły w percepcji i rozumieniu otoczenia.
a) wdrapać się sie na roślinkę
b) spaść na przechodzące zwierzę
c) pożywić się krwią
d) wydać potomstwo

... postrzeganie rzeczywistości ogranicza się głównie do wykrywania stężenia kwasu mlekowego w otoczeniu oraz rozróżnianiu kierunku góra-dół. Dla niego jest to "cały, pełny świat" - dla nas zaledwie znikomy wycinek rzeczywistości."
- no właśnie. Ale za chwilę znów prezentujesz mentalnośc kleszcza :| :

"Przynajmniej na Ziemi. Wszystko zdaje się na to wskazywać."
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

no właśnie. Ale za chwilę znów prezentujesz mentalnośc kleszcza

Skąd ta pewność?
Po prostu i nadzwyczajnie w świecie nie snuję i nie rozwijam koncepcji, których prawdziwości nawet na poziomie ich podstaw nie da się wykazać. Twoja sugestia co do mojej mentalności jest, póki co, tylko zwykłą niczym nie uzasadnioną spekulacją. :)

Ktoś sobie wierzy we wszędobylskich Reptilian? - jego sprawa. Póki będzie poruszał się w kategorii niesprawdzalnych w żaden sposób wyobrażeń, nie będą się czepiał. W końcu skoro jedni wierzą w Boga, to czemu inni nie mogą sobie wierzyć w kosmiczne, złe jaszczury? Jednakże, gdy ów znawca kosmicznych gadzin zaczyna wyrażać opinie możliwe do racjonalnego zweryfikowania, sytuacja diametralnie ulega zmianie.
  • 0

#220 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.

Napisano

Parę postów wyżej napisałem że dla 2/3 ludzkości temat jest akceptowalny bez większego problemu.
Pisząc że jest nie do sprawdzenia zachowujesz się jak ignorant,
Rozumiem że może Ci się nie chcieć tego robić, bo temat jest rozległy (sama Mahabharata to prawie 1000 stron...).
Dodam że niekoniecznie chodzi o jaszczurki zmieniające formę na ludzką i odwrotnie - cywilizacji które tu "grzebały" jest trochę więcej...
Wolność rządzi, jednak wyrażanie tak ostrych sformułowań logicznych w akurat tym temacie to dla mnie dziecinada Mariushu!
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Sugerujesz, że 2/3 ludzkości akceptuje te gadzie historie??? Wolne żarty.
A może fakt, że w wielu mitologiach występują bogowie-gady ma być jakimś dowodem? Bóstwa występowały pod postaciami całej gamy innych zwierząt. Niejedno dzisiejsze ZOO mogłoby pozazdrościć takiej kolekcji. Oczywiście zaraz powiesz (a zresztą chyba już powiedziałeś: "cywilizacji które tu "grzebały" jest trochę więcej..."), że byliśmy dosłownie zalewani przez przedstawicieli wielu różnych kosmicznych cywilizacji. Ciekawe, czym w tym ogromnym kosmosie wyróżniała się nasza planeta, że przedstawicieli całej kosmicznej arystokracji ciągło tutaj jak muchy do ..... ? ;)

A bogowie-rośliny przypadkiem też nas nie odwiedzają? W końcu kult takich bóstw roślinnych też miał miejsce. Może Entowie Tolkiena to nie zwykła fantazjowanie, tylko kryje się za tym coś głębszego?

A co powiesz o grzybach? Jakiś czas temu miałem okazję zapoznać się z "koncepcją", z której wynika, że grzyby halucynogenne są tak naprawdę inteligentnymi przybyszami z innej planety, starającymi się wejść z ludźmi w symbiozę. Po co? A po to, aby wpłynąć na ewolucyjny rozwój ludzkości i wprowadzić ją na wyższy stopień świadomości.

Pozdrawiam :)
  • 0

#222 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.

Napisano

Tak właśnie sugeruję. Weź sobie Chinczyków, Indie, Tybet, dużą część Afryki, Majów, Inków i Azteków i powinno wystarczyć. A że w szkole wpoili Ci że to "mity" i nie mogą być prawdą to juz inna bajka.
Osobiście poznałem paru Tybetańczyków, trochę więcej Chińcztków i kilku Hindusów i gwarantuję Ci że dla nich jesteś nic nie kumającym białasem z etykietką "too much TV" :)
Rzuć okiem np na tą ciekawą pozycję Gady w kulturach i Biblii.
Trochę się nie zrozumieliśmy - gady rządzą, ale były też formy bardziej zbliżone do nas...
A co do Terrenca McKeny - nie wyśmiewałbym jego koncepcji bez próby empirycznego zweryfikowania, szczerze mówiąc tego Ci życzę, może tylko wcześniej zapoznaj się z twórczością Castanedy:)
  • 0

ozim.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No ładnie. Ludziska, ale jesteście naiwni. Jestem ciekaw, kto miał taki Tolkienowski umysł, żeby to wymyśleć. Te porównania SON-SUN i jeszcze hasło : Słońce zamienia wodę (deszcz) w wino (dorastające winogrona) tak jak Jezus ; normalnie to mnie rozbroiło. Deszcz zamienia się w winogrona?? A w zboże już nie? A gruszki i jabłka? tak samo można powiedzieć o wielu sprawach. I rozumiem, że przykuła was cała symbolika wokół Jezusa, ale to faktycznie można różnie interpretować. W całym tym "cyklu" jest tyle absurdów, że aż żal człowieka ściska, iż ludzie dają się nabrać na taką syfną "reklamę". I dodam jeszcze, że nie czytałem całego, tylko wybrane urywki, z czego wyszło jakieś 1/16 całego textu, a już na tyle absurdalnych rzeczy trafiłem, że "witki mi opadły" :P .
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

radoslaw, juz ci mowilem, krytykujesz TV, a sam opierasz sie na oglupiajacym internecie.
  • 0

iniside.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A co powiesz o grzybach? Jakiś czas temu miałem okazję zapoznać się z "koncepcją", z której wynika, że grzyby halucynogenne są tak naprawdę inteligentnymi przybyszami z innej planety, starającymi się wejść z ludźmi w symbiozę. Po co? A po to, aby wpłynąć na ewolucyjny rozwój ludzkości i wprowadzić ją na wyższy stopień świadomości.

Popłakałem sie...
Ze śmiechu :lol3:

radoslaw, juz ci mowilem, krytykujesz TV, a sam opierasz sie na oglupiajacym internecie.

Faktem jest, ze w internecie, jak ktos umie i chce, to napewno dojdzie do bardziej obiektywnych wnioskow niz ogladajac tv.

Osobiście poznałem paru Tybetańczyków, trochę więcej Chińcztków i kilku Hindusów i gwarantuję Ci że dla nich jesteś nic nie kumającym białasem z etykietką

Niech zgadne. Za czasów jak pracowałeś w Wywiadzie i pokazano ci dokumenty nt. napędów antygrawitacyjnych ?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych