Skocz do zawartości

Zdjęcie

Świat jest inny niż myślisz

• Please log in to reply
361 replies to this topic

Stolpzioom.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

mam wiec kolejne pytanie. czy UFO jest prawdziwe czy tez stworzone przez Reptilian? a moze to Annuaki są zli a Szaraki dobrzy?
Ja mam przeczucie odkad zaczelam wchodzic na portale typu paranormalne czy npn jakby ktos caly czas mnie obserwowal. Moze rzeczywiscie zyjemy w wielkiej grze pod tytułem "Życie" a sami bawimy sie w gry w stylu GTA czy ogladamy filmy typu Matrix, swiecie przekonani ze to tylko wymysł kilku ludzi z wytworni gier badz braci Wachowskich.
  • 0

kania.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie dam się nabrać na coś takiego :P

Nie rozumiem jednej rzeczy, dlaczego ludzie wypowiadający się na początku tematu przyjęli te "prawdy" tak bezkrytycznie. Dopiero później pojawiło się parę osób, które zauważyły niezgodności w artykule i zaraz oberwały po krytyce. Jednak od tego momentu zaczęła szybko przybywać liczba niedowiarków, jakby przestali się oni już czegoś obawiać, w końcu w gronie raźniej. Myślę, że ma to związek ze Wstępem, który nastawia człowieka w ten sposób, że jeśli nie otworzy się ten na owe "PRAWDY" świadczyć to będzie o jego ograniczoności umysłowej, albo delikatniej rzecz biorąc - zniewoleniu intelektualnym. Gorzej, możemy się okazać bezdusznymi portalami organicznymi, pozbawionymi wolnej woli i przekierowującymi ludzi z właściwej ścieżki rozumowania na tę wygodniejszą reptilianom.

Kolejną rzeczą, której też nie rozumiem jest to, dlaczego współcześni zdecydowanie bardziej skłonni są uwierzyć w Jaszczury, sprawujące kontrolę nad ludzkością niż po prostu w Boga? Jakby większym wstydem było powiedzenie: tak jestem chrześcijaninem, niż wierzę w Reptilian. Gdybym się podpisała pod tymi pierwszymi słowami, uszłabym za osobę wręcz zacofaną, żyjącą dosłownie w ciemnocie umysłowej! Aż przykro. A jak powiem, że tylko tak się przedrzeźniam teraz, a wierzę w Reptilian, to co, będę mogła się poczuć istotką oświeconą, mądrzejszą? Czy tylko w tym oto przypadku będę odbierana jako człowiek autentyczny: poszukujący prawdy, mający odwagę odrzucać fałsz, nie dając się mu zniewalać i pozostawać wolnym wewnętrznie? Albo chociaż mogę odrzucić wiarę w tę rasę obcych, ale broń Boże przy Chrześcijaństwie mi zostać nie wolno, bo będę po prostu śmieszna!

Chrześcijaństwo jest teraz jak obraz zniekształcony poprzez krytykę działań człowieka, która przysłoniła podstawowy aspekt Boga. Nie wiem dlaczego tak dużą wagę przywiązuje się do Krzyżowców? Jezus na swoich apostołów nie wybierał żołnierzy, ale spokojnych ludzi, rybaków. Św Paweł był rzymskim żołnierzem, ale odkąd zaczął głosić ewangelię przestał machać mieczykiem. To apostołowie mieli cierpieć, być prześladowani za słowa jakie głoszą. Wyobrażacie sobie w czasach niewolnictwa mówić o równości wszystkich ludzi i o tym, że nie są tylko bydłem posłanym na usługi wielkich panów? A że Krzyżowcy wybrali inną drogę i nie wierzę, żeby zrobili to nieświadomie, omamieni miłością Bożą, bo ewangelia przecież wyraźnie mówi o budowaniu Pokoju i życiu w nim, gardząc wszelką wojną! Jakiego to człowiek pretekstu nie wymyśli dla wzbogacenia się. I co moim zdaniem jest najważniejsze:

WIARA NIE JEST WIEDZĄ i tylko fanatyk myśli, że nią jest!!!

A CAŁEJ PRAWDY NIGDY NA TYM ŚWIECIE NIE POZNAMY, bo wkraczanie na nowe obszary wiedzy, zwiększa tylko horyzont niewiedzy. A poza tym nasza wiedza wciąż jest infantylnie mała, żebyśmy mogli powiedzieć że cokolwiek wiemy, a w fizyce takie wartości są przyrównywane do zera! Stąd nie ma prawdy absolutnej.

Jak patrzę w bezchmurne niebo nocą i widzę nad sobą roje gwiazd to uświadamiam sobie, że żyję pod Wielką Kopułą Niewiadomej.
  • 1

Argentum.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

teksty są bardzo dobrze napisane przez co sprawiają wrażenia "fachowych". Nie kwestionuję tego czy są takimi czy nie. Nie jestem przecież od tego. Czytając je, pewne rzeczy wydały mi się nierealne, a cała gadka, iż "mimo, że wydaje Ci się, że to bzdury to jest jednak prawda" służy do zamknięcia ust sceptykom; to zafascynowały mnie niektóre działy. Pozwólcie, że trochę pomęczę pytaniami Admina i twórcę tematu -Eurycide'a.

Po pierwsze: interesują mnie nazwy obrazów, autorów oraz daty ich namalowania przedstawiających rzekome UFO
Po drugie: kiedy i kto utworzył kolorowe i czarno białe zdjęcia (rysunki) Reptilianów, oraz na jakiej podstawie to zrobił
Po trzecie: dlaczego tak wielka cywilizacja Annuaków miałaby posługiwać się "zwykłymi samolotami". Bardzo dobrze widoczne są tam lotki oraz skrzydła tychże samolotów. A już my posiadamy zdolność do tworzenia o wiele bardziej złożonych technicznie samolotów.

Na razie to wszystko. mam nadzieję na odpowiedź. Nie jestem przeciwnikiem tej teorii...choć przyznam ciężko mi w nią uwierzyć. ;) ale może...jest w tym ziarenko sensu...

odsyłam do tematu http://www.paranorma...t...t=0&start=0
  • 0

frosti.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Mam wiec kolejne pytanie. czy UFO jest prawdziwe czy tez stworzone przez Reptilian? a moze to Annuaki są zli a Szaraki dobrzy?
(...)

Skąd to przekonanie, że któryś musi być dobry (przyjaźnie nastawiony ?),a któryś zły (chcący zniewolić ?)?
Przy okazji Annunaki TO Szaraki sprzymierzone z Reptilianami i wieloma innymi.
  • 0

#260 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.

Napisano

Argentum to trochę mój temat, więc odpowiem Ci za admiów:
pierwsze pytanie - chłopie to nieważne kto i kiedy namalował...
Wszystki stare texty o tym trąbią, gady zostawiając na deser dla czytających....
Drugie pytanie - obejrzyj sobie katedrę Notre-dam lub inne kościoły, poczytaj Majów, Tybetańczyków czy Chinczyków, może Indian Hopi, poolądaj te rysunki... sorry zapomniałem o Wedach, wiesz, te wszystkie najstarsze texty na planecie....
Trzecie pytanie - bingo Szerloku! I po cholerę tworzyli rasę żeby wyciągnąć złoto...
Naprowadzę Cię - trochę łżą na tych tabliczkach - zarówno na temat swego prawdziwego wyglądu i intencji jak i paru innych spraw (Nibru i kto wie co jeszcze).
papa
  • 0

spoko11.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

hahahaha!!!! co część to brzmi coraz głupiej...
  • 0

Maniek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

:D Ta cała historia to dla mnie po prostu kolejna historyjka z typu: "Jak powstał wszechświat, i kto go stworzył." Oraz "Jak wyglądają kosmici?" xD
  • 0

v3go.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

hmm Anunaki. jasne slyszalem ta teorie. O tym jak przyjmuja humanoidalna forme i chodza miedzy nami.

Nawet jesli? to gdzie sie podzialy "szaraki" "male zielone ludziki" i wiele wiele innych ras, ktore odwiedziaja ziemie? Przeciez to glownie o "zielonych" sa doniesienia z calego swiata.. to gdzie miejsce dla Reptailan? Cos tu nie gra
  • 0

Poeta2008.
  • Tematów: 2
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Prawda jest bardzo ważna w życiu .
Ludzie mają różne poglądy i szastają wieloma teoriami które dotyczą stworzenia świata i w ogóle własnego pochodzenia . Dotej pory między nami aż wrze i nie możemy się dogadać .
Jestem zwolennikiem " Nowego Porządku Swiata " w którym rządzi dobro .
Mam tu na uwadze świat w miarę uporządkowany , bez wojen . To jest bardzo trudne ale będąc przecież rozumnymi istotami powinniśmy w końcu dojść do porozumienia . Planeta " Ziemia " jest naszym domem , wspólnym domem . Szkoda że tak niewielu ludzi zagląda na te portale . Uważam że zainteresowanie będzie wzrastać a prawda w końcu będzie górą . Jestem też zwolennikiem jedności . Uważam że jedność utrzymuje pokój . Każdy jednak ma swoje zdanie co podkreśliłem na początku tego postu . Co jednak może uczynić świat uporządkowanym ? Uważam że pełna likwidacja w naszych umysłach i sercach zbędnych uprzedzeń i szacunek wobec siebie .
Prawda - czyli że wszyscy pragniemy szczęścia .
Prawda - czyli że wszystkiego nam wystarczy , nie musimy się o to bić .
Prawda - jesteśmy rodziną , wszyscy jesteśmy ludzmi .
Prawda - czy pokój nie jest najlepszy ?
  • 0

aant.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To jest co najmniej zastanawiące. Co do tych Reptilian, którzy mają fizjonomię podobną do jaszczurek. To coś w tym musi być. Jan van Halsing w swojej książce "Ręce precz od tej książki" wysuwa taką tezę, że przed ludźmi na Ziemi były już istoty inteligentne wywodzące się wprost z dinozaurów(gadów). Tak na chłopski rozum dinozaury miały co najmniej kilkadziesiąt milionów lat , by swobodnie ewoluować. Kiedyś uważano, że dinozaury były totalnie prymitywne, coś tak jak obecnie krokodyle i warany, pewnie dużo w tym racji, ale wiadomo dziś , że to nie musiała być norma. Na przykład Raptory były co najmniej tak inteligentne jak wspólczesne wilki, umiały się organizować podczas lowów. To, co spowodowało rozwój człowieka z humanidów, to wyprostowana sylwetka, para rąk jako narządów do "pracy" ,w tym ogólnym tego słowa znaczeniu, rowój mowy, i oczywiście relacje społeczne w grupie. Raptory miały przynajmniej dwie te cechy. Chodziły na dwóch kończynach, jedna para kończyn była wolna, miały skomplikowane relacje grupowe, a także prawdopodobnie specjalne organy, które wydawały rodzaj dzięku, być może służącego do wzajemnej komunikacji. Ja nie twierdzę, że Reptilianie wywodzą się akurat z Raptorów, ale być może były jeszcze jakieś inne gatunki dinozaurów(gadów), z których po milionach lat ewolucji mogły powstać formy iteligentne.
  • 0

Alpha lyr.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

O reptilianach mówi się, że podróżują w przestrzeni kosmicznej, używają zaawansowanych technologii, czyli na chłopski rozum jak mówisz aant, nie ma siły by w obecnej raptoidalnej formie mogły stworzyć imperium gdzieś w przestrzeni porównywalnym do ludzkiego. Tworzenie układów scalonych wymaga zbudowania maszyn które wykonują układy, mając pazury wielkie łuskowate łapy jest to niemożliwością z logicznego punktu widzenia. Zbyt prymitywna budowa ciała uniemożliwia pewne czynności manualne. Obecna forma jaką nas częstują fantaści jest nie do przyjęcia.
  • 0

aant.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tworzenie układów scalonych wymaga zbudowania maszyn które wykonują układy, mając pazury wielkie łuskowate łapy jest to niemożliwością z logicznego punktu widzenia. Zbyt prymitywna budowa ciała uniemożliwia pewne czynności manualne. Obecna forma jaką nas częstują fantaści jest nie do przyjęcia.

Hm ..., ewolucja warunkuje, że ci Reptilianie na pewno pozbyliby się tych cech pierwotnych, podobnie jak to zrobili ludzie w toku ewolucji. Być może jedyną cechą jako mieliby oni, to pewne podobieństwo do jaszczurek, chodzi mi o twarz. Tak jak to jest przedstawione na zdjęciach tego artykułu. Zawsze mnie to zastanawiało, że ludzie, by weewoluować, potrzebowali( z naczelnych) kilkaset tysiecy lat, a przecież dominacja dinozaurów na Ziemi trwała dobrych sto kilkadziesiąt milionów lat. Ja wiem, że budowa mózgu przeczy owej tezie. Bo wiadomo, kolejne "warstwy" mózgu, na przykład człowieka, określają pewne fazy ewolucji. Mózg człowieka składa się z mózgu gadziego, mózgu ssaków, i dopiero potem jest właściwa, ludzka częśc mózgu-kora mózgowa. Ale ewolucja mogła pójść równolegle kilkoma innymi ścieżkami. Więc, sprawa jest otwarta.
  • 0

#268 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.

Napisano

Witam!
Ponieważ dla niektórych barierą w odkrywaniu naszej prawdziwej historii jest nieznajomość języka, zamieszczam fragment tłumaczenia textu napisanego około 36tys temu, kiedy to według oficjalnej nauki schodziliśmy z drzew czy jakoś tak...
Szmaragdowe
Tablice
Thota
pozdrawiam
  • 0

iniside.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Gdzie jest wersja w oryginale ? Wezme słownik i sam sobie zinterpretuje, choćbym miał to robić co litere :P . Nie ufam takiej wolnej interpretacji po przetlumaczniu tekstu poraz 5 albo więcej..
  • 0

#270 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.

Napisano

Wersja po angielsku
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych