Skocz do zawartości

Zdjęcie

Reputacja na forum

• Zamknięty Temat jest zamknięty
166 replies to this topic

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Trochę niepoważne jest odejmowanie reputacji i uzasadnianie tego stwierdzeniem że ktoś nie ma racji, bo ktoś inny sie z nim nie zgadza.

Ja wlasnie dostalem od jakiegos desperata, ktory bardzo uargumentowal swoje zdanie. Zapewne chodzilo o to, ze chlopiec sie zbulwersowal, jak powiedzialem ze Nautilus trzepie kase ze swej dzialalnosci.

#77 Gość_coś_innego

Gość_coś_innego.
  • Tematów: 0

Napisano

Vin Diesel... to i tak dobrze, że wiesz dlaczego.. jakbyś dostał argumentację brzmiącą: "tak se" to byś się załamał :lol

Tacita.

Ukryty wymiar

• Tematów: 53
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Nie wiem czy ktoś już o tym pisał, ponieważ nie czytałam wszystkich postów, ale mam propozycję. Czy byłaby możliwa opcja wystawienia komentarza pod reputacją, na zasadzie: uzasadnienie -> riposta? Niektóre osoby czują się pokrzywdzone, gdy ktoś im odejmuje punkty nie podając argumentu, bądź pisze coś, z czym w ogóle nie możemy się zgodzić. Taka funkcja jest np. na Allegro i uważam, że przydałaby się i tutaj.

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie ma takiej możliwości. Takiej osobie możesz co najwyżej odebrać punkty reputacji. Działa to podobnie jak na Allegro. Negatyw za negatyw.

thesroka.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja tez uwazam ze ta reputacja to zly pomysl, przy mym nicku jest napisane 'niska' i sam nie wiem co to ma znaczyc :| ze moje wypowiedzi sa na niskim poziomie ? :| a moze ci z niska reputacja beda stanowili jakis margines na forum? Robienie tego typu podzialow jest zupelnie bez sensu :/ beda lepsi i gorsi. Mnie tam bardzo nie zalezy w sumie, wpadam na forum tutaj czasem podzielic sie swoja wiedza i poczytac.
Podzialy trzeba znosic a nie tworzyc nowe. Sami zobaczcie od kogo dostalem 'minusa' i za co :) ( ale nie bylem dluzny :D )

Żbik.
  • Tematów: 24
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

a moze ci z niska reputacja beda stanowili jakis margines na forum? Robienie tego typu podzialow jest zupelnie bez sensu beda lepsi i gorsi.

No wiesz jak sie naliczało gwiazdki od ilości postów to ludzie z mniejsza ilościa też mogli się czuć dyskryminowani. Wtedy było podobnie, ale ten system pozwoli nam nie patrzeć na ilośc tylko na jakość. Ale jak wielu wspominało potrzeba czasu.

#82 Gość_prabab

Gość_prabab.

Napisano

Nie ma takiej możliwości. Takiej osobie możesz co najwyżej odebrać punkty reputacji. Działa to podobnie jak na Allegro. Negatyw za negatyw.

Tylko, że na allegro możesz otrzymanego negatywa skomentować, wyjaśniając okoliczności w jakich go dostałeś. Tutaj nie :) .

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Tylko, że na allegro możesz otrzymanego negatywa skomentować, wyjaśniając okoliczności w jakich go dostałeś. Tutaj nie

Przeciez tutaj tez mozna komentowac, a nawet trzeba.

Robaczek.
  • Tematów: 19
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Podzialy trzeba znosic a nie tworzyc nowe. Sami zobaczcie od kogo dostalem 'minusa' i za co

Chłopczyk sie zbulwersował, ajj..
Hmm, masz niska to jest źle, ale gdyby była wysoka, to juz by było fajnie co?

Minus od olego

za obrazanie uzytkownikow i niski poziom wypowiedzi

Chłopczyku, jeżeli nie rozmiesz jakieś wypowiedzi, to nie znaczy że jest na niskim poziomie..
No widzisz, ja jestem taki, be bo dałem Ci 'bezsensownego' minus i oczywiscie nie byłes mi dłuzny.. czyli spadłes do mojego poziomu 'beee'.. widzisz jaki jestes genialny.. Kupie Ci piccolo ok? A jak dostałes plusa za wstawienie żabki to juz fajnie jest tak?

Przepraszam, za ta arogancje, ale denerwuje mnie gdy ktoś wytyka innym błedy, a swoich nie widzi.. Jakis niesmak do tego czuje.. troche żenujące to jest.. ale w naszym społeczenstwie sa rózni ludzie i trzeba ich tolerowac.. thesroka, moze jestes ze slaska, to mozemy sie spotkac i porozmawiac na temat moich bezpodstawnych dawania minusów co?

Sami zobaczcie od kogo

Hmm, a co ja jakiś trendowaty jestem? Chłopczyku, tak sie składa że moja reputacja różni sie troszke od twojej i średnio widze sens twojej złosci.. chłopczyku, życie depcze wyobraxnie i musisz sie z tym pogodzic, mamy demokracje i kazdy moze oceniac ciebie tak jak cie widzi.. ja dostałem minusa za 'idiotyzm tej wypowiedzi' i nie mam zastrzeżen że Ramiusz, nie zrozumiał że mówie o pojedynczym osobniku, a nie o gatunku..
weź chłopczyku, jakos radź sobie z kompleksami..

watchman.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Reputacja ... osobiście jestem zwolennikiem forów, gdzie nie ma nawet licznika postów. Moim zdaniem takie rozwiązania dzielą użytkowników na "lepszych" i "gorszych". Nowicjusz, adept, wielki mistrz ... w ten sposób wielu ludzi czyta posty delikwenta z nastawieniem, że jest to wypowiedź na niższym lub wyższym poziomie. Temat 'nabijanie postów' jest zresztą zmorą każdego dużego forum i pochłania czas moderatorów, którzy nad tym czuwają.
Ale nie o tym miało być. Reputacja. Jest to rozwiązanie jeszcze gorsze, tutaj sami użytkownicy oceniają się nawzajem i dzielą na 'równych' i 'równiejszych'. Z tego co widzę, już są pierwsze konflikty. Tak jak ktoś już powiedział, zaczną powstawać kółka wzajemnej adoracji i grupy banitów.
Nowy użytkownik, który czyta dyskusję na forum powinien oceniać poziom ludzi po ich wypowiedziach, a nie na odwrót.

To mówiłem ja ;)

Patryczek.
  • Tematów: 18
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak propo tego bezsensownego systemu dostałem minus za to że mam braki w inteligencji[podobno] brawo!

thesroka.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dobra Skrzypu zbastuj bo nie jestem dla ciebie zadnym chlopczykiem. Wystarczy przejezec moje posty i twoje. Ja w kazdym staram sie cos wytlumaczyc bo dysponuje jako taka wiedza na okreslony temat, i wkurza mnie jak dostaje minusa (i do tego nie moge sie jeszcze wybronic) od kogos kto uwaza/ł sie za wielkiego chaote, glosi uniwersalne prawdy o zyciu, oraz przestrzega przed paleniem marlboro z butelki bo mozna sie udusic. .... :brawo:

Przepraszam, za ta arogancje, ale denerwuje mnie gdy ktoś wytyka innym błedy, a swoich nie widzi.. Jakis niesmak do tego czuje.. troche żenujące to jest..

I kto to mowi stary ?

Nie nie jestem ze slaska tylko z Radomia. Wiesz gdzie to jest ? ;)

Apeluje aby reputacje zniesc. Albo wprowadzic taka jej forme aby byla obiektywna.

michciu.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

thesroka niemożliwe jest, żeby reputacja była obiektywna, bo to ocena na podstawie ludzkich odczuć, które w żadnym razie obiektywne nie są

Fenix.
  • Tematów: 19
  • Artykułów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Reputacja będzie obiektywna, jeśli tylko zaopatrzycie się w cierpliwość - to projekt długoterminowy, potrzeba czasu aby się wszystko wyrównało. Jak widać wam cierpliwości chyba brakuje.

#90 Gość_prabab

Gość_prabab.

Napisano

Taki to "projekt długoterminowy" jak nasze ZUSy - eksperyment się nie powiedzie, bo za mało jest osób, które reputacjo-komentarze chce wystawiać. Aktywnych użytkowników forum nie jest tak wielu, ilu powinno być, żeby takie coś miało racje bytu w obiektywnej formie :) .

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych