To przytocz cytat bądź wypowiedź, która niezgadza się w "teorii ogółu" bądź co niezgadza się w teorii vkaliego z "teorią ogółu"bo jak coś nie pasuje do teorii ogółu to od razu gadacie że to jakiś bełkot.
Napisano 02.06.2007 - 10:38
To przytocz cytat bądź wypowiedź, która niezgadza się w "teorii ogółu" bądź co niezgadza się w teorii vkaliego z "teorią ogółu"bo jak coś nie pasuje do teorii ogółu to od razu gadacie że to jakiś bełkot.
Napisano 02.06.2007 - 11:18
Napisano 03.06.2007 - 09:05
Moim zdaniem jest jeszcze trochę inaczej,mimo że począdkowo również uważałem masę za bzdet a przynajmniej jej naukową wykładnę - więc pozwolę sobie niezupełnie zgodzić się z mariush'em jak i vkali odnośnie masy,która przecież "istnieje" tylko wówczas,gdy (nie tylko)materia jest wprawiana w ruch i w czasie przyspieszania /opóżniania tego ruchu lub jego hamowania
- foton pewnie też jakąś posiada,nie ma jedynie spoczynkowej,jednak ogólnie przyjęta dla gminu teoria...(?)
Napisano 03.06.2007 - 11:16
widzisz vkali i jednak udowodniłeś że po prostu za bardzo sie przejmujesz tą sprawą.
Ja nie używam żadnych szczeniackich tekstów typu "chyba masz problem z tym czy z tamtym"
tylko grzecznie zwróciłem ci uwage że piszesz chaotycznie i strasznie zażarcie bronisz
swojej teori tak jakby nie mogło istniec żadne inne wytłumaczenie.
Wy to chyba wogule nie słuchacie argumentów vkali bo jak coś nie pasuje do teorii ogółu to od razu gadacie że to jakiś bełkot.
Napisano 03.06.2007 - 11:26
Napisano 04.06.2007 - 01:50
Napisano 04.06.2007 - 10:24
To przytocz cytat bądź wypowiedź, która niezgadza się w "teorii ogółu" bądź co niezgadza się w teorii vkaliego z "teorią ogółu"
Napisano 04.06.2007 - 11:56
Vkali
Faktycznie niełatwo jest zrozumieć to, co piszesz,bo teksty te są jakby przedrukiem z jakichś chanellingów - te Twoje wiatraki - pompy i przenikające się jajeczka.(?)
Gdybyś tak mógł językiem bardziej zbliżonym do tzw naukowego,bez tak wielkiej ilości transowych opisów,a te najbardziej zawiłe kwestie najlepiej było by przedstawić w punktach - tak dla przejżystości.
Z tego co zrozumiałem,to eter też nie był począdkiem wszystkiego,tylko jakieś praświatło,które nie było tym samym światłem,które mamy obecnie - dobrze zrozumiałem?
Czym dla Ciebie jest te obecne,jak powstaje,czy i w jakiej części zgadzasz się w tej kwesti z naukowym o nim pojęciu i czym było te praświatło,bo z opisu można było wywnioskować,że chodziło o... samą myśl(?)
Czy dla Ciebie grawitacja również ogranicza się tylko do siły przyciągania?
Napisano 04.06.2007 - 13:59
co to są jonowoatomowe formy?
dotychczas wystarczało mi określenie proton i ewentualnie hipotetyczny jon wodorkowy.
Czy jeszcze jest coś w tej dziedzinie, o czym nie zdążyłem się dowiedzieć?...
Napisano 05.06.2007 - 12:03
Napisano 05.06.2007 - 13:48
Po prostu teoria eteru prościej wyjaśnia rzeczywistość chciałem się zapoznać z tą fizyką kwantową to nic nie zrozumiałem.
Napisano 06.06.2007 - 15:57
Napisano 07.06.2007 - 08:11
Vkali a może tak w skrócie uda Ci się powiedzieć co w naszym świecie zmieniła by Twoja teoria,czym były by i jak można by badać-obserwować cegiełki naszej materii.
A może udało by się przy jej pomocy rozwiązać zagadkę czasu,czasoprzestrzeni i wielowymiarowości, tylko bez tych wiatraków i pomp... plizzz.
Napisano 07.06.2007 - 16:04
Napisano 07.06.2007 - 18:17
Nie przypuszczałem że możesz czegoś nie wiedzieć odnośnie rzeczywistości,którą preferujesz,ale jeśli zależy ona jedynie od oczekiwań,to faktycznie można doznać spełnienia - bo inaczej być nie może.
Pierwszy raz mam okazję rozmawiać z samym 'bogiem' ew. mesjaszem,bo pewnie tylko on(Ty) zna wszystkie tajemnice - jednak uważam,że świat bez tajemnic musi być strasznie nudny.
w postaci... i nastała jasność - pierwszy dzień (s)tworzenia..
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych