Napisano 07.06.2009 - 13:15
Napisano 07.06.2009 - 15:59
Podstawa: otwarty umysł i zrozumienie.
Napisano 08.06.2009 - 23:42
Ach, jak cudownie. Widzę przypływ jeszcze niezniechęconych katolików, którzy walną cytat z Biblii na pół strony i udają wielkich uczonych w Piśmie. Kogo to ma wzruszyć? Mnie na pewno nie.
Podstawa: otwarty umysł i zrozumienie.
Taaa... Już któryś raz się to przewija w tym temacie. Dziwne. To ateista ma otworzyć umysł? Serio serio? Coś się pomieszały komuś role.
Napisano 09.06.2009 - 06:30
Taaa... Już któryś raz się to przewija w tym temacie. Dziwne. To ateista ma otworzyć umysł? Serio serio? Coś się pomieszały komuś role.
Napisano 09.06.2009 - 09:24
Napisano 11.06.2009 - 19:34
Napisano 12.06.2009 - 12:34
I mianem tego filmu wnioskujesz swoją wiarę i swoje poglądy
Napisano 12.06.2009 - 19:13
Gdyby te informacje były rzeczywiście, strasznie kłamliwe, to dlaczego nie zlikwidowali ich z programu nauczania?że ten uczony zniżył się do odpowiedniego poziomu, aby wytłumaczyć prostym ludziom, jak często podaje kłamliwe informacje ateistyczna masa ludzi
A czy my (chrześcijanie/katolicy) nie uogólniamy nieznanych nam religii?nie mówiąc o tym jak uogólniają religie
Chciałbym zatem wiedzieć kim jesteś, buddystą? Twoje wypowiedzi nie wskazują na toPowtarzam, że nie jestem w pełni chrześcijaninem
Rozpisuj się, po to jest forum i jest dyskusja i rozmowa.Jeżeli mam się nie rozpisywać bo i tak tego nikt czytał nie będzie ( poza tym nie chce mi się smile2.gif )
Kościół też przeczy sam sobie.ponieważ nauka przeczy samej sobie
I się nie tłumaczy. Ja wierzę, że istnieje. Masz doprawdy dziwne poglądy sądząc, że Bóg nagle pojawiłby się i zaczął "kosić" tłumy ludzi. Po co więc nas stwarzał?Bóg nie musi się przed ani Tobą, ani innymi ludźmi tłumaczyć, że istnieje itp. Nie uważasz, że jakby się pojawił i zaczął nawalać piorunami to byłoby za proste ?
Kolejny dziwny pogląd. Nie sądzę abyśmy byli rybkami w wielkim akwarium Pana Boga. (Za dużo gier PC)a my dalej będziemy dla niego jego Simsami smile2.gif
Znowu zaprzeczasz sam sobie. Najpierw najeżdżasz na t. ewolucji, a teraz próbujesz ją przypisać Bogu.A ją razem ze wszystkimi innymi teoriami mógł stworzyć też właśnie Bóg
szkodacoś jeszcze miałem napisać, ale nie warto smile2.gif
Napisano 12.06.2009 - 21:17
Gdyby te informacje były rzeczywiście, strasznie kłamliwe, to dlaczego nie zlikwidowali ich z programu nauczania?
A czy my (chrześcijanie/katolicy) nie uogólniamy nieznanych nam religii?
hciałbym zatem wiedzieć kim jesteś, buddystą? Twoje wypowiedzi nie wskazują na to
Sam jestem po części deistą
Rozpisuj się, po to jest forum i jest dyskusja i rozmowa.
Kościół też przeczy sam sobie.
I się nie tłumaczy. Ja wierzę, że istnieje. Masz doprawdy dziwne poglądy sądząc, że Bóg nagle pojawiłby się i zaczął "kosić" tłumy ludzi. Po co więc nas stwarzał?
Znowu zaprzeczasz sam sobie. Najpierw najeżdżasz na t. ewolucji, a teraz próbujesz ją przypisać Bogu.
Napisano 12.06.2009 - 21:20
To nie nazywa się kłótnia tylko dyskusja.Słuszna racja, tylko, że nie rejestrowałem się tutaj aby się kłócić, wolałem ograniczyć swoją wypowiedź.
Zakładam że takich statystyk się nie prowadzi, więc akurat tu masz rację.Tak, to prawda. Ale nie wrzucajmy wszystkich do jednego worka ( niektórzy twierdzą, że 30 % księży to pedofile normal1.gif )
Z dwóch badań zamówionych przez amerykańskich biskupów katolickich wynika, że 4 proc. księży dopuszczało się w latach 1950-2002 molestowania seksualnego dzieci.
W ciągu 52 lat amerykański kościół rzymsko-katolicki miał do czynienia z epidemią molestowania seksualnego dzieci, wywołaną przez około 4 proc. księży. Statystyki najgorzej wyglądają wśród duchownych wyświęconych w 1970 r., z których jeden na dziesięciu był oskarżony o molestowanie - informuje "New York Times".
Statystyki są przerażające - w latach 1950 do 2002 ofiarami stało się 10667 dzieci, które były molestowane przez 4392 księży. Autorzy raportów zastrzegają jednak, że liczby te i tak są zaniżone. Analizy sporządzono na podstawie statystyk dostarczonych przez amerykańskich biskupów, a dodatkowo wiele ofiar nigdy nie informowało o napastowaniu przez księży.
Opublikowane właśnie raporty zostały zamówione przez amerykańskich biskupów w 2002 r., w odpowiedzi na serię oskarżeń o zatajanie przypadków seksualnego molestowania przez księży. Wyniki badań mogą po raz kolejny ożywić w kościele dyskusję o kwestii celibatu czy homoseksualizmu wśród księży.
Autorzy raportu zastrzegają, że nie ma jeszcze wystarczających danych, aby stwierdzić, czy księża katoliccy są bardziej niż przedstawiciele innych pracujących z dziećmi profesji skłonni do molestowania seksualnego. Jak dotąd w żadnej innej grupie zawodowej nie przeprowadzono tak dogłębnych badań.
Napisano 13.06.2009 - 21:35
Zapytaj New York Times'a.
Napisano 13.06.2009 - 22:41
Napisano 13.06.2009 - 22:56
Nie ma znaczenia jak zapytam o godzinę prezydenta czy śmieciarza, odpowiedź będzie taka sama.
Nie wiem czy wiesz, ale koncerny wykorzystują to, że są wielkie.
Napisano 13.06.2009 - 23:21
Skoro jest to dla ciebie nie wygodne i nie chcesz o tym rozmawiać to ok.Ja podałem tylko fakt, znajdź dowody na to że te badania to stek bzdur.
Skoro jest to dla ciebie nie wygodne i nie chcesz o tym rozmawiać to ok.
Ale niestety, o ile śmiesznie gada, o tyle ściemnia. Nie wiem czy specjalnie, czy z wyprania mózgu, ale mija się z prawdą.
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych