Fajnie by byłoMyślę, że człowiek po śmierci ma wybór dokąd chce pójść.
Napisano 12.10.2007 - 13:44
Fajnie by byłoMyślę, że człowiek po śmierci ma wybór dokąd chce pójść.
Napisano 12.10.2007 - 15:11
Napisano 18.10.2007 - 12:14
Napisano 30.10.2007 - 12:06
Napisano 31.10.2007 - 15:27
:sux:
Nie wierzę w reinkarnację. Bynajmniej, nie w taką jaka tu jest przedstawiona. Ja mam swoją własną teorię o śmierci. Może kiedyś opiszę tu mój sen i wnioski, jakie z niego wyciągnęłam. Myślę, że człowiek po śmierci ma wybór dokąd chce pójść. Czy chce zostać na ziemi, czy urodzić się ponownie, a może czy chce zostać osądzony przez tego, którego MY, na ziemi po prostu nazywamy "Bogiem"?
Napisano 31.10.2007 - 15:37
Osądzony to jest zle słowo raczej zostajesz rozliczony z życia które własnie zakończyles.
A jesli chodzi o podejmowanie decyzju , masz wybór czy zostac w swiecie duchowym czy wrucic na ziemie.
Przedewszystkim trzeba sobie uzmyslowic fakt po co tak naprawde przychodzimy na ziemie.
Według mnie pobyt na ziemi jest dla nas lekcją której wyniki poznajemy w świecie duchowym.
Zastanawia mnie dlaczego nie wieżysz w reinkarnacja? Masz na to swoją teorie, mzoe sie z nami podzielisz nią ?
Napisano 31.10.2007 - 17:02
Osądzony to jest zle słowo raczej zostajesz rozliczony z życia które własnie zakończyles.
A jesli chodzi o podejmowanie decyzju , masz wybór czy zostac w swiecie duchowym czy wrucic na ziemie.
Przedewszystkim trzeba sobie uzmyslowic fakt po co tak naprawde przychodzimy na ziemie.
Według mnie pobyt na ziemi jest dla nas lekcją której wyniki poznajemy w świecie duchowym.
Zastanawia mnie dlaczego nie wieżysz w reinkarnacja? Masz na to swoją teorie, mzoe sie z nami podzielisz nią ?
każdy ma swoją teorie. A wiezyc przecie nie musi to jego zdanie ja osobiście czekam na moj ostatni dzien i zobacze sobie co i jak moze jak w nast. zyciu bede pamietał o tym poscie to wam opowiem
Napisano 31.10.2007 - 20:10
Napisano 31.10.2007 - 20:15
Moim zdaniem również dokonujemy wyboru: powrót na ziemie w inne wcielenie lub pozostanie w "świecie duchowym''.
Może być również tak, że jeżeli za życia zrobiliśmy dużo złego, po raz kolejny jesteśmy zsyłani na ziemie - dostajemy szanse aby się poprawić. Szkoda tylko, że nie jesteśmy tego świadomi.
Jednak sądze, iż każdy ma swoją duszę i bliżej mi do tej pierwszej wersji, o której wspomniałem na samym początku.
Napisano 31.10.2007 - 20:30
Napisano 31.10.2007 - 20:46
Tak masz racje że każdy ma swoja dusze, ale jesly ktos był zły w poprzednim życiu to w następnym będzie kaleką albo cos mu będzie ponieważ każdą złą rzecz która zrobilismy (morderstwo, pobice itp) odpokutujemy w nastepnych życiach
Napisano 31.10.2007 - 22:18
Strasznie infantylna ta twoja koncepcja. Gdyby tak bylo, to wszyscy powinni byc teraz kalekami na swiecie, bo kazdy zrobil kiedys cos zlego.
Tak masz racje że każdy ma swoja dusze, ale jesly ktos był zły w poprzednim życiu to w następnym będzie kaleką albo cos mu będzie ponieważ każdą złą rzecz która zrobilismy (morderstwo, pobice itp) odpokutujemy w nastepnych życiach
To nie jest przypadkiem sprzeczne? Skoro każdy ma swoją duszę(chodziło mi o to, że jedna dusza=jeden człowiek), to jak dusza może się wcielić w inne ciało?
Osobiście raczej nie wierze w reinkarnacje - gdy istnieje, nigdy się o niej tak naprawdę nie dowiemy.
Napisano 31.10.2007 - 22:41
Napisano 31.10.2007 - 23:07
Wychodzi na to, że jesteśmy karani za grzechy innych?
Dusza jest odpowiedzalna za nasze czyny, czy my?
Przypuścmy, że jestem mordercą i po jakimś tam czasie umieram. Dusza wciela się w ciało kogoś innego i teraz ten ktoś płaci za moje grzechy np. kalectwem? Chyba, że założymy że to ja...
Napisano 31.10.2007 - 23:36
0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych