Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kilka wypowiedzi z anteny Radia Maryja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
108 odpowiedzi w tym temacie

leonardo49.
  • Tematów: 21
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Holi , dziekuje za dostarczenie dowodu na prawdziwosc moich poprzednich zdan : niby nie bardzo interesujesz sie Radiem Maryja ( to obijanie sie o uszy) , ale twoj jad dotarl az do mojego nosa i bynajmniej nie pachnie.
  • 0

holi.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie jestem jakimś mega entuzjastą tego radia, bo wyrobiłem sobie zdanie słuchając kilku audycji podczas jazdy pociągiem(akurat jedynie tą stację odbiornik odbierał). To co opisałem w poprzednim poście przeczytałem bodajże na onecie. Jadu nie zamierzam sączyć, ani bawić się w pyskówki.
  • 0

Christof.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wrócę jeszcze do Jerzego Roberta Nowaka. Bardzo dobre są jego audycje pt. minął miesiąc, jest to przegląd prasy z ostatniego miesiąca, najczęściej dotyczący spraw polskich w mediach zagranicznych. Dobre są też jego audycje na temat wydarzeń na Kresach Wschodnich w czasie II wojny np. mordy na ludności polskiej na Wołyniu, partyzantka radziecka i jej antypolska działalność, udział ludności żydowskiej w tejże partyzantce itp. Te historyczne audycje lubię najbardziej. Ciekawie też mówi J R Nowak na temat polskiej sceny politycznej. Jakkolwiek jego wypowiedzi są czasami kontrowersyjne to trzeba przyznać, że zmuszają do myślenia. Co cię nie zabije, to cię wzmocni.
  • 0

Tore.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A to zwolennicy RM nie 'zieją jadem' ?

Obiło mi się o uszy, że podczas ostatniego spotkania RM na Jasnej Górze(występował tam również przewodniczący wiadomej partii politycznej) ktoś powiedział, że jedyne media które mają akredytację to TV Trwam i RM. Był to jasny sygnał dla radiomaryjnych zombie. Klasycznie już dziennikarze TVN'u dostali wklepe. Zdziwiło mnie jednak to, że dziennikarz i fotograf PAP'u również dostali w papę.

Jedynym dobrym program TV TRWAM który można powiedzieć nie mam w sobie polityki i religijność jest program o Savoir Vivre
  • 0

Oski_m.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

http://pl.youtube.co...h?v=G-VvjlMVdPM
http://pl.youtube.co...feature=related
http://pl.youtube.co...feature=related

Tacy ludzie mnie przerażają.
  • 0

Ivellios.

ÓSMY ZMYSŁ

• Tematów: 401
  • Artykułów: 109
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Włączyłem sobie pierwsze nagranie spośród tych podlinkowanych przez Oski_m. Wyłączyłem po trzech minutach słuchania.
"Kult ohydy", "zabijanie chrześcijaństwa w duszy dziecka zanim to chrześcijaństwo zacznie kiełkować"... równie dobrze to samo można powiedzieć o niektórych bajkach, na których wychowywaliśmy się my, nasi rodzice, nasi dziadkowie.
  • 0

esabiel.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ehh jaka ja mam ochote pojechac do Torunia, do Radia ma Ryja z bakiem benzyny i paczka zapalek:) tak by sie ladnie wszyscy palili moherki ksieza zakonnice,Rydzyk :) moje male marzenie:) to co oni wyprawiaja tam to pzrechodzi ludzkie pojecie przez takie cos jestem pewna ze Boga nie ma taka prawda. Oni tylko wszedzie widza seks i Szatana niech sie lecza. i takie stare babki jak maja za duzo emerytury wysylaja jebancom zamiast dac wnuczkom czy chocby na domy dziecka. Polska patologia. POzdrawiam wszystkich apostatow. :mrgreen: a kiedys pojade tam.... z bakiem.... :grr:
  • 0

judas666.
  • Tematów: 12
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Poszukajcie trochę, w internecie można znaleźć plany bomb z łatwo dostępnych materiałów. Miłej zabawy.

Ja rozumiem, że dzieci nie do końca odróżniają rzeczywistość od fikcji i takie filmy/książki/gry jak Harry Potter mogą im namieszać nieco, ale to nie wina pisarki/twórców i nie ich należy winić za cokolwiek. Jeśli stanie się coś złego, to będzie tylko i wyłącznie wina rodziców. Nie umieli dopilnować, wychować, mieli w dupie z czym dziecko ma kontakt.
A wmawianie komukolwiek, tym bardziej dzieciom, że książka jest zła jest zwykłym praniem mózgu.
  • 0

esabiel.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ale jezeli taki dzieciak siega po ksiązke tzn ze umie czytac co za tym idzie ze juz troche rozumie ze to jest fikcja literacka. Harry Potter to taka lepsza wersja Pana Kleksa byla i jakos komus w glowie nie namieszala. (nie broniac Harrego) Zgadzam sie ze RODZICE powinni interesowac sie co ich dzieci czytaja,robia w co graja bo tylko od nich zalezy jak wychowaja swoje pociechy.
  • 0

roberto5455.
  • Tematów: 1
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

hahahah słuchajcie dla nich wszystko co nie zwiazane z chrzescijanstwem jest zleeee. co prawda w harrym jest 1 scena ktora jest czysto satanistycna (ta z odrodzeniem voldemorta w 4 czesci), no ale nie przesadzajmy. pierwsze czesci to byly typowe bajeczki, a kolejne sa juz dla trroche starszych czytelnikow (no od 4 czesci to tak z 13 lat powinno sie miec), wtedy przeciez juz wiadomo co jest fikcja a co nie. doczepili sie tego HP jak nie wiem czego, a ja go lubie bardzo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . Rownie dobrze mogliby doczepic sie pana kleksa
  • 0

avallach.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

dla nich wszystko co nie zwiazane z chrzescijanstwem jest zleeee

Oni mają tyle wspólnego z chrześcijaństwem, co Al-Kaida z Islamem.

Ot fundamentaliści :/
  • 0

Santeri.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

hahahah słuchajcie dla nich wszystko co nie zwiazane z chrzescijanstwem jest zleeee. co prawda w harrym jest 1 scena ktora jest czysto satanistycna (ta z odrodzeniem voldemorta w 4 czesci), no ale nie przesadzajmy. pierwsze czesci to byly typowe bajeczki, a kolejne sa juz dla trroche starszych czytelnikow (no od 4 czesci to tak z 13 lat powinno sie miec), wtedy przeciez juz wiadomo co jest fikcja a co nie. doczepili sie tego HP jak nie wiem czego, a ja go lubie bardzo . Rownie dobrze mogliby doczepic sie pana kleksa

Nie to nie są typowe bajeczki.
W Harrym Potterze propagowany jest kult silniejszego-mówiła o tym w dość pokrętny sposób nawet tak zwana "autorka" w którymś z wywiadów. Moralność nawet dobrych bohaterów jest wątpliwa-w bajkach istnieje jasny podział na good guys i bad guys tu tego nie ma. Okultyzm zawarty na stronicach Harrego jest także bardzo niebezpieczny dla dzieci małych i niestabilnych psychicznie. O ile nastolatek jest w stanie rozróżnić rzeczywistość od fikcji choć patrząc na to forum zaczynam w to wątpić o tyle 8 letni czytelnik Harrego jest podatny na jego wpływy.

Zreszta sukces Pani Rowling nie leży w tym że jest ona jakąś wielką pisarką a w tym iż pewnego dnia 5 facetów w ciemnym pokoju stwierdziło że teraz Harry Potter będzie na topie. Cała opowieść z wymyślaniem fabuły w pociagu to jedynie cześć planu reklamowego.

Co do Radia Maryja-to straszni konserwatyści piorący mózgi starym ludziom lecz nawet w konserwatyźmie można znaleść dobre strony-i dlatego nie rozumiem czemu niektórzy tak mocno walczą z Radiem Maryja-upodabniając sie tym samym do zaślepionych moherowych beretów.
  • 0

NO_NAME.
  • Tematów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

jak dla mnie naskok na Harrego pottera to przesada. tak, jest to książka o magii. ale nie znaczy to że od razu ma być źródłem problemów wychowawczych czy opętań, ludzie :P jeśli rodzicowi szkoda czasu na takie głupoty jak wytłumaczenie dzieciakowi różnicy między prawdą a fikcją (bo przecież czas rozmowy można wykorzystać na oglądanie M jak miłość lub zakupy) to szczególnie podatny na manipulacje dzieciak może uznać że... nie wiem sama, jak zamacha różdżką to się aniołek pokaże. ale jeśli nie przeczyta Harrego Pottera to obejrzy pierwszy lepszy film i efekt będzie taki sam i zamiast machać patykiem walnie kota młotkiem po głowie bo w bajce widział (tu scenariusz typowego animowanego filmu). wychowanie dziecka nie polega na odizolowaniu go od świata tylko rozmowie, rozmowie i jeszcze raz rozmowie :P żaden film nie wychowa za nas dziecka-tyle wam powiem.
  • 0

2007.
  • Tematów: 21
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Audycja z 27/28.08.2008 n/t:
"kult szatana"

http://www.radiomary...cje.php?id=8977

http://www.radiomary...cje.php?id=8978

http://www.radiomary...cje.php?id=8979

Nie zdzierżyłem tego słuchać ale wiem z opowiadania osoby, która słuchała. Jak nie będzie akurat w tv kabaretu to w wolnej chwili może posłucham, ciekawy jestem jak daleko doszła indoktrynacja i jakie są jej nowe drogi.

:o
Najechali - podobno - ostro np. na bioenergoterapię, ale jak Jezus leczył przez nałożenie rąk na głowę to ok, rozmnożył chleb i ryby ok, chodził po wodzie ok, zmartwychwstał ok - jak dla mnie dwa różne, odmienne, przeciwstawne i wzajemnie się wykluczające zdania na ten sam temat = schizofrenia paranoidalna (do leczenia:)

p.s. elektrownie atomowe też od jutra zlikwidować, gdyż jest tam energia 8)
  • 0

Tore.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nie wiem czy wszyscy widzieli najnowsze statystyki wiec postanowiłem wkleić

Dołączona grafika
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych