Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czarnobyl

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
177 odpowiedzi w tym temacie

22z.
  • Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Yhhh mam dla was lepszą propozycje niż wydawanie 500zł na wyjazd, lepiej zaciągnąć się do ekipy budującej nowy sarkofag, jeszcze zarobicie sobie

A znasz jakies zrodlo w ktorym mozna sie zapisac i ile czasu to potrwa :mrgreen:
  • 0

ciasteczkowypotwor.
  • Tematów: 2
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Mam małe pytanie bo słyszałem że w Czarnobylu są różne dziwne stworzenie (nie chodzi mi to o np. wielkiego wilka tylko o dwugłową krowę czy coś takiego)?

Owszem były zaraz po wybuchu, ale szybko umarły, bo mutanty żyją krótko.
  • 0

Alucard.

Unhuman

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Up
Muehehehehe padlem jak to przeczytalem.GLUPOTA!

Ja juz mam zaplanowana wycieczke gdzies w kwietniu ;)

@Asieńka
Jeżeli myslisz ze jestem osoba ktora zapomni o tej wycieczce to sie mylisz;)
Ja juz "wybieram" sie tam 3 lata i nie mialem "amnezji" w tym temacie.
A, i cale szczescie mam rodzicow ktorzy wiedza, ze bym oddal wiele zeby tam pojechac.Wlasnie dlatego juz w przyszlym roku tam jade - przesle Ci fotki jesli chcesz :)
  • 0

mithrandir.

Pan Satyros

• Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Mam małe pytanie bo słyszałem że w Czarnobylu są różne dziwne stworzenie (nie chodzi mi to o np. wielkiego wilka tylko o dwugłową krowę czy coś takiego)?

Nie stwierdzono, nie ma dowodów na jakiekoliwiek trójgłowe psy czy dziki na dwóch nogach. Jako ciekawostke podam krótki dokument z wycieczki rzekomych naukowców do Strefy, w celu szukania tych właśnie zmutowanych zwierząt i innych ewenementów:

http://current.com/i..._the_death_zone

Dla zainteresowanych mini-galeria flory i fauny w Stefie:

http://www.chornobyl...to_wildlife.htm

Mithrandir: moja grupa stała przy pomniku,bliżej podejść nie można,bo na drodze staje ci betonowy mur z drutem kolczastym,który jest jeszcze pod dodatkowym napięciem.

W takim razie muszę poinformować moich znajomych, którzy chcieli sobie zrobić sprint w kierunku Sarkofagu kiedy będą stali te regulaminowe 100 metrów od budynku reaktora nr 4. :)
  • 0

ArAb.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dzięki za odp. też bym chętnie pojechał do "Zony" ale narazie planuje zakup gry "Stalker"

Mam jeszcze 2 nurtujące mnie pytania

1.Czy ten drugi wybuch elektrowni może jeszcze nastąpić
2.Czy człowiek może doprowadzić do tego wybuchu
  • 0

Alucard.

Unhuman

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dzięki za odp. też bym chętnie pojechał do "Zony" ale narazie planuje zakup gry "Stalker"

Mam jeszcze 2 nurtujące mnie pytania

1:Tak
2:Tak

Jeszcze cos. "ale narazie planuje zakup gry "Stalker"" - lepiej chlopcze tam nie jedz bo widac ze jestes kolejna osoba ktora wyobraza sobie niewiadomo co.Co ma Stalker do Zony?NIC!Jedynie moze to ze wszystko dzieje sie w Czarnobylu ale nic innego.Mowie Ci, nie wyberaj sie tam jezeli bierzesz ta sprawe w taki sposob.
  • 0

ArAb.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie wiem co ma czego nie ,ale ja tylko chciałem sobie wyobrazić jak tam jest ,a chyba teren tej gry jest trochę podobny do "Zony" :mrgreen: jak nie to bym był zdziwiony :o ale może chociaż elektrownia jest odwzorowana. ;)
  • 0

Alucard.

Unhuman

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Raczej wyglad samej Elektrowni i innych bardziej znanych miejsc np. Diabelskie kolo.Okolice i caly teren jest inny, wyobrazony przez tworcow.
Wg. mnie jedynym godnym zobacznia odzwierciedleniem Czarnobyla jest misja w Call of Duty 4.Jest naprawde niesamowita.
  • 0

ArAb.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Raczej wyglad samej Elektrowni i innych bardziej znanych miejsc np. Diabelskie kolo.Okolice i caly teren jest inny, wyobrazony przez tworcow.
Wg. mnie jedynym godnym zobacznia odzwierciedleniem Czarnobyla jest misja w Call of Duty 4.Jest naprawde niesamowita.

Więc widać mało wiedziałem o Stalkerze (i tak go kupie bo gra fajna).Znam tą misje z CoD4 wtedy byliśmy snajperem .............
  • 0

22z.
  • Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ja gralem w STALKER'a i moge powiedziec, ze jest super, i wciaga w dodatku rosyjska wersja. Wydaje sie jakby sie bylo w realnym swiecie :D i wogole mozna robic duzo rzeczy tak jak to wynika z rozszyfrowanego S.T.A.L.K.E.R.
  • 0

mithrandir.

Pan Satyros

• Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

1. Nie, ostatni reaktor zamknięto w 2000 roku.
2. Możliwe, jeśli jakimś cudem Elektrownia stanie się celem ataku terrorystów czy innych tego typu. Zresztą jedyne zagrożenie jakie nadal pozostało to możliwość zawalenia się Sarkofagu, która już zostaje minimalizowana - cały czas trwają pracę nad budową nowego i konserwacją obecnego.

a chyba teren tej gry jest trochę podobny do "Zony"

Dla jednego tak, dla drugiego nie. Ja należe do tych drugich chociaż w Strefie nigdy nie byłem :) Uderzył mnie za bardzo górzysty teren np. w Czerwonym Lesie (gdzie była tylko jakaś instalacja, pare budynków i dosłownie kilka drzewek...) gdzie wychodzimy na sporą górkę. Wystarczy zobaczyć panoramy robione z Prypeci aby dojść do wniosku, że cały teren Strefy jest płaski jak patelnia. Wygląd samej Elektrowni moim zdaniem jest w porządku.
  • 0

Tempter.
  • Tematów: 11
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja bym odradzał zapuszczanie się w lasy w bezpośredniej okolicy elektrowni - nadal jest tam duże natężenie promieniowania na wskutek zanieczyszczenia radioaktywnym pyłem - pokazywał nam to opiekun wycieczki - gdy trzymaliśmy się oczyszczonych dróg licznik Geigera pokazywał wartość troszkę większą od normy,lecz wystarczyło go położyć w trawie parę metrów od szosy,by pomiar promienowania jonizującego powędrował mocno w górę.
  • 0

Alucard.

Unhuman

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

1. Nie, ostatni reaktor zamknięto w 2000 roku.
2. Możliwe, jeśli jakimś cudem Elektrownia stanie się celem ataku terrorystów czy innych tego typu. Zresztą jedyne zagrożenie jakie nadal pozostało to możliwość zawalenia się Sarkofagu, która już zostaje minimalizowana - cały czas trwają pracę nad budową nowego i konserwacją obecnego.

Ale sam sobie przeczysz.Wlasnie np. przez terrorystow.Nie napisalem w jaki sposob tylko ze jest to mozliwe :)
  • 0

Tempter.
  • Tematów: 11
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A co do Stalkera: to oprócz tego,że jest świetną grą,rzeczywiście działa na wyobraźnię.Mogę was jednak zapewnić,że nie doświadczycie spotkań z mutantami ani nie przeżyjecie żadnej niekontrolowanej emisji podczas
wycieczki do Czarnobyla ;)
  • 0

Alucard.

Unhuman

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A co do Stalkera: to oprócz tego,że jest świetną grą,rzeczywiście działa na wyobraźnię.Mogę was jednak zapewnić,że nie doświadczycie spotkań z mutantami ani nie przeżyjecie żadnej niekontrolowanej emisji podczas
wycieczki do Czarnobyla ;)

I bardzo dobrze.Mam nadzieje ze uswiadomiles to juz kilku osobom ktorzy po zagraniu w Stalkera chca jechac do Czarnobyla i zabijac mutanty :<

Ps.Juz nie moge sie doczekac wyjazdu, 4 kwietnia! :D
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych