Napisano 22.06.2010 - 22:15
Napisano 24.06.2010 - 21:58
Napisano 25.07.2010 - 06:37
Napisano 25.07.2010 - 12:22
http://www.dulce-base.com Dziwne. Jest tak jakby napisane przez kogoś z wewnątrz. Nie mam czasu się w to wgłębić i przetłumaczyć w tym momencie. Ale dziwny efekt jak się czyta. Bogata wyobraźnia, czy prawda?
Przyklad filmu z youtub'a :
Użytkownik nazgul edytował ten post 25.07.2010 - 12:22
Napisano 04.08.2010 - 12:15
hmm 18 tys obcych pod ziemia plus nie wiadomo ile ludzi. zdajecie sobie sprawe jak trudno wybudowac taki kompleks? trzeba tam doprowadzic wode, odprowadzac scieki, zapewnic wentylacje, dostarczac zywnosc... trzeba tez zrobic cos z wydobyta ziemia. coz nie wydaje mi sie prawdopodobne istnienie takiej bazy, nawet jesli budowali ja obcy. co wiecej nie widze zadnego powodu by w to wierzyc. na pierwszy rzut oka nieprawdopodobnych wydaje mi sie pare kwestii:
1. Thomas zdal sobie sprawe ze jego rodzina nie wroci i postanowil uciec. Trudno mi w to uwierzyc. Kto, jesli chodzi o zycie rodziny, nie podporzadkowalby sie agentom?
2. Obcy 'produkowali' tam jakichs ludzi ze skrzydlami lub majacych wiele nog - 'ludzkie pajaki', ciekawe po co to robili. Moze maja chore poczucie humoru?
3. System zabezpieczen polegajacy na wazeniu o tolerancji 1.3kg. W tak supertajnej bazie to kompletna bzdura. Wystarczy przeciez przeswietlac wchodzacych i wychodzacych... Nie mowiac juz o zaawansowanych systemach biometrycznych w celu ustalenia tozsamosci. (np skanowanie siatkowki, istnieje taka technika i nie ma nic wspolnego z kosmitami:). I czemu akurat 1.3kg? Dla przykladu podam ze np. w naszych rodzimych mennicach ktore nie sa supertajnymi bazami obcych nie da sie wyniesc nawet grosika. A w afrykanskich kopalniach diamentow nie przejdzie nawet wszywanie sobie drogocenncyh kamieni w cialo; wszystko zostanie wykryte. Naprawde opisany system zabezpieczen w bazie ufo nadaje sie raczej do piaskownicy.
4. Przeczytalem ze obcy robia tam cos w rodzaju mapy genomu. Skoro dopiero ja robia, to jakim cudem produkowali te makabryczne mutanty (patrz punkt 2). Zeby zrobic cos takiego trzeba znac funkcje wszystkich genow od a do z. Chyba ze byly to przeszczepy a nie zmiany wynikajace z manipulacji genomem. Tylko ze wszczepic skrzydla nietoperza i podawac leki przeciwodrzutowe to mozna w kazdym wiekszym szpitalu. Nie wiem czy wiecie ale oczekujacym na przeszczep serca czasami wszczepia sie swinskie serce zeby pacjent doczekal znalazienia dawcy.
5. Latwo by bylo sprawdzic istnienie bazy. Bierzemy czuly sprzed sejsmologiczny, jedziemy do Dulce i sledzimy czy cos dzieje sie pod ziemia. Fale akustyczne (jesst tam ponoc podziemny parking dla pociagow) dobrze niosa sie po skalach. Jak czule sa wspolczesne aparaty sejsmiczne? Np. badanie struktury wew. naszej planety polega, w ogromnym uproszczeniu, na wytworzeniu fali akustycznej i badaniu tego co sie odbije, lub odebraniu fali gdzies indziej na powierzchni (nawet kilka tys. kilonetrow dalej) i porownaniu z pierwowzorem. Wiec sledzenie bazy w Dulce nie powinno byc problemem?
6. Brak jakichkolwiek przekonujacych dowodow.
Użytkownik polx edytował ten post 04.08.2010 - 13:53
Napisano 05.08.2010 - 13:27
Użytkownik polx edytował ten post 05.08.2010 - 13:34
Napisano 18.09.2010 - 10:49
Użytkownik Reality edytował ten post 18.09.2010 - 11:31
Napisano 01.03.2011 - 16:13
Napisano 06.04.2011 - 00:47
Napisano 11.08.2011 - 15:08
Napisano 18.03.2012 - 21:27
co wiecej nie widze zadnego powodu by w to wierzyc. na pierwszy rzut oka nieprawdopodobnych wydaje mi sie pare kwestii:
1. Thomas zdal sobie sprawe ze jego rodzina nie wroci i postanowil uciec. Trudno mi w to uwierzyc. Kto, jesli chodzi o zycie rodziny, nie podporzadkowalby sie agentom?
2. Obcy 'produkowali' tam jakichs ludzi ze skrzydlami lub majacych wiele nog - 'ludzkie pajaki', ciekawe po co to robili. Moze maja chore poczucie humoru?
3. Taki flash gun jest wielkości latarki, można go łatwo schować, zapewne też nie za wiele waży.3. System zabezpieczen polegajacy na wazeniu o tolerancji 1.3kg. W tak supertajnej bazie to kompletna bzdura. (...) Naprawde opisany system zabezpieczen w bazie ufo nadaje sie raczej do piaskownicy.
4. Nie wiem czy wiecie ale oczekujacym na przeszczep serca czasami wszczepia sie swinskie serce zeby pacjent doczekal znalazienia dawcy.
5. Latwo by bylo sprawdzic istnienie bazy. Bierzemy czuly sprzed sejsmologiczny, jedziemy do Dulce i sledzimy czy cos dzieje sie pod ziemia. Fale akustyczne (jesst tam ponoc podziemny parking dla pociagow) dobrze niosa sie po skalach. Jak czule sa wspolczesne aparaty sejsmiczne? Np. badanie struktury wew. naszej planety polega, w ogromnym uproszczeniu, na wytworzeniu fali akustycznej i badaniu tego co sie odbije, lub odebraniu fali gdzies indziej na powierzchni (nawet kilka tys. kilonetrow dalej) i porownaniu z pierwowzorem. Wiec sledzenie bazy w Dulce nie powinno byc problemem?
6. Brak jakichkolwiek przekonujacych dowodow.
Napisano 25.03.2012 - 15:43
Napisano 25.03.2012 - 18:23
Napisano 12.05.2012 - 13:04
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych