Napisano
17.05.2006 - 15:14
Z góry przepraszam za wszelkie błędy merytoryczne albo logiczne,ale pierwszy raz tłumaczę tego typu tekst
tło:
Pod koniec roku 1987 grupa badaczy UFO Quest International przedstawiła mi "Dokumenty z Dulce"
Opisują one bazę zarządzaną przez obcych/rząd.Zawierają i omawiają fragment nagrania z kasety ochrony pokazujący komory rozrodzcze i pojemniki zawierające szaraków.
Dokumenty te pojawiły się gdy ufologia rozkwitała na świecie,a informacje o UFO i powstawanie kręgów w zbożu zrodziło nowe pokolenie zainteresowanych poszukiwaczy.W tym czasie opinia publiczna otrzymywała wiele dziwnych dokumentów od dziwnych,tajemniczych postaci,takich jak Bill Moore,Bill Hamilton i John Lear.
Każdy z nich[dokumentów] opowiadał zaskakującą historię o kontaktach między ludźmi a kosmitami,podziemnymi bazami oraz tajnym rządzie jako uwięczeniu "kosmicznej konspiracji".
W 1987 dokumenty te zafascynowały mnie,a w połączeniu z historiami o porwaniach,wypowiedziach strażników i innymi opowieściami z całego świata,czułem że historia jest prawdziwa.
Prawie dziesięć lat później,w 1996 roku znalazłem w internecie fragment nagrania nazwany
AREA51.Okazało się że zawierało te same sceny co film dołączony do Dokumentów z Dulce prawie dziesięć lat wcześniej.Z detalami ukazywało duże pojemniki z czymś co naprawdę przypominało szaraków!
czy są prawdziwe?
Widziałem wiele informacji o Dokumentach z Dulce,większość z nich jest w internecie,kilka z nich opisałem tutaj.Większość z nich automatycznie dyskwalifikuje historię,dokumenty i film-ale muszę zadać kilka pytań zanim uznam tą historię za nieprawdziwą.
1.Kto i czemu zyskałby na plotce krążącej po świecie przez dziesięć lat?
2.Film wygląda profesjonalnie.Kto mógłby go sfałszować?I po co?
(Nikt się nigdy nie przyznał)
3.Sprawa sięga owiele głębiej niż się wydaje-Paul Benewitz,badacz który natknął się na bazę w Nowym Meksyku z obcymi,otrzymywał fałszywe informacje od AFOSI,agenta Richard'a Doty'ego oraz badacza Williama (Billa) Moore'a.Czemu?
Więc czy Dulce naprawdę istnieje?Czy dokumenty i film są prawdziwe?Nie mam pojęcia,lecz nikt nigdy nie przyznał się do sfabrykowania ich,a wszystko inne wskazuje na bardzo złożoną historię.
fragmenty dokumentów:
W 1979 roku w bazie coś się zdarzyło.W efekcie zginęło 66 ludzi,a 44 uciekło.Podejrzewa się,że amerykanie próbowali przejąć bazę.Nieskutecznie.
Jednym z uciekinierów był agent CIA,który przed ucieczką zrobił kilka notatek,zdjęć i nagrań.
Od tej pory ukrywa się,a co sześć miesięcy kontaktuje się z każdą z pięciu(?) osób którym dał kopie dokumentów.Powiedział im,że gdyby stracił kontakt z czworgiem z nich,mogą zrobić z tymi materiałami co im się podoba.Osoby posiadające te dokumenty nie znały się na technice i wiedziały niewiele o samych dokumentach.
W grudniu 87' opis tak zwanych "Dokumentów z Dulce" został wydany wielu badaczom.Prawdopodbnie przeciek pochodził od jednego z posiadaczy dokumentów.
Mówi się,że Dokumenty składały się z:
-25 czarno-białych zdjęć
-sześcio-minutowego materiały video
-kilku rysunków technicznych dotyczących bazy
Materiały te zawierały:
-omówienie miedzi i molybdenium(?)
-omówienie magnezu i potasu(elektrolity?)
-dużo terminologii medycznej
-omówienie światła ultrafioletowego i promieni gamma
-omówienie prawdziwych celów EBE(kosmitów?)
-omówienie sposobów użycia krowiej krwi
-omówienie manipulacji w DNA
-omówienie "prawie ludzkich istot"
-omówienie powstania "bezpłciowej istoty"
-szkice zdjęć
Poniżej są skany Dokumentów(a przynajmniej ich części) i linki do innych artykułów o Dulce