Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sekret

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
347 odpowiedzi w tym temacie

Tomek Z.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

3. I zastanawiałem się nad spróbowaniem gry w Lotto, jak myślicie czy mam jakieś szanse?

Hehe, to spróbuj i przekonaj się ;>

Nie wiem ile musiałbyś myśleć o trafieniu "6" w totka by tą "6" trafić.
  • 0

Lis.

jeden, jedyny i prawdziwy

• Tematów: 7
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Mało, oj mało mam bardzo dużą wyobraźnię x]
PS.
Myślałem o "8"
  • 0

Zarzykzgr.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam.
Wspaniały artykuł! Przeczytałem kiedyś książkę "Potęga podświadomosci" i zacząłem to praktykować. Podziałało!
W kwietniu miałem egzamin na prawo jazdy. Przed egzaminem, przed pójściem spać relaksowałem się i wyobrażałem sobie, że to prawko już mam, że mogę legalnie jeździć samochodem. Udało się! Na egzaminie byłem zrelaksowany i wogóle się nie przejmowałem, że to jest egzamin. W ten sposób pomogłem dzień wcześniej mojej koleżance zdać na prawko. Cały czas jej powtarzałem, źe zda izdała!
Miesiąc poźniej matura. Tak samo jak wcześniej wyobrażałem sobie że mam już papier. Dotego zanoszę go na wymażoną uczelnię. Tam też się potem dostałem, choć późnhej zrezygnowałem. Teraz idę do wojska i dostanę się (dostałem się:-)) do szkoły oficerskiej.

Jeśli czegoś chcesz, nie mysl o tym tylko to miej!
  • 0

Azathoth.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Szczerze mówiąc to jest to jak na razie jedyny artykuł który przeczytałem na tym forum i w który w 100% wierze. Bo jakby się tak głębiej zastanowić to tak jest naprawdę. Około 3 lata temu marzyłem o nowym komputerze i go dostałem, tak samo w przypadku internetu czy reaktywacji klubu RPG w mojej mieścinie. Wtedy robiłem to oczywiście nie świadomie bo tego Sekretu nie znałem ;] a teraz kiedy go znam mam nadzieje że wszystko pójdzie jeszcze lepiej ;]
  • 0

NO_NAME.
  • Tematów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

ale przecież to że na ogól spotyka nas to, co uważamy że nas spotka nie jest żadnym sekretem tylko wynikiem budowy ludzkiej psychiki :/ to proste, gdy myślimy pozytywnie, jesteśmy pewni że nam się uda podświadomie podejmujemy decyzję prowadzące nas do celu
  • 0

glinas.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Bardzo mi się podoba ten artykuł. Napełnił mnie "pozytywną energią"... O czymś podobnym mówił mi już mój wujek przed pewnymi zawodami, więc wieczorem wyobraziłem sobie siebie stojącego na podium, a następnego dnia zdobyłem pierwsze miejsce. To naprawdę działa.
  • 0

Ambrozman.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zapoznałem się z artykułem i muszę przyznać , że jest genialny. Książkę "Sekret" owszem przeczytałem i jestem w trakcie "Potęgi podświadomości". Kilkakrotnie też przeanalizowałem film i cały czas nurtuje mnie jedno pytanie... Skoro całe to zjawisko polega na "tworzeniu" wydarzeń i przyciąganiu różnych sytuacji to czy jest możliwość wzbudzenia w danej osobie pewnych uczuć np. przez wizualizację. Jeżeli możemy przyciągać do siebie wybrane przez nas osoby to czy możemy wywołać u nich uczucia miłości , szczęścia lecz także bólu , strachu , lęku czy cierpienia?
  • 0

Steamed.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hmmm ... Swietny artykuł, bardzo mi się podoba ^^

Teraz wiem, dlaczego zawsze dostaję, to czego chce xD Bo kiedy uczepię się jakiejś mysli, zasypiam z nią i budzę się z jednym marzeniem, prędzej czy później to się spełnia.

Świetna sprawa ;p
  • 0

#144 Gość_Aton

Gość_Aton.

Napisano

IKE oznacza, że świat jest taki, jaki myślisz że jest, ale jak go zmienić?

Świat istnieje w naszym umyśle, w umysłach innych ludzi. Istnieją też zapewne światy Aniołów, duchów i nieograniczonej energii; prawdopodobnie istnieją one niezależnie od nas - jestem pewna, że istnieją. Może nie jesteśmy bogami i nie możemy napisać dokładnego scenariusza naszego życia - co mogłoby okazać się po pierwsze nudne, po drugie nie pozostawiałoby miejsca na "przeżycie" owego scenariusza - ale mamy swoje myśli, uczucia i nadajemy interpretację, znaczenie i jakość wszystkiemu, co nas otacza i co nam się przytrafia.

Właśnie owe myśli i nasze nastawienie do zdarzeń możemy zmienić. Obserwując siebie i inne osoby, możemy zauważyć istnienie pewnych wzorców myślowych. Jeśli porównamy owe wzorce do naszego życia (lub życia tych osób), zobaczymy, że wszyscy poruszamy się po schematach i one tworzą naszą rzeczywistość. Na szczęście możemy jednak zmieniać wzorce i schematy, ale wymaga to uważności, pracy i energii.

Jeśli nie wiedzie nam się w życiu, nie mamy pieniędzy, nie układa nam się w związkach, warto poobserwować, co mówimy i myślimy w ciągu dnia. Czy nie pojawiają się często stwierdzenia w stylu: nie mam pieniędzy, nie stać mnie, mam problemy, jestem biedna, muszę oszczędzać, pieniądze są złe, trzeba kraść, żeby mieć, tylko nieliczni mają szczęście, nikt mnie nie kocha, jestem beznadziejna, muszę być twardy, mam pecha, jestem nieszczęśliwy itp. Takich stwierdzeń może być mnóstwo, natomiast w doskonały sposób umacniają one w nas stan biedy i niedoboru. Nasze niższe Ja przyjmuje wszystko bez oceniania i magazynuje w ciele wszelkie wspomnienia. Jeśli codziennie "słyszy" takie słowa (z którymi przecież wiążą się spięcia w różnych częściach ciała), to uznaje działanie zgodne z tym wzorcem za coś naturalnego.

Dobrym początkiem praktyki zmieniania swojej rzeczywistości jest zamienienie każdego wypowiadanego słowa "muszę" na "mogę" lub "chcę". Słowo "muszę" blokuje nas, wywołuje wewnętrzny opór, poczucie nieszczęścia, że coś musimy niezależnie czy to ktoś nas zmusza, czy sami siebie zmuszamy. Wypowiadamy to słowo bardzo często (zwłaszcza osoby, które nie mają poczucia szczęścia i obfitości w życiu), nawet w sytuacjach, w których zupełnie nie jesteśmy do niczego zmuszeni: muszę coś zjeść, muszę ćwiczyć, muszę schudnąć, muszę posprzątać, muszę się przywitać, muszę być miły, muszę pracować, muszę wyjechać na wakacje (bo jestem zmęczony). A przecież my dokonujemy wyboru, my tworzymy własne życie, my jesteśmy za siebie odpowiedzialni.

Każde zdarzenie niesie ze sobą wolny wybór interpretacji. Gdy się przewrócimy, możemy pomyśleć, że mamy pecha, że wszystko nam się nie udaje, że coś nas "pokarało", ale możemy też pomyśleć, że być może uchroniło nas to przed poważniejszym wypadkiem, przed spotkaniem niewłaściwej osoby. Czasami warto się też zastanowić, o czym właśnie myśleliśmy albo na co nasza podświadomość chce zwrócić naszą uwagę (może zamęczyliśmy własne ciało?).

Zmiana naszych myśli i słów, jakie wypowiadamy, nie jest niczym niefrasobliwym i naiwnym - w momencie, gdy zaczynamy je zmieniać, cała rzeczywistość się zmienia. I nie chodzi tylko o nasze inne nastawienie do zdarzeń (co samo w sobie może sprawić, że poczujemy się szczęśliwi), ale zaczniemy takie odmienne zdarzenia i sytuacje przyciągać. Im szybciej wyciągniemy naukę z tych przykrych zdarzeń, tym większa szansa, że nie będą się one powtarzały. Zamartwianie się nie uchroni nas przed nieprzyjemnościami, może je natomiast przyciągnąć. Na poziomie świata fizycznego wydarzenia są niezależne od siebie, ale od nas zależy ich interpretacja i stosunek do nich.

Na poziomie świata subiektywnego, wszystko jest połączone i nasze myśli wytwarzają pewnego rodzaju energię, która przyciąga konkretne wydarzenia. Na poziomie symbolicznym rzeczywistość jest snem, a wydarzenia są bezpośrednim odbiciem naszych myśli. Wszystko, co nas otacza, jest dokładnym odwzorowaniem tego, co się z nami dzieje - tego, kim jesteśmy. Jeśli więc otacza nas bieda czy jesteśmy świadkami wypadku, to może być to znakiem, iż rzeczywistość chce nam coś pokazać. Jedno, co na pewno warto zrobić, to stać się bardziej uważnym na to, co mówimy, myślimy i co się wokół nas dzieje. Być tego świadomym. Na poziomie holistycznym, gdzie wszystko jest jednością, wydarzenia są naszymi myślami.

Huna oferuje przynajmniej dwa sposoby oddziaływania na naszą rzeczywistość, są nimi: błogosławieństwa i modlitwa.

Joanna Łukaszewicz

http://shangri-la.ar...agia.php?id=271" target="_blank">http://shangri-la.ar...agia.php?id=271
  • 0

apo5.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Czytam aktualnie książkę, jestem na 80 stronie i stwierdzam, że jest bardzo ciekawa...podoba mi się przedstawienie Wszechświata w tej książce. Mam wrażenie po czytaniu tego tekstu, że Bogiem jest sam Wszechświat, aczkolwiek stwierdzam, że ciężko jest wprowadzić "sekret" w życie. Można by stwierdzić, że to co w tej książce jest napisane - dla wszystkich bywa oczywiste i każdy potrafiłby tak postępować. Nie prawda :) Jest to sztuka sama w sobie. Tyle moich przemyśleń póki co.
  • 0

vicecity.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

jestem osoba pozytywnie,ktora jest pozytywnie nastawiona do wielu zjawisk paranormalnych....
ale ta rzecz wydaje mi sie zwyklym wymyslem.......
od jakiegos czasu bardzooo ale to bardzoooo pragne wygrac w totolotka i nic......
dlatego ta teoria jest gowno warta,a zwolennicy tej teorii przyporzadkowuja sobie zwykle zjawiska losowe,tym ze osiagneli to poprzez wlasne prosby i mysli.....panowie to kompletna bzdura....bo mi sie jakos 6 w totka nie udalo trafic,a chce tego najbardziej w swoim zyciu od dluzszego czasu
pozdrawiam
  • 0

apo5.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ok. Zatem taka anegdotka. Skończyłem wczoraj czytać książkę. Zajęło mi to trzy dni (czytałem jadąc i wracając z pracy). Pierwszego dnia, kiedy trochę zapoznałem się o co z tym sekretem chodzi zacząłem wymawiać życzenie żeby sprawdzić czy działa. Życzenie dotyczyło pieniędzy i pomyślności finansowej....zgadnijcie co wczoraj odebrałem z biura mojego dyrektora...premię. Nie za wysoka, ale lepsze to niż ZERO prawda?
Nie mam więcej pytań ani wątpliwości - normalnie SZOK.

Dołączona grafika

Przestawiłem się na pozytywne myślenie i dziękowanie za wszystko mimo iż wiem, że jeden dowód to mało aby udowodnić działanie SEKRETU. Zobaczymy co życie przyniesie - póki co jestem pozytywnie ZASKOCZONY.
Yo

Vicecity - widocznie za mało pokory w Tobie i wszechświat ma Cię w dupie - a tym bardziej po tej dzisiejszej wypowiedzi :P sam się blokujesz ;)

Użytkownik apo5 edytował ten post 31.01.2008 - 09:56

• 0

vicecity.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

faktycznie drogi kolego....te 1200 pln zapewni ci plynnosc finansowa do konca zycia heheheh
to co dostales to nic innego jak najzwyklejsza ,,13''
a tak poza tym to pozytywne myslenie jest gowno warte.........kazde przypadkowe zdarzenie losowe,mozna sobie pod to przyporzadkowac.......pozdrawiam
  • 0

Paweł.
  • Tematów: 22
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co innego chciec, a co innego uwierzyc w spelnienie. To jest najtrudniejsze.
  • 0

vicecity.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Co innego chciec, a co innego uwierzyc w spelnienie. To jest najtrudniejsze.

moze cos w tym jest kolego....
ale ja wierze w wygrana calym sercem,i od dluzszego czasu nic lipa....uwierze w to jak trafie 6....dam wam wtedy znac,jak bardzo sie mylilem ........
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych