Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sekret

• Please log in to reply
347 replies to this topic

apo5.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

U mnie w pracy nie ma 13nastek kolego [; Nie prosiłem o płynność finansową do końca życia, tylko o to żeby przyciągać pieniądze. Ja też się od jakiegos czasu przymierzam do totalizatora ale bardziej mnie ciągnie do multilotka niz trafianie w szóstki :) Zresztą to że wierzysz w wygraną nie znaczy że takie pieniądze przyjdą do Ciebie akurat tą drogą. Bądź dobrej myśli - to podstawa ;)
  • 0

Ambrozman.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie sztuka jest wydrukować i zfotografować taką kartkę , a jeśli w jakiś przedziwny sposób okazało się , że to prawda to żaden dowód na istnienie sekretu :mrgreen:

Nie sztuka jest wydrukować i zfotografować taką kartkę , a jeśli w jakiś przedziwny sposób okazało się , że to prawda to żaden dowód na istnienie sekretu :mrgreen:

To prawda to żaden dowód na istnienie sekretu :mrgreen:
  • 0

grim1234.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

O kurde, jak czytam to wszystko... aż przepełnia mnie optymizm. Nie ma co, od dziś myślę pozytywnie. Ten artykuł i większość wypowiedzi mnie po prostu przekonuje. Na pewno dużo rzeczy się zmieni w moim życiu. Teraz biorę udział w konkursie na komiks, prace właśnie są rozpatrywane. Heh, na sto procent wygram, nie ma bata :D Za kilka dni dam wam znać o mojej wygranej. A co do tych pesymistów, co to uważają, że Sekret to gówno prawda: co wam zależy? Nie lepiej myśleć pozytywnie, niż negatywnie? Od pozytywnego myślenia sam nastrój wam się polepszy, wiadomo, że negatywne myśli prowadzą do doła, niechęci, itp. No to tyle, idę myśleć co zrobię z nagrodą, którą właściwie już mam :D
  • 0

~Diego.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

U mnie minął rok od czasu gdy zacząłem kreować własną rzeczywistość po obejrzeniu tego filmu. I po roku muszę szczerze stwierdzić, że większość celów jakie sobie postawiłem spełniła się bądź jest w trakcie realizacji, także polecam wszystkim :) Jednak nie wszystko udało mi się osiągnąć, przez co uważam, że choćby się nie wiadomo jak starało nie zmieni się przeznaczenia, lecz można ubarwić sobie większość życia wg własnej woli :)
  • 0

#155 Gość_Burnago

Gość_Burnago.

Napisano

Witam.

Nie czytałem całego tematu bo zajęło by mi to rok. Ale mam pewne zastrzeżenie.

Fenix. Napisałeś:

Wszechświat bowiem nie rozróżnia myśli pozytywnej czy negatywnej. Dla wszechświata myśl to myśl i do każdej się dostosowuje.

A potem jeszcze:

Ale wiedzcie jedno – myśl pozytywna jest setki, jeśli nie tysiące razy silniejsza od myśli negatywnej. Nie ma się czego obawiać

To jak wszechświat może wiedzieć wg. Ciebie, że myśl pozytywna jest silniejsza jak ich nie rozróżnia?

Poza tym artykuł bardzo ciekawy. Spróbuje go wcielić w moje życie. ;) Dzięki.

Użytkownik Burnago edytował ten post 07.02.2008 - 12:10

• 0

DragOOn_PL.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Możliwe, że myśl pozytywna silniej oddziałuje na wszechświat, tzn. przygłusza negatywną myśl.

Co do artykułu: Bardzo ładny, urzekł mnie. I faktycznie jest to prawda - gdy przez długi czas myślałem o zwycięstwie w konkursie to w finale okazało się, że wygrałem.
  • 0

tazja.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W tym tekscie wszechswiat=Bóg ...
  • 0

apo5.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Bo tak właśnie jest - najprawdopodobniej :)
  • 0

Ana Mert.
  • Tematów: 19
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Sekret działa, wiem to od dawna. Jednak nie działa na zasadzie "Chcę - dostaję" (no...może troszkę) tylko "Myślę - swoim postępowaniem pomagam losowi - PRZYPADEK któremu pomogłam nastąpić interpretuję jako spełnienie marzenia/obawy." to wszystko kwestia interpretacji rzeczywistości.
  • 0

Lerlitz.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

po przeczytaniu tego tekstu postanowilem spróbować "sterowac" swym losem, i udalo sie (moze nie w takim stopniu jakim chcialem), sytuacje ktorych sobie tj. zapragłem odpowiednio wczesniej spelnily sie po czesci.

Miłe jest uczucie widziec ze ma sie choc taka mała tyci kontrole nad swiatem :)
  • 0

shar0nie.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

zostaje mi się tylko pod tym podpisać, bardzo ciekawy tekst aczkolwiek stosuję już taką zasadę w życiu. :)
  • 0

rewolucjonalista.
  • Tematów: 28
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

u mnie się sprawdził, po tym wydarzeniu, mój zapał do tego upadł..
  • 0

roberto5455.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

LUDZIE!! TO DZIAŁA!!. prosilem, wyobrazałem sobie mecz (z duzo lepszym przeciwnikiem), wygralismy. kolejny mecz to samo. dzisaij final ze slabsza druzyna ktora juz pokonalismy, a ja zapomnialem myslec o wygranej. PRZEGRALISMY.
Od dawna prosilem rodzicow o nowy komputer. zgodzili sie kupic na ur. (za 3 mies), ale ja nie_dalem za wygrana. chciale, chcialem, chcialem (wszystko myslami), dzisaj wita mnie tato słowami, ze wpadło mu troche grosza w rece i jutro jedziemy po komputer.

Dziękuje wam z całego serca, odmieniliscie moje zycie
  • 0

rewolucjonalista.
  • Tematów: 28
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Działa bo w to wierzysz.
  • 0

~Diego.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Często działa, jednak myślę, że mimo wszystko jest jakieś tam przeznaczenie i tylko część z tego w co wierzymy sie uda.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych