Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sekret

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
347 odpowiedzi w tym temacie

Castle.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie jestem wyrozumiały, ale na pewne drastyczne kwestię muszę wskazać uwagę..Kruk..

Co do tego Boga... Ludzie, tworząc Go, wierzą że jest On "gdzieś". Nie jest tu z nami. Więc został wykreowany gdzieś, w tym tak zwanym niebie.

A co do halucynacji, wyobrażenie to nie wszystko co trzeba zrobić by przedmiot się pojawił. Gdyby tak było, to byśmy mieli wszytskiego pod dostatkiem od razu.

Bóg nie morze być taki

Morze jest szerokie i głębokie... ;)

"morze szerokie i głębokie"-tak mówi włoskie przysłowie...
a bagno wciąga...
Jeśli będziemy przy tej kwestii: Ludzie tworząc Boga, został wykreowany wg ich kreacji,tzn. jest z nimi, patrzy na nich z nieba lub jedno i drugie.

Halucynacja to proces nieświadomy, więc nie sposób tego świadomy "przyciągnąć". chyba coś nie wyszło....
  • 0

#227 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.

Napisano

Taki Carlos Castaneda opisał jak starożytni szamani dzięki spożywaniom roślin mocy połaczonych z zestawem praktyk szamańskich "widzieli" w bezpośredni sposób energię we wszechświecie. Widok był zachwycający - świetliste włókna świdomości posplatane ze sobą na różne sposoby. Dostrzegli że istnieje siła którą nazwali "intencją" będąca spoiwem utrzymującym cały wszechświat (łączącym włókna ze sobą) w jego aktualnym stanie i mogąca go dowolnie modyfikować. Odkryli też że jesteśmy z tą siłą powiązani i MOŹEMY WYDAWAĆ JEJ ROZKAZY, a ich moc sprawcza zależy od naszego przekonania w swoją moc sprawczą. Stwierdzili że nasze połączenie z "intencją" w normalnym świecie jest bardzo słabe i opracowali techniki wzmacniania jego.
Nie byłbym sobą gdybym nie wspomniał o "kwestii nad kwestiami" czarowników Meksyku - dostrzegli oni inny rodzaj świadomości kręcący się na naszej planecie wokół ludzi, mnipulujący ich emocjami i odżywiający się nimi. Sposób w jaki ten garunek istot obżera nas ze "świetlistej otoczki świadomości" wskazuje na to że proceder trwa od tysięcy lat i że to te istoty odcięły prawie całkowicie nasze połączenie z "intencją".
A tak wogóle można sobie popatrzeć:
quantum apocalypse
umysł ponad materią
pozdrawiam
  • 1

Kruk.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Halucynacja to proces nieświadomy, więc nie sposób tego świadomy "przyciągnąć". chyba coś nie wyszło....

Co nie zmienia faktu że to nie wystarczy by cokolwiek przyciągnąć...
  • 0

Muhomorniczy.
  • Tematów: 1
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Co do tego Boga... Ludzie, tworząc Go, wierzą że jest On "gdzieś". Nie jest tu z nami. Więc został wykreowany gdzieś, w tym tak zwanym niebie.

A co do halucynacji, wyobrażenie to nie wszystko co trzeba zrobić by przedmiot się pojawił. Gdyby tak było, to byśmy mieli wszystkiego pod dostatkiem od razu.

Bóg nie morze być taki

Morze jest szerokie i głębokie... ;)

Znaczy pójdą do nieba po życie wieczne,fajnie nie?
Szatana tez wykreowali i aniołów stróżów którzy mieszają na ziemi ?Arke noego niedługo odkryjemy bo oni ją wykreowali,szkoda że świat jednak ine wygląda tak jak wierzą w to i wyobrażają sobie ludy od tysięcy lat,jednak ewolucja i te sprawy..odkrycia ,choćby Kopernika ,raczej powinien odkryć że ziemia stoi na słoniu

Co do halucynacji schizofrenicy wierzą w to co im się roi ,co za tym idzie są tego świadomi na tym polega ich problem .Jeśli chcesz mi powiedzieć że trzeba być świadomym jednak reali to znowuż zaprzeczasz tej koncepcji fizyki kwantowej.

bzdura bzdura bzdura
  • 0

Kruk.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

bzdura bzdura bzdura

Więc jak wytłumaczysz to że udaje to się dla milionom ludzi, z różnych stron świata? Przypadek? No nie wiem...
  • 0

Muhomorniczy.
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

bzdura bzdura bzdura

Więc jak wytłumaczysz to że udaje to się dla milionom ludzi, z różnych stron świata? Przypadek? No nie wiem...

Własnie udowodniłem że się nie udaje,a na słowo to ja niewierze , skoro o tych milionach ludzi wspominasz.
  • 0

Kruk.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

a na słowo to ja niewierze

Nie musisz... Nikomu to do szczęścia nie jest potrzebne. Tylko nie wiem czemu się tak uparłeś by obalić te prawo przyciągania. Próbowałeś i Ci nie wychodziło, temu właśnie chcesz innym popsuć "zabawę"? Możesz robić cokolwiek, ale wiedz, że dla osób, których prawo przyciągania działa, już nie wmówisz że to kłamstwo. Więc zastanów się lepiej, co robisz... ;)
  • 0

Muhomorniczy.
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Nie musisz... Nikomu to do szczęścia nie jest potrzebne. Tylko nie wiem czemu się tak uparłeś by obalić te prawo przyciągania. Próbowałeś i Ci nie wychodziło, temu właśnie chcesz innym popsuć "zabawę"? Możesz robić cokolwiek, ale wiedz, że dla osób, których prawo przyciągania działa, już nie wmówisz że to kłamstwo. Więc zastanów się lepiej, co robisz... ;)

załóżcie se sektę , może Tom Cruise do was przystąpi
  • 0

Kruk.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

załóżcie se sektę , może Tom Cruise do was przystąpi

Bardzo dobry pomysł. A takie typy jak Ty, nie będą miała prawa wstępu :D
Więc boisz się o to, że Bóg pójdzie w niepamięć czy coś w tym stylu? Boisz się że nie pójdziesz jak inne grzeczne dzieci do nieba? Af... Ale to nie znaczy że musisz przekonywać do tego innych. Bo Ci "inni" widzą tego efekty, i nie sądzę by przestali stosować Sekret. Więc może daj sobie spokój. To jest temat o sekrecie, a nie o obaleniu go. Załóż drugi temat. ;)

A i jeszcze. Chciałbym poznać Toma, więc może jednak założę tą sektę na serio :D
  • 0

Muhomorniczy.
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

widać na racjonalną konstruktywna debate z użyciem argumentów niema tu miejsca,ino na sekciarskie dogmaty
  • 0

Pierce.
  • Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Temat przyklejony, dlatego odgrzebywanie nie powinno być odbierane jako akt archeologizmu.

Na wstępnie muszę skarcić za krytycznie ubogie słownictwo tłumacza. Zdaje się, iż przekładając uzyskał dwucyfrowe kombo w powielaniu tego samego wyrazu "sekret" w kolejnych zdaniach. Być może, właściwie to na pewno chciał w ten sposób podkreślić ową skrywaną prawdę wszak kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą. :mrgreen:

Zmuszony jestem odrobinę ponarzekać, wybaczcie Drodzy Użytkownicy.

Wątek nie ma NIC wspólnego z parapsychologią, przyklejanie go jest zatem niedorzeczne. Polecam lekturę definicji obu pojęć psychologi oraz jej siostry z przedrostkiem -para.
  • 0

misiekmr.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pierce , imho temat dobrze ,że został podklejony to da wielu ludziom do myślenia .
A popatrzmy na śmierć, ( jeżeli ktoś w taki sposób już to wspomniał to wybaczcie nie miałem ochoty czytać 17 stron komentarzy :( ) każdy człowiek wie ,że umrze ta myśl jest wszędzie , mijamy jakiegoś zdechłego robaczka i myślimy " Jak też tak muszę kiedyś skończyć , nie ominie mnie to " i tym sposobem prosimy o śmierć .
Widzimy nekrolog ( nie wiem czy dobrze mówię ale chodzi mi o to kartki wywieszone z nazwiskiem zmarłej osoby , co np. wiszą przy cmentarzu) i znowu myślimy " Ktoś ZMARŁ" i nacisk chcę zwrócić uwagę na słowo "zmarł" to raczej nie jest pozytywne odczucie . Inny bliższy Tobie czytającemu mojego posta przykład ?
Teraz w tym momencie czytasz ten tekst i tym sposobem przyciągasz do siebie i innych śmierć , wiem to smutne :(.
To jest moje zdanie , może napisałbym więcej ale muszę już lecieć .

Pozdrawiam !
  • 0

Mikikoki.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mnie osobiście ten artykuł nie przekonał ,gdyż wiele razy starałam się myśleć pozytywnie i wychodziło zupełnie na odwrót.
  • 0

Ringëril.
  • Tematów: 24
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ja już tu pisałem, że wierzyłem w wygranie skutera w konkursie sms'owym i po 4 miesiącach skuter stoi pod domem ;)
Dołączyć foto? xD
  • 0

.Killer.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja już tu pisałem, że wierzyłem w wygranie skutera w konkursie sms'owym i po 4 miesiącach skuter stoi pod domem ;)
Dołączyć foto? xD

Możesz.
Ja całkowicie straciłem wiarę w jakieś sms'owe konkursy. Kilkanaście razy wysłąłem i więcej dostałem spamu niż informacji czy coś wygrałem. Ostatnia moja wygrana w konkursie to miesiąc temu na blogu Rzecznika Prasowego Playa, wygrałem fajną koszulkę Play Fresh.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych