W Ewangelii Jezusa pisze,że Bóg jest bezosobową energią Miłością i Mądrością.a więc tak jak uważasz.To przykazanie o karaniu dzieci do dziesiątego pokolenia,to jest jedno z bardzo wielu fałszerstw Biblii.Nie wierzę w Boga osobowego, zasiadającego na swym tronie i karzącego dzieci do dziesiątego pokolenia za grzechy ich rodziców. Nie chcę znać Boga zawistnego i zazdrosnego.
Dla mnie Bóg i Chrystus są obecni w każdym człowieku przez Swojego Ducha Świętego:
-Bóg Ojciec jest obecny w siódmym czakramie jako Duch Boży,Ojciec,Wyższa Jaźń,Nadświadomość,
-Chrystus jest obecny jako Duch Chrystusowy,Syn,Słowo Boże,Duch Prawdy,Pocieszyciel.
aph
Przemo wierzy w obecność w nas Ojca jako Wyższej Jaźni,z której pomocy zapewne korzysta podczas swojej drogi duchowej.Religie za wyjątkiem Wewnętrznego Kościoła Chrystusowego nic nie mówią o jodze,jako o drodze zjednoczenia się naszej duszy z Ojcem,Wyższą Jaźnią.do Przemo:"Ty jestes wierzacy - wierzysz w czlowieka. ja jednak w niego nie wierze. uwazam, ze czlowiek jest za slaby, zeby samemu mogl realizowac sie duchowo. obaj mamy swoje racje i swoje argumenty".
Religie poza Wewnętrzną Drogą ,stały się narzędziem w ręku szatana,żeby ludzi odwodzić od prawdy.Są to religie zewnętrzne,oparte na kłamstwie,ceremoniach,obrzędach,rytuałach,śpiewach,pielgrzymkach,które poza stratą czasu,nie przynoszą dla naszej duszy żadnego pożytku.