To udowodnij mi to proszę, ale używając konkretnych argumentów.
Wyobraź sobie, że mozesz wszystko, mozesz calkowicie opuścić ciało i wrócić do niego. Posidasz wszelkie psioniczne możliwości, potrafisz być tam gdzie chcesz, innymi słowy możesz praktycznie wszystk.
A teraz pomyśl, że nikt do takiego stanu nie jest ci potrzebny. Mozesz go osiągnąć całkowicie sama
iniside, nie odpowiedziales. kto stworzyl wrzechswiat?
jesli wrzechswiat moze obejsc sie bez stworzyciela, to czemu Bog nie moze?
Wszechświat jako taki wyłonił się z innego wszechświata, zaczynając jako mikroosobliwość, z naszego wszechświata ciągle wyłaniają sie następne.Jesteśmy szczesilwym zbiegiem okolicznosci. Jeśli patrzyć na statystkie to w 100% możliwym (bo prawdopodobieństwo rośnie wraz z iloscią wszechświatów równoległych).
No tak żyjesz tylko materią, ale ja widzę jeszcze inne możliwości gdyż mam duszę która jest dla mnie nośnikiem wiedzy i mądrości jaką posiadam nie potrzebny jej ziemski świat i klimat. Jestem istotą która jest częścią Pierwotnego Źródła nierozerwalną i nieskończoną, ale na drodze rozwoju gdy ją zakończę zacznę nową wędrówkę na drodze nowego tworzenia i tak bez końca...
Dusza jest nosnikiem informacji. Co oznacza, że posiada swoje fizyczne właściwosci, czyli jest zbiorem cząstek elementarnych, składajacych się na inne cząstki. Czym bym nie była, przy temperaturze zera absolutnego wymiana jakiej kolwiek informacji jest zupełnie nie mozliwa. Czyli tak czy inaczej zginiesz chyba, ze przeniesiesz się do innego wszechświata.
Prawdopodbnie przy wiekszych mozliwosciach i stanie ewolucyjnym, mogłabyś poprostu opuścić ciało kiedy chcesz
. Dusza to jeden z niezlicznonych kwantowych stanów.. Zwłąszcza że E=mc^2