Skocz do zawartości

Zdjęcie

Duchy a obozy koncentracyjne?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
91 odpowiedzi w tym temacie

herbatek_granulowany.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam, pierwszy post, szacunek dla wszystkich etc. :)
Moim zdaniem jeśli zdjęcie jest prawdziwe to wersja ze zwierzaczkiem wydaje mi się najbardziej prawdopodobna. Jest jeszcze możliwość (ale nie wiem jak to wygląda w rzeczywistości), że nad tym miejscem mogło coś przelecieć i - umyślnie bądź nie - zostawić ślad. Mówię przykładowo o helikopterze pożarowym i kapiącej wodzie.
A jeśli jest to fake to bardzo udany :)
  • 0

Wildens.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Helikopter pożarowy latający nad obozem koncentracyjnym w środku zimy?;> Chyba jednak nie.
  • 0

Blackhorn.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Myślę, że to fake. Być może w tym zdjęciu odbiorcy mają dopatrywać się jakiegoś głębszego sensu, filozofii, przesłania? Ma ono symbolizować pragnienie ucieczki więźniów lub coś takiego. To na pewno nie był żaden duch.
  • 0

Sim.
  • Tematów: 17
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

A po czym wnioskujesz, że to fake? Czy po prostu 'ci się wydaje'? :>

Na 99,9% oryginał, wierz mi, że ten człowiek ma ciekawsze zajęcia niż preparowanie fotek ;)
  • 0

Blackhorn.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Może to się wydać absurdalne ale być może ktoś pokonał ogrodzenie za pomocą drabiny?
  • 0

Sim.
Reputacja

Napisano

Byłyby ślady po postawieniu drabiny...
  • 0

Blackhorn.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Może ta osoba miała linę? A?
  • 0

Sim.
Reputacja

Napisano

Hmmm... za dużo kombinujesz :|
  • 0

Dagaz.
  • Tematów: 2
  • Artykułów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

podszedł z drugiej strony i wrocił tym samym śladem x] Tez może byc taka opcja
  • 0

Arcadias.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Heh, ja wierze w duchy i udowodnię wam, że to nie był żaden zwierz.

Po pierwsze - spójrzcie na zdjęcie poniżej, wyraźnie widać tutaj odbitą na śniegu podeszwę buta:

Dołączona grafika

Skoro niektórzy upierają się , że takie ślady zostawia zwierz, to może Wielka Stopa tam był :ojej: ?

Po drugie - zdjęcie poniżej wyjaśni wam ułożenie stóp (a przynajmniej tych przy płocie) :

Dołączona grafika

Czarnymi kreskami zaznaczyłem ułożenie stóp pod skosem, a czerwonymi poziomo, dlaczego tak się układają ? To proste - Duch (czy Wielka Stopa, jak kto tam woli :P ) Podszedł do drutu (patrzymy na pierwszy zaznaczony na czarno ślad od dołu) po czym chcąc go przekroczyć / przejść / etc. podniósł prawą nogę i przeciągnął ją na drugą stronę układając stopę poziomo, to samo zrobił z przejściem przez drut kolczasty nr. 2, po tym wszystkim nasz uciekinier zaczął biec.

Dlaczego takie małe odstępy śladów stóp ?
A kto powiedział że to był dorosły ... ?
Poza tym tamci ludzie byli strasznie wychudzeni, osłabieni i ogólnie wyczerpani.

A skoro byli wychudzeni - może znaleźli sposób jak "prześlizgnąć się" przez odrutowany płot ? Wystarczył kawałek drewna do odgięcia druta, trochę zwinności i szczęścia.

Być może jednak komuś się to nie udało i tak jak napisali to już moi poprzednicy opuścił obóz swoim "wspaniałym" sposobem dopiero po śmierci ?

Byłem w Auschwitz już trzy razy, atmosfera na prawdę przygniata i nie wątpię , że są tam jakieś zbłąkane dusze , bo w końcu w tym jednym miejscu zginęło tysiące ludzi , dlaczego więc któryś z nich (albo nawet kilku) nie mógł zaznać spokoju nie opuszczając tego miejsca chociażby po swojej tragicznej śmierci ?

Bardzo interesujące zdjęcie i uważam, że warto się nad tym głębiej zastanowić.
  • 0

Dagaz.
  • Tematów: 2
  • Artykułów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A skoro byli wychudzeni - może znaleźli sposób jak "prześlizgnąć się" przez odrutowany płot ? Wystarczył kawałek drewna do odgięcia druta, trochę zwinności i szczęścia.

No nie wiem, czy za pomoca patyka, zwiałoby się przez taki płot.

Być może jednak komuś się to nie udało i tak jak napisali to już moi poprzednicy opuścił obóz swoim "wspaniałym" sposobem dopiero po śmierci ?

ładna interpretacja ucieczki po smierci x] Może gdy ktos tu zginał , został i po prostu sie przechadzał- trzymajac się wersji, że to był duch.
  • 0

Arcadias.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No nie wiem, czy za pomoca patyka, zwiałoby się przez taki płot.

Nie pisze tutaj o patyku :> raczej o jakiejś desce, lub innym przedmiocie nie przewodzącym prądu :) , cokolwiek co mogłoby utrzymać druty z dala od ciała uciekiniera.
  • 0

Sim.
Reputacja

Napisano

Nie głupia myśl... ale co odciągnęło by wzrok wartownika? ;] Chyba, że tam gdzie ślady się urywają został 'ustrzelony' ...
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja

Napisano

Po pierwsze - spójrzcie na zdjęcie poniżej, wyraźnie widać tutaj odbitą na śniegu podeszwę buta:

To duchy nosza buty ? a to ci dopiero. Ciekawe jakiej firmy te buty, moze analize zrobimy ? wiem, czepiam sie szczegolow, a Wy tego nie lubicie :P
  • 0

Madafaka.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A ja mam pytanie do wszystkich łapaczy duchów itp.. Dlaczego w takich miejscach jak obozy koncentracyjne w nocy nie ma właściwie "duchowego miasta" gdzie przechadzałyby się setki duchów? Przecież w takich miejsca zginęły setki tysięcy ludzi, w niektórych około milion lub nawet ponad... A tymczasem nie słyszę doniesień żeby były tam jakieś nawiedzenie lub że co drugie zdjęcie zawiera niezidentyfikowany obiekt o ludzkim kształcie. Jakieś uzasadnienie?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych