Przedstawione w pierwszym poście przepowiednie aż proszą się o to, aby wrzucić je do szufladki z napisem "hoax" albo "delusions". Póki co albo w ogóle się nie spełniły, albo spełniły się tylko dzięki temu, że szansa na zaistnienie danych wydarzeń była bardzo wysoka (czytaj: szczęśliwy traf).
"Napisano 30 pazdziernika 2006r przez Bluecloud :
2007
Proba zabojstwa papieza
Nic mi o takim zamachu nie wiadomo, Google też milczy na ten temat.
"Wiecej zmian klimatycznych"Żadna przepowiednia - zmiany klimatyczne są coraz gwałtowniejsze, szczęśliwy traf.
"Huragan w Nowym Jorku"Stan Nowy Jork jest nawiedzany przez huragany od XIX wieku, zaś począwszy od lat sześćdziesiątych, w stanie tym praktycznie każdego roku pojawia się huragan. Huragan w samym mieście Nowy Jork również nie jest jakimś wyjątkowym wydarzeniem.
"
"Izrael-Iran-Syria , Wojna (lato)"
O wojnie, której nie było...
"
Trzesienie ziemi w Alasce"
Na południe od Alaski znajduje się styk dwóch płyt kontynentalnych: Północnoamerykańskiej i Pacyficznej - trudno zatem, aby nie było tam żadnych trzęsień ziemi. Poza tym, w 2007 nie było w Alasce trzęsienia ziemi, które dorównałoby temu z 1964 (Good Friday Earthquake).
"
Smierci od wirusa w USA"
Tą przepowiednię można uznać za spełnioną, jeśli przynajmniej jedna osoba w USA zmarła na grypę albo HIV. xP
"
Eksplozje w Turcji"Zamachy bombowe zdarzają się w Turcji praktycznie każdego roku. Będą także w 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 etc.
"
Wydarzenie zwiazane z ksiezycem"
W 2007 był przypływ - jest to wydarzenie związane z Księżycem (i dochodzi do niego co kilkadziesiąt dni). Jestem pewien, że w 2020 też dojdzie do wydarzeń związanych z Księżycem. xP
"
Proba zabojstwa prezydenta w USA"
O, kolejne wielkie wydarzenie, do którego nie doszło.
2008
"
USA "martial law" - stan wojenny (pozwoliłem sobie poprawić) Przemo"
Stanu wojennego w USA w 2008 brak.
"
Huragany w Texasie , Florydzie i na Hawajach"
W 2008 rzeczywiście miał miejsce huragan w Teksasie i na Florydzie - tylko tylko, że w Zatoce Meksykańskiej huragany nie są czymś wyjątkowym.
"
Katastrofa w Kolorado"
Nie sprawdziło się - no chyba, że za katastrofę uzna się wypadek samochodowy. xP
"Erupcja w parku Yellowstone i Rainier"
Znowu pudło.
"Izrael zbombardowany brodna bomba"
"Brudna" pisze się przez "u", nie "ó". jakoś nie słyszałem, aby mieszkańcy Izraela zaczęli świecić na zielono.
"Wirusowe smierci w Pln Ameryce"
To samo było w 2007 - grypa strikes back? xP
"[i]Publiczne potwierdzenie istnienia obcych"
Missed.
"[i]Kryzys ekonomiczny w USA"
Biorąc pod uwagę fakt, że większość owych pseudo-proroctw okazała się błędna, to proroctwo uznaję za szczęśliwy traf (50% szans na powodzenie - tak albo nie).