Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nasz mózg - spryciarz ;)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
30 odpowiedzi w tym temacie

#16 Gość_coś_innego

Gość_coś_innego.
  • Tematów: 0

Napisano

Czy mi się zdaje czy kiedyś była o tym mowa na czacie ;)
Jeśli chodzi o słowa i kolory to nie miałam większego problemu z odczytaniem słów a następnie nazwaniem poprawnie kolorów...no oprócz tego, że rozdwajały mi się literki- to chyba sygnał, że trzeba wybrać się do okulisty...
  • 0

Ana Mert.
  • Tematów: 19
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tekst po polsku przeczytałam bez zająknięcia, na początku nie zauważyłam nawet ,że litery są poprzestawiane. :] Ciekawa sprawa (swoją drogą ja mam tak nie tylko z tekstem czytanym - np. słyszę pierwszy raz jakąś piosenkę i nie dość ze wiem jak sie skończy właśnie rozpoczęte słowo to jeszcze wiem jak będzie brzmiało następne :D ).
Z angielskim było już gorzej - pewnie dlatego ,że z językiem tym nie jestem tak dobrze zapoznana jak z polskim :] . Ale też przeczytanie tekstu ie sprawiło mi problemu.
Niemieckiego natomiast nawet nie próbowałam czytać - bo języka tego nie znam więc nic by z tego nie wyszło :]
  • 0

Scroll Lock.
  • Tematów: 14
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A ja osobiscie mialem problem tylko z niemieckim, w koncu na swiadectwie dojrzalosci mialem z niego 3 :D A z reszta nie mialem najmniejszego problemu.
  • 0

SeaDog.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Z tymi poprzestawianymi literami to wyczytałem w gazecie w zeszłym roku, ciekawa sprawa.
Natomiast z kolorami to na początku normalnie przeczytałem bez żadnego ale. Dopiero za drugim razem jak czytałem
to tak jakbym się zastanawiał co czytam i czy faktycznie się to zgadza.
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

w niaedziłe

ten wyraz, do tej pory nie wiem co oznacza, no dobra wiem :P ale troche sie tutaj zagalopowali, bo dopiero po zastanowieniu wiedzialem co to za wyraz.
  • 0

Daroises.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mi tez ten wyraz skojazyl sie inaczej tzn. niedziela co wywolalo sprzecznosc w sensie tego wszystkiego co czytam.
Z kolorami jest super. Tu uwidacznia sie jak reaguje podswiadomosc, to co w niej jest zapisane. Wykorzystuja to handlowcy, politycy ale to temat do rozwiniecia.
  • 0

Leczysław Kerdgeniusz.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pkosli podeszł gałkdo :D Reszty nie próbowałem :D Znam osobę, która by połamała sobie język próbując to przeczytać. Ale to nie ze względu na jakieś zaburzenie, to po prostu pedant absolutny.

A co do kolorków, odczytanie to poszło migiem. Jedynie czułem podniecenie, kiedy się złapię na błędzie :D Rozczarowanie…
Ale jak już próbowałem nazwać kolory… Faktycznie, trzeba było robić powoli a i tak pomyliłem się z fioletowym :D
  • 0

Berith.
  • Tematów: 26
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

niaedziłe - nieładzie

Ja nie miałem z nim problemów :/
  • 0

Lajon.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Napisane na czerwono niebiski to przeczytajcie nazwy kolorów a nie to co jest napisane hehe
  • 0

#25 Gość_shiyoto

Gość_shiyoto.
  • Tematów: 0

Napisano

stare, ale dobre :)
po polsku mi sie czyta normalnie :)
po angielsku czasami sie gubię
a chodź znam niemiecki, to mi nie wychodzi czytanie tego tekstu :/ ???,
  • 0

Tacita.

Ukryty wymiar

• Tematów: 53
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

a chodź znam niemiecki, to mi nie wychodzi czytanie tego tekstu :/ ???,

Praktyka czyni mistrza :D Po niemiecku też "działa" :)
  • 0

Tiamat.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ja tam sie nie zgadzam, ze wystarczy zeby tylko pierwsza i ostatnia litera byla na swoich miejscach :P chociazby wyraz "Pkosli". Ktos by wpadl ze chodzi o Polski ? tzn. wpasc to by wpadl, ale po zastanowieniu.
  • 0

Tacita.

Ukryty wymiar

• Tematów: 53
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Tiamat, bo tu chdozi o to, żbey te sołwa były w cłacyh zandicah ;) Wdtey cwhymtay snes :P
  • 0

Wildens.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wszystko pięknie, ale nie dla wszystkich ;)
Dzieci do 10-12 roku życia bardzo często jeszcze 'literkują' tzn składają wyrazy z liter, więc u nich by to nie przeszło :P
  • 0

exio.
  • Artykułów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

na poczatku nawet nie kaplem sie ze litery sa poprzestawiane dopiero pod koniec czytania pierwszego zdania lol
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych