Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chyba mam małpe w domu

• Zamknięty Temat jest zamknięty
264 odpowiedzi w tym temacie

Mangel.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Więc musze co nieco wyjaśnić.

Co do odgłosów niechciałem tego móić bo to już jest sf na poziomie Nebuli ale... mam wrażenie że czasem coś starają się powiedzieć. Kiedy budze się w nocy zawsze mam coś takiego że zanim się rusze leże bez ruchu (nawyk nabyty w czasie kiedy moja siostra była mała i lubiłą się dzreć po nocy). Z dwa razy zdarzyło się że gdy się obudziłem i lezałem w takim paraliżu słyszałem dźwięki, zbyt różnorodne na okrzyki godowe, za często się jednak powtarzały żeby to była przypadkowa sekwencja dźwięków.

Sierści nie zostawia... choć jestem prawie pewien że musi gubić. Tak samo nie widze odchodó co dodatkowo mnie zbija z tropu. Przecież nie sa na tyle inteligentne żeby zacierać ślady (bo łape odcisneły). Co do obsługoi lodówki... nawet mój pies umie otwierac sobie drzwi, skoro to coś jest humanoidalne to nie widze problemu w otwarciu lodówki.

Zaczajać się moge do woli, jesli się nie myle to one nie pojawiają się tam gdzie jest jedzenia ale tam gdzie je aktualnie "rzuci" więc musiałbym moniotorować całe mieszkanie.

Wygląd mógłbym podać szczegółowy gdybym obejrzał to dokładnie a nie tylko przez ułamki sekund. Jednak pogooglowałem troche i znalazłem kilka rekonstrukcji, mimi różnic typu sierść czy niektóre szczegóły anatomi wyglądają podobnie :

Dołączona grafika
Shot at 2007-06-28 Dołączona grafika
Shot at 2007-06-28 Dołączona grafika
Shot at 2007-06-28

Ostatni jest najbardziej podobny.

Co do ich wielkości to ciężko ocenić coś co pojawia się na czas mniejszy niż mrugnięcie okiem.
  • 0

L&M.
  • Tematów: 20
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

skonstruuj jakąś pułapkę samozatrzaskowa z przynętą na to coś

Dołączona grafika

ale jerzeli to tak wygląda jak przedstawiasz fote no to będzie problem
  • 0

Mangel.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Najmniejsze mają ok 0,8 wzrostu, nawiększe są większe ode mnie (a krałem nie jestem bo 187 cm t onie mało...).

PS. Wy mmyśleliście że mi po mieszkaniu szympansy biegają? <wow> Przecież wyraźnie pisałem że to bardzo "ludzkie" jest, prymitywne ale jednak.
  • 0

L&M.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Najmniejsze mają ok 0,8 wzrostu, nawiększe są większe ode mnie (a krałem nie jestem bo 187 cm t onie mało...).

O w mordę! 2m
W takim razie tylko dubeltówka Ciebie tu ratuje
  • 0

Luke.
  • Tematów: 9
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Gdy się dobudziłem usłyszałem coś jakby sapanie, może dyszenie. Przez ułamek sekundy widziałem małego, włochatego człowieczka który jednak szybko wybiegł z mojego pokoju, nie wiem co potem ale chyba zasnąłem. (...) Czasami budzę się w nocy i czuje jak coś zeskakuje z mojego łóżka. (...) Ciepło ciała (miejsce na którym to coś leżało na mojej pościeli było nagrzane)... (...) Z dwa razy zdarzyło się że gdy się obudziłem i lezałem w takim paraliżu słyszałem dźwięki, zbyt różnorodne na okrzyki godowe, za często się jednak powtarzały żeby to była przypadkowa sekwencja dźwięków. (...) Nawiększe są większe ode mnie (a krałem nie jestem bo 187 cm t onie mało...).

Nie no, kurcze! I Ty jeszcze możesz zasypiać z tą świadomością, że jakieś wielkie stwory chodzą po Twoim pokoju i siadają na Twoim łóżku, gdy śpisz? :P Nie boisz się...? :hmm:
  • 0

Fef.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@Mangel mam takie zapytanie w jaki sposób te małpy znikają? uciekają gdzieś czy jakoś rozpływają się w powietrzu?
@L&M jeśli z tą dubeltówką mówiłeś poważnie to żal... Dzięki za -repa w zemście. I przestań cytować posty up bo syf sie na forum robi
  • 0

Trajan.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Mangel--> a czy te stwory wykazują ludźmi jakiekolwiek zainteresowanie?
I jak to jest z tym znikaniem, ono znikną jak zauważą Ciebie? Czy jak Ty zauważysz je?

Gdy się dobudziłem usłyszałem coś jakby sapanie, może dyszenie. Przez ułamek sekundy widziałem małego, włochatego człowieczka który jednak szybko wybiegł z mojego pokoju, nie wiem co potem ale chyba zasnąłem.

Ja nie wiem jak Ty zasypiasz :)
A czy ten stwór wybiegł przez otwarte drzwi, otworzył sobie, czy zniknął po prostu?
  • 0

Mangel.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Co do drzwi to nie mam takiego wylazaku w pkojój (tzn futryna jest, skrzydła nie ma).

Zasypiać się nie boje z prostej przyczyny, jak do tej pory uciekały przed ludźmi a nie atakowały. Pomińmy już fakt że gdybym chciał przesytać spać gdy one się pojawiły to niespałbym już łądny kawałek czasu.

Co do tych 2 metrowych. Te duże nigdy nie podchodzą blisko, mam wrażenie że im mniejszy gatunek (o ile to są różne gatunki) ty bardziej ciekawski czy odwarzny.

A znikają dosłownie rozpływając się w powietrzu. Raz są, za chwile nei ma. Ostatnio mają jeszcze ułatwione zadanie bo nie moge patrzyć ne nie cały czas gdy zbieram się do robienia zdięcia.

PS. Niech wam się nie wydaje że to się dzieje w odstępach 5 minut. Są dni kiedy wogóle tego nie widzać. Musze też wam uświadomić źe janie spotykam ich twarzom w twarz. Częściej uciekają przede mną ikając czy zwyczajnie są z byt daleko żebym mógł jakoś zareagować.
  • 0

L&M.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dzięki za -repa w zemście. I przestań cytować posty up bo syf sie na forum robi

Ty nie jesteś tu od sprzątania!! a co do cytowania to poto to tu jest..
ciekawe ile razy ty Syf tu zrobiłeś lub zrobisz (będziesz cytował) :lol

Mangel one gdzieś muszą mieszkać , koczować byłeś w pobliskim lesie na obczajke...?
  • 0

Drusilla.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Najbliższy las jest jakies 100 km od niego. To Wroclaw, srodek miasta. Parku koło Mangela też jakoś nie ma.
  • 0

KaśkaK.
  • Tematów: 13
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

one gdzieś muszą mieszkać , koczować byłeś w pobliskim lesie na obczajke...?

no to może strychy,piwnice,kto wie...
a może pojawiają się z nikąd :roll:
heh,co to jeszcze w życiu człowieka nie zaskoczy...
  • 0

L&M.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Najbliższy las jest jakies 100 km od niego. To Wroclaw, srodek miasta. Parku koło Mangela też jakoś nie ma.

jakie 100Km co ty to gadasz a koło Bielan między A4
heee ale najprawdopodobniejsza wersia jest ze to coś zwiało Gucwińskim :D
  • 0

#148 Gość_Queen Inga

Gość_Queen Inga.
  • Tematów: 0

Napisano

Przypominam zapominalskim i wszystkim w gorącej wodzie kąpanym, że dawanie sobie nawzajem ujemnej reputacji za "cytowanie postów", jub inne widzimisię pozbawione logicznych podstaw, będzie skutkowało warnem. Ostrzeżeń i kar mogą udzielać tylko moderatorzy.
  • 0

Galkas.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mam pytanie :
- ile razy dokładnie je widziałeś
-ile metrów kwadratowych ma twoje mieszkanie
  • 0

Mangel.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

OK, po pierwsze, to nie miało być 100 a 10 km. (czyt w takiej odległości ode mnie niema lasu a do najblirzeszego parku jest dwie ruchliwe ulice)

Po drugie, jakie zwierze chodzi w postawie wyprostowanej?

Po trzecie, zgodnie z moimi zapiskami z bliska widziałem to dwanaście razy.

Po czwarte strychy ani piwnice nie są bezpośrednio połączone z mieszkaniami więc nie mogą z nich wychodzić (mamy nawyk zamykania drzwi od kiedy okradziono sąsiada obok). Z rezsztą, w mieszkaniu o powierzchni 55 metrów kwadratowych (trzy pokoje, kuchnia, przedpokój łazienka i toaleta) nie ma miejsca do ukrycia się nawet niewielkiej małpy.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych