Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chyba mam małpe w domu

• Zamknięty Temat jest zamknięty
264 replies to this topic

turrkus.
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ale prosze, jeśli komuś tak zalerzy wezme aparat od kumpla (sam to widział i chętnie mi pomoże) i zrobie kilka fotek. Nie wiem co na nich wyjdzie ani czy was to usatysfakcjjonuje, prawde mówiąc mam to gdzieś. Obchodzi mnie jedynie bezpieczeństwo włąsnej rodziny i znajomych, nie mam kasy żeby się wyprowadzić gdziekolwiek, poza tym nie będe zmieniał adresu dla kilku stworów.

Wszyscy naskakują na mnie bno użyłem słowa "małpa", dobrze, niech to będzie i dzieńcioł. Chce się tego pozbyć i mieć święty spokój. Jeśli komuś się to nie podoba niech milczy i swoim jadem raczy się w samotności a mnie pozwoli działąć.

No to nie widze problemu. Trzeba zakupic trutke na szczury, nafaszerowac tym "małpie" przysmaki, i zostawic na podlodze, a matce wcisnac kit, ze zauwazyles w mieszkaniu szczura i dla niego przygotowales ten "poczęstunek". Bo juz jasno jest stwierdzone, ze to cos jest materialne, wiec jesli nawet tylko (hipotetycznie) materializuje sie na pewnien czas w Twoim mieszkaniu, to jak sie trutki na szczury nażre to padnie w tym czy innym wymiarze. Wiec efekt koncowy (spokoj dla rodziny) osiagniesz. Sposob prosty, tani, skuteczny, i nawet matka Cie wariatem nie nazwie (no bo sama sie "szczura" bedzie chciala pozbyc bez zbednych pytan). Wiec co, idziesz jutro do sklepu po trutke?
  • 0

Gagatek.
  • Tematów: 17
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

a wg. mnie gdzieś w twoim domu znajduje się portal. Musiałbyś go poszukać miernikiem, takim jaki mają łowcy duchów, przy czym musisz wyłaczyć prąd w mieszkaniu. Po co to? żebys wiedział na czym stoisz.
Będą zakłocenia, może portal, jak go zamknąć? tego chyba nikt nie wie.
  • 0

Mangel.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie, najpierw zrobie to parszywe zdięcie, pokazę wam. Jak przez tydzień nie trafie ani jednej foty trudna, ale póki co postaram się, jeśli mi się uda to sporo osób będzie musiało mnie przepraszać...
  • 0

Monkey.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Skoro taki pewien jesteś to dawaj czekam ...
  • 0

L&M.
  • Tematów: 20
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No to nie widze problemu. Trzeba zakupic trutke na szczury, nafaszerowac tym. Wiec co, idziesz jutro do sklepu po trutke?

Absolutnie!!!!!!!!!!! pogieło Cię turrkus przecież Wiewiórki sa pod ochroną!!!
ja stawiam na Wiewiórkę :]

Mangel Pamiętaj o naszym zakładzie......... wiec nic nie otrówaj zanim nie zrobisz jpg ;) ewentualnie złap to dałem Ci juz linka :D
  • 0

Mangel.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Monkey, z tobąnie rozmawiam, bądź tak miły i wracaj do klatki.

L&M jak przez tydzien nic nie pstrykne nie będe rodziny narażał. Zwyczajnie zastosuje metode z trutką i to nie jest żart. Skoro panowie (i panie w styosunku do niektórych "@") sceptycy są tak pewni swego to zaprzeczają nawet duchjowi sceptycyzmy którym żekomo się kireują. To że coś jest dziwne nie znaczy że musi być odrazu pułapką na waszą reputacje. Jak dla mnie to niektórzy wchodzą już w stan maniakalno- depresyjny i na przemian nie lubia ludzi i świata doszukując się wszędzie kłamstw i pułapek...
  • 0

Vivere Parvo.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kiedy już uporasz się z małpami weź się za ortografie. Please. :)
  • 0

Mangel.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Naprawdę? A nie nudzi wam się już krytykowanie mnie?

Ale wiem co czujesz. Wlazłeś tu patrzysz, oczywiście Ci się to nie podoba bo nie zgadza się z twoim światopoglądem, więc musisz się do czegoś czepić. A że wcześniej prosiłem żeby osoby które poza nic niewnoszącą krytyką nie wnoszą nic pożytecznego do dyskusji się nie odzywały ty się czeiłeś ortografii.

Na marginesie, od lat walcze ze swoją dysleksją i dysortografią. Niestety nawet teraz kiedy jestem zdenerwowany albo się śpiesze (tak było i w tym przypadku bo poza kompem mam inne życie.) to nadal robie sporo błędów.

Moja dziewczyna starała się mi wmówić że to forum "ludzi którzy widzą więcej", ale ja widze tu całkiem sporo "dzieci neo" które walczą z każdym kto zagraża ich spokojnemy, nieciekawemu życiu.
  • 0

Monkey.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mija już 3 dzień a fotek nie ma , może dajmy mu ultimatum "bez fotek/filmu nie masz co się pokazywać na forum" co o tym myslicie?

Mangel Ty Świeżak zamiast pisać bez sensu to rób coś w kierunku udowodnienia twojego wymysłu...
  • 0

Tacita.

Ukryty wymiar

• Tematów: 53
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Mangel, zadałam Ci pytanie, ale póki co bez odzewu. Zadam jeszcze raz:
opisałbyś szczegółowo, co do jedzenia - tylko konkretnie - podbierają te stworki?
  • 0

Nicole-collie.
  • Tematów: 25
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Mangel-

Po pierwsze- forum rzeczywiście jest miejscem, gdzie ludzie widzą więcej. I zapewniam Cię, że sceptycy nie mogą być dziećmi neo...nawet gdyby bardzo chcieli ;p TO forum może nie jest tak idealne jak było kiedyś, ale to ze względu na młokosów, którzy dzień po zarejestrowaniu się, piszą niestworzone historię.

Po drugie- wierzę Ci, że w Twoim mieszkaniu jest małpa. Każdemu to się może zdarzyć (no dobra, może nie każdemu ^^), ale powinieneś chociaż pokazać tym niedowiarkom, że rzeczywiście tak jest. Możesz przesłać zdjęcie i nawet jeśli wtedy nie uwierzą to ich problem. Ty się przynajmniej starałeś. Forum jest po to, by zapoznać się ze zdaniem innych ludzi.

Na miłość Boską! Czy Wy naprawdę nie potraficie normalnie dyskutować tylko żreć się między soba?

Po trzecie- mimo, że jesteś dyslektykiem i dysortografem to Ty tymbardziej powinieneś zadbać o to, by Twoje wypowiedzi były poprawne ortograficznie. Pośpiech nie jest tu istotny. Śpieszysz się? To tylko pokazuje, ze masz ignorancki stosunek do osób, z którymi dyskutujesz i do tematu, który starasz się nam przedstawić. Nie złość się na ludzi, którzy powiadamiają Cię o tym, że rzeczywiście powinieneś skupić się bardziej na tym, co piszesz i jak to piszesz. Szczególnie to drugie

Mam nadzieję, że przestaniecie dokuczać Mangelowi, a i Mangel przestanie zachowywać się jak oburzone dziecko, któremu w coś nie uwierzono :/
  • 0

Luke.
  • Tematów: 9
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ciekawa rzecz się tu dzieje... :P

Podejrzewam że nie wypowiadają się tu 100%-owi sceptycy, tylko entuzjaści bardziej cierpliwi i mniej cierpliwi. Ci pierwsi pytają o szczegóły wierząc, że zdjęcia lub film pojawią się niebawem. Ci drudzy chcą zobaczyć najpierw zdjęcia, aby rozmawiać o szczegółach, dlatego prowokują autora tego tematu zarzucając mu kłamstwo, aby ten pod wpływem emocji czym prędzej nakręcił i pokazał ten film lub zdjęcia. :)
Ale pewnie nikt w głębi ducha tak naprawdę nie sądzi, że nie ma w tym kszty prawdy...
Nawet ja w jakimś tam stopniu mu wierzę... (=

Cóż powiem?
Nie poddawajmy się emocjom tak łatwo... ;)
  • 0

Szarlej Darknes.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja i tak wiem, że zdjec nie bedzie. Czemu ? Zawsze tak jest , bo albo cos wypada, albo rzeczywiscie sie nie uda zrobić tej fotki. Poza tym jeszcze nie dawno miały być kamery.

Mengel - nie spinaj się tak, luzzzz.
  • 0

Gagatek.
  • Tematów: 17
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mangel a ja proponuje ci dać sobie spokój z pisaniem tutaj.
Oprócz zapewnień że ktoś ci wierzy czy nie wierzy nic zabardzo się nie dowiedziałeś.
A jak dasz fote to co? nagle znajdzie sie setka osób wiedzących jak ci pomóc? nie jestem pewien.
Oczywiście dowiedziałeś się też ze twoja ortografia jest kiepska, to bardzo dużo wnosi do tematu.
To zawsze wygląda w ten sposób i zawsze kończy się w ten sam sposób czyli powrotem do pkt wyjścia.
Nie musisz nikomu nic udowadniać. Szkoda twojego czasu.Poszukaj pomocy gdzieś indziej.
Ja juz daaaawno postanowiłem ze nigdy nie załoze tu zadnego tematu o własnych przeżyciach, szkoda zdrowia.
Dobra rada:) pozdrawiam
  • 0

Mangel.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ech, jest kilka rzeczy które mnie niestety zasmucają.

1) Większośc z was nadal nie rozumie że mało obchodzi mnie to forum jak i wasza wiara i nie wiara. Do tej pory żyłem bez tego forum i moge chyba żyć bez niego nadal.

2) Nie mam żadnego interesu w tym by wprowadzać was w błąd. Jak już stwierdziłęm obywam się bez paranormalne.pl i uznanie tutaj jest mi potrzebne jak dwutlenek węgla.

3) Napisałem tu o tym żeby znaleźć pomoc bo boje się o swoją rodzine. Nie po to żebyście mieli sensacje czy ciekawą lekture.

4) Mokkey, dziecie ty moje, nie wiem ile masz lat ani jakie wyobrażenia ale wiedz jedno, to co się u mnie dzieje nie ma schematu, cyklu ani nawt nie trwa nieskończenie długo. Czymkolwiek to jest potrafi zniknąć w przeciągu sekundy.

a) Z tego też względu zrobienie temu zdięcia jest naprawdę trudne.
b) Nawet jeśli je zrobie to nie dla twojej rozkoszy a jedynie po to by ktoś mógł w końcu okreslić jak się tego pozbyć.
c) Nie uwarzasz że zachowujesz się troszeczke zbyt agresywnie? Niewiara nie daje Ci jesdzcze prawa do obrażania ludzi, coby nie mówili.
d) To że jesteś tu dłużej sprawia że jesteś już bogiem i wiesz wszystko?
e) Prosiłem już żebyś się swoim jadem raczył w samotności.

5) Już pisałem że rzeczone stworzenia jedzą dokładnie wszystko co i ja uwarzam, choćby w najmniejszym stopniu, za jedzenie. Mięso ginie w mniejszych ilościach, ale to pewnie dlatego że jest w większości zamrożone na kamień.

6) Nie zainstaluje kamery bo... mnie nie stać. Wiem że zaraz odezwą się głosy "Kłamie, ja bym spod ziemi wygrzebał kase na kamere gdybym miał w domu takie COŚ", ale na bogów wszelakich! Czy ja jestem wami? Czy to jest dla mnie atrakcja? Nie. Ja chce się tego pozbyć, nie filmować, nie badać, pozbyć się.

7) Coraz mniej zalerzy mi na pomocy pochodzącej z tego forum. Widze że tu człowiek jest kawlifikowany do jednej z dwóch grup. "Ci dobrzy" to są ci starsi i ci co się z nimi zgadzają na ślepo, i "Ci źli" to ludzie którzy przyszli później i nie chcą się wpasowac w schematy. Takie wrażenie robi wasza zamknięta społeczność z otwartymi drzwiami, jeśli wiecie co mam na myśli. Dokładnie takie samo wrażenie mieli moi znajomi którym podałem linka do tego tematu.

8 ) Powiedziałem już, jeśli przez jeszcze 6 dni nic nie sfotografuje zabije to w ten czy inny sposób. Nie bardzo obchodzi mnie to co o mnie myślicie więc możecie mnie od teraz nazywać jak chcecie.

PS. Prośba do adminów, punkt 8 jest całkowicie dosłowny. Prosze o nie złoszczenie się na ludzi którzy będą chcieli mnie nazwać w jakikolwiek nieprzystający do ich wieku i mojej godności sposób. Wychodze z załorzenia że będzie to świetnie świadczyło o poziomie kultularno- umysłowym tych że ludzi.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych