Napisano 13.10.2007 - 21:50
Napisano 31.12.2007 - 16:26
Napisano 31.12.2007 - 16:42
Napisano 31.12.2007 - 18:01
Napisano 12.01.2013 - 15:48
Podobno na odcinku autostrady między Kołem a Koninem (woj. WLKP) na wysokości Wyszyny pojawiają się zjawy. Kiedyś tam był cmentarz i kapliczka, i jak mi się wydaje (i forumowiczom z forum mojego miasta), słychać tam jakieś jęki i krzyki. Pewnego dnia tir na prostej drodze dachował, nikogo tam nie było tylko tir i prosta droga, mimo tego dachował, chodzą pogłoski że kierowca zauważył kolumnę ludzi (duchów) i chciał uniknąć kolizji. Niektórzy na tamtym odcinku drogi widzą matkę z dzieckiem.
Wiadomo też że gdy budowali zbezcześcili czyjeś groby i gdy burzono kapliczkę jakiś chłop normalnie porąbał krzyż i wrzucił go do pieca... I zlikwidowano tą kapliczkę zamiast ją przenieść w inne miejsce.
W tamtym miejscu dochodzi często do dziwnych wypadków... Nie wiedząc czemu, kierowcy trzeźwi,warunki dobre etc. Jak opisałem wyżej kierowca tira, trzeźwy, pusta droga. I co jest dziwne (wracając do tira) nie było nigdzie w pobliżu kierowcy, były podejrzenie że leży pod naczepą, jednak kiedy tą podnieśli nikogo tam nie było. (....może uciekł ze strachu??...)
Co wy o tym sądzicie ?
Nie jestem naocznym świadkiem ale dużo ludzi z forum (o nim mowa wyżej) mieszka niedaleko tego miejsca i mała część (jednak coś) przeżyła w tym miejscu przerażające chwile...
co Wy o tym sądzicie ?
Napisano 15.01.2013 - 02:21
Użytkownik Vaqowsky edytował ten post 15.01.2013 - 02:21
Napisano 15.01.2013 - 20:49
Napisano 16.01.2013 - 13:22
Napisano 16.01.2013 - 13:57
Napisano 03.11.2024 - 15:37
Na pewno zainteresuje Was fakt, że w Polsce istnieje wiele dróg, które według lokalnych opowieści i relacji kierowców są nawiedzane przez duchy ofiar wypadków. Takie historie to nie tylko miejskie legendy, ale i realne doniesienia osób, które twierdzą, że spotkały się z niezwykłymi zjawiskami podczas jazdy po zmroku. Przykładem jest droga wojewódzka nr 875 między Kolbuszową a Mielcem, gdzie wielu świadków opowiada o pojawiającej się nagle postaci dziecka, proszącej o pomoc. Podobne historie krążą także o drodze wojewódzkiej nr 321 między Przyborowem a Siedliskiem, gdzie niepokój budzi nagranie z 2010 roku – uchwycona na nim mglista postać przypominała sylwetkę ducha. To zaledwie dwa przykłady, ale jest ich znacznie więcej! Cały artykuł opisujący takie nawiedzone miejsca w Polsce znajdziecie tutaj: https://zdrowepasje....ie-widuja-zjawy. Warto zagłębić się w tę tematykę i poznać pełną listę miejsc, które wzbudzają grozę i fascynację wśród podróżnych.
0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych