Obiekt świecił BARDZO mocnym, pulsującym czerwono-żółtym (Ale ciężko je nazwać pomarańczowym... raczej "grejfrutowym"

UFO (Bo chyba nikt nie powie mi, że to samolot?

Zamieszczam zdjęcie. Jest niestety bardzo ciemne, ponieważ było dosyć późno. Robione przez otwarte okno z szeregówki na osiedlu Muchobór Mały, z wysokości 2 piętra. Widok na Grabiszynek i przyległe do niego tereny zielone (Widoczne na horyzoncie budynki to bloki mieszkalne przy ul. Klecińskiej, przed nimi widać budynek i parking placówki jakiejś firmy - przykro mi, ale nie jestem w stanie powiedzieć na jej temat niczego więcej). Rozmazane po prawej stronie przy ziemi "światła" to latarnie uliczne.

Zwiększyłem jasność zdjęcia, aby uwydatnić widoczny horyzont i resztę "obiektów tła"- żeby nikt mi nie mówił, że to "zwykłe zdjęcie czarnego nieba z jasnym punktem:

Obserwacja jest - zaklinam się! - autentyczna w każdym calu. Niech forumowi specjaliści dokonają jeszcze szczegółowej analizy, aby wykluczyć jakąkolwiek możliwość fałszerstwa - o to się nie boję, bo nie mam po co

Jutro jeszcze mogę zrobić zdjęcie okolicy w dzień, abyście mogli lepiej "odnieść się" do majaczących na horyzoncie konstrukcji.