Skocz do zawartości

Zdjęcie

Połamią mu nogi, bo walczy z szatanem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
58 odpowiedzi w tym temacie

Sabaku No Gaara.
  • Tematów: 97
  • Artykułów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Połamią mu nogi, bo walczy z szatanem

Po tym, jak ogłosił, że przygotowuje raport "Rockowe zespoły satanistyczne w Polsce", szef organizacji zwalczającej sekty Ryszard Nowak dostaje telefony z pogróżkami. "Mówią, że połamią mi nogi. Zgłaszam to na policję" - mówi dziennikowi.pl. "Zrozumiałem, że naraziłem się wielkiemu biznesowi, który zarabia na satanizmie" - dodaje.

O tym, że przygotowuje raport o satanistycznych zespołach rockowych, Nowak opowiedział przed miesiącem, m.in. w dzienniku.pl. Dokument z nazwami kapel i przykładami ich twórczości ma jeszcze w lipcu trafić do Sejmu, policjantów, sędziów, prokuratorów i księży w całej Polsce. Nowak chce też oskarżyć zespoły o szerzenie nienawiści i obrazę uczuć religijnych.

"Ta zapowiedź wywołała prawdziwą burzę. Martwi mnie przede wszystkim agresja młodzieży, która robi wszystko, by ten raport nie został opublikowany. Odbieramy wiele telefonów, słyszymy wulgaryzmy, pogróżki. Choćby to, że trzeba połamać mi nogi. Zgłaszam to na policję. Uważam, że krytyka być musi, ale oni nie przebierają w słowach i środkach" - mówi dziennikowi.pl Ryszard Nowak, szef Ogólnopolskiego Komitetu Obrony przed Sektami.

Dodaje, że jego zdaniem nie grożą mu tylko miłośnicy muzyki. "Stanęliśmy na drodze tych, którzy robią na satanizmie wielki biznes. Wiedzą, że poprzez nasze działania tracą duże pieniądze" - tłumaczy Nowak.

Swój raport o satanistycznych kapelach chce skończyć jeszcze w lipcu. Oprócz listy zespołów i przykładów ich tekstów zamieści w nim też wypowiedzi internautów - również z forum dziennika.pl - oraz komentarze samych muzyków.

Które kapele szczególnie nie podobają się Nowakowi? Jeśli chodzi o polskie, to najbardziej - według raportu - szkodliwe dla młodzieży są: Kat, Behemoth, Besatt, Hate, Non Opus Dei, Thunderbolt, Wolftribe, Hell Born. Z zagranicznych kapel najbardziej szkodzą: Burzum, Dark Funeral, Dimmu Borgir i Moonspell.

Nowak idzie też dalej. "Chcę w przyszłości wziąć się też za sklepy muzyczne, które - co tu dużo mówić - propagują satanizm. Czy można legalnie kupić rzeczy obrażające i drwiące z Żydów czy Murzynów? Nie można. A gadżety i muzykę obrażającą uczucia religijne sprzedaje się bez przeszkód. To jest luka w prawie. Ministerstwo Sprawiedliwości zaspało, ale mam nadzieję, że po moim raporcie Sejm coś z tym zrobi" - opowiada Nowak.

"Te zespoły twierdzą, że tylko krytykują religię. Ale jeśli mówią, że Kościół to prostytutka, wulgarnie określają Boga i Jezusa, to nie jest to krytyka, lecz zwykła obraza. Dlatego z satanizmem trzeba walczyć" - dodaje.

Źródło artykułu : KLIK
  • 0

snemies.
  • Tematów: 6
  • Artykułów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Takie akcja jak ta to woda na młyn dla właśnie takich zespołów bo maja darmową reklamę.
  • 0

Macha.

Ciekawski

• Tematów: 76
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Hmm... jakby najpierw zrozumiał czym jest satanizm, to może by zmądrzał. W sumie każdy swoim zachowaniem przedstawia trochę satanizm. A w szczególności dresy...
  • 0

Ano.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ja myślę, że powinni zamknąć Nowaka za obrażanie satanistów - wyraźnie ich potępia, a więc jest nietolerancyjny względem innych wyznań i obraża ich uczucia religijne.
  • 0

Toperz.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie rozumiem, czemu oni się tak przejmują. Ten błazen, bo chyba tylko tak można go nazwać, i tak nic nie zdziała.
  • 0

tom3k.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ciekawe...dobra, Nowak "popisał" się ta całą listą, poza tym swoją niewiedzą o satanizmie także. Jednakże skoro fani tychże zespołów(a może nie tylko oni?) zniżają się do takiego poziomu, aby słać groźby, to pokazują, że jednak nie są tacy niewinni i po części zasługują sobie na takiego Nowaka.
  • 0

Pyziak.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

oto nadciągają kumulusy, chyba rozumiesz co to znaczy? SZATAN, SZATAN!

ciekawe czy za piosenkę 'szatan' wpisze też zespół Kury :P
  • 0

Berith.
  • Tematów: 26
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Skoro te zespoły mają zostać oskarżone o obrazę uczuć religijnych, to ciekawe co by powiedział sąd, na oskarżenie katolików (szczególnie księży), którzy obrażają uczucia religijne satanistów. Coś mi się wydaje że dobry prawnik i szum medialny, mógłby załatwić sprawę. Szkoda że jeszcze nikt się na to nie odważył.
  • 0

zak.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

gdzie sie moge zapisac do tych co mu nogi polamia? :>
  • 0

Ejael.
  • Tematów: 56
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Tutaj się możesz do nich zapisać: KLIK
  • 0

Mały Czesiu.
  • Tematów: 9
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie lubię satanistów bo ubierają 'wilka w owczą skórę" po to by być orginalnym i dopiec kościołowi ,ale też nie lubię
katolików ,którzy się wtrącają nie swoje sprawy w imię moralności.Niech każdy dba o swoje życie religijno-moralne.Jak ktoś chce się narażać na kontakt z obcymi bytami w imię mody to jego sprawa byleby nie narażał innych na szwank.
Co do zespołów ,które promują piosenki antykościelne to z jednej strony mają prawo w swoich piosenkach wyrażać swoje poglądy.Jednakże z drugiej strony to nie jest w porządku by tylko z powodu pieniędzy pchać młodych ludzi w kierunku satanizmu.
  • 0

Berith.
  • Tematów: 26
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A co tak złego jest w Satnizmie, ze uważasz to za tak karygodne? To że stawiają oni na wygodę? To przecież ludzkie.
  • 0

Ejael.
  • Tematów: 56
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Różnica poziomów pomiędzy chrześcijanami a tymi niby satanistami jest taka że jak satanista (czy inny ateista) wali w KK i chrześcijan że KK to zbrodniarze, manipulatorzy itd. (na tym forum jest to najczęstsze) to chrześcijanin nie powie że mu połamie nogi - a w drugą stronę każdy widzi jak to działa.
  • 0

mortyr.
  • Tematów: 46
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

jest taka że jak satanista (czy inny ateista) wali w KK i chrześcijan że KK to zbrodniarze, manipulatorzy itd. (na tym forum jest to najczęstsze)

Zaraz, bycie metalem nie oznacza bycia satanistą. Prawdziwy satanizm to tylko i wyłącznie czynienie zła i czczenie szatana. Pokazywanie rogów diabła i ciężka muzyka mogą się komuś nie podobać, ale ja nikomu nie każę słuchać metalu. Za to niektórzy psychiczni pokroju Nowaka chcą mnie skazać na słuchanie artystów pokroju Maryli Rozdziewicz, Michała Buraczanego i ludowego zespołu pieśni i tańca "Mazowszanka" :D

To samo co robi Nowak było już kiedyś w USA i co ? Ludzie zrozumieli, że ta muzyka jest orginalna i pozwala na dobrą zabawę. Tam już nikt nie uważa jej za coś złego.

i Moonspell.

Dlaczego akurat Moonspell ? Dlaczego nie Cradle of Filth, Rotting Christ, Samael, Children Of Bodom, Slayer, Sepultura (które zresztą bardzo lubię) ?
Za co ten koleś się przy*%#@! do Moonspella ?

Dokument z nazwami kapel i przykładami ich twórczości ma jeszcze w lipcu trafić do Sejmu, policjantów, sędziów, prokuratorów i księży w całej Polsce.

I co oni będą robić ? Zakażą tego, co jest legalnie sprzedawane w całej "chrześcijańskiej" części świata ?
Już widzę tytuły prasowe - "Polska Iranem Europy"

"Mówią, że połamią mi nogi. Zgłaszam to na policję"

Rozumiem, że inni fani też się wkur*&#@... ale ja bym go po prostu wysłał na banicję razem z wujkiem Romanem i innymi kastratami z wiadomej partii politycznej. Niech zamieszkają np. w Watykanie. :D
  • 0

snemies.
  • Artykułów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

całkowicie zgadzam się z przedmówcą, metal to muzyka i tyle. Równie dobrze może zakazać chórów chłopięcych bo jeden dyrygent molestował tych chłopców? To że wśród fanów tej muzyki sa sataniści to nie znaczy że trzeba jej zabronić.
oczywiście groźba połamania nóg jest czynem karalnych i tym powinny zająć się organy ścigania.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych