Skocz do zawartości

Zdjęcie

Połamią mu nogi, bo walczy z szatanem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
58 odpowiedzi w tym temacie

Macha.

Ciekawski

• Tematów: 76
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ta fascynacja satanizmem i innymi sektami rodzi się w okresie buntu młodzików

Znowu to słyszę. Bunt młodzieży.... zrozum, że niektórzy naprawdę wierzą, a te sekty, jak ty je nazywasz to nie zawsze są takie jakie ci się wydają.

NEW AGE RULLEEZZ !!!

Nie mów mi, że w okresie dojrzałości nie ma satanistów i innych typków ;] Ludzie starsi często nie mają czasu, bo mają już tyle zajęć że trudno im się tym interesować.
  • 0

Ejael.
  • Tematów: 56
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ech.. uwierz - ja przeżyłem takie okresy, znałem wielu ludzi co w różne rzeczy wierzyli i dzisiaj się z tego śmieją. Zapewne jakiś niewielki odsetek będzie dalej w to wierzył w dorosłym życiu ale większość porzuca całkowicie takie sekciarstwo.
  • 0

Mały Czesiu.
  • Tematów: 9
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dobra ,oczywiście złych duchów nie ma ,opętań też,ale dobrze jeśli chcecie mieć wadę satanizmu taką bardziej przyziemną to odpowiedź jest prosta,to jest po prostu kolejny religijny kicz ala katolicyzm czy inne wyznania chrześcijańskie oraz praktyki neopogańskie.Satanizm to nic innego jak katolicyzm tylko ,że "pomalowany na czarno"
A o to wspólne cechy:
-święta książeczka na której widok wierni obu wyznań się ślinią i którzy czytają je i czytają i nic co w nich napisane nie rozumieją
-kasta kapłańska ,która niczym jak kapłani w starożytnym Egipcie pomagają wiernym zrozumieć prawdy zawierające ich
wyznania (za oczywiście uznanie i odpowiednie sumy pieniężne)
-główne zasady wiary no cóż panie i panowie w tym elitarnym gronie są chociażby 10 przykazań bożych ,przykazanie miłości ,osiem prawd wiary no i 9 twierdzeń satanizmu ,które brzmią bardzo podobnie tylko ,że trochę jakby jest szyk zdań odwrócony , he jak to wystarczy zamiast powiedzieć Ala ma kota powiedzieć Kot ma Ale aby niektórzy ludzie byli szczęśliwi
-różnego rodzaju stany umysłowe,czyli np.moherowe berty i głupie dzieciaki ubrane na czarno łażące po cmentarzach i krzyczące "Ave Satan"
-prorocy i objawienia ,no cóż kilka bajeczek po grzybkach halucynogennych mogą podnieść znacznie i prestiż danego wyznania.
I co czy naprawdę warto wchodzić z jednego bagna do drugiego?
Czy nie lepiej zająć się czymś sensowniejszym?
  • 0

peyton777.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

porównałeś skrajne przypadki wiary. ciekawie ci to wyszło :]
  • 0

fakolpet.
  • Tematów: 10
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

witam
Wiekszosc kapel takich powstała z uwagi na szezące sie niezrozuminie młodzieży przez politków i rózne religie.
W ten sposób swój sprzeciw daja małolacji ,którzy chcą wiecej sfobody i większego zrozumienia z ich strony.
Aby politycy i religie wysłuchały ich ,i ich niezadowolenie,dlatego popwstały owe zespoły ,ktore śpiewają swoje słowa
i swoje poglądy na otaczający ich świat.

Ja powiem że mi takowa muzyka sie nie podoba,ale nie mam nic przeciwko, by Ci ludzie pokazywali swoj sprzeciw w taki sposob
niz mieli by isc na ulicę i rozwalac wszystkie auta i ławki...

Pozdrawiam ;)

Ty chyba, o Wysłanniku pomyliłeś Punk Rocka ze szlachetnym i satanistycznym metalem o.o O ile wiem, to Punk Rock jest właśnie taką anarchią, fuckaniem systemu itd. A metal to metal, tak samo jak discopolo (moze przesadzam) muzyka...
  • 0

atwa.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chcą chronic młodzież przed satanizmem- ok. niech im będzie. Ale co z dorosłymi, dojrzałymi ludźmi którzy słychają tych zespołów i chcą sie pobawic na koncertach?? Bo przecież na koncertach to oni stanowią dużą częsc fanów.
  • 0

Macha.

Ciekawski

Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ejael a jakiego typu sekty masz na myśli ?? Bo teraz mówisz sekty, a może wcale one nie są takie, jakie myślisz.

Zresztą, skoro to były sekty, to pewnie twoi znajomi mieli problemy, żeby się z nich wydostać. Co nie ?

Jak dla mnie w ten sposób nic nie można zmienić. Może nie będzie koncertów, ani płyt w sklepach, ale to nie spowoduje, że wszyscy od razu przestaną słuchać Metalu. Zawsze jest sieć P2P ;)
  • 0

Sabaku No Gaara.
  • Tematów: 97
  • Artykułów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Satanistyczne kapele staną przed sądem

Ryszard Nowak, szef Ogólnopolskiego Komitetu Obrony przed Sektami w najbliższych daniach złoży w prokuraturze doniesienie o popełnieniu przestępstwa przez kilka zespołów satanistycznych. Zdaniem Nowaka, zespoły te, swoimi piosenkami obrażają uczucia religijne. Nowak chce też ścigać kapele z zagranicy – dowiedziała się gazeta internetowa Wiadomości24.pl.

Nowak od kilku lat przygląda się satanistycznym kapelom. – Zebrałem mocne dowody na to, że piosenkarze obrażają uczucia religijne i nawołują do nienawiści – mówi. – Oni nie mogą tak śpiewać. To przestępstwo. Za kilka dni zawiadomię o tym prokuraturę – dodaje. Jako materiał dowodowy Nowak chce przedstawić wypowiedzi liderów zespołu oraz fragmenty tekstów piosenek.

Zawiadomienie będzie dotyczyło około 10 kapel. W sądzie z Nowakiem spotkają się m.in. zespoły: Bestials Raids, Besatt czy Thunderbolt. Szefa Ogólnopolskiego Komitetu Obrony przed Sektami niepokoją takie m.in. wypowiedzi liderów: "powstaliśmy po to, by wbijać gwoździe martwej ku...e na krzyżu", "nasza nowa płyta to osiem nowych kompozycji pełnych agresji i nienawiści do chrześcijańskiego Boga", czy "ja proponuję dla odmiany zdelegalizować Kościół katolicki jako instytucję zbrodniczą. Historia mówi sama za siebie, więc do gazu sk.....y". Takim wypowiedziom Ryszard Nowak mówi stanowcze "nie". – Oni myślą, że jak udzialają takich wywiadów w niszowych czasopismach, to ich wypowiedzi nie wypłyną na światło dzienne. Przez wiele lat obrażali uczucia religijne i przez ten czas uchodziło im to na sucho – podkreśla Nowak. Teraz staną przed sądem.

– Przestępstwo polegające na obrazie uczuć religijnych jest zagrożone grzywną, karą ograniczenia wolności lub pozbawienia wolności do lat dwóch – wyjaśnia podkomisarz Robert Horosz z zespołu prasowego Komendy Głównej Policji. – Jeśli sąd uzna, że społeczna szkodliwość czynu nie jest znaczna może odstąpić od wymierzenia kary, orzekając środek karny (np. obowiązek naprawienia szkody) – dodaje.

Oprócz polskich zespołów zawiadomienie będzie dotyczyć również zespołów zagranicznych, które koncertowały w Polsce. Wśród nich znajdzie się Burial Hordes z Grecji. – To, że jest to grecki zespół nie znaczy, że mogą spać spokojnie – mówi Nowak – oni muszą dostosować się do polskiego prawodawstwa – dodaje. Jego zdaniem, teksty głoszone przez lidera zespołu typu: "je...ć skurwysyńskiego raka Jezusa" są niedopuszczalne. Do odpowiedzialności karnej Nowak chce pociągnąć również amerykański zespół Morbid Angel. – W piosence pt. "Kaplica wampirów" zespół nawołuje do zabicia księży – mówi.

Lista zespołów, z którymi Nowak chce spotkać się w sądzie jest otwarta. Bo - jak mówi - wciąż odnajduje nowe dowody na popełnienie przestępstw. Jego zdaniem najciekawszy materiał dowodowy znajduje się w satanistycznych czasopismach typu zin (nieregularnie ukazujący się magazyn). – Na jego łamach wokaliści satanistycznych kapel mówią to, co naprawdę myślą – mówi Nowak i dodaje: – Piosenkarze są przekonani, że ich wypowiedzi w niszowym magazynie zostaną w podziemiu. Przed sądem będą także zeznawać byli sataniści. – Rozmawiałem już z kilkoma osobami, które zgodziły się pójść do sądu – mówi Nowak.

Jeszcze w lipcu ukaże się raport Nowaka "Rockowe zespoły satanistyczne w Polsce". Praca będzie podzielona na kilka części: spis kapel, które szerzą ideologię satanistyczną, analiza treści utworów, symbolika używana przez muzyków i kalendarz imprez, które od 1986 roku odbyły się w Polsce. Zapowiedź publikacji wzbudziła wiele kontrowersji, dlatego też Ryszard Nowak chce poszerzyć raport o kilka rozdziałów. Znajdą się w nim m.in. rozdziały dotyczące wypowiedzi internautów, gróźb pod adresem autora raportu, wypowiedzi satanistów na temat raportu oraz informacja o zawiadomieniu prokuratury.

Źródło artykułu : KLIK
  • 0

Macha.

Ciekawski

Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

No to niech zaczną ścigać także Polskich "raperów", mnie hip hop też obraża, a co z tym, że często "śpiewają" o polityce ??
  • 0

zak.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

luuudzie.. gdzie my zyjemy? :/

Nowak od kilku lat przygląda się satanistycznym kapelom. – Zebrałem mocne dowody na to, że piosenkarze obrażają uczucia religijne i nawołują do nienawiści – mówi. – Oni nie mogą tak śpiewać. To przestępstwo. Za kilka dni zawiadomię o tym prokuraturę – dodaje. Jako materiał dowodowy Nowak chce przedstawić wypowiedzi liderów zespołu oraz fragmenty tekstów piosenek.

mnie obraza jego wyglad, czuje sie zgorszony patrzac na jego zdjecie... :/
i to, ze nienawidzi satanistow obraza moje uczucia religijne -> moge na prokurature z tym isc? czy najpierw musze byc poslem?
porazka..
  • 0

Pyziak.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

hm, ale dlaczego nie mogą tak śpiewać? poeci mogli pisać o seksie, pisarze o zabijaniu, zdradzie, nienawiści i nie wiem czym tam jeszcze, ale śpiewać to już nie można :P jakieś to takie lekko rotflaste :P

jak by nie patrzeć Ejael ma trochę racji ;) ciekawe ilu z Was będzie dalej zajmowało się tworzeniem kul psi i kontaktem z bytami kiedy założycie rodzinę i będziecie musieli ją utrzymać. bo ja strzelam że nikt ;) oczywiście to moje zdanie i mogę się mylić.
  • 0

Varg.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

:wall: Co za kretyn! No ludzie! Równie dobrze mogę posłać księdza do sądu...Żal!

A co jeśli np. taki policjant zobaczy, że mam na sobie koszulkę zakazanego zespołu? Też pójdę siedzieć za obrazę uczuć religijnych?....

:mlotek:
  • 0

Toperz.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wymaluję na dachu mojego domu wielki pentagram, a w ramionach wpiszę nazwy tych jego "satanistycznych" zespołów. Jestem ciekaw, czy lokalna policja zrobi cokolwiek :lol
  • 0

Sabaku No Gaara.
  • Tematów: 97
  • Artykułów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Co za człowiek z tego Nowaka. Nic tylko wyrwać takiemu jęzor, bo za dużo sobie pozwala.
Czy ktokolwiek każe słuchać komukolwiek tych kapel?
Czy robią jakieś manifestacje pod sztandarem Szatana?
Czy jakaś dewotka kiedyś będzie słuchać takich kapel, przez co dotknie to sfer jej życia religijnego?
NIE!
Czyż nie mamy wolności słowa?
Czyż to nie tylko muzyka?
TAK!

No i najważniejsze - teksty nawołujące do agresji, nienawiści i takie, które obrażają uczucia religijne NIE SĄ domeną kapel metalowych. Chociażby w tekstach hip-hopowych takowe występują w sporych ilościach.
Przykład tekstu załogi D12 :
"I wanna kill myself! I'm still debatin
In front of a baptist church, masturbatin
Prayin to Satan"

Zresztą (powtarzam to już n-ty raz), jeśli ktoś zostanie urażony takim tekstem, lub nawet straci wiarę, to jest to tylko i wyłącznie dowód na to, że jego wiara była warta tyle, co przyczepa łajna.
Jak dla mnie, to może powstać album w 100% poświęcony agresji i mordowaniu, w którym obdziera się papieża ze skóry, pali klechy na stosach i nabija na pal chrześcijan. Dlaczego? Bo jest do cholery wolność słowa i mało mnie obchodzi, co jakaś dewotka sobie pomyśli o tym. Tego albumu i tak słuchać będą tylko ci ludzie, którzy chcą.
Paranoja z tym Nowakiem.
  • 0

zak.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Co za człowiek z tego Nowaka. Nic tylko wyrwać takiemu jęzor

...i nie tylko

Czyż nie mamy wolności słowa?

nie...

Jak dla mnie, to może powstać album w 100% poświęcony agresji i mordowaniu, w którym obdziera się papieża ze skóry, pali klechy na stosach i nabija na pal chrześcijan. Dlaczego? Bo jest do cholery wolność słowa i mało mnie obchodzi, co jakaś dewotka sobie pomyśli o tym.

+1
jak zalozysz partie polityczna, to bede na Ciebie glosowal w wyborach
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych