Skocz do zawartości

Zdjęcie

Co powtarza sie u was w wiekszosci snow ??

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
238 odpowiedzi w tym temacie

BENDER.
  • Tematów: 18
  • Artykułów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Coś dziwnego i tajemniczego, coś dzięki czemu mogę zrozumieć sens istnienia wszystkiego niestety po przebudzeniu to brzmi dla mnie samego tak dziwnie, że głośno o tym nie mówię.
No i obowiązkowo niesamowite technologie i NYC przyszłości ;)

Użytkownik BENDER edytował ten post 14.01.2008 - 03:03

• 0

ViZarDy.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

a mi od długieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeego czasu śni mi się była dziewczyna
  • 0

Gradus.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja to ogólnie mam jakieś co najmniej dziwne sny. Elementem powtarzającym się jest... mój dom. Wszystko niby normalne, ale problem polega na tym, że ten dom wcale nie przypomina mojego prawdziwego domu :o . Wszystko jest inne - od rozmieszczenia pokoi, przez ogrom dziwnych przedmiotów wewnątrz, innych widokach z okien aż po wyjątkowo duże rozmiary samego domu.
  • 0

J.T Yorke.
  • Tematów: 10
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mi się strasznie często śni że idę z kumplem przez miasto i zbieramy pieniądze które leżą na ziemi (niesamowicie często trafiają sie banknoty 10, 20zł) i często jest tak że np. jak idziemy nad jeziorem to podczas wyciągania iluś tam złotych wpadam do tego jeziora...

I jeszcze dosyć często śni mi sie podróż kajakiem po czymś co bym nazwał "Lasem na wodzie" w którym z wody wystaje pełno drzew po których biegają różne dziwne stworzenia, nie które z nich mógł bym nazwać chupacabrą a inne wielką stopą i można by tek wymieniać jeszcze długo... Najdziwniejsze jest to że w tych snach ja sie w ogóle nie boję, płynę spokojny jak nigdy... Ok The End ;]

Pozdro
  • 0

srs.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Najczęściej mam sen w którym wszystko odbywa się jak w normalnym życiu, aż trudno uwierzyć, czy śnie, czy już się obudziłem.
  • 0

Drakon.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Sen z dzieciństwa:

Siedzę przy biurku i spoglądam przez okno. Za oknem szaro prawie nic nie widać. Nagle znikąd uderza w mój dom prosto w te okno samolot. Dom nie rozpada sie. Upada na pobliska drogę( tak jak klocek domino) Krzyczę. Po chwili zagłuszają mnie czołgi które słychać gdzieś blisko.

Po tym śnie przez jakieś 2 tygodnie nie chciałem wychodzić na podwórko gdyż słyszałem zbliżający sie czołg lub świst spadających bomb. Taka duuuża dziecinna wyobraźnia chyba :D
  • 0

Marchewa.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

mi w dzieciństwie dość często powtażało sie w snach spadanie lub latanie... teraz już snów za dużo nie mam i bardzo sie z tego ciesze :P większość to koszmary a ja ciemności nie lubie jak sie budze... do tego dochodzi jeszcze że ciężko mi sie zasypia i mam wtedy stracha bo cisza, ciemność i zastanawianie sie nad koszmarem...
  • 0

paczek1262.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja ta jak autor tematu mam sny z winą. Wsiadam do niej i wiem ze sie nie zatrzyma tam gdzie wcisne tylko patrze jak mija 10 pietro i wiem ze dalej jedzie ale tak jakbym nic nie widzial po prostu mam ta swiadomosc ze ona jedzie.

W snach czesto gdy mieszkałem we wieżowcu miałem sny jak spadam w ta dziurę między schodami, poręczami :) Tez gdy czasem chce biec w snie nogi stają się strasznie ciężkie, tez jak chcę skoczyc wydaje mi sie ze spadam dluzej niz powinienem przy tym takie dziwne uczucie... sny sa najelpsze na swiecie :)
  • 0

KriSSnt.
  • Tematów: 9
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

To ja teraz ujawnie zacięcie psychopatyczne :]

Otoz czesto śnię, mam rozne sny ale stosunkowo czesto powtarza mi się motyw... dźgania kogos w szyje kluczykami od samochodu <lol> :]

Taki pseudo koszmar, ze ktos chce mi cos zrobic, albo mojej dziewczynie, czy komukolwiek innemu i ja staje w obronie a ze nie mam nic innego wykorzystuje tak kluczyki :]
  • 0

Cashpoint.

egoism

• Tematów: 126
  • Artykułów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Kiedy byłem mały:

- często śniło mi się, że spadam z mostu jednak ze świadomością, iż jest to jakiś płytki akwen i nic mi się nie stanie.

teraz:
Dość często powtarzają mi się podobne schematy, mianowicie:
- bieganie [może to być pościg lub jakaś konkurencja sportowa, w której nie mogę szybko biegać... czuje się jak na księżycu i mój bieg jest spowolniony.

- świadome latanie... często występuje gdy mam sen, w którym ktoś mnie goni.
  • 0

#116 Gość_Burnago

Gość_Burnago.
  • Tematów: 0

Napisano

Zazdroszczę wam snów :mrgreen: Często śni mi się jakaś katastrofa... np. wczoraj śniło mi się że leciałem samolotem do USA i mój samolot zderzył się z innym, potem chwila ciszy i nagle jestem w jakimś lesie. Właściwie nie ja bo siebie w tym śnie nie widziałem tylko jakąś kobietę ze złamaną nogą która chciała się wydostać z wraku samolotu.
Najlepsze (najgorsze) jest to że ostatnio nie miewam ŻADNYCH emocji we śnie - nic nie czuje :| - Nawet siebie.
Ok. Rozpisał bym się na ten temat ale to nie temat na takie żale. Np. miałem pare razy sen kontrolowany... wiedziałem, że śpie i robiłem co moge (najgorszego) dopuki sie nie obudzę :mrgreen: :mrgreen:
  • 0

Halloween.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mi w dzieciństwie powtarzało się parę baaardzo długaśnych koszmarów, nie czas abym je teraz opisywał, ale wiedzcie, że były zabójczo straszne, a zarazem beznadziejnie głupawe :D
  • 0

Paranoia.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

hm... mi najczęściej przytrafiają się dwa rodzaje snów.
1. dziwne stworzenia. chupacabry, zmutowane nietoperze i demony. (sny te mnie fascynują)
2. moi idole. (najpiękniejszy rodzaj snów :D )
3. znienawidzeni przeze mnie ludzie.

nie raz miałam już 'połączenie' dwóch rodzajów snów. ostatnio mi się taki zdarzył.
Był bardzo klimatyczny.
Akcja się działa w Londynie gdzieś tak w latach 30. Mieszkałam sobie w ładnej kamieniczce.
Ale nie było tak bajkowo...

w okolicy grasowało Coś. Rozszarpywało ludzi na ulicach, właziło im do domów i zabijało.
Ataki zdarzały sie b. często, mimo wszystko trzeba było kiedyś wyjść na ulicę, żeby nie zgnić w domku ;p
było dużo różnych 'wątków'. Pamiętam ten piękny, jak i okropny widok, kiedy w stresie wracałam skądś do domostwa.
Na ulicy było pełno szczątek ludzkich, już zzieleniałych. Gdzieniegdzie wpedtana w ziemię rączka, dalej łepek... i światła lamp oświetlających ulicę... tak... przerażająco, ale pięknie.

któregoś dnia dorożką przyjechali do mnie moi dwaj idole ukochani. Siedzieliśmy przy świecy w kamieniczce. Rozmawialiśmy.
Nagle poczułam się jakoś nieswojo. Przypomniałam sobie, ze chyba nie domknęłam drzwi... podeszłam do nich i zobaczyłam Coś. Było takie jakieś niematerialne, ciemne, coś jakby energia, a nie istota.
Szybko rzuciłam się na drzwi w celu ich zatrzaśnięcia. Ale było za późno. Coś dostało się. Poczylam jak mnie ogarnia. Czulam jakby wysysało mi życie.
I koniec.
Do dziś mam nadzieję, że Thom i Jonny jakoś się uratowali :))

P.S.ale sie rozpisałam..
  • 0

Asieńka.

Wiedźma

• Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Z powtarzających się motywów w moich snach, najczęstszymi są latanie i wzburzona woda.
Jednak podobnie jak autorowi tematu często śniła mi się dziwna winda, która u mnie zawsze jeździła tylko do góry nie zatrzymując się na ostatnim piętrze, po czym przenosiłam się w zupełnie inny świat.
Kolejnym bardzo nieprzyjemnym z początku motywem jest szklany sześcian, w którego wnętrzu się znajduję, nie ma tam drzwi ani okien, a wiem że muszę się z niego wydostać. Kiedy usiłuję z niego wyjść - oczywiście chcę przeniknąć przez szklane ściany - z początku nie udaje mi się to, a sześcian zaczyna się kurczyć, jego wszystkie ściany zbliżają się do środka i w momencie w którym jestem w stanie dotknąć wszystkich jego ścian na raz wydostaję się z niego.
Kolejny motyw to miejsce, port ale taki znajdujący się w wielkim hangarze zawsze jestem tam sama, ale czuję czyjąś obecność bo tak jak by mnie tam ktoś obserwował i sprawdzał czy wykonuje poprawnie zadane mi zadania. Podobny hangar pojawia się też często jednak jest on na pustyni i przypomina pewnego rodzaju obóz uchodźców, w każdym bądź razie ja wraz z tymi ludźmi ukrywamy się tam przed złem. Hangar ma dziwne właściwości, gdyż jest widoczny tylko dla wybranych czyli takich którzy jego pomocy potrzebują.
  • 0

Tempter.
  • Tematów: 11
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Najczęściej powracającym motywem w moich snach jest-jak w wielu przypadkach-latanie(świetne uczucie,aż nie chce się budzić).Drugim co do częstotliwości jest sen,w którym idę jasną ścieżką w środku ciemnego lasu,w pewnym momencie słyszę głos który mnie woła.Odwracam się,żeby zobaczyć kto to i natychmiast się budzę.Dość często pojawia się motyw spadania.Spadam z dość dużej wysokości ale nie czuję strachu-jakieś parę metrów od ziemi następuje przebudzenie.Nierzadko też pojawiają się w moich snach istoty paranormalne i byty astralne(myślę,że to przez to forum ;) )
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych