Skocz do zawartości

Zdjęcie

Krzysztof Jackowski znowu miał racje!

• Please log in to reply
706 replies to this topic

crc.
  • Tematów: 34
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

No coz na naszych oczach pisze sie historia, byle by to nas nie dotknelo.
  • 0

Jaku.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

...Jeśli masz potrzebę zajmowania się moją psychoanalizą zrób to proszę w bardziej odpowiednim miejscu.
A jeśli już będziesz to robił to pisz o konkretach. Bo w tym momencie ty jesteś manipulatorem i socjotechnikiem.

Nie wiem skąd pomysł "psychoanalizy", za to wiem doskonale skąd powszechnie już znana ucieczka Pana Przema od odpowiedzi na niewygodne pytania części forumowiczów ( w tym moje oczywiście).
Na szczęście forum "Paranormalne.pl" nie ma zasięgu globalnego ;) - SUPER Moderator ma - dzięki Bogu - znikomy wpływ na poglądy użytkowników internetu.
  • 0

cycloneye.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Widziane okiem tajemniczego Rosyjskiego generała..

http://www.super-now...art.php?i=10442
  • 0

Asieńka.

Wiedźma

• Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Chcialbys zebym zaprzeczyl ze wojna to niezly interes, oczywiscie ze to interes i co z tego?

Ano to z tego, że jak sypie mi się gospodarka to wojna jest dla mnie ratunkiem, gdy jestem militarnym potentatem. Nie rozpętam jej w Europie bo tam już nic nie zyskam.
Golibrodo ufam że masz rozum, chciałeś odpowiedzi to ją dałam, ale nie moja wina,że nie rozumiesz tego co piszę. Ja w tym nie widzę spisku, a tylko interes US.
  • 0

r3vo.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chcialbys zebym zaprzeczyl ze wojna to niezly interes, oczywiscie ze to interes i co z tego?

Ano to z tego, że jak sypie mi się gospodarka to wojna jest dla mnie ratunkiem, gdy jestem militarnym potentatem. Nie rozpętam jej w Europie bo tam już nic nie zyskam.
Golibrodo ufam że masz rozum, chciałeś odpowiedzi to ją dałam, ale nie moja wina,że nie rozumiesz tego co piszę. Ja w tym nie widzę spisku, a tylko interes US.

troszkę naciągana ta teoria ... Interes w takiej wojence mialoby wiecej panstw, od USA, Rosji, po byle terrorystów itp...
  • 0

golibroda.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W 2001 tez byl kryzys zapewne, a jeszcze wczesniej przed Pustynna Burza, Korea, Wietnamem, Afganistanem 1, I WŚ, II WŚ, wojna secesyjna, wojna north-south i wieloma pomniejszymi konfliktami. Strasznie "kryzysowy" kraj to USA, dobrze ze wojna im ratuje gospodarke z tak czestotliwoscia.
Drugie zdanie puszcze mimo uszu, rada - odpusc sobie takie teksty bo nic nie wnosza do rozmowy a ktos moze sobie nienajlepiej o tobie pomyslec.
  • 0

#262 Gość_Aton

Gość_Aton.

Napisano

Z wywiadu w interwencji wynika, że mamy się czego bać. Wojna jest prawdopodobna i możemy pomarzyć o skali lokalnej.
  • 0

maribot.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

rzed Pustynna Burza, Korea, Wietnamem, Afganistanem 1, I WŚ, II WŚ, wojna secesyjna, wojna north-south i wieloma pomniejszymi konfliktami.

To już wiadomo czemu USA jest największą potęgą gospodarczą :D
  • 0

maribot.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Być może rządy wielkich graczy nie czerpią bezpośrednich korzyści z wojny, czy biznesu narkotykowego, ale potentaci przemysłu zbrojeniowego z całą pewnością czerpią zyski. Wierzysz w to, że rząd np USA nie ulega naciskom lobby zbrojeniowego?

Lockheed Martin i Boeing - największe przedsiębiorstwa zbrojeniowe świata- prawdopodobnie do tej pory na wojnie straciły, ponieważ ich dwa najważniejsze projekty (między innymi myśliwce nowej generacji i program latających cystern KC-X) zostały w znacznym stopniu spowolnione jako nieprzydatne w walce z terroryzmem.
  • 0

golibroda.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ciezka rozmowa z kims kto jedne dane i statystyki przyjmuje bezkrytycznie i podpasowuje pod swoje teorie (np. narkotyki w Afganistanie), a w inne "nie chce mu sie wierzyc". Juz to zreszta przerabialismy w innym temacie. Ty naprawde nie potrafisz przyjac do wiadomosci ze liczby sa najwiarygodniejszymi danymi z mozliwych?
  • 0

wieslawo.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Oj Super-Nowa to brzmi jak Washignot Post i The Times razem wzięci. A generał chyba z koziej wółki. Bez kitu, zamieszczanie czegoś takiego to poziom dawnych Skanadli.
Nawet gdyby, to wojna w obecnym czasie niczego nie przyniesie. Ok są społeczeństwa, które taką wojnę przyjmą za swoją, i pójdą walczyć, ale to głównie będą społeczeństwa zainteresowane wojną. Niemcy, Francja, Anglia, Hiszpania, Polska...wogóle Europa po II wojnie światowej jakoś niespecjalnie pali się do wojen. Poza Polską, która bez wazeliny wchodzi w tyłek Jankesom i biegnie na każde skinienie, ale nawet u nas niechęć do wojen jest już bardzo duża. Postulat o zakończeniu wyraw i ściągnięcie naszych ułanów do domów było jednym z postulatów dzięki którym platforma wygrała. Nowa wojna na bałkanach to coś z czym nie społeczność Europejska nie chce mieć do czynienia. Te wojny były męczące. Wojna w Iraku miała jakieś tam drugie dno, wojna na Bałkanach nic nie da. Zresztą po co się rozwodzić na wypowiedzią jakiegoś "generała" bez nazwiska w internetowej gazetce "bez twarzy"...
  • 0

Davidd83.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

http://www.foxnews.c...,461588,00.html
  • 0

cycloneye.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Oj Super-Nowa to brzmi jak Washignot Post i The Times razem wzięci. A generał chyba z koziej wółki. Bez kitu, zamieszczanie czegoś takiego to poziom dawnych Skanadli. (...)Zresztą po co się rozwodzić na wypowiedzią jakiegoś "generała" bez nazwiska w internetowej gazetce "bez twarzy"...

To forum ma mało wspólnego z "pewnymi źródłami" więc myślę że można czasami popłynąc, rzucając coś niekoniecznie wiarygodnego pod dyskutę.
Zeby wyrobić sobie zdanie trzeba grzebać w wielu źródłach nawet jeśli wydają się mało wiarygodne.
Lepsze to niż dyskusja o odwiedzinach obcych w GoogleEarth :)
  • 0

Heweliusz.
  • Tematów: 14
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Izrael przygotowuje uderzenie na Iran

Izrael przygotowuje plany ataku na nuklearne obiekty Iranu, i jest gotów przeprowadzić akcję bez jakiejkolwiek pomocy ze strony Stanów Zjednoczonych - podaje angielski "The Times".
Wysocy urzędnicy w izraelskim ministerstwie obrony twierdzą że, działania przeciwko Iranowi są konsultowane z USA, ale w tym samym czasie są opracowywane, plany samodzielnej akcji – podał opiniotwórczy izraelski dziennik "The Jerusalem Post".

- Zawsze lepiej jest koordynować działania, przygotowujemy jednak scenariusze, które nie wymagają współpracy z sojusznikami – powiedział zastrzegający sobie anonimowość urzędnik ministerstwa obrony Izraela.

Jak podaje "The Times", akcja przeciwko Iranowi musi zakończyć się pełnym sukcesem. Izrael nie może pozwolić sobie, na częściową tylko likwidację irańskiego potencjału atomowego. Taka sytuacja, mogłaby pozwolić na odwetowy atak Iranu. Operacja izraelskich bombowców, miałaby być przeprowadzona, przez terytorium Iraku, gdzie przestrzeń powietrzna, jest całkowicie kontrolowana przez USA.

Premier Izraela Ehud Olmert, niejednokrotnie zwracał się do Waszyngtonu z prośbą o pozwolenie na atak przeciwko irańskim obiektom nuklearnym.

http://wiadomosci.on...94,12,item.html
  • 0

Śledziu.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Fragment wywiadu z K. Jackowskim z "Faktów i Mitów":
... Zapowiada pan wojnę. Gdzie, kiedy, dlaczego?
– Niechętnie bawię się w przepowiadanie przyszłości, bo jest ona wielowątkowa i alternatywna, ale skoro pytacie, to posłuchajcie uważnie: mamy światowy kryzys, który przepowiedziałem publicznie ponad rok temu. Do końca grudnia będą spore wahania na światowych giełdach. Podobnie będzie od stycznia do marca przyszłego roku. A w kwietniu świat uraduje się chwilowym sukcesem i odetchnie, bo giełdy pójdą ostro w górę. Kiedy już wszyscy będą myśleć, że kryzys to przeszłość, że nastąpi czas prosperity, nadejdzie lipiec, a wraz z nim taki kryzys, jakiego współczesny świat jeszcze nie widział.
– Wielkie kryzysy zawsze prowadziły do wojen.
– No i proszę, teraz panowie są jasnowidzami! I macie rację. Wojnę wywołają dwa kraje: wielki i mniejszy.
– Może Indie i Pakistan?
– Tak, to możliwe. Tym bardziej że konflikt – moim zdaniem – nie zacznie się w Europie, ale, niestety, w końcu i na nią się rozleje. I to nie będzie jedna wojna, tylko dwie.
W dwóch różnych punktach ziemi. Przyczynek do wojny będzie miał miejsce już na dniach, w listopadzie (wywiad przeprowadzaliśmy na tydzień przed zamachami w Bombaju...). Tak to dokładnie mówiłem już rok temu w wywiadzie: „przyczynek do wojny”, a oni napisali: „wojna”.
– Jak to wszystko przetrwa Polska?
– Polska jest częścią Europy, ale nie potrafię na razie tego powiedzieć. Natomiast skutek wojen będzie taki, że Unia Europejska rozpadnie się na trzy części. Ale żadnego końca świata na razie nie przewiduję. Nawet tego osławionego, który ma nastąpić w roku 2012.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych