Skocz do zawartości

Zdjęcie

Krzysztof Jackowski znowu miał racje!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
706 odpowiedzi w tym temacie

+......

Wędrowiec

• Tematów: 125
  • Artykułów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Kolejny wywiad dla Gazety Pomorskiej (31. 12. 2008)

Co nas czeka w 2009 roku?
Rozmawiała Barbara Zybajło

Rząd zniechęci się do... rządzenia, umrze "ważny ksiądz" i zapadnie decyzja, że Euro 2012 tylko w symbolicznym zakresie odbędzie się w Polsce. Rozmowa z Krzysztofem Jackowskim jasnowidzem z Człuchowa.
- Panie Krzysztofie, jaki będzie rok 2009?
- W Polsce zapamiętamy go na długo. Obiecuję jako jasnowidz.

- Co nas czeka na politycznym podwórku?
- Budżet, który będzie dwa razy modyfikowany. Pierwszy wstrząs będzie na przełomie stycznia i lutego, kiedy dowiemy się, jak ten kryzys będzie wyglądał.

- A jak będzie wyglądał?
- Szczególnie trudny okres będzie od stycznia do marca - dużo zwolnień z pracy, dużo przestojów, wyraźne gospodarcze zahamowanie. Od stycznia do marca Polacy zaznajomią się z kryzysem.

- Jak długo to wszystko potrwa?
- Trzy - cztery lata i zrobi wiele zmian w świecie. Oczywiście to jest gdybanie, ale uważam, że doprowadzi on do wojny. W Polsce jej nie będzie, ale w świecie się zakotłuje.

- A kiedy się skończy?
- Pozwolę sobie przypomnieć, że ten kryzys przewidziałem i powiem tak - sam nie zdechnie. Świat jest podzielony na dwie części - Europę i USA oraz drugą część - Azję i Bliski Wschód. Tam właśnie dojdzie do prowokacji w ciągu kilku miesięcy. Może będą to dwie, trzy prowokacje. Każda z nich będzie miała na celu wojnę.

- I po co ta wojna?
- Jest potrzebna Ameryce.

- A na naszym podwórku?
- Wojna nas nie będzie dotyczyć.

- To jedno dobre.
- Ale zaczną się kłopoty w Unii Europejskiej. Mówiłem już, że moim zdaniem UE będzie się rozpadać i tak się stanie. Unijne nogi zaczną się chwiać. I rozpad może nastąpić w ciągu trzech lat.

- A co się będzie działo w Polsce?
- Mam odczucie, że Polska w przyszłym roku poczuje zahamowanie dotacji z UE i będzie to dotyczyć budowy dróg. Nie wykluczam, że w przyszłym roku, i to w pierwszej połowie, może się zacząć mówić o ewentualnym zahamowaniu inwestycji związanych z Euro 2012. Niewykluczone, że znajdzie się trzecie państwo i symbolicznie w Polsce i na Ukrainie odbędą się jeden, może dwa mecze, a w trzecim państwie zostanie rozegrana reszta.

- Kiedy wejdziemy do strefy euro?
- Nie wiem. Tego nie umiem powiedzieć.

- Czekają nas wcześniejsze wybory?
- Ten rząd się utrzyma, ale zniechęci się do rządzenia. Można powiedzieć, zniechęci się sam do siebie. Sytuacja społeczno-ekonomiczna pikowała będzie w dół trzy razy. Najtrudniejszy okres dla gospodarki będzie od lipca. W drugiej połowie przyszłego roku państwa UE będą się biły o zbyt w sposób globalny. I o rynek pracy. Będzie to rok inny niż ostatnie lata i nie będzie to rok dobry. Posucha gospodarcza i apatia ludzi. Niejeden z Czytelników powie, że nie trzeba być jasnowidzem, żeby coś takiego wyrazić, więc przypomnę po raz kolejny, że ten kryzys wywróżyłem i nie chcę, żeby tak było, ale tak to po prostu widzę.

- No, to chyba czas zacząć się bać. To może w pogodzie będzie trochę spokoju?

- Po Nowym Roku, ale to nie znaczy, że zaraz w styczniu, będzie śnieg. Poleży trzy tygodnie.

- Doczekamy się porządnego mrozu?
- Raczej nie. Potem też będzie taka chlapanina.

- A latem?
- Lato zapamiętamy przez sensacje. Cała Polska będzie mówiła o jakiejś burzy, potężnym kataklizmie. Obejmie duży obszar kraju. Lato będzie nietypowe - nagła susza i nagłe ulewy - czas niebezpieczny dla zbiorów. Bo jak będzie deszcz, to oberwanie chmury, a jak słońce - to susza. Takie agresywne lato.

- Rolnicy będą zadowoleni z cen żywności?
- Moim zdaniem produkcja żywności będzie się opłacać.

- Ale w co inwestować? Kury? Kaczki?
- Nie wiem, ale mam wrażenie, że rynek żywności będzie się miał dobrze.

- Panie Krzysztofie, podobno odwiedza pana Andrzej Lepper.
- Tak, pan Lepper zakłada nową partię "Samoobrona Andrzeja Leppera". Mamy kontakt od lat. To ja im przepowiedziałem, że wejdą do Sejmu, a potem, że jak tylko dotkną rządu, to będzie ich śmierć.

- I robi mu pan wizje?
- Pan Lepper wysłuchuje wizji i analizuje, tyle mogę powiedzieć. I to nie jest jedyny polityk, który mnie pyta o przyszłość.

- Skoro politycy chodzą do jasnowidza, to naprawdę musi być źle. A czy widzi pan coś jeszcze, co nami wstrząśnie?
- Nie wiem, gdzie to będzie, ale rozerwanie czegoś pochłonie wiele ofiar. Właśnie tak to widzę - rozerwanie czegoś. O k..., to chyba reaktor. To się może wiązać z reaktorem - taka wielka beka. A poza tym mam wrażenie, że rządy zacznie Obama, a skończy kobieta. Ale to nie musi być w przyszłym roku, tylko tak po prostu to czuję. I w tym roku Izrael kojarzy mi się z cudami.

- W Ziemi Świętej wszystko jest możliwe...
- Nie, coś się tam będzie działo. Będzie się mówić, że w Izraelu stał się cud. A w Polsce - wielki klin. Dużo się będzie o tym mówiło w Polsce - o jakimś wielkim klinie. Długo to będzie trwało. I widzę samoloty - cztery, albo pięć, uprowadzone w trakcie lotu, jakaś eskalacja terroryzmu. Dość dziwna eskalacja.

- W Polsce???
- Nie, chyba nie, taka dziwna sytuacja, niektórzy będą się zastanawiać, czy to rzeczywiście terroryści. W pokoju świata ktoś majstruje. A do tego przy tym rozerwaniu wielkiej beki będzie dużo ludzi żółkło. Te cuda w Izraelu będą mieć związek z tym, że Izrael w jednym momencie zmieni sprzymierzeńca ze starego na nowego. I to będzie ten cud. Roku 2009 przez wiele lat nie zapomnimy. Umrze bardzo ważny ksiądz, wielka osobistość. I widzę dużo ludzi w kościołach - to, co dzieje się w świecie sprawi, że ludzie się będą modlić. I do tego te samoloty - jednak trzy albo cztery, lecą w powietrzu. Niebezpieczeństwo będzie w powietrzu. W jednej chwili i w jednym czasie. I kojarzy mi się z tym Morze Czerwone. Niedokładnie, ale gdzieś tam. A Chiny będą głośno krzyczeć, że nie chcą wojny. I jak ten kryzys powstał, tak ta wojna powstanie w sposób nietypowy, nienaturalny. Wywołają ją ci, co bardzo chcą walczyć. To widzę.

- Same dramaty.
- Jeśli w moich odczuciach wojna może być przez kogoś wywołana, to może jest też ktoś, kto do niej nie dopuści. Widzę niebezpieczeństwo wojny. I życzę Czytelnikom i sobie też, żeby z tego majstrowania nic nie wyszło.

http://www.pomorska....EGION/693970679
  • 0

mortyr.
  • Tematów: 46
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Przepowiednia dla Polski
Co nas spotka w przyszłym roku

Nadchodzi bardzo zły czas - w przyszłym roku czeka nas potężny kryzys, który dotknie wszystkich

Śmiejecie się z wizjonerów? Oby śmiech nie zamarł wam na ustach. W grudniu 2007 r. Krzysztof Jackowski (45 l.), najbardziej znany polski jasnowidz, przewidział tegoroczny kryzys bankowy. Pytany, jaki będzie rok 2009, odpowiada: – W przyszłym roku poznamy prawdziwe oblicze kryzysu. Gdybym miał nadać tytuł mojej wizji, musiałby brzmieć: Ratuj się kto może!
Jego wizjonerską przepowiednię zdominowała gospodarka.

Złotówka poleci w dół

Już od początku roku musimy być gotowi na to, że gospodarka znajdzie się w tarapatach. – Najgorszy jest okres od stycznia do marca, gdy będą nas zaskakiwać bardzo negatywne informacje finansowe ze świata. Odbiją się na Polsce nieprawdopodobnie niekorzystnie, głównie na wartościach walut i inwestycjach. Złotówka poleci w dół, a inwestycje wyhamują. Rząd Polski będzie w przyszłym roku dwukrotnie zmieniał wartość PKB na niższą i w budżecie będzie straszny bałagan – prognozuje jasnowidz.

Stanie budowa dróg

– Unia Europejska zrobi w przyszłym roku potężne – zaznaczam, potężne – cięcia. I zrobi to nagle – mówi Krzysztof Jackowski. Jak twierdzi, Polska straci mnóstwo europejskich dotacji. Pod wielkim znakiem zapytania stanie organizacja Euro 2012 – zostaną wstrzymane budowy hoteli i części dróg. Prawo do organizacji Euro 2012 może w ogóle stracić Ukraina. Przygotowanie mistrzostw Europy przejmą Niemcy. – Wezmą na siebie większą część mistrzostw. W Polsce odbędzie się mecz pierwszy lub ostatni, natomiast większość rozgrywek będzie można oglądać w Niemczech. Będzie to miało ścisły związek z sytuacją ekonomiczną – przewiduje Jackowski.

Unia się podzieli

Od marca do lipca kryzys jakby lekko ustąpi. – Recesja będzie, lecz da to wrażenie, że sytuacja pomalutku się uspokaja – opowiada Jackowski. Ale będzie to pozorny spokój. Drugie uderzenie finansowe nastąpi między lipcem a sierpniem. Tąpnięcia ekonomiczne na świecie spowodują, że globalizacja zacznie się chwiać. Dojdzie do poważnych sporów między państwami Unii Europejskiej, co osłabi całą Unię. W przyszłości te różnice zdań w istotnych sprawach mogą nawet spowodować rozpad UE.
W drugiej połowie roku w Polsce znacząco pogłębi się bezrobocie. Czy wybuchną jakieś protesty? – Polak wbrew pozorom szybko się nie buntuje – odpowiada Jackowski. – Jeśli jednak okaże się, że Unia potraktuje nas po macoszemu, wtedy burdy będą.

Powstaną nowe partie

Czy czeka nas kolejna kłótnia o samoloty, czy bitwa o stołek? Wygląda na to, że nie. W polskiej polityce wydarzy się niewiele ciekawego. Rząd będzie się trzymał swojej linii politycznej, choć z powodu trudnej, fatalnej wręcz chwilami sytuacji ekonomicznej kraju, będzie bardzo nerwowo. – Ta trudna sytuacja doprowadzi do powstania nowych partii – wieszczy jasnowidz. Nie wyklucza powstania koalicji rolniczej, składającej się z trzech czy czterech małych ugrupowań. W tej koalicji będzie także partia Andrzeja Leppera. Możliwe, że dołączą emeryci. – W czerwcu zmieni się układ sił politycznych: odwróci się poparcie społeczne dla partii – dodaje Jackowski. – Powstanie nowa partia centrolewicy. Nowa siła wejdzie do europarlamentu i będzie konkurencją i dla PO, i dla PiS – przewiduje Jackowski.

Wojna zasieje niepokój

– Wyczuwam, bardzo wyraźnie, możliwość potężnego konfliktu zbrojnego – te słowa jasnowidza brzmią złowrogo. – To będzie Azja albo Bliski Wschód. Konflikt może nastąpić w ciągu 8–9 miesięcy. – Wojna może być wywołana celowo przez państwo lub państwa, które nie wezmą w niej udziału, a nawet w którymś momencie będą starały się być rozjemcą. Z konfliktem, nie wiem czemu, kojarzą mi się samoloty pasażerskie. Dwa lub trzy są w powietrzu – tak Jackowski relacjonuje obrazy z wizji. – Nie umiem uzasadnić tego uczucia, ale wiem, że to będzie coś ważnego – dodaje. Nie będzie to wojna światowa i, na szczęście, nie dotknie Polski. Ale zasieje niepokój. – Ludzie będą się zastanawiali: Boże kochany, a co będzie jutro? Czy jutro u nas będzie jeszcze spokojnie? – opowiada jasnowidz.

Ludzie zbliżą się do siebie

– Niepokój, który będzie towarzyszyć ludziom z powodu sytuacji na świecie, sprawi, że człowiek z takiego „społeczeństwa konsumpcyjnego” zacznie być znów człowiekiem – mówi Krzysztof Jackowski. – Kupowanie przestanie być głównym motorem działania, a w ludziach obudzi się chęć bezinteresownego kontaktu z drugim człowiekiem. Lęk spowoduje, że ludzie będą bardziej siebie zauważać. Może to nie jest najlepsza nazwa – ale wewnętrznie spoważnieją. To na pewno pozytywna cecha, tylko szkoda, że w takich okolicznościach – opowiada jasnowidz.

http://www.efakt.pl/...p?artykul=39834
  • 0

ciemność.
  • Tematów: 21
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Przemo

Nie jest tak, że to zazdrość i tyle. Uważam, że zarabia pieniądze uczciwie, pomagając zwykłym ludziom w problemach. Niech tak robi. Jakby nie patrzeć to uczciwe, bo najczęściej ci ludzie są zadowoleni. Popieram - sprzedaje coś na co jest popyt. Usługę wysokiej jakości... nie szanuję jedynie go za samoobronę. Stracił u mnie wszystko, co mógł za to, że miesza się w takie środowiska. A widać, że dla kasy. Poza tym, nic do niego nie mam.
  • 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Patrząc na gospodarkę i tendencje obecnie panujące ^^ ja Wam mówię :
kryzys który dotknął całą gospodarkę światową doprowadzi do zmian w innych dziedzinach. A właściwie jej problemy w reperkusji obejmą wszystkie dziedziny. To na poziomie materialnym.

Wstrząsy obejmą także poziom struktur społecznych, a wiemy że rodzina jest jej najmniejszą częścią. Mieliśmy już w listopadzie przykład zmian, wydawało by się nie zniszczalnych struktur. Zadrżało w wielkich skostniałych strukturach korporacji, banki przeżyły dość znaczne drgawki, kościół - ten ma trzęsienie cały czas...
Jest to wpływ jaki nasz wyższy poziom mentalny, czyli nasza świadomość ma na niższy poziom materialny.
Jeśli zmieniają się nasze poglądy zmieniać się musi nasze otoczenie. Zmiany w naszej świadomości cały czas ewoluują. Stare struktury jeśli się nie przeobrażą, nie staną się elastyczne - pękną. Ci którzy mają jakiś interes świadomy lub nie, w tym aby hamować przemiany już następujące spowodują kolejne zawirowania.
Ten proces zmian trwa już jakiś czas. Wystarczy być obserwatorem.Obserwując procesy zachodzące i układy sił możemy również przewidzieć czas trwania tych zmian.
Z dużą dozą prawdopodobieństwa proces zmian, a właściwie przekształceń trwać będzie 14 do 16 lat.
  • 0

butibu.
  • Tematów: 20
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

KAPSUŁA CZASU Czyli, przeczytać w roku 2010. Czytałem dzisiaj przepowiednie Krzysztofa Jackowskiego. Według niego, w tym roku, między innymi:

• -ma umrzeć ważny ksiądz (może papież),
  • -ma uderzyć kryzys, który zatrzęsie globalizacją i osłabi jedność UE,
  • -Izrael ma zmienić swojego sojusznika (trudno sobie wyobrazić żeby zerwali z USA),
  • -w Polsce, ma powstać nowa partia polityczna, będąca konkurencją, dla PO i PiS-u,
  • -ma się pojawić kryzys, w organizacji euro 2012,
  • -ma wybuchnąć ważna wojna, w Azji lub na Bliskim Wschodzie. Z tą wojną, wiązać się mają, trzy lub cztery, samoloty pasażerskie.
Przepowiednie jasnowidza wydają się na tyle dokładne, iż śmiało można je sprawdzić. Wystarczy wrócić do nich za rok. Wtedy porównać przepowiednie z rzeczywistością. Da to wyraźny obraz nadprzyrodzonych zdolności lub ich braku. Wiem, że nie trzeba czekać całego roku. Wystarczy tylko wygrzebać przepowiednie na lata poprzednie. Jednak, dla świeżego obrazu, ten post będzie dla mnie kapsułą czasu. Przeczytam go za rok i ocenię czy pan Jackowski miał rację. Zachęcam innych do przyłączenia się.
  • 0

Mystic.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

jeszcze dodaj do tego cuda w Izraelu i wybuch reaktora .

No i coś extra nie na rok 09 - Obama rozpocznie urząd 44 prezydenta USA a zakończy go... kobieta. :D
  • 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mystic - ^^ może WYKOŃCZY .... ^^
  • 0

Kifecassi.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Biorąc pod uwagę konstytucyjną linię sukcesji, najbliżej prezydentury jest Nancy Pelosi (#2, Spiker Izby Reprezentantów), potem #4 będzie Hillary Clinton (od 20 stycznia będzie Sekretarzem Stanu). Więc jeśli przepowiednia ma się spełnić, to zapewne potrzeba będzie śmierci Obamy i Bidena, ewentualnie postradania przez nich zmysłów ;-)
  • 0

Mystic.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Mystic - ^^ może WYKOŃCZY .... ^^

hyhy wszystko jest możliwe, ale chyba prędzej jakiś snajper na zlecenie kogoś z góry.(oby nie)

Tak sobie czytam teraz onet i główny news to: http://wiadomosci.on...60,12,item.html

I odrazu skojarzył mi się najciekawszy fragment wizji z pomorskiej :D : - Nie wiem, gdzie to będzie, ale rozerwanie czegoś pochłonie wiele ofiar. Właśnie tak to widzę - rozerwanie czegoś. O k..., to chyba reaktor. To się może wiązać z reaktorem - taka wielka beka. A do tego przy tym rozerwaniu wielkiej beki będzie dużo ludzi żółkło. :mrgreen:

atak "terrorystów" na reaktor atomowy w Izraelu?? domyslą sie ze to robota USA i zmienia sojusznika? :D
  • 0

TYRIPS.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W sumie cała ta sprawa z 2012 to tylko nadzieja albo niech wybije wszystkich ludzi albo niech ta świadomość się zmieni bo jakby nie patrzeć to my stoimy z boku a tam rzeźnia, aż się myśleć o tym nie chce. Jednego dnia tam bym nie chciał być a tam ludzie rodzą się z myślą że zaraz mogą kulkę dostać i co oni za życie mają. Narzekamy na wiele rzeczy ale tam wszystkie odeszłyby na bok.
  • 0

mortyr.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

- Nie wiem, gdzie to będzie, ale rozerwanie czegoś pochłonie wiele ofiar. Właśnie tak to widzę - rozerwanie czegoś. O k..., to chyba reaktor. To się może wiązać z reaktorem - taka wielka beka. A do tego przy tym rozerwaniu wielkiej beki będzie dużo ludzi żółkło. biggrin1.gif

Istnieje ryzyko, że Hamas może uderzyć w izraelski reaktor jądrowy

W Izraelu narastają obawy, że rakiety Hamasu mogą zagrozić supertajnemu izraelskiemu obiektowi nuklearnemu w Dimonie na pustyni Negew - napisał brytyjski "Times".
Gazeta podkreśla, że izraelscy dowódcy są wstrząśnięci skalą i nowoczesnością arsenału Hamasu, który ze Strefy Gazy ostrzeliwuje południowy Izrael pociskami rakietowymi.

tu całość artykułu:
http://wiadomosci.on...drowy,item.html

Dodajmy jeszcze to do wizji pana Jackowskiego:

Zielone światło dla czołgów
USA ZGADZA SIĘ NA ATAK LĄDOWY W STREFIE GAZY

http://www.tvn24.pl/...,wiadomosc.html
  • 0

#312 Gość_Alucard

Gość_Alucard.
  • Tematów: 0

Napisano

"-w Polsce, ma powstać nowa partia polityczna, będąca konkurencją, dla PO i PiS-u,"

http://wiadomosci.on...achem,item.html

Przewodniczący SLD zapowiedział stworzenie szerokiego ruchu lewicowego, który wystawi jedną listę do Parlamentu Europejskiego. Grzegorz Napieralski zwrócił uwagę, że przed lewicową formacją w Polsce stoi wiele wyzwań, zwłaszcza w sytuacji światowego kryzysu ekonomicznego, który dotknął także nasz kraj.
  • 0

mortyr.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

"To nie UE jest gwarantem bezpieczeństwa w Europie"
MOCNE SŁOWA VACLAVA KLAUSA

- To nie UE jest gwarantem bezpieczeństwa w Europie, a traktat lizboński ogranicza suwerenność państw członkowskich - powiedział w wywiadzie dla czeskiej gazety Hospodarskie Noviny czeski prezydent Vaclav Klaus. Zadeklarował również, że jako przewodniczący Unii będzie bronił interesów swojego państwa.

"Fakt, że Europa nie ma kolejnej wojny światowej, to naprawdę nie stało się dzięki UE, to jest jedno z największych kłamstw, które są tworzone. "
prezydent czech

całość tu:

Czyżby zapowiedź rozłamu w UE jak zapowiada pan Jackowski ?
  • 0

enki.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"To nie UE jest gwarantem bezpieczeństwa w Europie"
MOCNE SŁOWA VACLAVA KLAUSA

- To nie UE jest gwarantem bezpieczeństwa w Europie, a traktat lizboński ogranicza suwerenność państw członkowskich - powiedział w wywiadzie dla czeskiej gazety Hospodarskie Noviny czeski prezydent Vaclav Klaus. Zadeklarował również, że jako przewodniczący Unii będzie bronił interesów swojego państwa.

"Fakt, że Europa nie ma kolejnej wojny światowej, to naprawdę nie stało się dzięki UE, to jest jedno z największych kłamstw, które są tworzone. "
prezydent czech

całość tu:

Czyżby zapowiedź rozłamu w UE jak zapowiada pan Jackowski ?

hm, kto wie faktem jest ze unia juz dawno nie mowi jednym glosem a to w sprawie kryzysu a to w sprawie bliskiego wschodu, zobaczymy.
  • 0

Żbik.
  • Tematów: 24
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

-Czyżby zapowiedź rozłamu w UE jak zapowiada pan Jackowski ?

Jeeezu ludzie... Czy tak trudno jest do cholery przewidzieć jakiś rozłam w Unii Europejskiej, skoro telewizje trąbią nad kontrowersjami w okół np. traktatu lizbońskiego? Czy nie jest już rozłamem samo to że Irlandia odrzuciła traktat w referendum? Ludzie do takich rzeczy nie trzeba mieć zdolności. Trupy to może i on umie odnajdywać ale to niech zostawi innym bo to jest śmieszne. Załamujecie mnie tak nawiasem mówiąc.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych