Skocz do zawartości

Zdjęcie

Krzysztof Jackowski znowu miał racje!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
706 odpowiedzi w tym temacie

Confident.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie czytałem całego tego tematu, ale powiem tylko tyle że żeby przewidziec że Lepper wypadnie z rządu nie trzeba miec ŻADNYCH umiejętności ani jasnowidztwa, ani paranormalnych, ani nawet umiejętności parzenia herbaty. :)
  • 0

DaMiAn85osg.
  • Tematów: 13
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Nie trzeba posiadać umiejętności metafizycznych żeby przepowiedzieć upadek Leppera, czy wielki kryzys ekonomiczny w USA. No ludzie litości...
Są pewne rzeczy które przemawiają za pewnymi faktami, pan Jackowski się naczyta i powtarza. Wielkie mi co.

Polska zazdrosc. Wiec dlaczego tego nie przewidziales skoro mozna to wyczytac w prasie.
  • 0

Maro.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

narazie to Jackowski straszyl okropnie na temat ropy ktora to zaliczyla 50% spadek.... gratulacje, jak tak przepowiada to moze raczej czekaja nas wzrosty gdy kryzys sie skonczy, w przyszlym roku?
i nie mowie o ropie, a indexach...

No zaliczyła spadek, ale przecież jeszcze niedawno baryłka kosztowała ponad 150 dolarów a benzyna przekroczyła "psychologiczną" barierę pięciu zeta więc co ty pieprzysz. Jak się nie sprawdziło, jak się sprawdziło. I czuję, że to jeszcze nie koniec bo znowu idzie w górę.

Ja pieprzę? weź się ogarnij,
przy ~140usd to padła jego przepowiednia z ust, i co dalej rośnie?
spadła poniżej 90 już i spadnie do 60.
  • 0

Żbik.
  • Tematów: 24
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Polska zazdrosc. Wiec dlaczego tego nie przewidziales skoro mozna to wyczytac w prasie.

Widzę że świetnie zrozumiałeś co chciałem powiedzieć, gratuluję także świetnego posta i nie chrzań mi mój młody forumowy przyjacielu że tkwi we mnie polska zazdorść, bo nie znasz mnie a taka rzecz bardzo mnie irytuje.
Przemo no ogólniki, bo co podał?
Podał tylko że będzie wielki kryzys, który może zakończyć się wojną. No fajnie.
  • 0

AndiDVB.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

jakby tak wszyscy byli pewni to by przed spadkiem sprzedawli a jak spadly to by kupowali chyba co ????

ja dzieki temu ze mialo tak byc wyminilem cale eu jakie mialem na dolary kiedy bylo 1 : 1,55 za 1 eu
wtedy w polsce byl dolar 1.95 zlotego a teraz jest 2,40

dziekuje dolary przelezaly dokladnie 3 miechy i zostaly wlasnie przed wczoraj wyminione na zlotowki

takiego zysku jaki sie trafil zaden bank nie da w skali oprocentowania

jeszcze raz dzieki panu jackowskiemu
  • 0

maribot.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

jakby tak wszyscy byli pewni to by przed spadkiem sprzedawli a jak spadly to by kupowali chyba co ????

Chyba nie, bo jak by wszyscy zaczęli sprzedawać to by od razu spadło - co znaczy że by zaczęli tracić od razu.
  • 0

spatium.
  • Tematów: 11
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Witam wszystkich forumowiczów,

to mój pierwszy post, mimo tego iż forum śledzę od kilku miesięcy.

Co do Pana Jackowskiego i jego "przepowiedni" ekonomicznych, natrafiłem dzisiaj na ciekawą wiadomość w jednym z popularnych portali informacyjnych.

Chodzi tutaj o kolejny bank, który chyli się ku upadkowi - niemiecki Hypo Real Estate. Jeżeli faktycznie dojdzie do upadku tej instytucji, będziemy mieli "światowy krach z prawdziwego zdarzenia" (trochę niefortunne sformułowanie, ale inaczej tego nazwać nie potrafię).

Źródło!
  • 0

Żbik.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Pan Jackowski jest świetnym przykładem jak szkodliwe potrafią być papierosy...
Co roku zdarzają się historie , które ktoś nazwie wielkim kryzysem, wojną bądź zamachem terrorystycznym.
Ale dzięki Panu Jackowskiemu znam nową metodę wróżenia... z nikotyny :P
  • 0

holi.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wskaż proszę ile "wielkich kryzysów" miało miejsce w ciągu ostatnich 50 lat. Ani jeden? Ostatni był w latach 1929-1933?

Ile było kryzysów, to każdy może na własną rękę sprawdzić. Ile razy media rozdmuchiwały w przeszłości skalę tych zjawisk, to już trudniej sprawdzić.

Co roku zdarzają się historie , które ktoś nazwie wielkim kryzysem, wojną bądź zamachem terrorystycznym.

Właśnie - takie rzeczy się sprzedają, ludzie łykną wszystko co wyda się ciekawe lub przynajmniej niecodzienne.

Ja pieprzę? weź się ogarnij,
przy ~140usd to padła jego przepowiednia z ust, i co dalej rośnie?
spadła poniżej 90 już i spadnie do 60.

Uspokój się, do przewidywania ruchów cen nie są potrzebne żadne paranormalne zdolności.

ja dzieki temu ze mialo tak byc wyminilem cale eu jakie mialem na dolary kiedy bylo 1 : 1,55 za 1 eu
wtedy w polsce byl dolar 1.95 zlotego a teraz jest 2,40

dziekuje dolary przelezaly dokladnie 3 miechy i zostaly wlasnie przed wczoraj wyminione na zlotowki

takiego zysku jaki sie trafil zaden bank nie da w skali oprocentowania

Kantor i tak cię orżnął na 20%.
  • 0

Żbik.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Przemo mówiłeś wcześniej że nikt nie przepowiadał kryzysu, a prognozy ekonomistów były zupełne inne. Otóż znalazłem dla Ciebie rozmowę przeprowadzoną na początku tego roku dot. Zbliżającego się kryzysu. Cytat:

Na horyzoncie gromadzą się czarne chmury i jeśli nic się nie zmieni, powinniśmy się spodziewać poważnej światowej recesji, żeby nie powiedzieć - depresji. Takie niebezpieczeństwo realnie istnieje, choć wciąż możemy go uniknąć. Ale podobieństwo obecnej sytuacji do roku 1929 jest uderzające - mówi w rozmowie z DZIENNIKIEM John C. Hulsman.

Rozmowa została opublikowana 5 stycznia 2008 roku. Link do całości rozmowy: http://www.dziennik....czy_kryzys.html

Także Przemo jesteś w błędzie mówiąc że nikt nie ośmielił się mówić o kryzysie prócz pana Jackowskiego. Równie dobrze Pan Jackowski mógł przeczytać wcześniej ten sam artykuł :P . Kto wie.
A co do wielkich kryzysów. Wystarczy, że co roku któreś z państw na świecie gorzej przędzie gospodarczo. Media to nagłaśniają i nagle pojawia się widmo wielkiego kryzysu. Także po wiedzy ze źródeł i dzięki logicznemu myśleniu Pan Jackowski może przepowiadać takie rzeczy co roku.
  • 0

maribot.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wskaż proszę ile "wielkich kryzysów" miało miejsce w ciągu ostatnich 50 lat. Ani jeden? Ostatni był w latach 1929-1933?

Tylko że tamto to był kryzys gospodarczy, teraz mamy tylko kryzys finansowy (który w taki czy inny sposób zdarza się co kilka - kilkanaście lat)
  • 0

DaMiAn85osg.
  • Tematów: 13
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Także Przemo jesteś w błędzie mówiąc że nikt nie ośmielił się mówić o kryzysie prócz pana Jackowskiego. Równie dobrze Pan Jackowski mógł przeczytać wcześniej ten sam artykuł :P . Kto wie.

Tylko, ze On to przewidzial w 2007, a Ty tu dajesz artykul z 2008.
  • 0

Żbik.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Hahahah, faktycznie wielkia mi różnica, Jackowski mówił o tym w grudniu 2007, a artykuł ukazał się w styczniu 2008. Różnica kilku dni. Przestań :P . Jeszcze mi powiedz że ekonomiści wiedzieli to od Jackowskiego :P .
Jeszcze jedno, wielkie korporacje i giganty finansowe, nie rozpadają się tak szybko jak wieżowce WTC 102 minuty po uderzeniu pierwszego samolotu. To jest proces, który z łatwością można przewidzieć już wcześniej.
  • 0

Żbik.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

He, he, mam Ci poszukać wypowiedzi ekonomistów z początku roku? A może wypowiedzi po załamaniach wiosennych?

Twoje słowa Przemo zrozumiałem w ten sposób, że piszesz że ekonomiści nic nie mówili o nadciągającym kryzysie, z czego wnioskuję że uważasz że to Jackowski pierwszy to przepowiedział. Jeśli jest to moja nadinterpretacja Twoich słów to wybacz. Ale też głupio by było gdybyś wycofywał się z wcześniej przyjętej strategii nie? :) .

Z jednej strony nazywasz go ekspertem nikotynowym, czyli starasz się umniejszyć, a z drugiej sugerujesz jakoby miał śledzić wydarzenia na rynkach finansowych, wypowiedzi ekspertów, dokonywać analizy i dopiero na tej podstawie wypowiadać swoje zdanie.

A czy do zrozumienia artykułu przedstawionego przeze mnie kilka postów wcześniej jest komuś potrzebna habilitacja z dziedziny ekonomii?
  • 0

maribot.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Gdyby Jackowski miał takie pojęcie o rynkach finansowych jak sugerujesz, pewnie nie mieszkał by w bloku, a w sporej posiadłości. smile2.gif

Gdyby wszystko przepowiedział i w to wierzył to też by w bloku nie mieszkał tylko w sporej posiadłości :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych